Make-up Reviews

MAC Burmese Beauty Quad (Fabulous Felines)

Het kan je niet ontgaan zijn dat de herfstcollectie van MAC, Fabulous Felines, op dit moment helemaal hip is. Ik liet jullie eerder al de Superslick Liquid Eyeliners zien, en in mijn shoplog van afgelopen weekeinde zagen jullie één van de Quads uit de collectie voorbij komen. Een Quad is een oogschaduwpalette met vier kleuren oogschaduw. In de Fabulous Felines-collectie zijn drie Quads opegenomen, elk geïnspireerd door een type katachtige. Ik koos voor het Burmese Beauty Quad.

Prized | Burmese Beauty
Skintone 2 | Showstopper

Ik had deze al op mijn wishlist gezet nadat ik promofoto’s van deze collectie had gezien, maar in de winkel stond ik toch even te twijfelen. Ik bedacht me dat ik spijt zou krijgen als ik ‘m niet nam, dus he ik hem uiteindelijk gekocht. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want ik ben er ontzettend blij mee! Het zijn prachtige kleuren die echt de moeite waard zijn. Ik heb ze hier aangebracht over MAC Painterly Paintpot:

Prized | Burmese Beauty | Skintone 2 | Showstopper

Prized is een prima highlightkleur die bij veel huidskleuren zal passen. Ook bij mijn lichte huid past hij prima! Deze oogschaduw is vergelijkbaar met Shroom, dus als je die kleur in je stash hebt voegt deze weinig toe. Het is wel een fijne oogschaduw voor dit palette, want je hebt hiermee altijd een goede highlighter bij je.

Burmese Beauty is één van de kleuren waarom ik dit palette wilde hebben. De groene/turquoise duochrome is prachtig en geeft een prachtig effect op je oog. Ik was bang dat het effect weg zou zijn wanneer je ‘m aan zou brengen, maar dat is absoluut niet zo. Zelfs aan het einde van de dag blijft het effect keurig zichtbaar.

Ik vind Skintone 2 een hele vreemde naam, maar de oogschaduw is prachtig! Ik ben dol op goud en ben dan ook altijd op zoek naar de mooiste goudtinten. Deze is ideaal en past goed bij de rest van de kleuren. Ik gebruik ‘m zelf meestal in de binnenste ooghoek, dan komt hij het beste tot zijn recht!

Showstopper is een basic matte bruine oogschaduw. In eerste instantie vond ik deze helemaal niks, maar nadat ik ‘m in mijn crease had aangebracht begon ik ‘m meer te waarderen. Het is een prima basiskleur die handig is en ik waarschijnlijk vaker zal gebruiken dan ik in eerste instantie verwacht had.

Ik kan me voorstellen dat sommigen dit palette een beetje saai vinden, maar ik vind het een echte aanrader. Hij heeft alle kleuren die je nodig hebt om een perfecte ooglook te maken die ook een beetje bijzonder is. Door het duochrome-effect van Burmese Beauty en het goud van Skintone 2 kan je van elke look iets moois maken. Prized en Showstopper lijken op het eerste oog misschien een beetje suf, maar zijn handige basistinten die dit palette zo makkelijk maken. Het palette kost €37,00, wat een prima prijs is voor vier MAC oogschaduws, aangezien ze los €16,00 kosten.

Of het palette iets voor jou is hangt natuurlijk af van je eigen collectie en stijl, maar wat mij betreft is dit een absolute aanrader!

De MAC Fabulous Felines-collectie ligt nu in de winkel en is tijdelijk, dus wees er snel bij! Het Burmese Beauty Quad kost €37,00.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Ohhh wat super mooi zeg!

 2. wat een mooi palletje!!

 3. Looks good:) 😛

 4. Wat een prachtig palette! 😀

 5. Mooie kleuren vooral die 2e! 😮

 6. Mooi paletje! 🙂

 7. Wauw, prachtig zeg. :mrgreen:

 8. ziet er echt super uit!

 9. Mooie kleuren hoor, vooral de tweede!

 10. Zit er evenveel in zo'n quad per kleur als in een gewone mono? nee toch? Toch veel minder?

  1. Nee hoor, de pannetjes van de Quad zijn even groot als de pannetjes van de losse oogschaduws 🙂

 11. Marge zegt:

  ik ben weg van de kleur burmese beauty!

  ik heb loreal colorappeal holographic in 104 bronze meteorite,

  dat is bijna hetzelfde en als je zo'n kleur draagt blijf je er naar kijken! love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.