Video's

Filmpje: Studietips (Femme)

Voor deze week maakte ik een video met studietips, die er hopelijk voor zorgen dat jullie makkelijker kunnen studeren! Deze video is voornamelijk bedoeld voor na de middelbare school, maar ik denk dat je er ook nog wel wat dingetjes uit kunt halen als je nog op school zit. Veel kijkplezier! Vergeet je trouwens niet te abonneren op het YouTube-kanaal van Femme, zodat je nooit een video mist.

P.S. Mijn ogen lijken in deze video wat rood door de oogschaduw. Dat was in het echt niet zo opvallend, vandaar dat ik het pas zag na het filmen. Ach, kan gebeuren!

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Dit is echt een heel handig filmpje! Ik ga het zeker toepassen voor m’n examens en volgend jaar op de Uni!

 2. handig filmpje

 3. Wow, wat een fijne tips!

 4. Fleur zegt:

  Wauw, héél erg bedankt, Charlotte! Dit komt zeker van pas! 🙂

 5. Margriet zegt:

  Dat opnemen doe ik ook weleens, echt heel handig inderdaad!
  Goed filmpje!

 6. De tip van het opnemen is echt gigahandig! De uni neemt standaard alle colleges voor ons op, inclusief beeld en uitgewerkte sommen op het bord, wel zo handig bij technische vakken. Zo handig want je leert het zoooo veel beter. Tijdens college gewoon relaxed opletten en het echt proberen te snappen en thuis alle aantekeningen aanvullen en evt leren. Scheelt zoveel in m’n cijfers sinds ik dat doe, kan het echt iedereen aanraden 🙂
  Zelf opnemen is alleen wel een beetje onhandig bij 2x 4 uur college op een dag haha.

 7. Hele handige tips! Het opnemen van colleges doe ik ook wel vaak, maar ik luister ze eigenlijk nooit terug haha.. Op dit moment zitten mijn tentamens er net op, maar voor aankomende tentamenweek ga ik ze zeker weer gebruiken. Vooral die met de timer! Echt na een kwartier ben ik er al helemaal klaar mee, hopelijk helpt dit!

 8. Altijd fijn, dit soort tips. Ik heb ze allemaal al honderd keer gehoord, maar het werkt ook een soort van motiverend/inspirerend. Ik ben dus de absolute wereldkampioen StudieOntwijken Gedrag (SOG) en heb dit nodig haha.

 9. Sophie zegt:

  Wat voor mij ook erg goed werkt, zet gezond eten en drinken naast je neer. Werk gefocused en zodra je merkt dat t op is, neem dan een pauze en ga bijvoorbeeld water koken voor een nieuwe kop thee(ik gebruik halve liter bekers, met kleine bekers zou je meer pauze hebben wat dus niet werkt)

  Plan tijd in om te gaan sporten, het is eng om een uur, anderhalf uur van je boeken weg te gaan, maar als je eenmaal niks meer opneemt is het heerlijk om even fysiek aan de gang te gaan om vervolgens met een heldere geest weer terug de boeken in te gaan.

  En als laatste, plan de laatste 2 weken in je agenda met studie-uren, blokkeer je agenda gewoon met grote kruizen, op die manier kom je minder in de verleiding om toch wat leuks te gaan doen in plaats van je studieboeken in te gaan. En wat ik tevens naast die studieblokken in plan, is vaak ’s avonds een beetje me-time of een biosje laat pakken. Even je gedachten verzetten voor je naar bed gaat. Ik slaap anders ontzettend slecht, omdat ik bezig blijf met de stof terwijl ik eigenlijk moet slapen.

 10. Ik gebruik bij mijn colleges een Livescribe pen. Daarmee neem ik ook het college op maar maakt ik ook aantekeningen. Als ik het document heb geïmporteerd op mijn laptop dan heb ik een geschreven tekst voor me en als ik op een woord klik hoor ik wat er op dat moment besproken werd. Echt ideaal! Het werkt ook goed samen met Evernote trouwens.

 11. God wat ben ik blij dat ik daar van af ben, haha 🙂 Bij mij was het altijd heel belangrijk om absolute stilte te hebben, en om alleen te zijn. Ik studeerde luidop. En verder had ik altijd een hele strakke planning.

 12. fijn! mijn cijfers zijn niet de beste, deze zeker uitproberen! 🙂

  groetjes. http://dazzlingdots.weebly.com

 13. Handige tips!

 14. Bedankt voor je tips! Ik vind jouw filmpjes altijd zo leuk om naar te kijken, je bent zo vrolijk en spontaan en oprecht! Ik zit nu in mijn eindexamens maar zal hier zeker wat aan hebben tijdens mijn komende studie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.