Make-up

MAC Superslick Liquid Eye Liners (Fabulous Felines)

In mijn shoplog van gisteren liet ik jullie zien dat ik drie Superslick Liquid Eye Liners uit de Fabulous Felines-collectie van MAC heb aangeschaft. Ik ben dol op eyeliner, dus ik kon deze echt niet overslaan. MAC heeft zich voor deze collectie laten inspireren door katachtigen (in het Engels “felines”). Het resultaat is een prachtig kleurenpallet dat perfect is voor aankomende herfst.

Het idee achter deze eyeliners is dat ze wanneer ze opgedroogd zijn een wetlook-effect hebben. Ik heb uit deze collectie drie kleuren gekozen die mij het meest uniek leken en dat werden uiteindelijk Smokey Heir (donkerpaars), Desires & Devices (donker mosgroen) en Pure Show (goud glitter).

Desires & Devices | Smokey Heir | Pure Show

Zijn ze niet prachtig? Desires & Devices is een prachtige donkere mosgroene kleur die prachtig zal staan bij warme types (zoals ik). Ik heb ook het Burmese Beauty Quad uit deze collectie gekocht en deze eyeliner staat daar echt prachtig bij! Smokey Heir trok me aan omdat hij niet gewoon simpel donkerpaars is, maar ook nog prachtige roze en blauwe glitters in zich heeft. Dit is zo’n eyeliner die je even snel opdoet en die je look meteen helemaal afmaakt. Het pigment in Pure Show viel mij aan de ene kant een beetje tegen, maar ik denk dat hij over een zwarte eyeliner fantastisch zou staan. Ik ben een sucker voor alles dat goud en glitterig is, dus ik neem de mindere pigmentatie voor lief.

De houdbaarheid van deze liners is indrukwekkend en is ook één van de redenen waarom ik deze graag in mijn stash wilde hebben. Ik had ze in de winkel op mijn handen geswatched, en toen ik ze later met een tissue weg probeerde te vegen lukte dat met geen mogelijkheid. Ik kon boenen en wrijven wat ik wilde, ze bleven perfect op hun plaats. Er moest oogmakeup-remover aan te pas komen om ze te verwijderen. Ze zijn overigens niet waterproof, maar een paar druppels water zullen ze wel overleven.

Eén van de dingen die ik in een eyeliner zoek (naast een mooie kleur en goede houdbaarheid) is een fijn kwastje. Een slecht kwastje is voor mij echt een dealbreaker, want ook al is de liner nog zo mooi, als hij niet fijn aan te brengen is draag ik ‘m gewoon niet. Gelukkig is het kwastje één van de fijne kwaliteiten van de Superslick Liquid Eye Liners, want ze hebben namelijk een zogenaamde “felt tip“, een soort vilten puntje.

Door dit puntje heb je meer controle over de eyeliner dan met een kwastje en kan je heerlijk precies werken. Vooral voor winged liners zijn dit type eyeliners ideaal. Sinds ik dit type kwastje gebruik wil ik eigenlijk niet anders meer.

Ik heb maar drie kleuren uit deze collectie, maar er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren. Ik heb de zilveren versie (Nocturnal) ook getest en die is ook prachtig, net als Treat Me Nice, een prachtige groentint. Mocht je meer van klassiekere eyeliners houden dan is de bruintint Defiantly Feline misschien iets voor jou.

Ik ben echt ontzettend enthousiast over deze eyeliners en ik voel al kriebels om een paar van de andere kleuren aan mijn stash toe te voegen. De kleuren, de houdbaarheid en het fijne kwastje zorgen ervoor dat deze eyeliners heerlijk zijn om mee te werken. De kleuren zijn prachtig, ideaal voor de herfst en er zit voor iedereen wat tussen. Ze zijn niet goedkoop (€20,00), maar ze zijn wat mij betreft de prijs dubbel en dwars waard.

De MAC Fabulous Felenines Collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij alle MAC verkooppunten* en is tijdelijk. Zorg dat je er snel bij bent, want MAC LE’s gaan altijd erg hard!

EDIT: Ik hoorde het al van een aantal oplettende bezoekers en heb het zelf ook nog gecheckt in de Pro Store, maar de Superslick Liquid Eye Liners worden onderdeel van de vast collectie!

*Pro Store in Amsterdam, Counters in de Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven), en Counters in Douglas in Utrecht, Rotterdam en Groningen.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Wauw zo mooi! Echt wauuuuw!

 2. Ze zijn echt prachtig!

 3. Ze zijn echt heel erg mooi! Vooral Desires & Devices!

 4. wooow, die bruine is echt prachtig!

 5. Mooie kleuren! wat een pigmennt! 😯

 6. Prachtige kleuren!

 7. Ik weet niet of je het weet maar ze worden opgenomen in de permanente lijn 🙂 Dus geen haast!

  1. Ik wist het niet helemaal zeker, maar ik heb ik elk geval begrepen dat het type eyeliner in het vaste assortiment opgenomen gaat worden. Geldt dat ook voor de kleuren?

 8. Wow wat een prachtige kleuren! Vooral Desires & Devices, beautiful 🙂

 9. De eerste twee zijn echt mooi!!

 10. Lotte zegt:

  De liners blijven gelukkig in de vaste collectie! dat vertelde de MUA toen ik gisteren bij MAC ging kijken voor de collectie. Dus geen haast, ze komen in het vaste assortiment 😀 ik ben voor de blush soft meow gegaan. prachtige kleur!

 11. Oh oh oh die paarse!

 12. Oeeh, love love love!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.