Huidverzorging Tips

EHBE: Eerste Hulp Bij Eelt

De zomer lijkt nog even op zich te laten wachten, maar toch heb ik nog steeds hoop dat het zonnetje door gaat komen. Het zou toch anders zonde zijn van die mooie zomerschoentjes die we in de kast hebben staan? Bij zomerschoentjes horen natuurlijk ook mooie verzorgde voeten, maar dat kan soms nog wel eens lastig zijn. Eén van mijn grootste ‘voetproblemen’ is eelt. Ik heb er al jaren last van! Het staat niet alleen onverzorgd, maar het kan ook nog eens heel pijnlijk zijn. Inmiddels heb ik een paar fijne producten gevonden die ervoor zorgen dat mijn voetjes weer helemaal zomerklaar zijn!
Eelt is een verdikking van de huid en ontstaat meestal op plekken waar veel druk of wrijving plaatsvindt. Ik loop ontzettend veel en werk in een winkel, dus mijn voeten hebben flink wat te verduren! Ook slecht passende schoenen kunnen bijdragen aan dit probleem, dus houd daar rekening mee als je last heb van eelt.

Mijn favoriete wapen in de strijd tegen eelt is een puimsteentje. Deze gebruik ik ’s ochtends onder de douche met ronddraaiende bewegingen over de verdikte plekken heen. Ik doe dit onder de douche, omdat het water de huid wat zachter maakt waardoor de harde huid makkelijker te verwijderen is. Dit puimsteentje heb ik ooit in de sale van The Body Shop gekocht en is nu niet meer verkrijgbaar, maar er zijn talloze andere puimsteentjes te vinden bij onder andere TBS, Hema, Etos en De Tuinen. Voor een puimsteentje betaal je meestal niet meer dan €2,-, dus dat is prima te doen. Natuurlijk zijn er ook eeltmesjes en eeltrasps verkrijgbaar, maar ik vind een puimsteentje toch het beste werken!

Voor grotere hardnekkige eeltplekken zijn Hansaplast Eeltpleisters ideaal! Deze pleisters bevatten een laagje salicylzuur (een exfoliant) wat er voor zorgt dat de bovenste huidlaag wordt losgeweekt. Je plakt de pleister op de verdikte huid zitten (knip hem op maat zodat de gezonde huid vrij blijft!), vervangt hem na twee dagen en laat de tweede pleister wederom twee dagen zitten. Je zal zien dat na die vier dagen de dikke huid helemaal los komt (daar voel je niets van!) en dat je het er zo af kan trekken. Klinkt misschien een beetje vies, maar het werkt wel ontzettend goed en is ideaal voor harnekkige plekken. Hansaplast Eeltpleisters zijn gewoon te koop bij de drogist en kosten ongeveer €3,- per pakje.

Voor de minder ernstige plekken is de Harde Huid Verzachtende Crème van Scholl een goede optie. Deze crème bevat salicylzuur en melkzuur (wederom exfolianten) die dode huidcellen losweken waardoor de harde huid langzaam verdwijnt. Deze crème werkt anders dan de meeste verzachtende voetcrèmes, omdat dit product een exfoliërende werking heeft en niet gericht is op het hydrateren van de huid. Dit werkt vooral erg goed in combinatie met een puimsteentje! ’s Ochtends gebruik ik het puimsteentje en ’s avonds smeer ik deze crème er op. Een prima combinatie! De Scholl Harde Huid Verzachtende Crème kost €8,95 en is verkrijgbaar bij de drogist.

Voor droge hielen is de Rituals Lao Tze Cooling Foot Balm erg fijn. Deze voetbalsem is extra rijk en heeft als voornamelijke functie de voeten te hydrateren en te koelen. Ik smeer deze ’s avonds op mijn droge hielen en doe vervolgens sokken er overheen. ’s Ochtends zien mijn voeten er een stuk beter uit en de huid voelt een stuk zachter en soepeler. Precies wat ik zoek! In tegenstelling tot de crème die ik eerder noemde is dit product alleen hydraterend en bevat geen exfoliërende bestandsdelen. Het is dus gewoon een fijne hydraterende balsem! Mocht je last hebben van extreem droge hielen dan raad ik je aan om eerst de dode huid te verwijderen met een puimsteentje en er vervolgens een flinke laag voeltbalsem overheen te smeren. Succes verzekerd! De Rituals Lao Tze Cooling Foot Balm kost €9,90 en is te koop bij de winkels van Rituals.

