Budget Tips

Eerdere reviews van mijn favoriete budget-producten

Januari 2012 is budget-maand op PinkyPolish.nl! Meer weten? Lees dit artikel en houd deze categorie in de gaten.

Wow, wat een reacties op het artikel van gisteren! Ontzettend bedankt, daar ben ik echt heel erg mee geholpen. En jullie straks natuurlijk ook, want ik ga voor jullie op zoek naar de fijnste budget-producten. Ik heb de afgelopen jaren al heel wat budget-producten getest en en aantal ervan zijn nog steeds grote favorieten van mij. Ik heb alle reviews van budget-aanraders even een op een rijtje gezet!

Uit de comments tot nu heb ik opgemaakt dat jullie vooral op zoek zijn naar een fijne (waterproof) mascara, een goede concealer en mooie eyeliners/oogpotloden. Daarnaast willen jullie vooral heel graag fijne budgetproof kwasten die gewoon in de winkel te koop zijn! Daar ga ik binnenkort maar eens een filmpje over maken, want er zijn hier en daar best fijne kwasten te koop. Ook zijn veel van jullie op zoek naar goedkope huidverzorging, maar ik vrees dat dat wat lastiger gaat worden, vooral omdat de ingrediënten van goedkope huidverzorging niet altijd goed zijn (goede ingrediënten kosten nou eenmaal wat meer), maar ook daar zal ik zeker mijn best voor doen.

Zoals ik al even zei heb ik de afgelopen jaren veel producten getest en een aantal budget-items gebruik ik nog steeds! Ik heb een aantal van mijn oude favorieten al eventjes op een rijtje gezet, maar de komende maand zullen daar vast nog een paar bij komen:

Gezicht

 • Catrice Photofinish Liquid Foundation
  Grote favoriet, geeft een prachtige dekking en heeft een mooie glow. Ook blijft hij prima zitten en zit er zelfs voor de lichte huid een goede kleur tussen. Wahoo! 
 • MNY Blushes
  Hier zitten echt een paar verrassend mooie kleuren tussen! Ik heb er trouwens ook nog een fijne highlighter van, die laat ik binnenkort zien. 

Ogen

 • Catrice Absolute Eye Colour Palette (OMG I Want That en Never Let Me Go)
  De kwaliteit van de oogschaduws van Catrice is niet altijd even goed, maar deze oogschaduwpalettes zijn allebei ontzettend fijn en echte mushaves wat mij betreft (vooral OMG I Want That!). 
 • Catrice Liquid Eye Liners (hier en hier
  Mooie kleuren en blijven perfect op hun plaats gedurende de dag. Bovendien is de waterproof-versie (zwart, Don’t Leave Me) één van de meest waterproof eyeliners die ik ooit heb gehad. Deze gaat echt geen kant op in het water! 
 • Catrice Absolute Eye Colour Duo in Help I’m Stranded
  Dit duo neem ik altijd mee als ik een weekend wegga. De bruintint is dé perfecte matte donkerbruine oogschaduw en de goudtint is ideaal om over het bewegende ooglid of in de binnenste ooghoek te gebruiken. 
 • Essence Gel Eye Liners
  Oooh, deze zijn geweldig! Ik heb talloze gel eyeliners van MAC, maar deze zijn mijn grote favorieten! Ik heb inmiddels ook de zwarte en de bruine versie, dus die zal ik binnenkort nog eens samen in een artikel laten zien. 

Lippen

 • Blistex Lip Relief Cream
  Een must-have tijdens de koude winterse maanden. Deze lippenbalsem bevat wel minerale olie, maar trekt echt in je lippen. Perfect voor iedereen die continu last heeft van vervelende velletjes!
 • Essence Stay With Me Long Lasting Lipgloss
  Een hele fijne budgetproof lipgloss zonder glitters die ontzettend lang blijft zitten. Verkrijgbaar in allerlei kleuren, van lichtroze tot donkerpaars! 
 • Essence XXXL Nudes Lipgloss
  Fijne lipglossjes in mooie nude-tinten die een fijne glans aan je lippen geven. Ik heb er eigenlijk altijd wel eentje in m’n tas zitten. 

Kwasten

 • Essence Smokey Eye Brush
  Een fijne pencil-kwast die maar €1,29 kost. Ik heb ‘m inmiddels al heel vaak gebruikt en vaak gewassen en hij is nog net zo fijn. 
 • Catrice Gel Eye Liner Brush
  Deze is zo ontzettend fijn dat ik er inmiddels 3 stuks van heb. Need I say more? 

Huidverzorging

 • Essence My Skin Soft Cleansing Gel
  Tja, wat moet ik hier nou nog over zeggen? Echt een hele fijne facewash die ontzettend goed bij mijn huid past. Hij maakt geweldig goed schoon, maar is tegelijkertijd ook ontzettend mild.  

