Overig

Geef je mening: Schrikt een negatieve review jou af?

Beautyblogs komen als paddenstoelen uit de grond en daardoor zijn er over allerlei producten reviews te vinden op het internet. Het is dan ook niet zo’n verrassing dat potentiële klanten vaak eerst uitgebreid research doen naar de producten waar ze benieuwd naar zijn. Tegen de tijd dat we eindelijk de winkel instappen om het product te kopen hebben we al talloze reviews gelezen en weten we precies wat we van een product kunnen verwachten.

Vaak wordt er niet alleen maar positief gesproken, maar zijn er ook negatieve ervaringen te vinden. Zo’n negatieve review kan een enorme impact hebben op jouw beslissing of je een product juist wel of niet gaat kopen. Toch is de mening over een product ontzettend persoonsgebonden en het zou dus zomaar kunnen dat jij er heel anders over denkt.

Schrikt een negatieve review jou af waardoor je het product niet zal kopen?

Wat mij betreft hangt het af van een aantal factoren. Het verschilt onder andere echt per product. Negatieve reviews over bijvoorbeeld huidverzorging vergeet ik meestal vrij snel, simpelweg omdat iedereen anders op een product reageert. Wat make-up betreft ben ik dan weer iets minder makkelijk, maar ook op dat gebied blijf ik redelijk objectief. Ervaringen met producten als foundation of mascara zijn wederom persoonsgebonden, maar wanneer ik lees dat een oogschaduw nauwelijks kleur afgeeft ben ik toch wel geneigd ‘m liever over te slaan.

Ook maakt het uit door wie de review is geschreven. Van sommige bloggers weet ik dat ze een vergelijkbare huid als ik hebben, waardoor ik al een klein beetje kan inschatten wat het product eventueel voor mij zou kunnen doen. Als laatste speelt het natuurlijk mee hoe de review is geschreven en of iemand zijn of haar mening op een goede manier weet te onderbouwen. Iemand kan wel heel hard roepen dat een product slecht is, maar dan wil ik natuurlijk wel weten waarom!

Deze vraag is duidelijk niet zo makkelijk te beantwoorden. Laat mij jouw mening weten bij de comments!

Bron afbeelding

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Brendalee zegt:

  Ik ken de huid van andere bloggers niet, maar een slechte review is zeker een reden voor mij om iets niet te kopen.
  Al gaat het lang niet bij alles op. Zo zijn de reviews op Seche vite topcoat altijd wel lovend, maar bij mij chipt mijn nagellak dan nog steeds de eerste dag!

 2. Een slechte review niet perse, slechte swatches wel. Of nou ja, ik bedoel swatches die een slecht resultaat hebben, zoals oogschaduw waar nauwelijks pigment vanaf komt. Maar ik heb vaker juist het omgekeerde: een lovende review die ervoor zorgt dat ik het product ook graag wil hebben.

 3. Lotte zegt:

  Een beetje maar meestal kijk ik dan naar de comments van andere en kijken wat die er van vinden.
  livelifegorgeous had een middelmatige review over een product geschreven van de bodyshop maar dat product wilde ik heel graag kopen maar toen zag ik ook een comment van jou en jij zei dat je er bij zweerde. Uiteindelijk heb ik hem toch gekocht en ik ben er SUPER blij mee!

 4. Elien zegt:

  Ik laat me daar wel door beïnvloeden denk ik. Het hangt natuurlijk ook af van het product, sommigen kunnen een foundation fantastisch vinden terwijl ik dan op de foto meen te zien dat hij een veel te dikke laag op je huid achter laat en te zichtbaar is.
  Ik ga eigenlijk eerder een product niet kopen als ik er meerdere negatieve reviews over lees. Als het er maar 1 is en de rest is goed, dan ga ik het wel nog kopen 🙂

 5. Kejos zegt:

  Ik kijk ook altijd even hoeveel negatieve reviews er zijn. Stel dat er 15 positieve reviews zijn en 1 negatieve, dan ben ik geneigd om die negatieve te vergeten.

 6. Ja en nee, met gezichts producten niet, maar als ze er dan juist ontzettend enthousiast over zijn koop ik het ook sneller. Omdat natuurlijk iedereen een andere huid heeft. Maar bijvoorbeeld met oogschaduws etc wel als je de pigmentatie enzo kan zien. Dus ik laat me er best wel door beinvloeden.

