Nagellak

Gele Nagellakjes Vergeleken (Chanel Mimosa-dupe?)

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat gele nagellak helemaal hip is voor deze zomer! Eerder deze week liet ik het langverwachte lakje Chanel Mimosa zien, maar veel van jullie vonden het prijskaartje van €22,- toch een beetje aan de hoge kant. Gelukkig zijn er veel vergelijkbare kleuren in het budget-assortiment te vinden, dus ik heb een aantal gele lakjes voor jullie op een rij gezet. Zou er een Chanel Mimosa-dupe tussen zitten? Kijk snel mee!

Ik heb de volgende lakken voor jullie vergeleken (klik voor swatches indien mogelijk):

China Glaze Lemon Fizz | Essence Mellow Yellow | Chanel Mimosa | Catrice Bye Bye Birdy

Als eerste heb ik een paar lichtgele cream-lakjes op een rijtje gezet. Elk van deze lakjes bevat geen enkele vorm van glitters (los van de lichte shimmer in Mimosa) en heeft een crème finish. Zoals je op de foto kan zien zijn China Glaze Lemon Fizz en Essence Mellow Yellow bijna dupes van elkaar. Ze verschillen overigens enorm van Chanel Mimosa en zijn veel te licht om een mogelijke dupe te zijn. Catrice Bye Bye Birdy komt daarentegen wel erg dicht in de buurt van Mimosa! Hij is iets lichter en mist de subtiele shimmer, maar is een prima budget-vriendelijke vervanger.

China Glaze Lemon Fizz | Catrice Don’t Feed The Birds | Chanel Mimosa | Catrice Bye Bye Birdy

Snel na het zien van Chanel Mimosa werd Catrice Don’t Feed The Birds aangewezen als mogelijke dupe. Deze nagellak is inmiddels niet meer te krijgen (hij is door Catrice uit het assortiment gehaald), maar zoals je op deze foto kan zien (de middelvinger) is het absoluut geen dupe! Hij is veel te donker en bovendien bevat hij te veel glitter om ook maar enigszins bij Mimosa in de buurt te komen.

China Glaze Lemon Fizz met DFTB | Essence Mellow Yellow met DFTB | Chanel Mimosa | Catrice Bye Bye Birdy met DFTB

Op deze foto zie je exact dezelfde nagellakken die ik op de eerste vergelijkingsfoto liet zien, maar in dit geval heb ik over alle lakjes (behalve over Chanel Mimosa) één laagje Catrice Don’t Feed The Birds aangebracht. Moet je eens zien hoeveel ze nu op elkaar lijken! Don’t Feed The Birds zorgt er voor dat de kleur van de lichtgele lakjes iets dieper wordt en voegt een klein beetje shimmer toe. Zoals ik het nu bekijk lijkt het erop dat de combinatie van China Glaze Lemon Fizz met Catrice Don’t Feed The Birds het dichtste bij Mimosa in de buurt komt, maar de andere twee combinaties doen het ook erg goed!

Een exacte dupe is (nog) niet te vinden, maar mocht je nog een flesje Catrice Don’t Feed The Birds hebben staan, dan kan je met één van de nieuwere lichtgele lakjes een mooie combinatie maken. Don’t Feed The Birds doet het erg goed met China Glaze Lemon Fizz, maar ik vind dat de combinaties met Essence Mellow Yellow of Catrice Bye Bye Birdy het ook erg goed doen.

Voor de dames die Don’t Feed The Birds niet meer te pakken hebben kunnen krijgen is Catrice Bye Bye Birdy het beste budget-vriendelijke alternatief. Zoals ik al zei zijn ze niet exact hetzelfde, maar voor €2,49 is dit de beste (en meest makkelijk verkrijgbare) bijna-dupe die je in de Nederlandse winkels zal vinden. Geloof me, hij zal vaak worden aangezien voor Chanel Mimosa, want het verschil is minimaal!

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. Wat leuk dat je er zoveel met elkaar hebt vergeleken! Op de eerste foto vond ik ze niet zo lijken, maar door er nog een ander lakje overheen te doen zie je het verschil bijna niet 😉

 2. Ik vindt bye bye birdy het mooiste!
  Leuk artikel!

 3. Bye Bye Birdy lijkt er het meest op, ik ga voor die 🙂

 4. Marge zegt:

  Echt een goed artikel waarin je mega uitgebreid beschrijft wat er te zien is, echt fijn om te lezen! 😀

 5. Leuk artikel dit zeg, zo kan je makkelijk zelf bijna een exacte dupe maken!

 6. Misschien interessant om Mimosa met Happy Go Lucky van China Glaze te vergelijken (Up & Away collectie). Tof artikel!

  1. Dat had ik uiteraard gedaan als ik 'm toevallig had, maar ik heb 'm helaas niet! Sorry 😉

 7. Grappig om te zien en dat je op het idee kwam om Catrice 'Don't Feed The Birds' eroverheen aan te brengen. Lijkt zo wel heel erg op elkaar!

 8. De ene is net iets donkerder dan de andere maar ze lijken inderdaad veel op elkaar.

 9. Oeee wat is Bye Bye Birdy een mooie kleur! Altijd erg fijn om te weten dat er van een high end merk een budget variant te vinden is.

 10. Ik vind lemon fizz en mellow yellow mooier dan Chanel Mimosa. Bedankt voor de vergelijking!

 11. wat slim om catrice erover heen te lakken!
  ik heb zelf mimosa gekocht gister, weeet alleen nog niet zo goed wat ik er van vind..

