Make-up Reviews

MAC Pearlglide Intense Eyeliner – Undercurrent

Ik ga altijd door fases met merken. De ene periode ben ik dol op een merk en wil ik er alles van hebben, en vervolgens koop ik een lange tijd niks nieuws er meer van. MAC is daar een perfect voorbeeld van! De afgelopen tijd vond ik de collecties niet zo spannend (behalve dit mooie palette) en kocht ik lange tijd niets, maar de laatste tijd heb heb ik er weer zeer regelmatig geshopt! Een geweldige ontdekking van MAC is de Pearlglide Intense Eye Liner in de kleur Undercurrent. Niet nieuw, maar wel ontzettend mooi!

Ik was op zoek naar een alternatief voor een Kiko-oogpotlood dat ik op dit moment veel gebruik en besloot bij MAC naar de opties te kijken. Zodoende kwam ik bij deze uit, want deze eyeliner is namelijk een perfecte dupe, zowel qua kleur als substantie en houdbaarheid. Bingo!

De kleur van Undercurrent is geweldig! Hij is een beetje zeegroen met de meest fantastische gouden glitters ooit. Bij veel oogpotloden zie je de glitters niet goed terug op de huid, maar bij deze wel! Ik gebruik deze kleur vaak als kleuraccent bij deze look, maar je kunt ‘m natuurlijk op allerlei manieren gebruiken.

Indrukwekkend aan de Pearglide Intense Eye Liners is dat ze echt bizar romig en gepigmenteerd zijn (Urban Decay 24/7 is er niks bij!), maar dat ze ook nog eens extreem goed blijven zitten. Vaak fixeer ik mijn eyeliner met wat oogschaduw, maar dat is bij deze echt niet nodig. Als hij eenmaal op zijn plek zit, gaat hij de hele dag geen kant meer op.

Bij deze nog even de vergelijking met het Kiko-oogpotlood. Het was een Limited Edition dubbelzijdige Double Glam Eyeliner in de kleur 05 met een groene en paarse kleur. Ik gebruik de groene kleur het meeste, maar was er erg zuinig op omdat hij volgens mij niet meer te koop is. De MAC Pearlglide Intense Eye Liner in Undercurrent is een exacte dupe! Hij heeft exact dezelfde kleur, dezelfde glitters, dezelfde substantie en dezelfde houdbaarheid. Missie geslaagd!

Ik heb een nieuwe favoriete serie oogpotloden ontdekt! Ik was altijd dol op de Urban Decay 24/7-potloden, maar die komen eigenlijk niet eens in de buurt van deze. Ik vond Undercurrent zo fijn dat ik onlangs terug ben gegaan naar MAC en ‘m ook nog in het paars heb gekocht. Het enige nadeel? Er zijn maar 6 verschillende kleuren verkrijgbaar… Ik wil meer!

MAC Pearlglide Intense Eye Liner in Undercurrent is onderdeel van het vaste assortiment van MAC en kost €16,00. MAC is verkrijgbaar bij de verschillende verkooppunten, de Nederlandse MAC webshop, Douglas en De Bijenkorf. Ik kocht deze bij de counter in De Bijenkorf in Amsterdam, maar ik kan het potlood niet vinden op de site van MAC of De Bijenkorf. Douglas heeft deze wel in de webshop staan, maar je kunt hem vast en zeker ook bij andere counters vinden.

35 Comments

 • Reply
  Quinty
  4 juni 2013 at 06:59

  Super mooi potlood! En wauw die kleur!

 • Reply
  beautybysandra
  4 juni 2013 at 07:41

  Wat een prachtig kleurtje!

 • Reply
  Sofie
  4 juni 2013 at 07:59

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Kimberly
  4 juni 2013 at 08:00

  Dat kleurtje vind ik echt heel erg mooi! Ideaal kleurtje <3

 • Reply
  Martina
  4 juni 2013 at 08:02

  Mooi product!

 • Reply
  Anne Solveig
  4 juni 2013 at 08:11

  Heftig, wel heel mooi!

 • Reply
  Kimberley
  4 juni 2013 at 08:24

  Wat een mooie kleur zeg! Normaal zou ik niet zo veel geld uitgeven aan een oogpotlood omdat er ook veel budgetalternatieven zijn, maar dit is echt een aparte kleur 🙂

 • Reply
  Tara
  4 juni 2013 at 08:29

  Wat een prachtige kleur!