Deze producten gebruik ik bijna allemaal dagelijks (los van de Eeltpleisters) en mijn voeten zien er al weer stukken beter uit! Het lijkt misschien even weel werk, maar het valt best mee en ik vind het absoluut waard. Bij open schoenen horen gewoon nette verzorgde voeten, nietwaar? Laat de zon maar komen, want mijn voeten zijn er klaar voor!

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. die eeltpleisters lijken me wel wat 😀

 2. Leuk artikel! Ik heb er bijna geen last van, maar door mijn birkenstocks lijkt het wel erger te worden, aangezien deze je voeten ook uitdrogen ;(
  x

 3. Simone zegt:

  Super handig artikel!!
  Heb er zelf ook last van en wist eigenlijk nooit goed wat ik er mee moest.

  Er zit 1 klein typfoutje in de zin
  ” Ik doe dit onder de douch, omdat het water de huid wat zachter maakt waardoor de hare huid makkelijker te verwijderen is.

  Volgens mij moet daar harde staan!

  1. asdfaad zegt:

   wat maakt het uit de boodschap is duidelijk toch

   1. kay zegt:

    Het is slordig, dat maakt het uit. En douche is met een e. De boodschap blijft ook nog wel te vatten als je alle ltetres hssulet, zloas in dit vroolbeed maar dat kun je nweauijlks een hnagdie mnniear van cmmonuicreen nemoen.

    1. Tja, het is ook niet nodig om op alle slakken zout te leggen. Een foutje kan gebeuren, daar zou ik me als ik jou was niet zo druk om maken. Overdrijven is ook een kunst.

   2. Simone zegt:

    @ asdfaad
    Ja zeker is dat duidelijk,
    Ik geef alleen aan dat dat foutje me opviel…
    Zo iets ziet men normaal als hulpvaardig ?

    Iedereen is menselijk en maakt wel is een foutje.
    No hard feelings.

    1. Ik reageerde ook niet op jouw comment (die was inderdaad gewoon hulpvaardig!!), maar op de comment van Kay. Niks aan de hand! 🙂

 4. Simone zegt:

  woops, haha alleen het woordje hare moest dik gedrukt :$

 5. Leuk artikel hoor 🙂 Je krimpt ineens 5 cm als je voeten zijn gedaan, haha!

 6. Wat een fijn artikel! Ik ben stiekem wel benieuwd naar de pleisters! Het meest vervelende voetprobleem waar ik altijd last van heb, zijn scheurtjes tussen mijn tenen. Heb je hier tips voor?

  1. Yvonne zegt:

   Dan moet je je goed tussen je tenen afdrogen. Dan blijft het daar zegmaar vochtig en dan scheurt het 😉
   Verder een handig artikel!

 7. Renske zegt:

  Heel handig artikel.
  Ik haal denk ik zo’n puimsteentje en ik geloof dat er een nieuwe voetcreme van Herome was, die goed moet zijn.

 8. Ik heb er zelf (gelukkig) weinig last van , toch een handig artikel 🙂

 9. Die pleisters ga ik een keer proberen denk ik. Ik heb zo’n eeltvijl, maar ik denk er nooit aan om die te gebruiken en het is ook zo’n gedoe.

 10. nathalie zegt:

  Handig artikel! Ik heb er ook last van maar ik had geen idee hoe ik het moet aanpakken. Ga denk ik die Scholl-creme eens proberen (wist niet eens dat zo producten bestonden!)

 11. Ik gebruik altijd een Scholl schuurblokje in de douche, dus eelt krijgt bij mij geen kans! 😀

 12. Heel handig, ik heb al een hele tijd eeltplekken, maar die krijg ik niet zo goed weg. Misschien dat dit helpt!

 13. Goed artikel! die pleisters lijken mij wel erg handig

 14. Marley zegt:

  Ooeehw, die Lao Tze ruikt zo heerlijk naar pepermunt hé! 😀 Wat een handig artikel!

 15. Handig artikel, ik heb helaas ook last van dit probleem. Ik ga op zoek naar een puimsteentje

 16. Ik neem me al maanden voor om iets aan mijn voeten te doen en heb vanmiddag -na aanleiding van je artikel- de eeltpleisters gekocht + een klovencreme en voetencreme. Ik ben benieuwd!

