Haar

I’m a redhead again!

Net als veel andere vrouwen heb ik regelmatig zin om m’n haar een andere kleur te geven. De afgelopen jaren wisselde ik vooral af tussen lichtblond en donkerblond/bruin, maar ik had nu wel weer zin in iets anders. Aangezien ik van mezelf vrij rossig haar heb besloot ik om deze keer voor een iets rodere kleur te gaan!

Normaal verf ik m’n haar altijd zelf (behalve highlights, dat laat ik graag aan iemand anders over), maar na een paar verschillende kleuringen geprobeerd te hebben kwam ik er toch niet helemaal uit. De roodtinten die bij de drogist verkrijgbaar zijn waren allemaal juist veel te donker of te licht en geen enkele kleur was helemaal goed. Omdat ik m’n haar al jaren verf pakte de kleur ook niet goed en werd hij nooit hoe ik het wilde.

Ik wilde m’n haar toch nog even laten knippen, dus besloot ik het bij de kapper maar meteen te laten verven. Zoals altijd ben ik naar de Kappersakademie in Amsterdam gegaan en werd ik weer prima geholpen. Omdat roodtinten bij mij nogal heftig uit kunnen vallen durfde ik het niet aan om meteen voor een felle kleur rood te gaan. Uiteindelijk koos ik met het advies van de docente de kleur 8.04 van L’Oréal Professionel, een warme kopertint.

Dit is hoe m’n haar eerst was, een soort donkerblond maar wel met een rossige ondertoon. Zoals je bij m’n aanzet kunt zien ben ik van mezelf  wat lichter dan dit.

Het was nog een hele klus om de kleur goed in m’n haar te krijgen, want door alle kleuringen in het verleden zaten er nog allerlei resten kleur in m’n haar. M’n haar werd daarom eerst behandeld met een speciale neutraliserende wassing, en werd vervolgens gekleurd. Achteraf bleek m’n haar erg poreus te zijn en was de kleur heel raar uitgevallen. Je zag in de lengtes helemaal geen verschil! Er werd daarom nogmaals dezelfde wassing toegepast en toen kwam de rode ondertoon eindelijk naar boven. Inmiddels was ik bijna 4 uur (!) verder, maar ach… Dit is het resultaat!

Ik ben er helemaal happy mee! Overigens is de aanzet van m’n haar iets te rood (daar pakte de kleur een beetje te goed), maar dat zal na een paar keer wassen wel minder worden. Het is alweer eventjes geleden dat ik m’n haar zo’n tint heb gehad. Misschien dat ik volgende keer zelfs nog iets roder ga, maar dat moet ik nog eventjes bekijken. Anyway, I like it!

Dit vind je misschien ook leuk...

60 reacties

 1. Mooooi hoor 😀 Al vond ik de kleur die je eerst had ook heel erg mooi! Iets warmer dan wat je nu hebt. Maar I like red 🙂

 2. Wauw, je haar ziet er heel mooi uit! Staat je goed 😀

 3. lieke zegt:

  Leuk! Het staat je erg mooi (:

 4. deze kleur staat je super goed 🙂 het lijkt of je het van jezelf hebt!

 5. Ik dacht eigenlijk dat je al een ‘redhead’ was 😉 dus toen ik de titel las, snapte ik er even niets meer van!

 6. Ik zeg houden zo, staat je hele mooi!

 7. Staat je enorm goed ! =D

 8. Oeh, wat een prachtige kleur! Ik vind het je ook veel mooier staan. 🙂

 9. Staat je super mooi! Het is trouwens ook super geknipt!

 10. Loooove it! Staat je ook echt prachtig en ziet er ook supernatuurlijk uit bij jou!
  Ik heb het ook rood, maar bij mij is het echt fakey rood zeg maar haha 😛

 11. Leuk! Mooie oogllook ookkkk. kus

 12. Wow, staat je prachtig!

 13. Ik vind het er echt super leuk uitzien! Staat je echt prachtig!

 14. Staat je goed! Het past wat beter bij je dan donkerder haar.

 15. aicha zegt:

  Staat je super goed!
  ben benieuwd als het nog roder word,Ik denk wel dat je het kan hebben!

