Overig

Geef je mening: Hoe goed bescherm jij je huid tegen de zon? (Wees eerlijk!)

Zoals jullie weten vind ik het beschermen van je huid ontzettend belangrijk. Zeker nu het zomer is probeer ik er hier en daar wat extra aandacht aan te besteden in artikelen (zoals deze en deze). De meesten van jullie hebben inmiddels wel door hoe schadelijk de zon kan zijn voor je huid en zijn zich steeds meer bewust wat de gevolgen kunnen zijn. Niet alleen vroegtijdige huidveroudering wordt door de zon veroorzaakt, maar ook ernstige ziektes zoals huidkanker hebben met de zon te maken (hierover in een later uitgebreid artikel meer). Voorzichtig zijn dus!

We horen alle afschrikwekkende verhalen vaak genoeg, maar toch zijn er ontzettend veel meiden die zich hier weinig van aantrekken. Ik lees het ook regelmatig bij de comments van een artikel waarin ik wederom hamer op goede zonbescherming dat meiden het teveel ‘gedoe’ vinden en ze daarom zonnebrand gewoon skippen. Dus dames, vandaag vraag ik jullie om écht eerlijk te zijn:

Hoe goed bescherm jij je huid tegen de zon?

Op dagen waarvan ik weet dat ik veel buiten zal zijn gebruik ik standaard mijn Eucerin Sun Fluid onder mijn dagcrème. Toch zijn er soms van die dagen waarop het net eventjes anders loopt dan verwacht en dan gebeurt het nog weleens dat ik een hele dag buiten ben zonder enige vorm van SPF. Gelukkig overkomt mij dat maar af en toe, dus over het algemeen ben ik vrij trouw in het beschermen van mijn huid. Ook mijn lichaam smeer ik rijkelijk in met SPF 50 wanneer ik veel buiten ben en de zon fel is, en ook mijn lippen voorzie ik regelmatig van een laagje lippenbalsem met SPF. Natuurlijk vergeet ik het ook weleens, maar ik ben me er steeds bewuster van en bovendien is het zo gepiept, dus ik sla het zo min mogelijk over.

Dames, vertel! Hoe goed beschermen jullie je huid tegen de zon? Zo niet, wat is jouw ‘excuus’ om dat niet te doen? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

42 Comments

 • Reply
  Sharon
  2 juli 2011 at 11:26

  Ik probeer mezelf zo goed mogelijk te beschermen in de zon. Ik smeer me dan ook meerdere keren per dag in met een hoge factor. Heb altijd een vestje of tshirt bij me en heb ook lippenbalsem met spf. Alleen voor mijn haar wil ik nog bescherming hebben, dit heb ik nog niet gevonden!

 • Reply
  Silva
  2 juli 2011 at 11:29

  Ik bescherm me altijd als ik naar buiten ga, zelfs als het die dag niet zonnig is. Ik denk er zelfs over na binnen zonnebrandcreme op te doen, ik hoor namelijk dat ramen niet veel bescherming bieden. Voor nu doe ik gewoon mijn jaloezieën dicht als het zonnig is. Alleen bedenk ik me opeens dat ik mijn lippen niet zo goed bescherm….ik moet een goede lippenbalsem met spf zien te vinden.

 • Reply
  Sabine
  2 juli 2011 at 11:31

  Ik hou het altijd bij de standaard zonnebrandcrème als de zon echt schijnt… Verder heb ik lippenbalsem en dagcrème met spf maar daar blijft het eigenlijk ook bij. 🙂

 • Reply
  Joan
  2 juli 2011 at 11:47

  Ik smeer me pas in wanneer ik echt ga zonnen of weet dat ik een lange dag in de zon ga hebben, niet goed eigenlijk. 😛
  Voor mijn lippen heb ik nu niks, eerder had ik wel een balsem met spf.

 • Reply
  Leonie
  2 juli 2011 at 11:51

  Ik moet toegeven dat ik mijn gezicht nauwelijks bescherm tegen de zon. M’n lichaam smeer ik wel in.. Ik ga wel sneller in de schaduw zitten dan in de zon, maar dan kan je nog steeds verbranden hè.. (en ik verbrand best snel!) Mijn excuus: ik kan geen goede zonnebrandcrème vinden voor mijn gezicht! Ze zijn altijd veel te vet.. Mijn gezicht gaat in de loop van de dag snel glimmen en ik gebruik dan ook Vichy Normaderm omdat ‘ie zo goed intrekt maar wel blijft matteren gedurende de dag.. Zelfs foundation gebruik ik niet omdat ik zo’n hekel heb aan het gevoel dat er iets op mn gezicht zit!! 😛

  • Reply
   Ruth
   2 juli 2011 at 15:41

   Daar heeft Eucerin een hele goede oplossing voor: Sun Fluid Matterend voor het gezicht. Ik gebruik hem op hele hete dagen en ben dan helemaal glimvrij 🙂 Voor de andere dagen gebruik ik Eucerin voor de droge huid spf 50. Ik ben erg trouw, waarschijnlijk ook omdat ik zonne-allergie heb..