 7. Karo zegt:

  Soms wel, maar het hangt inderdaad af van verschillende factoren. Als je bergen slechts reviews vindt, dan weegt dat zwaarder door dan 1 negatieve review en verdere (eerder) positieve reviews natuurlijk. Het hangt ook van het product op zich, huidverzorging is inderdaad veel persoonlijker dan bijv. een blush die weinig pigment heeft, die zal bij iedereen slecht gepigmenteerd zijn. Ook de review zelf is belangrijk, als de blogger bijv. weinig redenen / argumentatie aanhaalt waarop die zijn review steunt dan ben ik minder beïnvloedbaar.
  En ten slotte gelden natuurlijk ook de criteria van de blogger: als deze een product negatief reviewt omwile van bijv. de prijs (wat voor haar duur is, kan voor mij goedkoop zijn e.d.) of criteria (bijv. zonder parabenen) waar ik zelf minder belang aan hecht, hou ik daar natuurlijk ook wel rekening mee !
  En als allerlaatste heel belangrijk: swatches ! Als ik swatches zie van slecht gepigmenteerde make-up, of erg sheer nagellakjes, of verkeerde ondertonen van foundation, dan twijfel ik bijna niet, en volg ik toch vaak de reviews van bloggers want foto's zeggen nog het meest van allemaal op dat vlak vind ik.

  Een hele boterham dus ! Ik moet zeggen dat het trouwens ook andersom geldt: als een blogger een product helemaal ophemelt, ga ik ook wel even nadenken of ik veel waarde hecht aan die review of niet.

  Nu lijkt het alsof ik reviews helemaal niet vertrouw ofzo haha ! Helemaal niet hoor, ik hou juist heel erg van reviews, het is toch de beste manier om meerdere meningen over een product te horen / zien ! Je moet ze gewoon altijd even 'toetsen' aan de criteria die jij belangrijk vindt 🙂

  1. Jessica zegt:

   Helemaal mee eens, had het niet beter kunnenz eggen 🙂

  2. Joanne zegt:

   Hier ben ik het helemaal mee eens! Zo denk ik er ook over.

 8. Het eerste waar ik bij reviews op let zijn dan toch echt de criteria die de blogger heeft gebruikt. Is het een in mijn ogen slecht geschreven review dan zoek ik naar andere. Het valt me op dat er de laatste tijd steeds meer blogjes komen die reviews online zetten gewoon maar om te reviewen, maar die een product soms helemaal niet goed hebben getest. En ik kijk naar foto's, foto's zeggen heel veel. Een review zonder foto's is in mijn ogen ook niet compleet 😉

 9. Het schrikt niet af maar maakt me wel bewust. Hetzelfde als met positieve reviews. Ik ga iets dan ook niet gelijk kopen als een blogger zegt dat het mega-super-uber-goed is. Het moet ook idd bij me passen, dus of ik dan hetzelfde type huid heb of als me wimpers er ongeveer hetzelfde uitzien.

 10. Anna zegt:

  Ik baseer mijn beslissing zeker op reviews. Als ik nou heel veel slechte ervaringen lees over een product, koop ik hem niet!

 11. als ik veel negatieve reviews over een bepaald artikel lees dan schrikt het me zeker wel af. Zeker als het om een duurder product gaat. Dan ga ik toch liever iets proberen waar veel mensen enthousiast over zijn al is het zeker niet zo dat ik het dan ook meteen een fijn product vind.

 12. appleblood zegt:

  Slechte reviews neem ik altijd serieus, maar het hangt er van af over wat soort product het gaat. En ook als er meerdere slechte reviews zijn over hetzelfde product.
  Huidproducten verschillen per persoon… Dus dat test ik zelf nog uit.

 13. Ik laat me niet zozeer beinvloeden door reviews en dat bedoel ik als in: ik vind de mening van een ander best interessant en neem het in mijn achterhoofd mee als ik ga shoppen, maar ik beslis altijd nog zelf en probeer het product altijd nog zelf uit.
  Ook al heeft iets 1000 lovende artikelen als iets geen tester heeft en ik het zelf niet kan testeen dan koop ik het het niet ook (shampoo is natuurlijk een uitzondering..
  Maar make-up vind ik reviews juist wel handig omdat die best objectief zijn en ik zelf ook nog conclusies kan trekken als ik fotos zie.

 14. Ik neem het zeker mee als het een product is wat ik wou gaan kopen maar houd ook zeker de foto's van de bloggers in de gate want je kan nog zoveel slechts zeggen, foto's zeggen meer. Daarop zie je of een nagellak sheer is, de pigmentatie van oogschaduw slecht en de foundations goed dekken. Wat ik dan nog heel fijn vindt is dat er bij make up fullface foto's bijstaan zodat je ook het hele plaatje ziet. Als het dan allemaal niet goed is, dan laat ik mij daar zeker door beinvloeden. Is het een product wat ik zelf al gebruik en er wel supertevreden over ben, dan laat ik ook zeker een comment achter.