 16. Midte zegt:

  Wooh dit staat je echt heeel mooi!!:D

 17. Marijne zegt:

  Deze kleur staat je echt goed! Misschien kun je voor in de winter een iets warmere rood tint nemen.

 18. Staat geweldig :-).

 19. het staat je geweldig.
  staat onwijs goed.

 20. Ziet er mooi uit!

 21. Wow, staat je goeehoeed! 😀

 22. Staat je erg goed! Ik vind ondanks dat het rood is, het je toch nog erg natuurlijk staan!

 23. Supermooi! Je ziet er net wat frisser en fruitiger uit!

 24. Martine zegt:

  Super mooi die kleur, staat je fantastisch !

 25. prachtig! prachtig prachtig! kom je naar de red hair days in Breda 2 september? Dat begint echt een uniek festijn te worden, de stad is dan vol met roodharigen, zo leuk. Zie de site roodharigen.

  1. Wendy zegt:

   Ja, dat wilde ik ook zeggen!! De Redhead Day bij ons in Breda….. leuk 🙂

 26. ste ph zegt:

  heel gaaf zeg staat je super wil t van de winterweer donkerrood

 27. Super mooi zeg, past perfect bij je!
  Vond je haar al wel soort van rood altijd, maar vergeleken bij dit nieuwe ben je nu idd een stuk roder en het staat je perfect!

 28. Joyce zegt:

  Wauw het staat je prachtig!!

 29. Staat je goed! Ik vind het trouwens ook wel grappig dat je je haar precies die kleur verft waar mensen die het van nature hebben graag vanaf willen. Dat vind ik altijd zonde, dus leuk om te zien dat jij er echt voor kiest 😉

  1. Mynthia zegt:

   Nou ik heb het van nature zo rood haar en ik wil er echt niet van af, ben er blij mee. Er zijn zoveel met blond of bruin haar, rood is wat unieker, yeahhh! 😀

 30. Suzanne zegt:

  Staat goed! Zozo, je moet er wel even de tijd voor nemen, maar het resultaat is erg mooi.

 31. sandra zegt:

  Staat prachtig bij je ogen

 32. Staat je mooi 😀 x

 33. Prachtig! Staat je supergoed en heel natuurlijk.

 34. Het staat je echt goed!

 35. lousaa zegt:

  mooi en heel natuurlijk! Past bij je huid, je ogen, je wenkbrauwen, de vorm van je gezicht. Goed gedaan van die kappers.

 36. Prachtige kleur, staat je super goed! heel natuurlijk ook

 37. Mooie kleur! Ik vind het zomerser dan je vorige haarkleur! XX

 38. Staat je goed!
  Past mooi bij je mooie lichte huid en ogen :)!

 39. Staat je heel goed!

 40. wauw staat je heel mooi! beter als de vorige kleur!

 41. Staat je echt heel erg mooi!

 42. Jolien zegt:

  staat je heel natuurlijk:D

 43. Ziet er erg leuk uit!

 44. Wauw je ziet er prachtig uit zeg!

 45. paulien zegt:

  staat je mooi. het lijkt ook heel natuurlijk, dat vind ik mooi!

 46. Superleuk, staat je goed! Ik verf het ook al een hele tijd rood 🙂

 47. Wauw, staat je echt heel leuk en fris!

 48. Janita zegt:

  erg mooi!! je zou een tintje donkerder prima kunnen hebben hoor!!

 49. Tinnek zegt:

  Wow! Prachtig!!
  Het staat je uiteraard super 😉
  En je straalt echt meid ^^

 50. Staat je echt goed dat rode !

 51. Cindy zegt:

  Rood staat je echt goed! Je straalt helemaal!

 52. Marielle zegt:

  DE laatste foto toont je haar wat roder en inderdaad rood staat je echt heel goed!

 53. Leuk!! Het staat je heel erg natuurlijk, alsof je redhead bent van jezelf! Mijn vriend heeft rood haar, i just LOVE it!

 54. Heel mooi zo! Ik heb ook ros haar maar dan iets donkerder 😉

 55. Ik vind rood echt een prachtige kleur, het staat je prachtig! 😀

 56. Staat je geweldig! Ik vind je sowieso heel erg mooi 🙂

 57. Wat staat dat oranje haar je goed!
  Je ogen knallen eruit.
  Liefs

 58. Wauw deze kleur staat je prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.