Nagellak Reviews

Etos Nagellak Remover met Spons

Hoewel er al een paar jaar vergelijkbare producten verkrijgbaar zijn, lijkt het wel alsof de ‘snelle nagellakremover-potjes’ de afgelopen maanden hun opmars hebben gemaakt. Elk merk heeft er inmiddels wel een! Onlangs kwam ik bij Etos de Nagellak Remover met Spons tegen (wow, over die naam is vast lang nagedacht…). Op het eerste oog lijkt hij niet zo anders dan alle anderen, maar in tegenstelling tot veel nagellakremoverpotjes bevat deze aceton. En dat is absoluut niet slecht! Sterker nog, bij het verwijderen van glitternagellak is aceton je beste vriend. Zou deze nagellakremover dan eindelijk helpen om glitternagellak van je nagels af te schrobben?

Als je mij al langer volgt dan weet je wel hoe dol ik op glitternagellak ben. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Het grote nadeel van glitternagellak is dat het zo moeilijk te verwijderen is. Dat komt natuurlijk doordat de glitters niet oplossen in nagellakremover, waardoor je flink moet boenen en schrobben om het van je nagels af te krijgen. De beste methode om dat te doen leg ik in deze video uit, maar soms heb ik gewoon geen zin om in de weer te gaan met aluminiumfolie en halve wattenschijfjes. In zo’n geval kan een potje nagellakremover heel erg handig zijn! Je kunt je vinger er gewoon insteken en de nagellak er op die manier af laten weken. Het werkt dus vergelijkbaar als de methode die ik in die video laat zien, maar dan net even anders.

De Etos Nagellak Remover met Spons (aaargh… die naam!) kost €1,99. In tegenstelling tot veel andere vergelijkbare producten zit deze in een transparante glazen pot. Dat is weer eens wat anders! De ingrediënten zijn niet heel bijzonder: aceton, water, glycerine en parfum. Gewoon precies wat nodig is om je nagellak snel te verwijderen en wat mij betreft prima.

Veel mensen mijden aceton omdat het je nagels zou uitdrogen, maar eerlijk gezegd gebruik ik juist nooit nagellakremover zonder aceton. Ik vind het voor geen ene meter werken! Bovendien is aceton nog niet eens zo slecht voor je nagels, zolang je na het verwijderen je nagels maar goed verzorgt met een hydraterende balsem of crème. Daarnaast is aceton geweldig geschikt om hardnekkige glitters te lijf te gaan, waardoor nagellakremover mét aceton de afgelopen jaren mijn beste vriend in deze strijd is geworden.

En dan de grote hamvraag: werkt dit potje met glitternagellak? Min of meer. Hij werkt in elk geval stukken beter dan bijvoorbeeld die van  Kruidvat (ook fijn, maar absoluut niet voor glitters), maar hij krijg niet alles weg. Ik gebruik ‘m nu vooral als ‘voorbehandeling’. Ik week mijn nagellak grotendeels met dit potje weg en vervolgens ga ik er nog achteraan met een paar wattenschijfjes en nagellakremover. Misschien een beetje dubbelop, maar het werkt wel goed! Ik hoef veel minder te boenen doordat de glitters al ietwat losgeweekt zijn en ben daardoor alsnog vrij snel klaar. Het is wel iets rommeliger dan de folie-methode (glitters all over the place….), maar het werkt wel!

Voor ‘gewone’ nagellak zonder gekke grote glitters werkt hij perfect en je nagels zijn binnen een mum van tijd schoon. Conclusie: hij werkt geweldig voor gewone nagellak en prima als hulpmiddel bij het verwijderen van glitternagellak. De ultieme oplossing voor glitterlak is het echter niet, maar het maakt het weer een stukje makkelijker.

De Etos Nagellak Remover met Spons kost €1,99 en is verkrijgbaar bij de winkels van Etos.

49 Comments

 • Reply
  BeautyTIL
  21 juni 2013 at 07:14

  Ja de naam maakt het goed 😉

 • Reply
  Sofie
  21 juni 2013 at 07:16

  Wat een fijn prijsje! Deze ga ik zeker kopen 🙂

 • Reply
  Tessa
  21 juni 2013 at 07:16

  Omg die naam is echt vreselijk haha

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  21 juni 2013 at 07:25

  Haha, wat een debiele naam 😉
  Maar hij lijkt me op zich nog wel fijn, en voor €1.99 kan je niet sukkelen (:

 • Reply
  Caro
  21 juni 2013 at 07:27

  Inderdaad een super stomme naam haha! Wel apart dat ie in een doorzichtige verpakking zit. Jammer dat hij geen glitternagellak verwijdertt.. 🙁

 • Reply
  Martina
  21 juni 2013 at 07:33

  Ook een leuke prijs om eens te proberen!