   • Reply
    Leonie
    2 juli 2011 at 15:56

    Thanks! Trekt die ook een beetje goed in? Maar even kijken of de dames van de apotheek zo lief willen zijn om een testertje voor me te maken 🙂

    • Reply
     Ruth
     2 juli 2011 at 16:03

     Ja, vind ik wel! Ik gebruik ook nog steeds de tester trouwens 😉 Gelukkig doen ze daar bij de apotheek niet zo moeilijk over. Volgende week maar eens de full-size halen 🙂

    • Reply
     Ruth
     2 juli 2011 at 16:12

     Ja, vind ik wel! Ik ben ook nog bezig met mijn tester 😉 Doen ze bij de apotheek nooit zo moeilijk over gelukkig! Ik zie net dat Charlotte hier ook een review over heeft geschreven trouwens. Ik ga iig volgende week een full-size halen 🙂

 • Reply
  Evelien
  2 juli 2011 at 11:52

  Als ik weet dat ik de zon in ga gebruik ik zeker wel zonnebrand met een hoge factor, anders verbrand ik heel erg. Maar als ik er niet aan denk wanneer ik “eventjes snel op een terrasje ga zitten” kom ik toch vaak rood terug. Gelukkig zit er best een hoge SPF in mijn dagcreme dus mijn gezicht is altijd al wel een beetje beschermd. Maar ik kan me zeker veel beter beschermen dan ik nu doe.

 • Reply
  Carolien
  2 juli 2011 at 11:52

  Als ik echt ga zonnen smeer ik mijn gezicht altijd in met factor 50 en mijn lichaam met factor 30. Als ik naar buiten ga, maar niet bewust ga zonnen, en de zon schijnt fel, dan smeer ik mijn gezicht in met factor 50 maar verder niets.
  Als ik ga zonnen op vakantie gebruik ik af en toe ook een lippenbalsem met spf.

 • Reply
  Tamara
  2 juli 2011 at 11:53

  Ik gebruik ook altijd spf 50 en toch verbrand ik soms nog. Het is ook belangrijk om je meerdere keren per dag in te smeren als je huid dat nodig heeft. Ik verbrand helaas nogal snel, maar ik doe m’n best om m’n huid zo goed mogelijk te beschermen

 • Reply
  Nynke-Boudien
  2 juli 2011 at 11:53

  Ik smeer mezelf niet elke dag in. Ik smeer me alleen goed in als ik weet dat ik veel buiten zal zijn, dus als ik bijvoorbeeld ga terrassen of naar het strand ga. Ik heb wel altijd een kleine tube zonnebrandcreme bij me, dus als ik onverwacht in de zon ga zitteb, dan kan ik me altijd nog insmeren.

 • Reply
  Aranka
  2 juli 2011 at 11:54

  Ik bescherm het eigenlijk niet, om heel eerlijk te zijn. Verbranden doe ik toch niet heel snel en uitgebreid zonnen ook niet. En ik vind het altijd zo een gedoe.. :$

  • Reply
   Laura
   3 juli 2011 at 20:34

   Ik ook niet! Ik weet wel dat het slecht is, maar ik neem er ook nooit de tijd voor. Waarschijnlijk omdat ik zelden verbrand..

 • Reply
  LottedeJ
  2 juli 2011 at 12:16

  Ik smeer me veel te weinig in, moet ik toegeven. Als ik naar het strand ga doe ik het wel, maar als ik gewoon even naar de stad ga terwijl de zon lekker schijnt doe ik het niet. Als ik in de tuin ga liggen smeer ik meestal alleen mijn gezicht in, omdat ik daar het ‘meest’ verbrand.

 • Reply
  Marieke
  2 juli 2011 at 12:28

  Als ik echt uitgebreid ga liggen bakken, dan smeer ik me wel in. Maar als ik gewoon zo nu en dan buiten ben, dan heb ik alleen mijn gezicht beschermd met BB cream factor 30. Mijn lichaam smeer ik meestal met factor 20, aangezien ik nauwelijks verbrand.

