Nagellak Reviews

Etos Nagellak Remover met Spons

Hoewel er al een paar jaar vergelijkbare producten verkrijgbaar zijn, lijkt het wel alsof de ‘snelle nagellakremover-potjes’ de afgelopen maanden hun opmars hebben gemaakt. Elk merk heeft er inmiddels wel een! Onlangs kwam ik bij Etos de Nagellak Remover met Spons tegen (wow, over die naam is vast lang nagedacht…). Op het eerste oog lijkt hij niet zo anders dan alle anderen, maar in tegenstelling tot veel nagellakremoverpotjes bevat deze aceton. En dat is absoluut niet slecht! Sterker nog, bij het verwijderen van glitternagellak is aceton je beste vriend. Zou deze nagellakremover dan eindelijk helpen om glitternagellak van je nagels af te schrobben?

Als je mij al langer volgt dan weet je wel hoe dol ik op glitternagellak ben. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Het grote nadeel van glitternagellak is dat het zo moeilijk te verwijderen is. Dat komt natuurlijk doordat de glitters niet oplossen in nagellakremover, waardoor je flink moet boenen en schrobben om het van je nagels af te krijgen. De beste methode om dat te doen leg ik in deze video uit, maar soms heb ik gewoon geen zin om in de weer te gaan met aluminiumfolie en halve wattenschijfjes. In zo’n geval kan een potje nagellakremover heel erg handig zijn! Je kunt je vinger er gewoon insteken en de nagellak er op die manier af laten weken. Het werkt dus vergelijkbaar als de methode die ik in die video laat zien, maar dan net even anders.

De Etos Nagellak Remover met Spons (aaargh… die naam!) kost €1,99. In tegenstelling tot veel andere vergelijkbare producten zit deze in een transparante glazen pot. Dat is weer eens wat anders! De ingrediënten zijn niet heel bijzonder: aceton, water, glycerine en parfum. Gewoon precies wat nodig is om je nagellak snel te verwijderen en wat mij betreft prima.

Veel mensen mijden aceton omdat het je nagels zou uitdrogen, maar eerlijk gezegd gebruik ik juist nooit nagellakremover zonder aceton. Ik vind het voor geen ene meter werken! Bovendien is aceton nog niet eens zo slecht voor je nagels, zolang je na het verwijderen je nagels maar goed verzorgt met een hydraterende balsem of crème. Daarnaast is aceton geweldig geschikt om hardnekkige glitters te lijf te gaan, waardoor nagellakremover mét aceton de afgelopen jaren mijn beste vriend in deze strijd is geworden.

En dan de grote hamvraag: werkt dit potje met glitternagellak? Min of meer. Hij werkt in elk geval stukken beter dan bijvoorbeeld die van  Kruidvat (ook fijn, maar absoluut niet voor glitters), maar hij krijg niet alles weg. Ik gebruik ‘m nu vooral als ‘voorbehandeling’. Ik week mijn nagellak grotendeels met dit potje weg en vervolgens ga ik er nog achteraan met een paar wattenschijfjes en nagellakremover. Misschien een beetje dubbelop, maar het werkt wel goed! Ik hoef veel minder te boenen doordat de glitters al ietwat losgeweekt zijn en ben daardoor alsnog vrij snel klaar. Het is wel iets rommeliger dan de folie-methode (glitters all over the place….), maar het werkt wel!

Voor ‘gewone’ nagellak zonder gekke grote glitters werkt hij perfect en je nagels zijn binnen een mum van tijd schoon. Conclusie: hij werkt geweldig voor gewone nagellak en prima als hulpmiddel bij het verwijderen van glitternagellak. De ultieme oplossing voor glitterlak is het echter niet, maar het maakt het weer een stukje makkelijker.

De Etos Nagellak Remover met Spons kost €1,99 en is verkrijgbaar bij de winkels van Etos.

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. Ja de naam maakt het goed 😉

 2. Wat een fijn prijsje! Deze ga ik zeker kopen 🙂

 3. Omg die naam is echt vreselijk haha

 4. Haha, wat een debiele naam 😉
  Maar hij lijkt me op zich nog wel fijn, en voor €1.99 kan je niet sukkelen (:

 5. Inderdaad een super stomme naam haha! Wel apart dat ie in een doorzichtige verpakking zit. Jammer dat hij geen glitternagellak verwijdertt.. 🙁

 6. Ook een leuke prijs om eens te proberen!

 7. Kijk dat is nog eens leuk voor die prijs. Handig om mee te nemen op vakantie. Ik ga hem vanavond toch maar eens halen. Ik hoop dat het potje goed sluit en niet lekt.

 8. Die naam! Haha 😀 Ik kende deze nog niet, maar hij klinkt super fijn!

 9. Haha, die naam is vreselijk! Ik krijg trouwens mijn glitternagellak er prima af met die van de Kruidvat! Ik weet niet of zo’n fan ben van het doorzichtige potje.. Volgens mij gaat dat er op den duur super ranzig uitzien..

 10. dat is de goedkoopste die ik al gezien heb! jammer dat wij geen etos hebben

 11. Ik gebruik al een tijdje die van de Hema, maar dit inkt ook erg goed. En is nóg goedkoper!

  1. Anne zegt:

   Nee hoor. Die van Hema is €4.50!