 • Reply
  Kim Kreté
  21 juni 2013 at 07:35

  Kijk dat is nog eens leuk voor die prijs. Handig om mee te nemen op vakantie. Ik ga hem vanavond toch maar eens halen. Ik hoop dat het potje goed sluit en niet lekt.

 • Reply
  Kimberly
  21 juni 2013 at 07:48

  Die naam! Haha 😀 Ik kende deze nog niet, maar hij klinkt super fijn!

 • Reply
  Tara
  21 juni 2013 at 07:55

  Haha, die naam is vreselijk! Ik krijg trouwens mijn glitternagellak er prima af met die van de Kruidvat! Ik weet niet of zo’n fan ben van het doorzichtige potje.. Volgens mij gaat dat er op den duur super ranzig uitzien..

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  21 juni 2013 at 08:06

  dat is de goedkoopste die ik al gezien heb! jammer dat wij geen etos hebben

 • Reply
  I scream beauty
  21 juni 2013 at 08:17

  Ik gebruik al een tijdje die van de Hema, maar dit inkt ook erg goed. En is nóg goedkoper!

  • Reply
   Anne
   21 juni 2013 at 15:05

   Nee hoor. Die van Hema is €4.50!

 • Reply
  AnnaSophia
  21 juni 2013 at 08:22

  Oh my god, die naam 🙂

 • Reply
  Kimberley
  21 juni 2013 at 08:24

  Klinkt goed, wel het beste potje tot nu toe denk ik 🙂

 • Reply
  femketje
  21 juni 2013 at 08:42

  Klinkt niet verkeerd! Voor glitterlak gebruik ik toch altijd gewone remover :3

 • Reply
  Charile
  21 juni 2013 at 08:51

  Deze klinkt super!

 • Reply
  Joyce
  21 juni 2013 at 09:14

  deze lijkt me ook goed! ik heb die van kruidvat en voor gewone nagellak werkt die prima!

 • Reply
  Anouk
  21 juni 2013 at 09:31

  Voor die prijs kan ik die wel eens gaan proberen! Ik heb nu die van de Hema, als die op is ga ik deze kopen.

 • Reply
  Lauranne
  21 juni 2013 at 09:38

  Ik gebruik ook altijd gewoon een nagellak remover met aceton! Werkt lekker snel en daarna smeer ik mijn handen en nagelriemen gewoon lekker in. Ik heb nu ook een gewone nagellak remover staan (zo in een reisverpakking van het kruidvat) en die maakt men nagelriemen zelfs wit ook al zit daar geen aceton in! Deze neem ik de volgende keer zeker mee als ik weer eens naar Nederland kom

 • Reply
  Mariska
  21 juni 2013 at 09:38

  Deze kende ik nog niet 🙂

 • Reply
  LaraLaurentia
  21 juni 2013 at 09:58

  Ik heb mijn Hema spons helemaal stuk gemaakt door de glitters 🙁 Ik merk dat de wrap methode toch de beste manier blijft om nagellak goed en vrij snel van je nagels af te krijgen.
  On topic – ik vind de verpakking wel enigszins grappig doordat je de spons al ziet zitten. Net weer wat anders vergeleken met de andere ‘remover met spons’ nagellak verwijderaars.

 • Reply
  pretty beauty land
  21 juni 2013 at 10:44

  wat handig!

 • Reply
  Hanne
  21 juni 2013 at 10:46

  Ik vind het potje er heel erg leuk uitzien, ik heb nog altijd geen product zoals dit aangeschaft. Moet ik dringend eens doen hoor!

 • Reply
  kimberly
  21 juni 2013 at 11:12

  Ik hoor hier zulke goede verhalen over. Ik denk toch maar een retourtje Etos

 • Reply
  Tessa
  21 juni 2013 at 11:16

  Super handig!
  Ik heb er zelf een van Sephora ook echt een aanrader!

  x

 • Reply
  Eva
  21 juni 2013 at 11:29

  Topnaam inderdaad haha 😀 maaaar wel een goed prijsje! Wat ik doe is de Essence peel off base coat gebruiken, daar een tijdje een watje op leggen of hem in een potje doen en vervolgens kan je het geheel er in één keer af schuiven, zonder beschadigingen aan je nagels. Het wordt een soort slijmerig laagje dat je er zo af trekt.

 • Reply
  Joyce
  21 juni 2013 at 11:30

  Klinkt goed. zelf heb ik die van de hema, echt een aanrader!

 • Reply
  MySimplySpecial
  21 juni 2013 at 11:52

  Klinkt goed! Fijn dat veel merken hier nu mee komen voor leuke prijsjes.

