Make-up Reviews

Mijn Dagelijkse Kwasten

Ik heb een echte kwastentic. Hoewel ik talloze fijne kwasten heb, ben ik toch altijd op zoek naar nieuwe pareltjes. Gelukkig blijven er telkens nog nieuwe kwastensoorten bijkomen, dus ik ben nog lang niet uitverzameld. Ik gebruik elke dag een aantal vaste kwasten voor mijn make-up, dus het leek me leuk om ze een keertje in een artikel te laten zien!

Ik gebruik altijd een kwast voor mijn foundation, want dat vind ik het beste werken. Ik kies vrijwel nooit voor de klassieke platte foundationkwast, maar is gebruik liever een platte bufferkwast of iets wat er op lijkt. Vandaar deze verzameling! Bovendien gebruik ik het liefste altijd een schone kwast, omdat ik dat het beste resultaat vind geven. Dat verklaart ook waarom ik er zoveel heb!

Van links naar rechts:

 • Real Techniques Stippling Brush: deze werkt het beste met dunne vloeibare foundations, dus daar gebruik ik ‘m vaak voor. Het is niet een grote favoriet (ik vind ‘m iets te weinig dekking geven), maar verder is hij prima.
 • Sigma F80 Flat Top Kabuki: Over deze kwast heb ik een tijdje geleden https://www.pinkypolish.nl/2012/05/20/beauty-musthave-de-flat-top-kwast-reviews/ geschreven. Dit is gewoon een fijne platte bufferkwast waarmee je dikke foundations mooi dekkend uit kunt werken. Nu ik ‘m wat langer heb merk ik da de kwaliteit langzaam achteruit gaat en dat ik ‘m niet meer goed schoon krijg. Jammer!
 • Everyday Minerals Flat Top Brush: dit was de allereerste Flat Top-kwast die ik zo’n 7 jaar geleden kocht. Vorig jaar heb ik m’n oude door deze vervangen en dit is toch echt wel een hele fijne. Ook over deze kwast schreef ik vorig jaar een review.
 • Real Techniques Buffing Brush: ik denk dat dit mijn favoriete kwast van dit moment is! Hij werkt ontzettend prettig en is precies stevig genoeg om m’n foundation mooi en natuurlijk uit te werken. Ik zou er van deze nog wel veel meer willen hebben, maar hij is helaas alleen in een set te koop.
 • Real Techniques Expert Face Brush: deze kwast komt na de RT Buffing Brush op de tweede plaats. Deze geeft net iets minder dekking, maar is door de afgeronde vorm erg fijn om rondom de contouren van het gezicht te komen. Ik heb inmiddels al een tweede versie van deze in huis en overweeg zelfs om er een derde van aan te schaffen. Van de Expert Face Brush kun je er nooit te veel hebben!

Ook voor mijn gezicht heb ik een aantal favorieten! Ik gebruik altijd een losse poeder om mijn foundation te fixeren, een bronzer om te shapen en een blush voor wat extra kleur. Daar horen natuurlijk een aantal vaste kwasten bij:

 • MAC #168 Large Angled Contour Brush: deze kwast kocht ik een paar jaar geleden in een set die tijdens de feestdagen verkrijgbaar was. Ik ben ‘m eigenlijk pas sinds een tijdje voor bronzer gaan gebruiken en ontdekt dat hij daar perfect voor is! Hij pikt precies genoeg product op waardoor je niet meteen te veel hebt, maar is tegelijkertijd stevig genoeg om de bronzer mee uit te werken. Dit is een korte versie die kwalitatief iets minder goed is dan de fullsize kwasten van MAC, dus ik denk dat ik in de toekomst nog een keertje de grote versie ga kopen.
 • Make Up Store Blush Brush: dit is een kwast waar ik niet echt laaiend enthousiast over ben, maar hij werkt prima. Ik gebruik ‘m vooral omdat ik een luchtige schuin afgesneden kwast het beste vind werken voor blush. Voor het mooie is deze net even wat te ruw en te stevig, dus ik ga binnenkort maar eens op zoek naar een mooie vervanger.
 • MAC #187 Duo Fiber Stippling Brush: deze kwast wordt door veel mensen gebruikt om vloeibare foundation aan te brengen, maar ik vind hem daar totaal niet geschikt voor. Ik heb ‘m inmddels een paar jaar en talloze keren gewassen, maar er vallen gewoon nog steeds haren uit! Dat werkt dus totaal niet met vloeibare producten. Inmiddels gebruik ik ‘m dagelijks om losse poeder over mijn foundation aan te brengen en gelukkig is hij daar wel heel geschikt voor.

Ik vind mijn wenkbrauwen altijd erg belangrijk, dus ik wil daar goede kwasten voor gebruiken. De combinatie die ik nu heb gebruik ik alweer ruim een jaar en werkt perfect.