 12. Oh my god, die naam 🙂

 13. Klinkt goed, wel het beste potje tot nu toe denk ik 🙂

 14. Klinkt niet verkeerd! Voor glitterlak gebruik ik toch altijd gewone remover :3

 15. Deze klinkt super!

 16. deze lijkt me ook goed! ik heb die van kruidvat en voor gewone nagellak werkt die prima!

 17. Voor die prijs kan ik die wel eens gaan proberen! Ik heb nu die van de Hema, als die op is ga ik deze kopen.

 18. Lauranne zegt:

  Ik gebruik ook altijd gewoon een nagellak remover met aceton! Werkt lekker snel en daarna smeer ik mijn handen en nagelriemen gewoon lekker in. Ik heb nu ook een gewone nagellak remover staan (zo in een reisverpakking van het kruidvat) en die maakt men nagelriemen zelfs wit ook al zit daar geen aceton in! Deze neem ik de volgende keer zeker mee als ik weer eens naar Nederland kom

 19. Deze kende ik nog niet 🙂

 20. Ik heb mijn Hema spons helemaal stuk gemaakt door de glitters 🙁 Ik merk dat de wrap methode toch de beste manier blijft om nagellak goed en vrij snel van je nagels af te krijgen.
  On topic – ik vind de verpakking wel enigszins grappig doordat je de spons al ziet zitten. Net weer wat anders vergeleken met de andere ‘remover met spons’ nagellak verwijderaars.

 21. Ik vind het potje er heel erg leuk uitzien, ik heb nog altijd geen product zoals dit aangeschaft. Moet ik dringend eens doen hoor!

 22. Ik hoor hier zulke goede verhalen over. Ik denk toch maar een retourtje Etos

 23. Super handig!
  Ik heb er zelf een van Sephora ook echt een aanrader!

  x

 24. Topnaam inderdaad haha 😀 maaaar wel een goed prijsje! Wat ik doe is de Essence peel off base coat gebruiken, daar een tijdje een watje op leggen of hem in een potje doen en vervolgens kan je het geheel er in één keer af schuiven, zonder beschadigingen aan je nagels. Het wordt een soort slijmerig laagje dat je er zo af trekt.

 25. Klinkt goed. zelf heb ik die van de hema, echt een aanrader!

 26. Klinkt goed! Fijn dat veel merken hier nu mee komen voor leuke prijsjes.

 27. Klinkt goed!

 28. Die klinkt goed zeg! Ik heb zelf die van Kruidvat maar vind hem maar niets. Ik ga zeker kijken voor deze variant!

 29. Wat handig, hier ga ik zeker even naar kijken 🙂

 30. Etos kon natuurlijk niet achterblijven 😉 Maar, de naam vind ik ietwat vreemd…Dat komt door het woordje ‘spons’…Naja, maakt niet uit! 😉 Het lijkt me een fijn product!

 31. Hij klinkt wel fijn, de volgende keer dat ik in Etos ben neem ik ‘m zeker mee. En die naam haha vooral als je ‘m meerdere keren achter elkaar leest..

 32. Zag deze staan en was er al benieuwd naar. Lekker cheap in ieder geval

  XO

 33. Lousaa zegt:

  Wat is er in godesnaam mis met die naam? Het is gewoon een soortnaam. Daar kun je wel iets gevats voor bedenken, maar je noemt een komkommer ook gewoon komkommer en niet ultralange hoog-gehydrateerde vitamineboost – groen. Kijk, ik snap dat het leuk is als kleuren een naam krijgen en feen nummer, maar nagellak is nagellak, lipstick lipstick, mascara is mascara en een remover met een spons is een remover met een spons.

  1. Ik begrijp je punt, maar ik ben persoonlijk van mening dat een ietwat aansprekende naam erbij hoort wanneer er een cosmeticaproduct ontwikkeld wordt. Tuurlijk, het ís een nagellakremover met een spons, maar het klinkt wat knullig. Wij vinden het als klant toch ook leuk om een leuke naam op een product te zien?

 34. Ik kende hem nog niet maar ik denk dat ik toch voor de hema ga

 35. Wat een genialen naam zeg! Maar wel fijn dat hij goed werkt! 🙂

 36. Ik vind deze er wel leuk uit zien! Zelf gebruik ik nu de express remover van Maybelline, zelfde idee. Tja, glitters blijven gewoon irritant om te verwijderen helaas.

 37. Ik vraag me wel altijd af hoe lang zo’n pot dan meegaat, is hij dan niet vet snel vies? Weet iemand dat misschien?

 38. Haha, die naam ja zeg… 🙂 Er kon duidelijk geen brainstorm meer bij om een leuke naam te bedenken.

 39. Angela zegt:

  Wanneer krijgen we een shoplog te zien van je bezoek aan Outlet Roermond (met je moeder) van maandag 10 juni?

  Hebben jullie het gezellig gehad?

  Leuke dingen gezien/gekocht?

  1. Daar komt geen shoplog van, omdat ik vrijwel niks heb gekocht 🙂

 40. Emma zegt:

  Mooie prijs, ik ga hen zeker kopen!

 41. Ziet er apart uit!

 42. Ilse zegt:

  Het potje is niet echt waterdicht. Toen ik het kocht, was het plastic zakje helemaal vochtig toen ik thuis kwam. Zelfs de plastic huls van mijn mascara die ik ook kocht, was beschadigd door de remover!

 43. […] heb ik Etos nagellak remover met spons gekocht, waardoor het misschien makkelijker wordt om nagellak te verwijderen. Ik ben heel erg benieuwd! Als […]

 44. Its gereed voor me eens kopen

 45. Het is handig te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.