Overig

Geef je mening: Ben jij een impuls-shopper?

Wij vrouwen houden (bijna) allemaal van winkelen, maar toch winkelen we allemaal anders. Sommige mensen kunnen dagen (soms zelfs weken!) twijfelen voordat ze een product kopen. Er zijn ook veel meiden die een zogenaamde wishlist opstellen met producten die ze graag zouden willen hebben. Na lang dromen en twijfelen kopen ze na een lange tijd dan eindelijk het item dat ze willen hebben.

Natuurlijk is er ook een andere groep, namelijk de impuls-shoppers! Deze winkelende dames kopen het liefst de mooie items die ze tegen het lijf komen. Vaak is de beslissing snel genomen en wordt het product binnen no-time aangeschaft. Dat is misschien iets minder weloverwogen dan de eerdere groep, maar vaak niet minder leuk!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik over het algemeen een echte impuls-shopper ben. Natuurlijk zijn er weleens dingen waar ik lang naar uit heb zitten kijken en waar ik dan toch nog even goed over na moet denken (zoals mijn Chanel Eyeshadow Palette), maar over het algemeen koop ik dingen spontaan. Bovendien is het bij mij ook het geval dat wanneer ik eenmaal heb bedacht dat ik iets wil, ik het dan het liefst ook meteen wil hebben (zoals mijn geliefde iPad). Dat betekent natuurlijk niet dat ik alles koop wat los en vast zit, maar ik hoef meestal niet lang na te denken. Ik vind het ook heerlijk om uitgebreid door cosmetica-winkels de struinen en met een tas vol nieuwe ontdekkingen en ongeplande aankoopjes thuis te komen. Op een één of andere manier zijn dat altijd mijn beste aanschaffen! Het hangt dus een beetje van de situatie en het product af, maar over het algemeen ben ik zeker een spontane shopper.

Ben jij een impuls-shopper of denk je lang na voordat je iets koopt?

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Ik denk meestal toch wel even na. Kan een paar minuten in het pashokje zijn (bij kleding dan ;)), of een rondje langs andere winkels om te vergelijken.
  Soms denk ik 'nee', maar dan moet ik het de volgende dag toch ineens hebben 😉
  Maar echt leuke dingen weet ik meestal zeker, en koop ik meteen!

 2. Ik ben van het soort dat bij elk dingetje enorm twijfelt. Impuls-shopper, nee dus. Denk altijd erg goed na over alles duurder dan een paar euro… Mijn portemonnee wordt er alsnog niet blij van!

 3. Verschilt, sommige dingen koop ik makkelijk, maar over de duurdere dingen denk ik meestal goed na, zoals mijn camera, ik heb echt superveel camera's bekeken en vergeleken om het beste uit mijn geld te halen.

 4. Ik let nu wel weer beter op wat ik koop.. soms leg ik t terug om vervolgens weer ff een rondje te lopen en erover nadenken~~

 5. Ik heb echt een impuls shopper, ik kijk eigenlijk nooit van te voren wat ik wil of echt moet hebben. Maar als het in me opkomt moet ik heb ook echt gelijk hebben. Of als ik iets moois zie meestal koop ik het dan ook gelijk. Zoals een mooie nagellak of een iets van make-up. Maar als ik naar een andere stad ofzo ga met MAC etc. maak ik wel een verlanglijstje, maar ik kom altijd met andere dingen terug haha!

 6. nurchamiel zegt:

  Ja. Als ik iets wil hebben, dan wil ik het liever NU dan morgen. Erg he?

  1. Hihi, is niet erg! Ik ben precies zo 😉

   1. nurchamiel zegt:

    I know. Maar mijn portomonee vind het van wel.:( :p

 7. sannewierda zegt:

  Hmmmm, valt mee volgens mij. Ik denk eigenlijk altijd goed na over dure aankopen. 🙂

 8. Ik ben een slechte planner! Dat is wel zo..
  maar ook vooral omdat ik nooit iets kan vinden als ik het zoek, dus als ik iets vind waar ik van denk: "ja dit is em!" dan koop ik het wel.. want je weet maar nooit wanneer ik het nodig heb.
  Sosm haal ik echt kleren uit mn kast die ik een jaar geleden gekocht heb en nu opeens verliefd op ben.

  Maar bij mij ligt "DE grens" bij 20 euro.. alles onder de 20 euro.. daar wordt niet echt over nagedacht (wel een beetje twijfel, maar dat is wel gezond vind ik) maar boven de 20 euro ga ik ontzettend twijfelen of het kledingstuk het wel waard is (tenzij het echt geweldig is natuurlijk)

  Dus aan de ene kant wel impuls shopper: ik koop wat ik leuk vind.. hoe onpraktisch het ook is (slechte eigenschap), maar aan de andere kant ook niet: ik overweeg mn keuzes wel heel erg.