 • Hema wenkbrauwborstel: het is eigenlijk een supersimpele kwast, maar zelfs na een paar jaar dagelijks gebruik lijkt hij onverwoestbaar te zijn. Ik gebruik deze altijd om mijn wenkbrauwen in model te borstelen voordat ik ze bijteken en om ze na het bijtekenen een meer natuurlijk effect te geven.
 • MAC #266 Small Angle Brush: ik vond het eerst een beetje onzin om veel uit te geven aan een platte schuine kwast, maar inmiddels ben ik blij dat het heb gedaan. De kwast is ontzettend stevig en heeft goede korte haren, waardoor je erg precies en gedetailleerd kunt werken. Bovendien werkt hij goed met zowel poeder als vloeibare producten, dus kan ik ‘m voor allerlei substanties gebruiken.

Het merendeel van mijn collectie bestaat uit oogschaduwkwasten. Daar kan ik er nooit genoeg van hebben! Ik heb ze in allerlei verschillende soorten, maten, diktes en haren.

 • Real Techniques Accent Brush: deze kwast vind ik geweldig om oogschaduw langs de onderste wimperrand aan te brengen of om oogpotlood uit te werken voor een smoky effect. Deze is alleen verkrijgbaar als onderdeel van een set, maar samen zijn de kwasten absoluut de moeite waard.
 • Real Techniques Base Shadow Brush: ik dacht dat geen enkele kwast tegen mijn MAC #217 op zou kunnen, maar deze kwast is echt fantastisch. Hij is vrij stevig, maar aan de andere kant ook luchtig. Door de rond afgesneden vorm kun je de oogschaduw zowel aanbrengen op het bewegende ooglid, maar tegelijkertijd ook makkelijk uitwerken. Je hebt met deze kwast bijna geen blendingkwast meer nodig! Ook deze is alleen in een set verkrijgbaar (dezelfde als waarin de Accent Brush zit).
 • MAC #217 Blending Brush: dit is jarenlang mijn absolute favoriete kwast geweest, maar sinds ik de kwasten van Real Techniques heb ontdekt gebruik ik ‘m iets minder. Deze kwast werkt erg goed om oogschaduw aan te brengen op het bewegende ooglid en vervolgens meteen uit te werken. Ook gebruik ik ‘m om een accentkleur aan te brengen in de arcadeboog. Bovendien laat hij zich tevens goed gebruiken voor vloeibare concealer, dus het is echt een multi-tasker.
 • MAC #224 Tapered Blending Brush: deze kwast is echt fantastisch om je oogschaduw mee te blenden, en werkt daarvoor nog beter dan de MAC #217. Bovendien gebruik ik ‘m ook vaak als ik een kleur mooi uitgewerkt in de arcadeboog aan wil brengen. Het is één van de duurdere oogschaduwkwasten van MAC, maar wat mij betreft wel de investering waard.
 • GOSH Flat Eyeshadow Brush: dit is een grote platte synthetische kwast die ik vooral met vloeibare producten gebruik. Ik gebruik ‘m bijvoorbeeld om een oogschaduwbasis of Paint Pot aan te brengen, zodat ik mijn vingers niet hoef te gebruiken. Ik heb deze kwast ook al een tijdje, dus ik heb geen idee of hij nog verkrijgbaar is.

Oef, dat waren er nog best veel! Maar toch zijn het toch echt de kwasten die ik elke dag bijna allemaal gebruik. Zoals je wel kunt zien ben ik dol op de kwasten van MAC en Real Techniques. De kwasten van MAC zijn wel even een investering, maar ze blijven erg lang als nieuw en werken ontzettend goed. Real Techniques is een heel stuk goedkoper en de serie bevat een aantal unieke kwasten die je niet bij andere merken tegenkomt. Vandaar dat ik ze graag afwissel!

De kwasten van Real Techniques koop ik overigens altijd bij iHerb.com. Ook verkopen ze er de kwast van Everyday Minerals! Met de code DUZ736 krijg je $10.00 korting bij een bestelling vanaf $40.00, en bij bestellingen daaronder $5.00 korting (tip: kies de verzendoptie DHL Express om de kans op douanekosten te verminderen!). Bij iHerb zijn de kwasten het goedkoopst, maar helaas kun je er alleen met creditcard betalen. Gelukkig kun je in Nederland terecht bij de webshop Alice & Jo! De kwasten van MAC zijn uiteraard gewoon verkrijgbaar via alle MAC-counters of de Nederlandse webshop.

Related Post

27 Comments

 • Reply
  Kimberly
  14 april 2013 at 07:18

  Ik wil snel nog een keer een set van RT testen, ze lijken me echt super fijn!

 • Reply
  Charile
  14 april 2013 at 07:55

  Mooie kwasten 😀 Ze lijken me allemaal heel fijn!

