Persoonlijk

Hallo 2016

Het is natuurlijk cliché om te zeggen dat het afgelopen jaar voorbij is gevlogen, maar volgens mij is er nog nooit een jaar voor mij zo snel gegaan als 2015. Ik ben normaal niet van de terugblik-posts en goede voornemens, maar op de een of andere manier lijkt het alsof ik dit jaar niet kan beginnen zonder toch even een kleine reflectie en frisse vooruitblik te doen. Hallo 2016!

pinky polish scriptie masterdiploma

2015 voelde als een denderende sneltrein waar geen remmen op zaten. Het begon in januari met mijn masterscriptie, studeerde af, daarna dook ik direct in mijn stage en vervolgens werd ik bij dat bedrijf aangenomen. Tegelijkertijd hield ik mijn oude bijbaantje nog aan (tja, het is zo leuk!) èn bleef ik mijn blog doen. Dat zijn dingen waar ik hartstikke trots op ben, maar voor mijn gevoel ben ik nog steeds een beetje achter mezelf aan aan het hollen omdat het zo snel is gegaan. Ik heb het afgelopen jaar van jullie af en toe de opmerking gekregen dat ik er vermoeid uit zag en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Ik ben eigenlijk ook gewoon hartstikke moe.

Hoewel je natuurlijk elk moment van het jaar kun besluiten om een positieve gewoonte te ontwikkelen, voelt het begin van het jaar toch als een logisch moment om doelen voor het nieuwe jaar te stellen. Rondom de kerstperiode heb ik dan ook behoorlijk zitten puzzelen en peinzen. Welke kant wil ik op met mijn carrière? Wat ga ik doen met m’n blog? En hoe zit het eigenlijk met m’n eigen gezondheid? Grote vragen waar ik op dit moment nog geen duidelijk antwoord op heb.

pinkypolish beauty

Eén ding is heel zeker, in 2016 ga ik absoluut meer rust nemen. Ik ben voor mijn gevoel àltijd bezig. Natuurlijk kost een gewone baan de nodige energie, maar als je daarnaast ook nog een blog runt betekent dat al gauw dat je avonden, weekeindes en vakanties gevuld zijn met werk. Dat is voor een korte periode prima te doen, maar na zo’n druk jaar voel ik hem toch behoorlijk zitten.

Natuurlijk spookt te gedachte om te stoppen met mijn blog af en toe door mijn hoofd, maar dat voelt gewoon niet als de juiste keuze. Daar zal ooit vast wel een moment voor komen, maar zover is het wat mij betreft nog lang niet. Wat ik wel merk is dat ik een beetje zoekende ben naar een nieuwe richting voor mijn blog. Ik ben nog steeds verzot op beauty, maar ik zie om mij heen het blog- en YouTube-landschap veranderen. Ik wil hoe dan ook trouw blijven aan mezelf en met mijn blog een kant op gaan die bij mij en mijn interesses past (dat is immers wat iedere blog uniek maakt!), maar ik ben ook toe aan iets nieuws. Geen zorgen, het hart van Pinky Polish is nagels, huidverzorging en make-up, dus dat gaat uiteraard niet zomaar verdwijnen, maar ik moet een insteek zoeken die nu bij mijn leven past. Toen ik als 21-jarige student met mijn blog begon had ik zeeën van tijd, maar ruim 6 jaar later is mijn leven aardig veranderd. En dat is normaal! Mijn blog groeit met mij mee en ik hoop dat jullie dat begrijpen.

pinkypolish sport

Hoewel ik in 2015 consistent 2-3 keer per week ben blijven sporten, heeft mijn nieuwe leven ook absoluut invloed gehad op mijn lichaam. Zo’n kantoorbaan (en veel reistijd) maakt het niet makkelijk! Ik ben sinds ik eind 2014 aan mijn masterscriptie ben begonnen zo’n 10 kilo aangekomen. Dat is iets waar ik enorm van baal, maar ik probeer er steeds meer vrede mee te hebben. In zo’n jaar met veel veranderingen, drukte en stress is het bijna onmogelijk om ècht alle ballen in de lucht te houden. Ik streef er dan ook in 2016 naar om gewoon goed voor mezelf te zorgen en die 10 kilo weer kwijt te raken.

pinky polish ontspanning

De grootste uitdaging zal zijn om mezelf de rust en ruimte te gunnen om te sporten, goed te eten en ècht te ontspannen. Het sporten en goed eten is niet zo’n probleem, maar dat laatste is nog wel eens lastig. Mijn blog was lange tijd mijn ontspanning, maar doordat ik nu zo zoekende ben voelt het meer als ‘werk’. Ik hoop daar dus verandering in de kunnen brengen, maar tegelijkertijd zoek ik mijn ontspanning ook in andere dingen, zoals floaten, zingen, sporten en lezen. Het afgelopen jaar heb ik gelukkig wel iets meer balans in mijn privé-leven kunnen brengen en heb ik de tijd genomen om leuke dingen te doen met vriendinnen, collega’s en natuurlijk mijn familie. Dat is een mooi begin en dat ga ik uiteraard voortzetten.

Toen ik deze blogpost begon te schrijven wist ik eigenlijk niet zo goed welke kant ik op wilde, maar ik wilde jullie in elk geval even een klein kijkje in mijn huidige leven geven. Ik wil jullie dan ook heel erg bedanken voor jullie steun het afgelopen jaar, want ondanks mijn onregelmatige updates en radiostiltes zijn jullie mijn blog blijven bezoeken en is mijn blog zelfs gegroeid. Dat vind ik zo geweldig om te zien! Dus heel erg bedankt daarvoor.

2016 ligt voor mij dus vol met uitdagingen, maar ook met veel kansen en hopelijk veel geluk. Ik wens jullie allemaal een fantastisch 2016!

Liefs Charlotte

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Wat een fijn jaar heb je gehad! Het ziet er wel ontzettend druk en stressvol uit hoor! Ik hoop dat 2016 weer een heel erg mooi jaar gaat worden voor je.

 2. ik hoop dat je een mooi jaar tegemoet gaat, wel ontspanning en plezier en vooral antwoorden vind op je vragen. liefs soraya

 3. Ik ben heel benieuwd naar de eventuele veranderingen op je blog.
  Maar wat een druk jaar heb jij achter de rug zeg, bizar gewoon! Doe dit jaar maar wat kalmer aan meid!

 4. Mooi jaar had je gehad!
  Soms is het tijd voor veranderingen.
  Neem vooral voor je blog rustig de tijd. Geniet van al het andere moois wat er buiten je blog om is.

  Veel goeds in dit nieuwe jaar Xoxo

 5. Je kunt echt trots zijn op jezelf met alles wat je hebt bereikt!
  Ik hoop dat je dit jaar meer balans kunt vinden in je leven.

 6. Ellis zegt:

  Je hebt echt een super mooi figuur, die 10 kg zie je ECHT niet ! Ik lees al jaren je blog, hopelijk stop je er voorlopig niet meer mee. Mijn goede voornemens is om meer te posten op blogs ^^ Ben een stille lezer, maar voor de persoon die de blog maakt, lijkt het me leuk om reacties te lezen, dus bij deze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.