 17. Wat een ontzettend handig artikel! Ik heb er de laatste tijd ook erg last van, dus ik heb zeker iets aan jouw artikel!

 18. De eeltcrème van Gehwol met ureum is ook heel erg fijn !

 19. Marieke zegt:

  Ik ben echt blij dat ik geen last heb van eelt op mijn voeten. Ik heb het wel vrij veel op mijn handen, maar zo lang dat niet droog en lelijk is, vind ik het niet erg. Het komt door paardrijden en als ik geen eelt zou hebben, zouden de teugels elke week weer voor blaren zorgen.

 20. Ha, nou weet ik eindelijk wat dat steentje uit de badkamer is!

 21. Ik gebruik een soort van eeltschrapertje . En als het er niet goed af gaat gebruik ik een voetmaskertje waardoor de eelt makkelijker loskomt en mijn voeten naar lavendel ruiken 🙂

 22. Wat een handige tips! Ik moet mijn voeten nodig eens verzorgen 😉

 23. Handig artikel, thanks! Heb onlangs een eeltvijl aangeschaft, neem nu regelmatig een voetenbadje en smeer ze in en mijn voeten zijn echt aanzienlijk opgeknapt!

 24. handig artikel!

 25. En als dat niet helpt, kan je altijd nog naar de pedicure. Haha, beetje reclame maken! 🙂
  Nee, ben eigenlijk zelf ook wel heel benieuwd naar die pleisters. Dia ga ik eens proberen.

 26. natalie zegt:

  Ik volg sinds een tijdje je blog en vind dit een geweldig artikel. Ik wil al een tijdje wat aan mijn eelt doen, maar wist niet zo goed waar te beginnen. Een puinsteentje had ik al en voetcreme ook (net als de eeltrasp), maar heb vandaag toch ook nog maar die pleisters gekocht. Ik ben benieuwd 🙂 Alles is in huis, dus moet er nu echt aan geloven 😉

 27. Ik moet ook nog eens even een puimsteentje o.i.d. aanschaffen. Heb ook wat last van eelt en dat is nou niet bepaald charmant te noemen.

 28. Liesje zegt:

  Ik ga die eeltplijsters halen!

 29. Ik vind het echt een heel handig artikel. Ik ga eens het product van Rituals kopen!

 30. Marije zegt:

  Handig! Ik heb altijd eelt op mijn voeten omdat ik het liefst op blote voeten rond loop. Ik laat het altijd zitten, omdat het gewoon best veel is… Toch maar een keer mijn puimsteen opzoeken.

 31. zo’n puimsteen en die van scholl lijken me wel fijn. Ik heb namelijk veel last van eelt.

 32. Madelief zegt:

  Jaaa ……..hele goede artikelen maarhelaas zijn de superwerkende pleisters die je zelf op maat kunt knippen niet meer te verkrijgen.
  Helaas want dat werkt eruuuug goed.
  Wie weet waar ik ze nog kan kopen of heeft iemand deze nog te koop voor mij??
  Ik zou er heeeeel blij mee zijn.

  Groetjes

 33. Beste mensen,
  Hoewel naar mijn weten het produkt niet meer leverbaar is, heb ik vernomen dat het hier en daar nog verkrijgbaar is maar de vraag is…..waar en bij wie ? Het betreft eeltpleister van Hansaplast.
  In het doosje bevinden zich drie plakjes eeltpleiser die bij gebruik gemakkelijk in het gewenste formaat is te knippenj; jammer dat er naar mijn weten geen goed alternatief te krijgen is ?
  Heel misschien kunt u mij toch nog aan de genoemde pleister helpen of een goed alternatief voor me vinden?
  Met vriendelijke groet,
  Max

 34. Corina zegt:

  Ook ik baal ontzettend dat de Hansaplast eeltpleister niet meer te koop is. De eigen merk pleisters van Kruidvat werken echt niet. Een ander alternatief vind ik niet. Heb ondertussen al langer dan een jaar veel pijn aan 2 kleine tenen. Was vroeger zo opgelost met de Hansaplast pleister :p

 35. Heel jammer dat die eelt pleisters van hansaplast niet meer tekrijgen zijn , want ze zijn fantastische, iemand een idee of ik ze ergens kan bestellen ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.