Make-up Reviews

L’Oréal Infallible Fixing Mist

Vaak duurt het even voordat ‘nieuwe’ beautyproducten bij de drogist belanden. Een luxe merk begint ermee, daarna beginnen andere merken het voorzichtig te kopiëren en een paar jaar later vind je ze overal in het schap. Zo ging dat met gel eyeliner, liquid lipstick en natuurlijk ook de welbekende setting sprays. En wat ben ik daar blij mee! Toen ik een tijdje geleden de L’Oréal Infallible Fixing Mist tegenkwam was ik dan ook benieuwd. Zou hij fijner zijn dan mijn oude favoriet Urban Decay All Nighter?

Review L’Oréal Infallible Fixing Mist

De setting spray van L’Oréal belooft eigenlijk hetzelfde als alle vergelijkbare producten: je make-up langer en mooier laten blijven zitten. Perfect, want daar ben ik naar op zoek! Hoewel veel sprays de levensduur van m’n make-up prima verlengen, ben ik nog altijd op zoek naar hèt product dat mijn make-up de hele dag flawless en picture perfect houdt.

Qua ingrediënten is de L’Oréal Infallible Fixing Mist niet zo heel spannend, maar de substantie is wel anders dan ik van vergelijkbare producten gewend ben. Je ziet namelijk een flinke poederlaag zitten! Dat is even wennen. Houd er overigens rekening mee dat dit product, net als veel andere setting sprays, vrij veel alcohol bevat. De alcohol vervliegt snel en droogt mijn huid niet uit, maar als je er gevoelig voor bent kun je hem wellicht beter vermijden.

Toen ik de L’Oréal Infallible Fixing Mist voor het eerst gebruikte was het één grote teleurstelling. Na het opdrogen van de spray zat mijn gezicht vol witte vlekjes. Het leek wel een soort schimmel! Heel charmant. Bij nadere inspectie viel me op dat het opgehoopte ‘druppels’ poeder waren. Aha! Ik had twee dingen verkeerd gedaan: ik had de fles niet goed genoeg geschud èn ik had te veel aangebracht. Niet foolproof dus, helaas.

Je zou denken dat ik het product zou afkeuren, maar ik heb hem nog een kans gegeven (nu wel goed schudden en maximaal drie keer sprayen). En wow, wat is hij fijn! Als je een vette huid hebt of je huid makkelijk gaat glimmen, dan is deze perfect voor je. De poeder in de substantie legt namelijk de ideale fluweelachtige laag over je make-up heen. Hierdoor blijft je make-up niet alleen perfect zitten, maar ook mooi mat zonder onnatuurlijk te zijn.

De poederlaag maakt de spray beduidend anders dan anderen in zijn soort en het is één van mijn favorieten geworden. Bij zeer matte foundations vind ik hem een beetje te droog, maar ik pak deze er vooral bij als het warm is of als ik een wat zwaardere foundation gebruik. Hoe tof is het dat je zo’n fijne gewoon in de drogist kunt vinden? Love it!

L’Oréal Infallible Fixing Mist – €13,99 (100 ml)
Kruidvat | Etos | The Makeup Spot

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. hij klinkt nice 😀

 2. Oh hij klinkt chill! Ik heb er nu eentje van Etos, had ik opgestuurd gekregen bij zo’n bloginsiders actie. Alleen wordt m’n huid daar wel vet van heb ik het idee. Misschien eens kijken voor deze, als er 1+1 is 😛

 3. Klinkt bijzonder! Ik gebruik nu een spray van de Primark (iets met komkommer) én eentje van Clinique (moisture surge). Die eerste is heel fijn als fixing spray, de andere om gewoon tussendoor even wat vocht aan de huid toe te voegen, bijvoorbeeld als mijn huid wat droog en trekkerig voelt. Beide heel fijn!

 4. Varenka W zegt:

  Wat fijn dat ik nu meteen weet hoe ik deze spray moet gebruiken want ik was al van plan om ‘m binnenkort te kopen.
  Deze review komt dus goed van pas
  Blij mee hoor

 5. Ohjee wat erg dat je gezicht ineens vol witte vlekjes zat. Dat lijkt me wel even schrikken. Wel heel goed dat je het product nog een kans hebt gegeven. Bij goed gebruik lijkt me dit een heel erg prettig product. Ik ga hem ook eens proberen!

 6. Mandy zegt:

  Hmmm, deze spray klinkt hetzelfde als die van maybelline! Die bevat nl ook poeder en van die spray ben ik niet erg enthousiast. Die van Maybelline moet je echt S.C.H.U.D.D.E.N tot je er een lamme arm van krijgt!!!! Met 3x schudden kom je er niet en lijkt het alsof je net je plafond heb lopen witten :\
  Misschien deze van L’Oreal eens een keer een kans geven 🙂

 7. I haven’t tried this product but I like the other Infallible products so I may have to try this one!
  -Noelle
  Elle-no.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.