Samenwerkingen

Maak je voeten zomerklaar!

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik mijn voeten iets minder goed verzorg dan mijn handen. Tja, die zitten het merendeel van het jaar weggestopt in dichte schoenen en maken dus meer kans om vergeten te worden. Toch probeer ik me rond deze tijd er weer van bewust te worden, want het is eerder zomer dan je zou verwachten (ja echt!). Daarom trakteer ik nu vast mijn voeten regelmatig op een fijne behandeling, zodat ik straks helemaal summerproof ben!

Een van de dingen waar ik het hele jaar door last van heb zijn extreem droge hielen. Het zal niet helpen dat ik veel loop en sport, maar ik moet ook bekennen dat ik nog wel eens vergeet om mijn voeten regelmatig in te smeren. Daar komt in deze tijd van het jaar dus verandering in! Ik probeer er een gewoonte van te maken om elke dag na het douchen meteen even mijn voeten in te smeren mijn een rijke crème. En voor een extra oppepper breng ik ’s avonds een flinke laag voetencrème aan, waarna ik sokken aantrek. Na een paar weken zijn mijn voeten weer in topconditie en kan ik de open schoentjes uit de kast halen! Tip: geen voetencrème in huis? Een rijke bodybutter of handcrème does the trick.

Ik hamer altijd op het belang van het verzorgen van je nagelriemen zodat je nagels gezond en sterk kunnen worden en dat geldt net zo voor je teennagels! Ik heb echt enorme verbetering gezien toen ik, net als mijn handen, de nagelriemen van mijn teennagels regelmatig ging insmeren. Ik probeer dit te doen voordat ik mijn voetencrème ’s avonds aanbreng, zodat alles lekker de hele nacht goed in kan trekken. Door je nagelriemen op deze manier te verzorgen zien je voeten er meteen verzorgd uit en blijven je teennagels in goede conditie.

Bij mooi verzorgde voeten hoort natuurlijk ook nagellak! Ik durf inmiddels wel te zeggen dat ik na al die jaren bloggen een aardige pro in het lakken van mijn nagels ben geworden, maar van het lakken van mijn teennagels bak ik werkelijk niks… Nee, echt! Het grootste probleem is dat je het zo slecht kunt zien. Mijn oplossing? Ik maak gebruik van de zaklampfunctie van mijn telefoon! Ik leg hem zo neer op tafel dat het licht precies op de grond valt en ik beter kan zien wat ik doe. Ik ben nog steeds geen held erin, maar dit trucje maakt het een heel stuk makkelijker.

Toen ik onlangs weer eens tijd nam voor een at-home pedicure kwam ik ineens een ietwat vervelende verrassing tegen. Ik haalde mijn nagellak van mijn tenen en kwam erachter dat ik een kalknagel had. There, I said it! Niet zo charmant, maar het kan eigenlijk iedereen zo overkomen. Probleem is echter wel dat je er beter geen nagellak op kunt doen, terwijl je dat wel graag zou willen. Toevallig werd ik onlangs door Nailner benaderd met de ideale nieuwe oplossing Nailner Colour.

Nailner heeft namelijk sinds kort speciale oplossing met nagellak die je kunt gebruiken om een kalknagel te behandelen. Je brengt eerst een laagje Nailner Brush aan om de schimmel te behandelen en vervolgens een laagje van de ademende nagellak zodat je nagels er weer tiptop uit zien. De nagellak dien je wel elke dag te verwijderen (kan gewoon met nagellakremover), maar droogt lekker snel, zodat het makkelijk is om elke dag na de behandeling met het Nailner Kwastje weer een laagje aan te brengen. Mooi, dan zijn mijn teennagels tegen de tijd dat het zomer is weer helemaal in topconditie. Tip: Op dit moment krijg je bij Kruidvat €5,00 korting op Nailner, dus dat scheelt flink!

Trek komend weekeinde dus even wat tijd uit voor een uitgebreide voetbehandeling en vergeet ook niet je voeten dagelijks in te smeren. Met deze tips zijn jouw voeten binnen no-time klaar voor het voorjaar!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Nailner

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Voeten worden vaak vergeten, maar je gebruikt ze eigenlijk de hele dag! Ik smeer ze nu ook steeds vaker in, want ze zijn bij mij ook nog niet summer proof hihi.

  2. Handig, zo’n kalknagelbehandeling met lakjes! Ik heb destijds een kalknagelpen van Kruidvat gebruikt.
    Ik probeer mijn voeten voor het slapen gaan in te smeren met Lemony Flutter van Lush, een multifunctioneel product! Onder de douche gebruik ik een Rituals-voetscrub en nadien de bijbehorende voetcrème.

  3. nathalie zegt:

    Zoooon hekel aan kalknagels ik krijg die van mij maar niet weg maar zo’n lakje id erg handig.

  4. Just becky zegt:

    Kalknagel is de hel voor iedereen man vrouw maakt niet uit. Mijn moeder is pedicure en die schaamt zich waarschijnlijk hoe ik met mijn voeten omga. Je blog motiveert me wel weer om om iets liever voor mijn voeten te gaan zijn. Ik heb via de dokter medicijnen gekregen voor mijn kalknagel en die beginnen te werken thank god 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.