Persoonlijk Video's

Filmpje: Mijn Studie (Taal & Communicatie UvA)

Deze video heb ik een paar weken geleden opgenomen en heeft helemaal niks met beauty te maken, maar het leek me toch leuk om hem hier even te delen. Omdat mij een paar keer gevraagd is meer over mijn studie te vertellen en er vast meer mensen op dit moment met hun studiekeuze bezig zijn vertel ik in deze video hoe mijn studie in elkaar zit. Deze video is echt even als ‘extraatje’, want er komt vanmiddag nog gewoon weer een beautyartikel online!

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Dat je ook pfeiffer hebt gehad, vervelend! Ik heb het op dit moment ook, en ik vraag me af of je er nog steeds af en toe last van hebt? Jammer dat Taal&Communicatie niet echt wat je verwachten. Leuke vakken heb je nu op dit moment van je Minor! De PR in lijkt me ook wel tof! Spannend ook je master, ik hoop dat die wel is zoals je verwacht! Ik vond het erg leuk om iets over je studie te horen! Ik ben nog steeds aan het twijfelen haha! Waar heb je trouwens dat shirtje vandaan die je aanhebt haha?

  1. Ik heb er gelukkig geen last meer van en het heeft uiteindelijk ongeveer een half jaar geduurd totdat ik er enigszins vanaf was. Dat was 4 jaar geleden, dus dat is al best een tijd geleden. Het jasje is van Zara!

 2. Wat een handig filmpje! Succes nog de komende tijd, ik vond dit filmpje wel heel interessant. Ik ga na de zomer aan de Pabo studeren, maar nu dat allemaal dichterbij komt wordt het toch wel heel spannend en slaat de spanning toe. Kan ik het wel? Wil ik dit wel? En ben ik een beetje aan het rondkijken wat er nog meer is!

 3. Tessa zegt:

  Wat een herkenbaar verhaal over taal&communicatie! Ik heb de studie zelf ook gedaan en was net als jij verrast door de hoeveelheid argumentatievakken. Fijn dat je door je minor en master uiteindelijk toch uitkomt bij een vakgebied dat je leuk vindt!

 4. Goede video! Toch gekeken, terwijl ik een hele andere opleiding ga doen hihi

  Ik twijfelde eerst over communicatie en de pabo, maar toen ik bij communicatie was begon die man met zijn verhaal en begon gelijk met: wat doe je hier, er is toch geen werk in te vinden. Dus mijn keuze was snel gemaakt: de pabo 🙂

  1. Nou, dat klinkt niet echt veelbelovend, haha! Hopelijk is de werkgelegenheid wat beter tegen de tijd dat ik een baan ga zoeken 😉

 5. Jessica zegt:

  Wat een interessant filmpje! Eerlijk gezegd lijkt het me wel een studie voor mij.
  Maar ik heb geen idee of een universitaire studie iets voor mij zou zijn.

  Ik zit in mijn tweede jaar lerarenopleiding en studeer (als alles volgens plan blijft verlopen) over iets meer dan een jaar af als leerkracht. Ontzettend spannend, maar ik wil waarschijnlijk nog verder gaan studeren. Ik vind het gewoon zo leuk om druk met een studie bezig te zijn.
  Ik heb voor twee taalvakken gekozen (Nederlands en Frans) en ik wil me dan misschien ook nog verder verdiepen in het Frans.

  1. Bij een universitaire opleiding wordt er heel veel nadruk gelegd op theorie en onderzoek, en draait het nauwelijks om de praktijk. Uiteindelijk kun je er wel je eigen draai aan geven (daarom heb ik afgelopen zomer stage gelopen, zodat ik eindelijk écht iets ermee kon doen), maar het is allemaal gewoon ontzettend theoretisch, zeker in vergelijking met het HBO…

 6. leuk filmpje! <3

 7. Leuk filmpje! altijd leuk om er meer over te horen.

 8. Wat leuk dat je hierover een filmpje hebt gemaakt! Ik ga zelf namelijk ook taal&communicatie doen:) ik was ook naar communicatiewetenschappen geweest bij de Open Dag, maar dat leek mij weer niets! Ik hou van debatteren, schrijven en wil misschien de journalistiek in dus het lijkt me wel iets voor mij:) superhandige info in ieder geval!

