Haar Reviews

Guhl Rijke Voeding

Het begint nu echt winter te worden! Dat merk ik niet alleen aan de temperaturen buiten, maar ik begin het ook al aardig aan mijn huid en haar te merken. M’n huid is een stuk droger en heeft echt veel rijkere producten nodig. Ook m’n haar begint iets droger te worden, dus wat extra voedende producten kunnen geen kwaad. Een tijdje geleden is de Rijke Voeding-serie van Guhl vernieuwd. Een perfecte lijn om tijdens de wintermaanden uit te testen!

Rijke Voeding maakt al jaren deel uit van het Guhl-assortiment en was in het verleden op basis van amandelolie. Mijn huisgenootje gebruikte die altijd en was groot fan! De serie is inmiddels vernieuwd en sindsdien staat het ingrediënt monoï-olie centraal. De serie zou nu nog verzorgender zijn, waardoor je haar minder breekbaar wordt en het er weer gezond uit gaat zien. De lijn is zeer uitgebreid en bevat allerlei verschillende producten waarmee je je haar kunt verzorgen.

Als eerste is er natuurlijk een Rijke Voeding Shampoo (€5,99 – 200ml) en een Rijke Voeding Conditioner (€5,99 – 200ml). Hoewel ik normaal weinig verschil merk bij extra verzorgende shampoo’s is dit toch wel een hele romige. Het lijkt bijna een créme als je ‘m gebruikt en wanneer je hem uitspoelt voelt je haar al direct verzorgd aan. Natuurlijk bevatten alle producten de nodige siliconen, maar ik heb wel het gevoel dat de producten ook daadwerkelijk wat uithalen. Overigens belooft de shampoo extra geconcentreerd te zijn waardoor hij zuinig in gebruik is. Dat viel me behoorlijk tegen en ik ging helaas verrassend snel door mijn fles heen.

De conditioner is ook opmerkelijk romig en vol. In tegenstelling tot de shampoo is deze juist wel weer zuinig in gebruik! Hij smeert makkelijk uit en maakt het haar goed zacht. Toch is deze conditioner te voedend voor mijn haar. Zeker nadat ik mijn haar had laten knippen was deze veel te vet omdat de puntjes van mijn haar goed gezond waren. Voor dames met droge punten zal dit echter wel een hele fijne conditioner zijn.

Voor een extra intensieve verzorging is er het Rijke Voeding Deep Butter Masker (€7,35 – 150ml). Dit was uit de oude serie altijd het favoriete product van mijn huisgenootje en ze had altijd een pot in huis. Ik was dus ook erg nieuwsgierig! Het masker doet zijn naam eer aan, want hij voelt inderdaad als een boter aan. Helaas ben ik niet razend enthousiast, omdat hij niet helemaal bij mijn haartype past. De conditioner was al wat veel voor mijn haar, maar dit masker al helemaal. Dit is wel hét ultieme masker voor dames waarvan het haar zo droog is dat niks meer helpt. Dit is het meest voedende masker dat ik ooit ben tegengekomen.

Naast het masker in de pot is er ook nog het Rijke Voeding 1-minuut Geconcentreerd Masker (€1,99 – 25ml). Dit is een zakje voor éénmalig gebruik en hoef je slechts 1 minuut in te laten trekken (in tegenstelling tot de 5-10 minuten die het andere masker nodig heeft). Deze zit voor mijn gevoel een beetje tussen de conditioner en het andere masker in, en is wederom te voedend. Ik ben nooit zo’n fan van zulke zakjes, omdat een pot die je vaker kunt gebruiken gewoon voordeliger is. Uiteraard is het wel handig voor op reis, maar voor in huis zou ik lekker voor het gewone masker gaan.