 • Reply
  femketje
  4 juni 2013 at 08:35

  erg mooie tint 😀

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  4 juni 2013 at 09:21

  wauw wat een prachtig zeemeerminnengroen, echt ontzettend mooi

 • Reply
  Joyce
  4 juni 2013 at 09:29

  prachtig kleurtje!

 • Reply
  Jet
  4 juni 2013 at 09:44

  tip! zoeva heeft ook een potlood in precies dezelfde kleur waarbij de glitters ook overkomen en hij heel lang blijft zitten

 • Reply
  Charile
  4 juni 2013 at 09:51

  Erg mooie kleur!

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  4 juni 2013 at 10:21

  Erg mooie kleur!

 • Reply
  Joyce
  4 juni 2013 at 10:25

  Wat een mooi kleurtje!

 • Reply
  charlotte
  4 juni 2013 at 11:23

  Wauw wat een prachtig pencil! Wel grappig dat Kiko een exacte dupe had.

 • Reply
  Esmay
  4 juni 2013 at 11:44

  Die kleur is echt gorgeous! lekker zomers 😀

 • Reply
  Wojis
  4 juni 2013 at 15:02

  Mooi, ga deze zomer naar Portugal zal eens kijken bij KIKO. Heb nog geen eyeliner potlood van MAC geprobeerd, wel een hele mooie glitter inderdaad.

 • Reply
  Amy
  4 juni 2013 at 15:34

  Fijn dat hij in het vaste assortiment zit! Ik kan namelijk geen Kiko dingen kopen dus als er dan een MAC dupe van is ben ik erg blij.

 • Reply
  Moniek
  4 juni 2013 at 16:27

  Ik vind hem zo geweldig <3 deze had ik ook besteld, maar hij was kwijtgeraakt in de post 🙁 Is wel netjes opgelost door Bijenkorf maar nu durf ik 'm niet meer te bestellen!

 • Reply
  Miranda
  4 juni 2013 at 16:42

  Ik vind de kleur echt prachtig 😀

 • Reply
  Natasja
  4 juni 2013 at 17:08

  Prachtig! Wat een kleur zeg!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  4 juni 2013 at 17:57

  Heel mooi kleur!

 • Reply
  Hanne
  4 juni 2013 at 19:46

  Prachtig!

 • Reply
  Jana
  4 juni 2013 at 19:56

  Prachtige kleur 😀 x

 • Reply
  Ashleey
  5 juni 2013 at 07:24

  Prachtig kleurtje

 • Reply
  Maxime
  5 juni 2013 at 10:51

  Erg mooie kleur!

  XO

 • Reply
  Femke
  5 juni 2013 at 10:52

  Wat een prachtige kleur!

 • Reply
  Jana
  5 juni 2013 at 17:37

  Heel erg leuk kleurtje! Zelf heb ik een bruin potlood van Kiko met een gouden glitter in en die is ook echt favoriet. Aangezien die ook LE was, wil ik die enkel gebruiken voor ‘speciale gelegenheden’. Ik zie dat jouw potlood ook een bruine versie heeft dus die wil ik zeker eens nader bekijken 🙂

 • Reply
  Maureen
  5 juni 2013 at 18:40

  Wauw, wat een mooie potloodje. Hij doet me een beetje denken aan de Kiko potloodjes wel, haha.

 • Reply
  Manuela
  5 juni 2013 at 20:00

  Wauw wat een prachtig product!

  Zou je een keer een macstash video of een musthave mac video willen opnemen?
  Ik wil zelf ook een basis van makeupproducten van mac gaan aanschaffen maar ik weet niet zo goed welke producten

 • Reply
  Bo Bea
  6 juni 2013 at 23:24

  prachtig kleurtje

 • Reply
  Stacey
  7 juni 2013 at 09:35

  wauw, prachtig!

 • Reply
  Merin Veronique
  7 juni 2013 at 10:02

  Sparkling & Shining <3

 • Reply
  Priscilla
  1 januari 2014 at 22:43

  Ik zat je favorieten te bekijken van 2013 en toen zag ik dit MAC potlood voorbij komen. Dit potlood van Zoeva ( http://www.themakeupspot.nl/ogen/eyeliner-oogpotlood/Zoeva-oogpotlood-Good-Karma ) komt in de buurt van de kleur en is een stuk goedkoper. Ik ben in iedergeval verliefd op dit potlood van Zoeva!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.