 • Reply
  Kelly
  21 juni 2013 at 12:07

  Klinkt goed!

 • Reply
  Merel
  21 juni 2013 at 14:46

  Die klinkt goed zeg! Ik heb zelf die van Kruidvat maar vind hem maar niets. Ik ga zeker kijken voor deze variant!

 • Reply
  beautybysandra
  21 juni 2013 at 15:09

  Wat handig, hier ga ik zeker even naar kijken 🙂

 • Reply
  Beautyjuf
  21 juni 2013 at 17:29

  Etos kon natuurlijk niet achterblijven 😉 Maar, de naam vind ik ietwat vreemd…Dat komt door het woordje ‘spons’…Naja, maakt niet uit! 😉 Het lijkt me een fijn product!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  21 juni 2013 at 18:12

  Hij klinkt wel fijn, de volgende keer dat ik in Etos ben neem ik ‘m zeker mee. En die naam haha vooral als je ‘m meerdere keren achter elkaar leest..

 • Reply
  Maxime
  22 juni 2013 at 00:23

  Zag deze staan en was er al benieuwd naar. Lekker cheap in ieder geval

  XO

 • Reply
  Lousaa
  22 juni 2013 at 07:37

  Wat is er in godesnaam mis met die naam? Het is gewoon een soortnaam. Daar kun je wel iets gevats voor bedenken, maar je noemt een komkommer ook gewoon komkommer en niet ultralange hoog-gehydrateerde vitamineboost – groen. Kijk, ik snap dat het leuk is als kleuren een naam krijgen en feen nummer, maar nagellak is nagellak, lipstick lipstick, mascara is mascara en een remover met een spons is een remover met een spons.

  • Reply
   Charlotte
   22 juni 2013 at 09:31

   Ik begrijp je punt, maar ik ben persoonlijk van mening dat een ietwat aansprekende naam erbij hoort wanneer er een cosmeticaproduct ontwikkeld wordt. Tuurlijk, het ís een nagellakremover met een spons, maar het klinkt wat knullig. Wij vinden het als klant toch ook leuk om een leuke naam op een product te zien?

 • Reply
  Ashleey
  22 juni 2013 at 10:12

  Ik kende hem nog niet maar ik denk dat ik toch voor de hema ga

 • Reply
  Myrthe
  22 juni 2013 at 10:45

  Wat een genialen naam zeg! Maar wel fijn dat hij goed werkt! 🙂

 • Reply
  Laura
  22 juni 2013 at 14:10

  Ik vind deze er wel leuk uit zien! Zelf gebruik ik nu de express remover van Maybelline, zelfde idee. Tja, glitters blijven gewoon irritant om te verwijderen helaas.

 • Reply
  Annebelle
  22 juni 2013 at 20:12

  Ik vraag me wel altijd af hoe lang zo’n pot dan meegaat, is hij dan niet vet snel vies? Weet iemand dat misschien?

 • Reply
  Kiss & Make-up
  22 juni 2013 at 20:31

  Haha, die naam ja zeg… 🙂 Er kon duidelijk geen brainstorm meer bij om een leuke naam te bedenken.

 • Reply
  Angela
  22 juni 2013 at 23:38

  Wanneer krijgen we een shoplog te zien van je bezoek aan Outlet Roermond (met je moeder) van maandag 10 juni?

  Hebben jullie het gezellig gehad?

  Leuke dingen gezien/gekocht?

  • Reply
   Charlotte
   22 juni 2013 at 23:46

   Daar komt geen shoplog van, omdat ik vrijwel niks heb gekocht 🙂

 • Reply
  Emma
  24 juni 2013 at 00:18

  Mooie prijs, ik ga hen zeker kopen!

 • Reply
  Daisy
  25 juni 2013 at 10:50

  Ziet er apart uit!

 • Reply
  Ilse
  15 juli 2013 at 00:35

  Het potje is niet echt waterdicht. Toen ik het kocht, was het plastic zakje helemaal vochtig toen ik thuis kwam. Zelfs de plastic huls van mijn mascara die ik ook kocht, was beschadigd door de remover!

 • Reply
  Rimmel Salon Pro 317 Hip Hop | TijgertjeRawr
  8 maart 2014 at 07:07

  […] heb ik Etos nagellak remover met spons gekocht, waardoor het misschien makkelijker wordt om nagellak te verwijderen. Ik ben heel erg benieuwd! Als […]

 • Reply
  Saidja
  6 april 2014 at 19:10

  Its gereed voor me eens kopen

 • Reply
  Saidja
  6 april 2014 at 19:12

  Het is handig te gebruiken

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.