  1. Kijk, dan zit je inderdaad helemaal goed!

 9. Julia zegt:

  Hoi Charlotte, normaal comment ik nooit maar nu wel, want ik heb deze studie zo gedaan. Ik herken dit zó erg, echt grappig. Ik kon T&C ook niet vinden in Studielink toen ik me ging inschrijven, inmiddels vier jaar geleden, en ik ben het 100% met je eens dat ze het beter ‘Taal en Argumentatie’ hadden kunnen noemen, of misschien nog iets radicaler, argumentatiewetenschappen ofzo. Maar ja, dan zou niemand het meer gaan doen denk ik… Bij de open dag kreeg ik heel erg het idee dat het véél meer richting journalistiek, communicatie en schrijven zou gaan. Viel dat even tegen! Uiteindelijk heb ik het gewoon allemaal in drie jaar gehaald, maar toen ik er laatst eens over ging nadenken kwam ik wel tot de conclusie dat ik de leukste vakken van mijn studie allemaal zelf heb gekozen (als keuzevak of als minorvak). Alleen Schrijven en Herschrijven vond ik leuk van de verplichte vakken, net als jij! O ja, en ik had ook dat ik bij mijn minor (Nederlandse taalontwikkeling en taalvariatie) pas dacht: heeee, dit vind ik leuk. Dus dankzij mijn minor weet ik welke master ik aankomend jaar ga doen en die heeft NIKS met argumentatie te maken! 🙂

  1. Dat zijn we volgens mij in hetzelfde jaar gestart, toevallig! Ik hoor het echt van heel veel mensen om me heen dat het totaal niet is wat ze ervan verwacht hadden. Dan lijkt er toch iets niet helemaal te kloppen… Succes met je master volgend jaar!

 10. Suzanne zegt:

  Leuk om te horen wat voor studie je doet, jammer dat je toch liever een andere studie hebt gedaan maar gelukkig is het bijna voorbij. 😉

  Ik heb vorig jaar de havo afgerond en wist totaal niet wat ik wou studeren. Toen las ik over de studie bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan de universiteit van Wageningen en dat leek me helemaal top. Ik ben toen vwo gaan doen maar nu ben ik toch aan het twijfelen. Ik ben naar een meeloopdag geweest en de studie lijkt me nog steeds superleuk, maar ik zie het niet zo zitten om op kamers te gaan. Ik zit nu in 5v dus ik heb nog wel even om te beslissen, maar het blijft moeilijk.

  1. Wow, wat goed dat je nog VWO erachteraan bent gaan doen! Het lijkt in het begin misschien wat eng, maar je went er vrij snel aan. Bovendien zou het zonde zijn als je je door zoiets zou laten weerhouden van iets wat je heel graag zou willen doen. Aan de andere kant moet je zo’n stap natuurlijk alleen zetten als je je er echt goed bij voelt 🙂

 11. zegt:

  Super bedankt voor dit filmpje Charlotte! Ik twijfelde nog een beetje over deze studie of communicatiewetenschap/ciw, maar ik dacht inderdaad al dat taal & communicatie mij te veel gericht op de taal zou zijn. Dat bevestig jij alleen maar, dus dat kan ik nu afstrepen! De richting die jij op wilt lijkt me ook onwijs interessant 🙂 Gelukkig heb ik nog een jaartje om te kiezen!

  1. Aah, fijn dat ik je hierdoor misschien een beetje heb kunnen helpen! Succes nog even met je laatst jaar 😉

 12. Muriel zegt:

  Hoi! Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de UvT. Wanneer je deze studie kiest, kan je een keuze maken tussen 4 “stromingen” (Human Aspects of Information Technology, Interculturele Communicatie, Tekst en Communicatie; en Bedrijfscommunicatie en digitale media.) Ik heb voor de laatste stroming gekozen. Deze opleiding is misschien een tip voor alle bezoekers die deze kant als jou op willen!

  1. Thanks voor de info! Ik heb ooit nog overwogen Organisatiewetenschappen aan de UvT te studeren, voordat ik besloot naar de VU te gaan in m’n eerste jaar. Ik ken trouwens van m’n stage iemand die Tekst & Communicatie daar heeft gedaan! Dat laatste lijkt me trouwens ook wel erg leuk.

   1. Saartje zegt:

    Interessant filmpje! Zelf ben ik net afgestudeerd inBedrijfseconomie op het HBO. Nu twijfel ik heel erg (gezien de arbeidsmarkt) of ik gewoon aan de slag ga of een master wil doen. Toch twijfel ik over een aantal masters. Welke cursussen heb jij gevolgt om te bepalen wat er bij je past? Het is zo moeilijk :-(. Werkervaring is belangrijk, maar opleiding ook. Ik twijfel ook of het wetenschappelijke mij wel ligt. Hoe kom ik daar achter? Hoor vaak verhalen van hbo’ers die in het schakeljaar al uitvallen of zakken op statistiek.

 13. Kim zegt:

  Leuk filmpje! Je studie lijkt mij juist superleuk hoor, maar zelf ga ik Engels studeren! Ik heb er echt zin in, volgens mij is het DE studie voor mij. En ja, dan hoor ik van iedereen dat de baankans op niveau minimaal is, en dat weet ik ook wel, maar ik doe liever iets wat ik leuk en interessant vind (want in principe is dat het studeren), en dan neem ik aan dat het allemaal wel goed komt!

