Budget Reviews

Kruidvat Professional Make-Up Kwastenreiniger

Ik houd van budgetalternatieven voor bijzondere producten van iets duurdere merken! Ik gebruikte in het verleden weleens de MAC Brush Cleanser om mijn kwasten even snel schoon te maken, maar ik was er redelijk zuinig op. MAC was toen vrijwel het enige merk met zo’n snelle kwastenreiniger, en ondanks dat hij niet extreem duur was, wilde ik ‘m toch niet te snel op maken. Nu, een paar jaar later, lijken de budget-versies van deze kwastenreiniger als paddenstoelen uit de grond te komen! Kruidvat was één van de eerste en bracht onlangs de Professional Make-Up Kwastenreiniger uit. Zou hij net zo fijn zijn als het origineel van MAC?

Je kunt kwasten het beste schoonmaken met water, maar dat is een behoorlijke klus en het duurt vrij lang voordat je kwasten droog zijn. Ze zullen op deze manier wel het schoonst worden, maar als je snel je kwasten weer wilt kunnen gebruiken is het niet ideaal. Een kwastenreiniger zoals deze werkt een stuk sneller! Je brengt een beetje van de reiniger aan op een tissue, gaat er vervolgens met de kwast overheen totdat hij schoon is en hij is binnen een mum van tijd weer droog. Dit is een ideale manier om je kwasten tussen de heavy duty wasbeurten door even snel te reinigen.

De Kruidvat Professional Make-Up Kwastenreiniger zit in een grote fles van 200 ml en kost €2,99. De verpakking is vrij basic, maar dat geeft ook niet voor zo’n product. Je vind ‘m in de winkels niet tussen de make-up, maar in de buurt van de make-upkwasten van Kruidvat (of soms in de buurt van de haaraccessoires). Hij hangt in een schap en is verpakt in een kartonnen doosje zoals je op de eerste foto in dit artikel kunt zien.

De kwastenreiniger bestaat vooral uit veel alcohol. Daar is niks mis mee, want dat is voor zo’n product juist ideaal! Het zorgt ervoor dat de bacteriën uit je kwast meteen gedood worden. Daarnaast vervliegt alcohol snel, waardoor je kwasten snel weer droog zijn.

En dan uiteraard de grote test! Ik besloot bij het uitproberen maar gewoon meteen mijn favoriete MAC #217-kwast in te schakelen. Deze gebruik ik vrijwel dagelijks voor oogschaduw en heeft dus regelmatig een kleine schoonmaakbeurt nodig.

De haren van deze kwast zijn oorspronkelijk wit en zoals je op de foto kunt zien krijgt de Kruidvat Professional Make-Up Kwastenreiniger hem goed schoon! Wat dat betreft doet hij het dus prima. Ik heb ‘m inmiddels natuurlijk gewoon in gebruik, maar ik merk wel dat hij iets minder effectief is dan de MAC Brush Cleanser. Een gebruikte foundationkwast krijg ik bijvoorbeeld niet helemaal perfect schoon, terwijl dat met de MAC-reiniger wel lukt. Aan de andere kant vind ik wel dat de Kruidvat-versie zodanig goed werkt dat ik niet eens meer overweeg om een nieuwe MAC Brush Cleanser aan te schaffen.

Ik vind dit type reiniger ideaal om even snel tussendoor een kwast schoon te maken, zonder dat ik in de weer hoef te gaan met water en zeepsop, om vervolgens een dag te wachten totdat hij droog is. Wanneer je een kwast met de Kruidvat Professional Make-Up Kwastenreiniger schoonmaakt op de manier zoals ik hierboven heb beschreven, en ‘m vervolgens nog even droogwrijft op een droge tissue, dan kun je ‘m eigenlijk meteen weer gebruiken!

Uit hygienisch oogpunt raad ik je wel aan om je kwasten regelmatig een intensieve schoonmaakbeurt met water te geven, maar voor een snelle poetsbeurt tussendoor is deze kwastenreiniger ideaal! Bovendien is hij voor het fijne prijsje van €2,99 toch zeker het proberen waard?