 • Reply
  Renske
  2 juli 2011 at 12:31

  Ik schaam me een beetje, maar ik smeer me erg slecht in. Ik realiseer me wel dat dit belangrijk is, dus ik ben mijn leven aan het beteren. Heb nu een dagcreme met spf 15. Op hele hete dagen smeer ik me wel met factor 30/40 in, gezien ik snel verbrand. Maar laatst met hemelvaart heb ik dat helemaal niet gedaan en hier ben ik dan ook voor gestraft (verbrande armen en hals). Ik ga binnenkort een sunnebescherming met spf 20 halen voor normale dagen en een met spf 40 voor hele hete dagen en vakantie, dat beloof ik plechtig!:)

 • Reply
  Masha
  2 juli 2011 at 12:46

  Ehm, eerlijk gezegd bescherm ik mezelf heel slecht. Ik smeer mezelf niet in met zonnebrand. Dit is ten eerste omdat ik vroeger vaak allergische reacties had op zonnebrand, ten tweede heb ik een donkere huid en verbrand ik nooit. Wel weet ik dat mijn huid dus heel slecht verzorgd wordt. Wel gebruik ik veel bodylotion voor droge huid, en ik smeer mijn lippen altijd in. Mijn haar bescherm ik ook niet… Ik ben slecht bezig..

 • Reply
  Roos
  2 juli 2011 at 14:17

  Ik bescherm me zelf best wel slecht, ik kan namelijk tegen niet veel gezichtsproducten dus dat is een groot probleem voor het beschermen van mijn gezicht.
  Maar als ik op vakantie ben, of ik ga zonnen dan smeer ik mezelf wel echt goed en vaak in. Ik gebruik Clinique producten voor mijn lippen en nog een voor mijn gezicht. En voor mijn lichaam gebruik ik Nivea.

  • Reply
   Suus
   2 juli 2011 at 15:57

   Ja dat probleem heb ik ook! Dan bescherm ik mijn huid voor de zon, maar dan reageert mijn huid totaal niet goed op het product en krijg ik uitslag of pukkeltjes, lastig!

 • Reply
  Florie
  2 juli 2011 at 15:02

  ik bescherm mezelf goed tegen de zon,
  ik moet ook wel want als ik verbrand krijg ik heel vaak van die zonne-allergie bultjes en dat ziet er ook niet echt mooi uit..

 • Reply
  aniek
  2 juli 2011 at 15:59

  héél slecht. ik denk altijd zal ik me insmeren? en dan denk ik gelijk aan alle artikelen van beautyblogs. maar toch doe ik het niet omdat ik bruin wil worden en het gevoel heb dat ik met een hoge factor niet bruin word.. BADDDD

 • Reply
  MirjaM
  2 juli 2011 at 16:49

  Of ik nou geen zin/tijd hebt, ik zal wel moeten.. Ik woon namelijk in Egypte!!

 • Reply
  Charlotte
  2 juli 2011 at 17:05

  Vroeger altijd factor 50, nu afgezwakt naar 30, soms 25. Maar als ik een keer vergeet ben ik meteen verbrand, ook al ga ik alleen maar boodschappen doen!

 • Reply
  Jill
  2 juli 2011 at 17:24

  Ik gebruik eigenlijk enkel een zonnecrème als ik echt ga liggen zonnen of een hele dag ga fietsen ofzo. En dan gebruik ik max een factor 20, meestal factor 10 omdat ik bijna nooit verbrand. Mijn dagcrème bevat ook geen spf maar dat is geen bewuste keuze. Ik let er niet echt op bij het aankopen van een dagcrème.

 • Reply
  gerrianne
  2 juli 2011 at 17:37

  Om eerlijk te zijn, doe ik er vrij weinig aan! Als ik echt ga bruin bakken doe ik het wel. Maar verder als ik even ga zitten buiten in de zon of stad in ga, doe ik het niet.
  Hm, hier ga ik me misschien toch maar iets meer in verdiepen! (:

 • Reply
  Niya
  2 juli 2011 at 18:29

  Ik bescherm me heel goed! Ik smeer ‘s ochtends met ook met de SPF 50 matterende fluide van Eucerin (hoewel hij niet zo matterend is op mijn combinatie huid) en neem hem op zonnige dagen altijd mee in mijn tas, zodat ik kan bijsmeren indien nodig. Verder zit er altijd een SPF 50 van Etos standaard in mijn tas, zodat ik als het zonnig word of als ik ‘s ochtends vergeten ben te smeren me toch kan beschermen!

  Ik heb trouwens een getinte huid en bescherm me daarom extra goed, zodat ik minder kans heb op pigmentvlekjes etc.

