Reviews Tips

Feel Good Tip: The Body Shop Foundation Dragon Fruit Lip Butter

The Body Shop maakt niet alleen hele fijne producten, maar het is ook nog eens een bedrijf dat graag iets terug doet voor de samenleving. In nagenoeg alle producten zit minimaal één Community Fair Trade ingrediënt, maar nu is er ook een speciale The Body Shop Foundation Lip Butter waarmee je zelf een doel naar jouw keuze kunt steunen! Voor maar €5,- heb jij zelf een fijne lippenbalsem en doe je tegelijk iets goeds voor een ander. Dubbel winst!

Een campagne als deze is niet helemaal nieuw voor The Body Shop. In het verleden werden er al parfums, lippenbalsems en handcrèmes uitgebracht waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Uniek bij deze nieuwe Lip Butter is dat het geld van jouw aankoop (€5,-) niet automatisch naar een bepaalde stichting gaat, maar dat jij zelf het goede doel kunt kiezen waaraan je jouw deel wilt doneren! Bij aanschaf van de Lip Butter krijg je in de winkel een muntje die je vervolgens in het donatiepotje van jouw keuze kunt stoppen. Aan het einde van de campagne wordt de verdeling bekeken en de opbrengst in verhouding met de muntjes geschonken aan de goede doelen.

The Body Shop heeft drie Nederlandse goede doelen aangewezen waar jij uit kunt kiezen. Elk goed doel gaat over een ander onderwerp, dus je kunt zelf kiezen of je het welzijn van kinderen, proefdieren of de natuur een warm hart toedraagt. Voor deze campagne kun je uit de volgende doelen kiezen:

 • Guusje Nederhorst Foundation
  Deze stichting zet zich in voor jonge kinderen die noodgedwongen in opvangcentra moeten verblijven en helpt het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
 • Stichting Proefdiervrij
  De Stichting Proefdiervrij streeft naar de vervanging van proefdieren en proberen oplossingen te zoeken zodat dieren niet meer gebruikt hoeven te worden voor onderzoeken.
 • Bomenstichting
  Deze belangenorganisatie zet zich in voor het behoud van bomen in de stad en het platteland, om te zorgen dat we in een groene omgeving kunnen leven.

Met het kopen van deze speciale Lip Butter doe je niet alleen iets goed voor een goed doel, maar ook voor jezelf! Je krijgt er namelijk een hele fijne lippenbalsem voor terug. De Lip Butter is heerlijk zoet en bevat drakenfruit, shea boter, bijenwas en nog veel meer verzorgende ingrediënten. Ik ben normaal niet altijd dol op de Lip Butters, maar deze versie vind ik toch wel heel erg lekker. Hij voedt goed en blijft bovendien langdurig verzorgen. Da’s mooi meegenomen!

Ik ben altijd dol op zulke acties, aangezien dit echt een hele leuke manier is om een goed doel te steunen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet snel ‘zomaar’ geld aan een goed doel geef, maar op deze manier is het leuk om te doen. Zij krijgen een donatie, jij een fijne lippenbalsem! Daarnaast vind ik €5,00 ook een mooi bedrag. Het is genoeg om een aardig donatie te vormen en het is ook een prima prijs voor een Lip Butter, zeker wanneer je je bedenkt dat de andere TBS Lip Butters €7,00 kosten. Een win-win-situatie dus!

De The Body Shop Foundation Dragon Fruit Lip Butter kost €5,00 en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel van jouw keuze. De Lip Butter is verkrijgbaar bij de winkels en de webshop van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. ziet er fijn uit! en leuk dat je dan ook het goede doel steunt, dat is fijn!

 2. Jessica zegt:

  Ik hoop dat ze hem in België ook verkopen.

  1. Volgens mij wel! Alleen dan zullen de goede doelen uiteraard speciaal voor België zijn 😀

   1. SarahDsp zegt:

    Ben gisteren nog naar The Body Shop geweest (in België) en daar verkopen ze hem inderdaad ook.
    De drie goede doelen zijn Belgische Federatie van Voedselbanken, GAIA en een goed doel in verband met natuurbehoud/-beheer waarvan ik momenteel niet op de naam kan komen:)

 3. Dat is echt geen geld. Ik ga er zeker eentje halen. Als ze net zo fijn zijn als de body butters (Shea butter is mijn holy grail), dan is het zeker een succes. Leuk potje ook. Looooove the Body Shop!!

 4. Gut, ik was van de week nog bij TBS maar gewoon niet meer aangedacht! Hoe dom ..
  Ik haal ‘m van de week nog even want ik vind het een goed initiatief én je hebt een fijne lipbalm!

 5. lijkt me erg fijn =)

 6. Lijkt me heel fijn werken!

 7. Super leuke actie!! 🙂 voor mij ook een reden om hem op te halen 😀

 8. Wat een goede actie! Zodra ik bij TBS kom koop ik er eentje!

 9. Leuk potje alleen al! Ik vind dit goede alternatieven. Mensen kopen graag iets voor zichzelf om een goed doel te steunen, sneller dan dat ze ‘gewoon’ iets geven!

 10. Alleen maar redenen om er eentje te halen 🙂

 11. Wat een geweldige actie! En natuurlijk een prachtig excuus om een lip butter te kopen!

 12. Wat een goede actie! Ik vind hem er wel wat goedkoop uitzien.

 13. Leuke en goede actie!

 14. Denise zegt:

  Gave actie van TBS en wat een leuke en goede doelen. Welk goede doel heb jij gesteund?

 15. Naar welk goed doel heb jij je 5 euro gegeven?

 16. Wat een goede actie 😀 x

 17. Therese zegt:

  Wat een goede actie!
  Ik had een email gehad over de nieuwe bb cream bij de the body shop, is die goed? en heeft die een beetje een fijne structuur voor een droge huid? Want ik vond die van garnier niet zo goed.

 18. Lijkt me supet fijn 😉

 19. Oooohh wat een leuk idee van TBS

 20. WAAROM HEB JE AL 3 DAGEN GEEN NIEUW ARTIKEL GEPOST?

 21. Ik vind het zo verschrikkelijk leuk én goed dat The Body Shop zich inzet voor verschillende goede doelen. Wat een goed plan seg! Jouw artikel is echt leuk om te lezen, vlot en handig. Ik ga zeker is in mijn dichtstbijzijnde bodyshop kijken. Dit is echt een wekelijkse bezigheid van mij 😀

  Liefs

 22. I love TBS producten! Niet alles natuurlijk, maar wel veel. Ook vind ik het leuk dat ze zich inzetten voor goede doelen, zouden meer winkelketens moeten doen. Ik heb al een hoop goede dingen gehoord over deze lippenbalsems, misschien toch maar eens langsgaan om te proberen 🙂

 23. Aah. Deze verkopen ze zeker niet in Finland? 🙁

 24. Wat een geweldige actie! En natuurlijk een prachtig excuus om een lip butter te kopen!

 25. Marielle zegt:

  Ik heb deze ook gekocht. Hier in Belgie zijn het wel andere goede doelen. Ik heb voor Gaia gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.