 12. lekker balen dat ik mimosa toch de mooiste vind, haha! was te verwachten hè

 13. Lemon fizz en mellow yellow vind ik ook wel veel op elkaar lijken.
  Leuk artikel!

 14. Oh dat is wel leuk, ik heb DFTB en Mellow Yellow ^_^ Leuk dat het bij elkaar op Mimosa lijkt <3

 15. leuke vergelijking 😀

 16. Leuk artikel!
  Zelf heb ik don't feed the birds en bye bye birdie ook dus die ga ik maar eens samen aanbrengen.
  Goede tip!

 17. Catrice Bye Bye Birdy is de beste! En leuk dat je alle nagellakjes heb vergelijkt.

  xxxx

 18. Ik heb Bye Bye Birdie haha. Leuk artikel dit ook 😀
  Mag je wat mij betreft wel vaker doen (Y)

 19. Leuk om de vergelijking te zien! Ik vind zelf lichter geel mooier denk ik, ik wil graag die van Essence (overal uitverkocht, hoera).

 20. Leuk om te zien, ik vind denk ik bye bye birdy er het meest op lijken 🙂

 21. Charlotte zegt:

  Wauw leuk gedaan! 🙂

 22. Jessica zegt:

  aah leuk! ik heb dat ene gele kleurtje van catrice wel nog; don't feet the birds! wat grappig:P

 23. Juul zegt:

  Leuk artikel! 🙂

 24. Jasmijn zegt:

  Haha, toen ik op de helft van het artikel was bedacht ik me dat het misschien slim zou zijn DFTB over een lichter lakje te doen. Toen scrollde ik naar beneden en zag ik dat dat precies was wat je daarna gedaan had xD.

  Ik ga denk ik maar Bye Bye Birdy erbij kopen, omdat ik DFTB op zichzelf nooit draag. Ik vind ze samen wel heel leuk :).

 25. Ivy zegt:

  Leuk artikel! Ik heb zelf de Bye Bye birdy en heb er al heel wat leuke reacties op gekregen :).

 26. Don't feed the birds is later veranderd in een geel lakje zonder glitters dat wel dekt. Dus ik denk dat ie helemaal niet meer te krijgen is.
  wel leuk artikel!

  1. Dat staat ook in het artikel. Overigens is Don't Feed The Birds (naar mijn weten) nooit veranderd. Hij is uit het assortiment en Bye Bye Birdy is er voor teruggekomen 🙂

 27. Evelien zegt:

  Ik vind Lemon Fizz echt heel mooi, lekker fris. Ik heb 'm net besteld op Transdesign, met dank aan jouw geweldig handige artikeltje. 😀

 28. lalalalalove zegt:

  Ik vind Don't Feed The Birds en Bye, Bye, Birdy beiden heel mooi, maar heb er nog niet aan gedacht om ze te combineren. Goed plan dus! Thanks!

 29. Roos zegt:

  Geinig artikel. Ik heb zelf Bye Bye Birdie en die vind ik het meest op Mimosa lijken. Toen ikfoto’s op internet zag van Mimosa dacht ik dat ‘ie veel donkerder was maar dat valt dus wel mee :p toch leuk dat ik een dupe van Mimosa in mijn collectie heb 🙂

 30. Ik vind Bye Bye Birdy erg leuk 😀

 31. myrthe zegt:

  leuke kleurtjes ze hebben natuurlijk allemaal een andere soort geel!

 32. hmm chanel vind ik toch het mooist!

 33. Er leuke vergelijking.

 34. Ik heb vndaag toevallig mijn eerste gele nagellak gekocht!

 35. beautyandso zegt:

  Leuk artikel! Leuke om die dupes naast elkaar te zien, blijf Mimosa toch wel heel mooi vinden!

 36. Emma zegt:

  je hebt van mny ook een lakje die er erg op lijkt alleen is deze niet zo dekkend 🙂

 37. leuk gedaan! ik vind catrice bye bye birdy en essence mellow yellow erg mooie kleurtjes!

 38. jaaa! die combinatie van de 2 catrice lakjes had ik ook al gedaan, iedereen dacht dat het chanel was 😉

 39. Ik vind Mimosa en Bye Bye Birdy het mooist! 🙂

 40. Tiesto will be headling EDC one the first day 14

 41. Oh wat een handige review!! Super ^_^

 42. haha handig!

 43. Mooie gele kleurtjes, leuk om die vergelijkingen te zien ^_^

 44. Ik ben een echte fan van Bye Bye Birdy!!!

 45. leuke artikel! bye bye birdy is erg mooi!

 46. leuk artikel, ik zocht al een knalgele nagellak, ik ga dan denk ik voor bye bye birdy, lekker budget, haha. ;p

 47. Ik zou de vergelijking graag zien met Illamasqua Wayward, maar die heb je vast niet?

  1. Nee, die heb ik inderdaad niet, sorry! Anders had hij er uiteraard tussen gestaan 🙂

 48. Georgia zegt:

  bye bye birdy vind ik echt leuk!

 49. Ik ga vandaag Bye Bye Birdy kopen (A). Eindelijk!

 50. Volgens mij Bye Bye Birdie + de Shade No. 43 van 2 true (goedkoop merkje bij Kruidvat) is de beste combinatie 🙂

  Shade No. 43 lijk echt op Don’t Feed the Bird.

 51. Anna zegt:

  omg waarom hebben ze don’t feed the birds eruit gehaald, ben compleet verliefd..

 52. […] Vergleichsswatches für Mimosa-Dupe beim niederländischen Blog Pinkypolish […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.