  1. Laurien zegt:

   Ik ben zelf juist ontzettend aan het twijfelen over wat ik wil doen. Mij lijkt Engels studeren geweldig, alleen wil ik veel liever de literatuur / uitgeverij kant op dan lerares worden. Van allerlei kanten wordt mij verteld dat er inderdaad heel weinig banen in te vinden zijn, maar ik droom ervan om de Engelse taal compleet te beheersen en te kunnen werken bij een bedrijf dat te maken heeft met literatuur en uitgeverij.
   Ik wil nog een meeloopdag gaan doen, puur om te kijken of de richting naar literatuur ook mogelijk is binnen de studie..
   Vreselijk, een keuze maken.

   1. Kim zegt:

    Als je Engels gaat studeren, betekent dat niet meteen dat je het onderwijs in moet gaan! Zelf ben ik dat ook niet van plan (al kom ik er misschien tijdens de studie achter dat ik dat juist wel heel leuk vind). Met zo’n brede studie kun je allerlei kanten op, en die kant kies je zelf aan de hand van de keuzevakken en minor en de master die je gaat doen.

    1. Laurien zegt:

     Dankje voor reageren! Mensen uit mijn omgeving hebben me het een beetje opgedrongen dat je er waaschijnlijk alleen maar het onderwijs mee in kan, dus het horen van een andere mening is goed voor me, haha. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt en ik ben van plan om toch die stap naar Engels wel te nemen, het lijkt me simpelweg geweldig.

 14. Ik kan mijzelf altijd zo goed herkennen in jou verhalen over je studiepad! Ikzelf ben nu bijna klaar met mijn eerste studiejaar en ik heb er ook echt heel erg doorheen gezeten. Twijfelen of ik niet aan andere studie moet gaan doen, doe ik dan ook nogsteeds heel erg. Ik studeer nu Biologie en heb het afgelopen jaar maar weinig interessant gevonden. Ook weet ik al dat ik later het bedrijfsleven in wil.
  Wel krijg ik vanaf volgend jaar de kans om een minor te doen en losse vakken te kiezen. Als ik een nieuwe studie begin dan moet ik nog een basisjaar door. Moeilijk moeilijk. Maar gelukkig heb jij nu een doel voor ogen en kan je je studie afmaken 🙂 Dat vind ik echt heel fijn voor je 🙂

 15. Ik zit ook in m’n examen jaar en hopelijk kan in volgend jaar beginnen met Onderwijskunde aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben ook wel bang dat ik verkeerd kies want de studie lijkt me nu echt super leuk en interessant maar je weet pas echt of je het leuk vind als je er eenmaal opzit. Dus hopelijk valt het allemaal mee 🙂

 16. ppp zegt:

  Fijn filmpje!
  Ik heb HBO gedaan en dit jaar een premaster gedaan, niet gehaald doordat ik de richting niet echt leuk vind. Vanaf februari ga ik opnieuw premaster doen maar dan een andere studie.

  Fijn om te zien dat jij dan toch zo positief bent!

  Toch nog een vraagje, doordat jij dus 3 keer hebt gewisseld is je ov-recht dan al bijna verlopen?

  1. Saartje zegt:

   Heb jij ook getwijfeld of je nou moet gaan werken of door moet studeren? Naja niks moet natuurlijk haha. Ik twijfel of het wetenschappelijke wel bij mij past en of ik het wel aankan.

 17. Debora zegt:

  Mooi dat je uiteindelijk een leuke studie hebt gevonden! Ik doe nu examen 6gymnasium en weet het echt niet meer, te brede interesse denk ik xD Mijn opties lopen uiteen van Geneeskunde tot Frans tot taalwetenschap, heb je nog goede tips voor studiekeuze? 🙂

 18. Cheryl zegt:

  Leuk filmpje. Heb zelf ook overwogen om communicatie te gaan studeren! Op het HBO dan, doe nu namelijk havo. Heb erg getwijfeld tussen communicatie en human resource management. Uiteindelijk is het het laatste geworden. Dat ik het bedrijfsleven in wil, wist ik al vrij snel. Nu is de ‘baangarantie’ (misschien niet echt het juiste woord in deze tijd) bij de HRM opleiding aanzienlijk beter dan bij de communicatieopleidingen. De opleidingen communicatie bevatten sinds vorig jaar ook bijna allemaal een numerus fixus. Uiteindelijk heeft dit, samen met het feit dat je bij HRM meet bezig bent met personeel en organisatie en bij communicatie meer met de klant en organisatie, als ik dat goed heb begrepen, voor mij de doorslag gegeven!

 19. Wat een mooi palette!

 20. leuk filmpje hoor, dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.