Huidverzorging Reviews

Hada Labo Gokujyun Super Hyaluronic Lotion

Eerder schreef ik al over de voordelen van hyaluronzuur, één van mijn favoriete ingrediënten voor huidverzorging. Dat artikel is echt een aanrader om even in te duiken! Sindsdien heb ik een nieuw product met deze superheld ontdekt. Nou ja, het product zelf is niet nieuw, maar ik kende de Hada Labo Gokujyun Super Hyaluronic Lotion in elk geval tot enkele maanden geleden nog niet, terwijl het één van de supersterren in Aziatische huidverzorging is. Waarom? Dat ga ik jullie vertellen!

Hada Labo Gokujyun Super Hyaluronic Lotion

Hada Labo is een Japans merk en de Gokujyun Lotion is absoluut hun sterproducten. Het doel van dit product is eigenlijk heel simpel: hydrateren, hydrateren en nog meer hydrateren. Hada Labo belooft namelijk langdurige hydratatie zonder te irriteren, dus ook voor de gevoelige huid.

Ingrediënten
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Disodium Succinate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxyethycellulose, Methylparaben, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Succinic Acid

De ingrediëntenlijst is vrij kort en simpel. Hyaluronzuur in verschillende vormen, aangevuld met een flinke dosis glycerine, een ingrediënt dat de huid helpt vocht vast te houden. Check dit artikel van Skin & Tonics om meer over de exacte werking van de verschillende vormen hyaluronzuur in dit product te lezen. Schitterend door afwezigheid zijn alcohol en parfum. Gelukkig maar, want die vermijd ik graag als het even kan.

Hada Labo Hyaluronic Lotion-3

De lotion zelf is heel dun en lijkt qua substantie meer op een toner dan een hydraterende lotion. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt: leuk zo’n product, maar hoe gebruik je dat in hemelsnaam? Daar zijn verschillende manieren voor! Zelf gebruik ik hem òf na m’n toner òf na m’n exfoliant, maar er zijn ook veel vrouwen die hem als hydraterende toner gebruiken. Vervolgens gebruik ik nog een serum en dan m’n gebruikelijke dagcrème. Heel wat laagjes, maar sinds ik into de Koreaanse 10-staps huidverzorgingsroutine ben is dat voor mij redelijke gebruikelijk geworden. Overigens giet ik de lotion gewoon in m’n handen en dep ik het op m’n huid. Een wattenschijfje is niet nodig!

De werking van de Super Hyaluronic Lotion

Het effect van de lotion is subtiel, maar absoluut aanwezig. Dit is een topproduct als je een droge of vochtarme huid hebt, óók wanneer je huid snel vet wordt of je last van puistjes hebt. Door de lichte substantie voelt de huid niet vet aan, maar hij maakt je huid wel goed soepel. Hierdoor voelt je huid minder trekkerig aan en worden schilfertjes en droogtelijntjes minder.

Daarnaast versterkt hij de hydraterende werking van je andere producten. Zo merk ik dat m’n crèmes beter opgenomen worden en ik gebruik hem ook vaak onder een sheet mask, zodat de essence van het masker makkelijker door de huid opgenomen kan worden. Voor velen is het een holy grail en ook voor mij is het een vast onderdeel in mijn (avond)routine. Een verpakking bevat 170ml en dat is ruim voldoende om minimaal een half jaar met dagelijks gebruik mee toe te kunnen. Overigens is er ook een ‘Light’ versie, die zou je kunnen gebruiken als je een wat minder droge huid hebt, maar toch graag een boost wilt, al bevat deze wel alcohol.

Hada Labo Hyaluronic Lotion-2

Helaas is Hada Labo niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel redelijk makkelijk online. Ik bestelde de mijne via eBay voor ongeveer €12,00 inclusief verzendkosten bij deze verkoper. Daarnaast is hij ook verkrijgbaar bij onder andere Beautius en YesStyle, al ben je daar nog wel wat meer kwijt. Indien je een vorm van hyaluronzuur aan je huid wil toevoegen is dit een hele fijne optie. Hij maakt de huid niet vet, is makkelijk in gebruik en zo’n verpakking gaat erg lang mee. Ik ben fan!

Hada Labo Gokujyun Super Hyaluronic Lotion – €12,00
eBay | Beautius | YesStyle

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Klinkt als een heel erg fijn product. Vooral in de winter heb ik af en toe last van een flink droge huid. Ik ga dit product zeker onthouden :-)!

 2. Hey Charlotte, bij de DM drogisterij in Duitsland verkopen ze een ‘hyaluron zuur booster’ voor volgens mij €5,-! Misschien vind je dat ook interessant?

  Groetjes!
  Anne

 3. ik ken dit merk helemaal niet! :O

 4. Klinkt goed.
  Ken het merk niet.

 5. Nog nooit van dit merk gehoord! Wel fijn om zo eens wat meer te lezen over dit soort producten. Ook leuke prijs!

 6. Ik gebruik dit al jaren. Mijn holygrail!

 7. Klaartje zegt:

  Toevallig in Hong Kong en meteen gekocht (is hier ook ongeveer € 12)! Ben benieuwd (eerst m’n Kiehl’s essence opmaken)!

 8. Klinkt als een fijn product. Zou je jou gehele routine willen laten zien? Liefs soraya

 9. dit merk heb ik veel in Japan gezien 🙂 lijkt mij heel fijn!

 10. Een van me favoriete producten en ik gebruik hem al jaren! <3

 11. Interessant artikel!
  Ik begin me steeds meer te beseffen dat ik wat beter voor mijn huid moet zorgen. Aan de hand van een artikel dat je ruim een jaar geleden schreef over Niacinamide, heb ik toen diverse Olaz crèmes wild ingeslagen. Helaas bleek mijn huid daar absoluut niet tegen te kunnen en moest ik terug naar mijn oude vertrouwde crèmes zonder Niacinamide.
  Inmiddels durf ik poging twee te wagen. Ik vind het product dat je hier beschrijft namelijk erg interessant. Ondanks dat je wat voorbeelden noemt hoe het product in een routine toegepast kan worden, is mij niet helemaal duidelijk hoe ik dit precies in mijn ‘routine’ toe zou kunnen passen. Ik gebruik geen toner, maar kan ik dan dit product gewoon voor mijn dag-/nachtcrème aanbrengen?

 12. tara zegt:

  Ik zie deze vaak voorbij komen bij de K-beauty lovers en heb hem zelf ook besteld. Zou je een keer in een filmpje jouw skincare routine ala k-beauty routine willen laten zien?

 13. Desiree zegt:

  Er zitten wel parabenen in, er zijn betere japanse en koreaanse producten te verkrijgen met hyaluronzuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.