Als laatste zijn er ook nog twee producten die je niet uit hoeft te spoelen. De Rijke Voeding Daily Repair & Protect Crème (€6,99 – 125ml) breng je aan op handdoekdroog haar en vult als het ware de poreuze stukken van je haar op, waardoor het er een stuk gezonder uitziet. Dit is wederom een fijn product voor meiden met zeer droog haar, want hij is erg voedend! Hij doet goed zijn werk, maar het is echt puur een crème die voedt, niet een product dat bijvoorbeeld glans toevoegt. Dat is toch iets wat ik in een leave-in zoek, maar voor droge punten is dit wel een uitkomst. Ik gebruik ‘m nu als extra verzorging wanneer ik mijn haar net geverfd heb.

Het andere verzorgende product is nieuw in de serie en is het Rijke Voeding Haarpunten Elixer (€6,99 – 50ml). Dit product lijkt bijna een fusie tussen een crème en een serum te zijn. Dat is dan ook precies waar hij voor bedoeld is, omdat hij haarbreuk zou moeten voorkomen en zou zorgen voor een mooie glans. In gebruik merk ik echter weinig verschil tussen het elixer en de crème, behalve dat het elixer iets luchtiger is. Ik vind ‘m niet heel veel toevoegen, maar als je de crème te zwaar vindt zou het een goede optie kunnen zijn.

Eén ding is zeker: deze lijn is ontzettend voedend! Wat dat betreft doen de producten absoluut wat ze beloven en het zal echt een uitkomst zijn voor meiden met zeer droog haar. Zoals ik al even zei waren een aantal producten toch echt too much voor mijn haar, omdat ze te verzorgend waren. Dat betekent gewoon dat ze niet allemaal geschikt zijn voor mijn haartype, maar voor anderen juist weer wel! Alle producten zijn goede optie voor dames met zeer droog of krullend haar, terwijl voor de meiden met minder droog haar de shampoo of het elixer geschikt kunnen zijn.

De Guhl Rijke Voeding-producten zijn verkrijgbaar vanaf €1,99 en zijn verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos en Kruidvat.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Dat klinkt erg goed voor mijn droge bos haar! Maar ik heb nu de nieuwe lijn van andrelon net in huis, dus die ga ik eerst maar eens testen 🙂

 2. Deze producten lijken me erg fijn! Mijn haar is op het moment echt een draaama, kan best wat voeding gebruiken!

 3. De producten lijken mij echt heel fijn! Ik denk dat ik ze eerdaags even in ga slaan!

 4. Deze producten lijken me echt heel fijn!

 5. Deze lijn is zeer geschikt voor mijn zus denk ik, omdat haar haar soms zo droog als stro kan zijn, Dat masker zou zij wel prettig vinden!

 6. De shampoo en conditioner kan ik sowieso niet gebruiken. Of nouja, kan wel. Maar dan vervaagd mijn kleur veeel te snel , haha!
  Die 2 laatste producten klinken wel fijn!

 7. Lijken me erg goede producten voor mijn droge en broze haren.

 8. Bianca zegt:

  Ik ga ze zeker een keertje testen

 9. Lijken me stuk voor stuk mooie producten!

 10. Ga hier zeker eens naar kijken. Mijn droge krullen kunnen wel wat extra voeding gebruiken, zeker nu het kouder word.

 11. deze lijn lijkt me best fijn voor mijn haar 😀

 12. Ik hoor op dit moment ongeveer honderd duizend zachte piepende stemmetjes roepen: ‘mama mama, ik wil dat!’. Wat zij nog niet weten is dat ik ze binnenkort maar gewoon van die stemmetjes af ga helpen met een schaar ;).

 13. Dat masker lijkt me wel wat! Ik heb erg droog haar waar ik nog geen goed masker voor heb gevonden. Bij bijna alle maskers heb ik toch een ‘mwa’ gevoel, niet voedend genoeg.

 14. Mijn droge puntjes zijn dankbaar xx

 15. Deze producten lijken me erg fijn. Vooral in de winter is mijn haar wat droog en springerig, ik ben vooral benieuwd naar het masker. Binnenkort maar eens de winkel in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.