 • Reply
  Louise
  2 juli 2011 at 20:24

  tja, alleen als de zon echt (hard) schijnt smeer ik me in (dan ook gezicht). maar ik doe verder geen crème met spf onder gewone make-up..
  en de reden? ik heb gewoon geen zin om het te kopen/te doen. beetje luiheid denk ik 🙂

 • Reply
  Bibiane
  2 juli 2011 at 20:49

  Ik smeer me als ik veel buiten kom regelmatig in met factor 30. Niks lager of ik verbrand. True story. Ben een beetje bruin geworden op vakantie in Marokko en nu bruin ik nog een heel klein beetje bij. Maar ben wit van mezelf 🙂

 • Reply
  Jasmijn
  2 juli 2011 at 20:59

  Ja ik bescherm mijn huid heel goed. Als ik ga zonnen smeer ik mijn hele lichaam altijd in met factor 50. En ik heb sinds vorige week een eucerin zonnebrand voor het gezicht gekocht dus die ga ik nu dagelijks opsmeren met mooi weer.

 • Reply
  Maaike
  2 juli 2011 at 21:08

  ik bescherm mijn huid nogal slecht denk ik. ik ben deze week 3 keer verbrand *schaamschaam*

 • Reply
  Susanne
  3 juli 2011 at 11:29

  Ik probeer het zo goed mogelijk te doen, ben er altijd mee bezig als ik in de zon zit/loop enz.
  Dit komt mede doordat mijn opa huidkanker heeft en telkens nadat er weer delen zijn weggehaald het toch weer terugkomt.

 • Reply
  Anne-Floortjee
  3 juli 2011 at 14:05

  Ik gebruik dagcrème met SPF en als het echt heel zonnig is en ik veel buiten ben gebruik ik zonnebrand. Naar het strand over het hele lichaam en dus ook geen dagcrème die slechts SPF 15 heeft, dan gebruik ik gewoon dezelfde als over mijn lichaam. Verder verbrand ik nooit, ook niet als ik het een keer vergeet, best slecht eigenlijk om het te vergeten…

 • Reply
  Elien
  3 juli 2011 at 15:28

  ik smeer me in met een zonnecrème SPF 20 of 50

 • Reply
  Mandy
  3 juli 2011 at 16:37

  ik smeer me eerlijk gezegd bijna nooit in. Slecht, ik weet het. Maar ik word redelijk snel bruin en verbrand niet snel.

 • Reply
  MiriamH
  4 juli 2011 at 09:56

  Voor mijn gezicht gebruik ik SPF van La Roche Possay. Deze gebruik ik in de ochtend samen met de Estee Lauder dayware. Mijn lijf smeer ik helemaal in met ambre solaire resisto kids SPF 50, na het douchen. Op een werkdag lat ik het daarbij omdat ik dan veel binnen ben. In het weekend ( ik heb een huisje op het strand) ben ik de hele dag buiten en dan herhaal ik het smeren nogmals rond 12.00u en nog eens om 15.00u Ook voor mijn kinderen houdt ik deze stappen aan, et uitzondering van de dagcreme natuurlijk. Ik moet zeggen, ik ben rood en heb een bleke huid met sproetjes, mijn dochter heeft mijn huid, mijn zoon is iets bruiner. Maar wij verbranden zelden. Ik heb wel eens een beetje last van mijn neus, maar mijn dochter die toch de hele dag aan het ravotten is op het strand is nog nooit verbrand.

 • Reply
  Chiara
  4 juli 2011 at 11:08

  Ik heb een dagcreme en foundation met SPF. Als ik weet dat ik de hele dag buiten ben, doe ik ook nog de Clinique City Block Sheer spf25 onder mijn foundation. En overdag heb ik altijd een gezichtspoeder met spf15 bij, zodat ik me de hele dag kan beschermen.

  Verder smeer ik mijn hals ook altijd in en heb ik vrijwel altijd een flesje 50+ zonnemelk bij me.

  Ik moet wel, want ik ben ontzettend wit en verbrand snel!

 • Reply
  annemijn
  4 juli 2011 at 17:40

  Niet echt heel erg goed eerlijk gezegd, we moeten nog nieuwe zonnebrandcrème halen. En ik wil nog een dagcrème halen met SPF, maar die moet ik nog even zoeken.

  xxx

 • Reply
  Yasmina
  12 juli 2011 at 19:18

  Ik gebruik bij warme dagen gewoon zonnecreme met factor 20, ik smeer me regelmatig in en als ik toch verbrand ben gebruik ik after sun, ik weet niet of mijn lippenbalsem spf heeft,
  maar ik draag die toch bijna nooit dusja ;D

 • Reply
  Nina
  21 oktober 2011 at 16:21

  Ik gebruik altijd zonnebrand als ik dat niet doe wordt ik echt een kreeft

 • Reply
  Ik ja
  21 oktober 2011 at 16:23

  Ik gebruik altijd zonnebrand als ik dat niet doe en ik lig in de zon wordt ik een kreeft

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.