En als laatste nog een filmpje dat ik afgelopen zomer maakte met mijn budget-favorieten van toen. Aan het einde van deze budget-maand zal ik een nieuwe maken!

Bron afbeelding

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Ik denk dat je bij dure merken toch vaak voor de naam betaald. Ik sta dan ook vaak genoeg te kwijlen bij het Essence en Catrice schap en dan ben ik altijd weer blij hoe weinig ik moet betalen als ik bij de kassa sta 😉

  1. In sommige gevallen wel (zoals nagellak/oogschaduw van Chanel), maar in het geval van bijvoorbeeld huidverzorging betaal je (vaak, niet altijd!) wel degelijk voor een goed product met goede ingrediënten. Dat hoeft dan niet meteen een product van €40,- te zijn, maar ik merk echt een groot verschil tussen crèmes van €8,- en crèmes van €15,- tot €20,-! Later zal ik hier nog meer over vertellen 😀

 2. Erg handig artikel 😀
  x

 3. Ik ben vooral grote fan van Catrice als budget merk ! Op het vlak van verzorging moet ik je ook bijtreden, duurder is nu eenmaal beter. Een dagcrème van Nivea is sticky en trekt niet in terwijl die van Estée Lauder mooi intrekt en mijn gezicht ook echt goed verzorgt. Als ik een tip mag geven voor goedkoper verzorging : Olaz ! In de zomer gebruik ik altijd de beauty fluid hiervan en dat is echt één van de beter goedkope moisturizers.

 4. Everdiena zegt:

  Hey,
  Ik gebruik een gezichtscrème van estee lauder, daywear plus sheer tint. De crème is groen maar op je gezicht kleurt hij heel mooi subtiel bruin. Hij is rond de 54 best aan de prijs dus, vroeg me af of je enig idee hebt of er ook budget merken zijn die een soortgelijk product verkopen?
  Groetjes Everdiena

 5. Leuk hoor zo’n thema maand!

 6. Leuk dat je ze allemaal nog even opsomt. Zelf heb ik gelukkig een ruim budget, maar ik weet als jonger meisje dat dat allemaal niet zo evident is :).

 7. Linda zegt:

  Er staat januari 2011 😛 Wel leuk hoor, die budget maand!

  1. Linda zegt:

   Oja en nog een tip voor de huidverzorging, ik ben zelf erg tevreden over de producten van de hema voor de gevoelige huid. Alhoewel mijn huid nogal vet en onzuiver is heb ik daar toch veel baat bij! De andere lijnen van de hema ken ik niet.

 8. Linda zegt:

  Misschien een goede vervanger van de Body shop bodybutters? Alhoewel ze nu in de sale maar 10 euro zijn, vind ik ze meestal toch wel prijzig.

 9. Handig artikel! En leuk dat je zo’n budgetmaand houdt, heel fijn zo na de feestdagen!

 10. Handig, zo’n overzichtje!

 11. Tessa zegt:

  Ik ontdek net je site via Youtube, wat een fijne beautyblog! En dan ook nog een budgetmaand! 🙂

 12. silvie zegt:

  budget recepten lijkt me ook leuk! Heb vanavond weer gesmuld van je couscous recept 🙂

 13. Jolijn zegt:

  echt suuuppeerr fijn dat dit budget maand is, want ik heb vorige maand zoveel uitgegeven. Niet normaal.. maarre.. nog een vraagje. Welke nagellak heb je op? Ik vind het namelijk zo’n vette kleur!

 14. Jasperine zegt:

  Ik heb op jouw aanraden toch het catrice palletje gekocht OMG I want that, eerst liet ik het steeds liggen omdat ik dacht dat de kleuren te heftig waren voor overdag, maar ik ben er toch heel blij mee!

 15. Budget is altijd leuk.. Make-up kopen is een stuk fijner als het geen aanslag is op je portemonnee, ik ben dus fan van de budget-blogposts!

 16. Emilie zegt:

  Misschien nog een goeie budgettip: Kruidvat heeft nu opruiming van de make-up, met veel LE editions van catrice & veel verschillende gosh producten! Zo heb ik vandaag een effectpowder gescoord voor 1,75, aangezien er deze week ook nog eens 30 % korting op gosh is.

 17. Wat leuk dat het eigenlijk alleen maar budget producten zijn <3
  xxx
  Anna

 18. Moon zegt:

  Erg fijn een budgetmaand, alles lezen over betaalbare beauty ^_^
  Even off topic …
  Waar haal jij je sierraden (lees oorbellen) 😀
  Die van je oud & nieuw look zijn erg mooi en ook die van het filmpje bij dit artikel zien er leuk uit!! Vandaar dat ik benieuwd naar ben.

  Grtz Moon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.