 15. Het hangt er idd af van al die punten die je hebt genoemd…Maar dat is eigenlijk vooral met dingen zoals nagellak en oogschaduw, voor de rest hou ik het allemaal in mijn achterhoofd een beetje.

 16. Nee, of een review nu goed of slecht is, ik zoek altijd naar meerdere reviews van mensen en kijk WAT ze er niet goed aan vinden. Misschien is het iets waar ik me niet aan stoor. Alleen als 90% van de reviews negatief is, of door ingrediënten die slecht zijn en rare bijwerkingen kunnen hebben bijvoorbeeld, zal ik het wel eerder laten.

 17. Hangt er inderdaad wel een beetje vanaf. Iedereen heeft ervaart een product ook weer anders, en iedereen heeft weer een andere huidtype, andere wimpers etc. Maar als ik sommige reviews lees denk ik soms echt wel van oké dat ga ik dus echt niet kopen of soms anders om 🙂 Het ligt er net aan 🙂

 18. Carolien zegt:

  Als ik een negatieve review lees op een blog over een product dat ik wil kopen, ga ik toch even verder opzoek naar andere reviews, om te kijken wat die zeggen. Ik kijk dan natuurlijk ook wel naar het huidtype etc van die personen.

 19. Wies zegt:

  Ja, ik neem slechte reviews wel altijd serieus en voordat ik een voor mij 'nieuw' product ga kopen dan zoek ik altijd eerst de beautyblogs af om te kijken wat die erover zeggen:)
  *Je schrijft trouwens verrassing verkeerd of je hebt een typfoutje gemaakt!

 20. Ligt eraan. Als het een kwalitatief slechte review is met onduidelijke foto's slechte swatches en een hoop onzingelul dan negeer ik het vaak. Maar als het een kwalitatief goede review is waar je echt kunt zien dat het een slecht product is, dan koop ik het niet.
  Ook bij slechte reviews over producten waarvan je het niet verwacht kijk ik uit, ik check dan wel ff of er op andere blogs ook iets over wordt gezegd.

 21. Dat ligt er erg aan wat voor product het is. Ik blijf vaak wel met zo'n review in mijn hoofd zitten. Als ik bijvoorbeeld een mascara heb gezien op internet en ik zag dat hij onwijze spinnenpoten gaf… dan geef ik mijn geld liever uit aan een mascara waar ik wel positieve reviews over lees 🙂 Maar wat jij zegt over verzorgingsproducten is ook waar, iedereen heeft andere ervaringen met producten.

 22. één negatieve review schrikt mij niet af maar als er meerdere zijn, dan ga ik wel twijfelen.

 23. Ik ben het met jou eens inderdaad. Als een oogschaduw of lippenstiftreview slecht is, met name betreft het pigment, zal ik het product eerder overslaan. Echter vind ik mascara, foundation, huidverzorging etc. zeer persoonsgebonden en trek ik me hierbij niet zoveel aan van wat anderen zeggen. Dit vind ik een kwestie van ervaren. Een mascara kan het ene meisje wimpers geven die tot de hemel reiken, terwijl ik achter blijf met een stel spinnenpoten.

 24. Soms google ik een product om er achter te komen wat andere bloggers er van vinden, maar vaak zijn de reviews zo slecht en onvolledig. Dit op de grote/betere bloggers na. Uiteindelijk koop ik wel sneller iets als ik er een goede review over lees, maar ik probeer altijd objectief te blijven.

 25. Puck zegt:

  Het ligt bij mij een beetje aan hoe de review eruit ziet. Als de review echt met bewijzen komt dat een product zogezegd niet goed is, dan zou ik het eerder geloven, bijvoorbeeld foto's ofzo.
  En als meerdere beautyblogs zeggen dat iets niet goed is, zal ik het product denk ik ook echt niet meer kopen.
  Maar het wil niet zeggen dat ik na een negatieve review iets meteen al niet meer wil kopen

 26. Danielle301995 zegt:

  Nee, het schrikt me niet af. Tenzij het heel duidelijk te zien is dat de schrijver gelijk heeft. Als een blogger een oogschaduw test en zegt dat het bijna geen kleur heeft en ik was van plan deze te kopen ga ik eerst zelf in de winkel swatchen om dit 'te checken'.

 27. Nicole zegt:

  Reviews zijn idd niet altijd even betrouwbaar. Maar op foto's kun je natuurlijk wel goed de pigmentatie van producten zien (mits de foto's van goede kwaliteit zijn), dus dit hou ik wel in mijn achterhoofd wanneer ik in de winkel sta.
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.