 • Reply
  Nena - Whatevergivesjoy
  14 april 2013 at 08:15

  Leuk om ‘ns te zien welke je allemaal precies gebruikt! (:

 • Reply
  Sofie
  14 april 2013 at 08:20

  Wat een mooie kwasten gebruik je!

 • Reply
  Edith
  14 april 2013 at 10:04

  Fijne kwasten gebruik je!

 • Reply
  Martina
  14 april 2013 at 10:11

  Ik gebruik vooral real techniques en Mac!

 • Reply
  Maureen
  14 april 2013 at 10:15

  Lijken me allemaal fijne kwasten, ik heb zelfniet zo veel kwasten.

 • Reply
  Ashleey
  14 april 2013 at 10:22

  Heel handig en fijn artikel!!! Ik besef nu dat ik ook weer eens nieuwe kwasten moet kopen

 • Reply
  Joyce
  14 april 2013 at 10:36

  Leuk om te zien! Lijken me allemaal erg fijn

 • Reply
  Natasja
  14 april 2013 at 11:28

  Ik wil zo graag nog eens de kwasten van Real Technique uitproberen.. Ze zien er echt geweldig uit.

 • Reply
  Eline
  14 april 2013 at 11:28

  Wauw wat een prachtige kwasten heb je allemaal!

 • Reply
  Tedje
  14 april 2013 at 11:35

  Ik wil zo graag de Real Techniques kwasten! 🙂 Even sparen nog!

 • Reply
  BeautyByTS
  14 april 2013 at 12:57

  Sinds ik de Real Techiniques kwasten heb, gebruik ik ze elke dag!

 • Reply
  Charlotte
  14 april 2013 at 13:30

  Er zitten volgens mij echt hele fijne kwasten tussen! Ik gebruik zelf veel kwasten van Zoeva.

 • Reply
  Martina
  14 april 2013 at 14:11

  Zou je dit ook in videovorm kunnen doen? 🙂

 • Reply
  Lin
  14 april 2013 at 15:22

  De real techniques kwasten moet ik toch ook maar eens aan gaan schaffen, hoor er zoveel goeds over!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  14 april 2013 at 18:05

  Leuk om te zien! Zelf gebruik ik vooral MAC, Sigma, Zoeva en e.l.f.

 • Reply
  Jorinde
  14 april 2013 at 19:26

  Ik heb ook de real techniques expert face brush en vind hem geweldig!

 • Reply
  beautyshades
  14 april 2013 at 20:30

  Je oogschaduwkwasten zien er fijn uit!
  Ben zelf namelijk toe aan nieuwe kwasten..

 • Reply
  Daphne
  15 april 2013 at 10:26

  Heey Charlotte je hangt bij ons in de kruidvat op het bord met de nieuwtje erg grappig om te zien 🙂

  • Reply
   Charlotte
   15 april 2013 at 10:48

   Is dat zo? Kun je misschien een keer een foto maken en me die mailen?

 • Reply
  Daphne
  15 april 2013 at 12:50

  Ja dat er een grote op komst was op het beauty event ik heb een foto op mijn mobiel ga het zo proberen te sturen 😉

 • Reply
  Sammy
  15 april 2013 at 15:13

  ik gebruik de rituals kwasten 🙂 die bevallen mij erg goed!

 • Reply
  Joliefie
  15 april 2013 at 21:26

  Leuk eens zo’n artikeltje over je kwasten. Het is eens iets anders! Ook interessant om te zien welke goede zijn en welke ik eventueel in de toekomst kan komen. Vooral de kwasten van real techniques staan nog op mijn lijstje 🙂

  Liefs,
  Joliefie

 • Reply
  Chinouk
  22 april 2013 at 17:47

  Leuke kwasten en wat gebruik je er veel! Pfjoe. Ik gebruik een vrij vloeibare foundation en zoek nog steeds een goede kwast om deze mee makkelijk en egaal aan te brengen, als een soort airbrush effect. Ik zou er graag eentje van MAC willen, maar lees net dat de Duo Fiber daarvoor niet echt geschikt is. Heb je nog een tip?

 • Reply
  Alette
  26 april 2013 at 16:23

  De expert face brush van RT is mijn favoriet voor het aanbrengen van mijn foundation! Het werkt gewoon zo goed

 • Reply
  engelien kramer
  27 december 2014 at 00:13

  met de Gosh Flat Eyeshadow kun je oogschaduw aanbrengen en vervagen. De kwast is niet synthetish maar gemaakt van zacht paardenhaar en is 100 procent natuurlijk kost 8,49 bij kruidvat.

  kost 8, 79 online te bestellen en bij een beperkt paar kruidvat winkels, er is vaak een 1 plus 1 gratis actie, vorige week was deze actie er weer.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.