De Kruidvat Professional Make-Up Kwastenreiniger kost €2,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Volg PinkyPolish.nl op: Twitter | Bloglovin’ | YouTube | Instagram | Facebook

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Ik maak mijn kwasten echt veel te weinig schoon, en ik denk dat ik niet de enige ben ;), dus dit lijkt me ideaal! 😀

 2. Emma zegt:

  Ik heb hem ook, maar vind het een nadeel dat er geen verstuiver op de fles zit, dus heb het zelf overgegoten in een klein reisflesje met verstuiver. Ideaal 🙂

  1. Bianca zegt:

   Heb ik ook gedaan, erg handig, in een verstuiver 😀

 3. Ik vind deze echt enorm fijn!

 4. deze lijkt me wel erg handig voor tussendoor wasbeurten met shampoo 😀

 5. Klinkt als een ideaal product! Als ik dit lees denk ik altijd: ik moet vaker mijn kwasten schoon maken!

 6. Oh, dat klinkt goed! Ik gebruik nu een spray van E.L.F., die is ook heel makkelijk om tussendoor te gebruiken.

 7. ik ben zo lui als het gaat om het reinigen van mijn kwasten…. ik heb nu de reiniger van Hema, gelukkig gebeurd het dan wat vaker!

 8. Super handig!

 9. Ziet er goed uit! Zelf vind ik de prijs niet de negatieve factor aan die van MAC maar wel de verkrijgbaarheid. Ik moet al snel 2 uur reizen en dat heb ik voor 1 flesje cleanser echt niet zo snel over.

  1. Daar heb je helemaal gelijk in! Ik vergeet dat zelf vaak omdat ik binnen een straal van 5-10 minuten fietsen 3 verkooppunten heb zitten, maar ik kan me voorstellen dat de Kruidvat versie daarom voor jou en veel anderen een betere optie is!

  2. Kiki zegt:

   Je kan het ook gewoon online bestellen bij Douglas. Geen verzondskosten en je hebt het zo in huis! 🙂

   1. Kiki zegt:

    Oops, bedoel verzendskosten natuurlijk :p

 10. Zelf heb ik hem ook, vind hem erg fijn! 🙂

 11. Deze klinkt goed!

 12. Klinkt goed en fijn dat Kruidvat dat aan het assortiment toegevoegd heeft!

 13. Hoewel deze heel prima klinkt blijf ik toch bij mijn E.L.F. kwastenreiniger denk ik. Die werkt (vind ik) beter dan MAC of welke andere dan ook (ook de setting mist!). Ik doe het altijd op een watje met ribbeltjes zodat ik het pigment er lekker vanaf kan ‘schrapen’ (ieuw dat klinkt eigenlijk best vies maar je weet vast wat ik bedoel).

 14. hmzz alcohol droog de haartjes van de kwasten snel uit dus dat betekend ook slecht voor je kwasten toch?

  Het is wel ideaal snel ff schoon te maken.

 15. Helemaal niet duur en het is echt ideaal ja!!

 16. Klinkt ideaal! Super fijn om inderdaad even snel schoon te maken.

 17. Ik moet deze oog nog eens kopen x

 18. Ik wil hem ook nog heel graag proberen! Hij lijkt me best wel fijn

 19. Brenda zegt:

  Is deze fijner dan die van de HEMA?

 20. Ik gebruik hem zelf ook en ik vind het een super fijn product.

 21. Deze lijkt me erg fijn 😀 x

 22. Ik moet deze denk ik ook eens gebruiken. Gebruik nog steeds wasbak methode haha.

 23. Eindelijk een review! Ik zat er op te wachten, maar niemand had hem blijkbaar al getest. Fijn, nu kan ik hem gaan halen 🙂

 24. Yvonne zegt:

  Ik heb zelf die van Zoeva, die vind ik ook heel erg fijn, maar dit is natuurlijk ook wel een leuk prijsje én de kruidvat zit 2 straten verderop. Ben wel benieuwd naar je ervaring ermee als je ‘m langer in gebruik hebt/kwasten er vaker mee hebt schoongemaakt en hoe je kwasten er dan nog aan toe zijn :).

 25. Lisanne zegt:

  Ik heb ‘m ook, maar vergeet ‘m steeds te gebruiken! Haha.

 26. Deze heb ik ook en ik vind het een erg prettig product. Wat ik me wel afvroeg was wat er met de kwaliteit van je kwasten gebeurd als je met dit product ( met zoveel alcohol) de haren reinigt? Zouden die niet snel uitdrogen?

 27. Het lijkt me een fijn product. Ik heb die van de Hema en vind hem heel goed ondanks de geur. 😉

 28. Overtuigd! 😉
  En dat voor zo’n klein prijsje…

  XO

 29. Deze ga ik zeker kopen als die van MAC op is. Wat een budgettopper!

 30. Ik heb hem ook en ik vind hem erg fijn! 😀

 31. Ik heb hem zelf ook en ben er echt super tevreden over! Echt een fijn product!:)

 32. natacha zegt:

  ik heb hem ook geprobeert en ik vind dat hij goed werkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.