 9. Ben jij ook zo teleurgesteld in je Chanel palette, qua houdbaarheid?

 10. Ik ben zo'n ontzettende twijfelaar.. ik vraag me af of ik daar ooit nog van af kom haha! Tuurlijk, als ik een cosmetica winkel in loop, en ik zie iets wat ik echt niet kan laten liggen koop ik het wel. Maar ik vind het fijn om vooraf bv. reviews te lezen en te bekijken voor ik iets koop, zodat ik geen miskoop be ga! 🙂

 11. watevahdude zegt:

  Ik ben ook een twijfelaar, maar als ik twijfel koop ik het nooit! Daar tegenover koop ik vaak wel het geen dat ik leuk vind! En wanneer ik de prijs te duur vind, neem ik het niet mee.. Als ik dan spijt krijg, denk ik altijd maar eigenschuld.. haha!

 12. Ik ben best wel een impulskoper, daarom heb ik nu ook een no buy!

 13. Ja, als er goede producten afgeprijsd zijn dan koop ik alles zo maar duurde producten daar denk ik wel even over na. Ik ga bijvoorbeeld over drie week shoppen en dan maak ik van te voren wel afwegingen over wat ik ga kopen:)

 14. Ik herken me echt in die wish-list categorie. De lijst is al aardig vol, haha, maar handig, want anders zou ik het vergeten. En verder koop ik alleen producten die mensen aanraden 🙂

 15. Ik ben echt een enorme impulsshopper, als ik een dag de stad in ga met geld, is aan het einde van de dag dat geld op. Niet altijd even handig!

 16. Marieke zegt:

  Ik zit meestal heel erg te twijfelen tussen dingen. Laatst ook bij The Body Shop, koop ik nou een mangoset, of toch cranberry joy, of nee de Cherry Blossom.. Ik heb uiteindelijk Cherry Blossom gekozen, maar na het kopen was ik toch nog niet echt overtuigd. En nu kan ik niet meer zonder :'D

 17. Ik denk echt na voor ik iets koop! Ik twijfel nu ook al eeuwen of een blush van mac de 20 euro waard is. gek he?

 18. Als ik in de winkel zelf sta, kan ik best een impuls shopper zijn, maar thuis slaap ik er nog een nachtje over en besluit ik dan of ik het wel of niet wil kopen 🙂

 19. Ik ben ook een rasechte impulskoper! Alleen als de producten echt duur zijn, dan ga ik er wat langer over nadenken. Meestal koop ik het dan ook niet.

 20. Ik ben (helaas) een échte impuls shopper! Soms vind ik het eerlijkgezegd best vervelend, haha.. Maar ik moet erbij zeggen dat ik zelden ontevreden ben over het product of kledingstuk, meestal ben ik er echt helemaal happyyyyyy mee. Op deze manier weet ik vaak ook miskopen te voorkomen, ik koop namelijk wel alleen dingen waarbij ik direct(!) denk: 'wauw, dat wil ik echt heeeeel erg graag hebben' Ik koop dus nooit dingen die ik niet écht wil hebben, ook een kunst toch ? (a)

 21. Ik ben wel een beetje een impulsshopper… Dan ga ik het centrum in met het boodschappenlijstje "posterplakkers, make-upremover, MAC Prep+Prime" en ik kom terug met make-upremover, P+P, bodyshopdingetjes, kadootjes voor mensen die bijna jarig zijn, etc etc etc xD

 22. Ik ben een troostshopper en impulsshopper. Ik kon vroeger goed sparen, nu kan ik goed spenden. Ik kan wel wishlists maken en dat helpt alleen prioriteiten stellen. In winkels geef ik minder snel geld uit, omdat je er mee rond kan lopen (iig met kleding, dvds) en dan kan ik uitgebreid overleggen met mijn geweten. Als ik online shop, dan gaat het al snel "maar dit wil ik al heel lang, het is een koopje, het bespaart verzendkosten, ik ben overstuur en aankopen maken me blij". Gelukkig is er nog op=op als het op de centen aan komt, maar ik wil het echt wel meer in de hand krijgen en weer een spaarder en wishlist hunter worden, ipv impulskoper en troostshopper.

 23. Ik ben als het om kleinere dingetjes gaat (Lees: Vooral make-up en andere beautydingetjes) een echte impulsshopper.. Ik graai alles bij elkaar wat me wel leuk/mooi vind. Ook qua kleding ben ik zo, zeker als dingen ook nog eens goedkoop/goedkoper zijn, kan ik me echt niet inhouden.
  Bij grotere aankopen zoals nieuwe iPod, telefoon of zo, dan denk ik er juist súperlang over na.. kan soms weken zijn. Maar eigenlijk, als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, krijg ik het er bijna nooit meer uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.