Lifestyle

Mijn favoriete foodblogs en recepten

Op mijn blog heb ik het vaak over cosmetica, maar ik vind het ook ontzettend leuk om de onderwerpen wat meer af te wisselen. Zo ben ik naast beauty dol op koken en ben ik vooral op zondag vaak in de keuken te vinden om nieuwe recepten uit te proberen of vooruit te koken voor de week. Tja, en daar horen natuurlijk ook foodblogs bij! Ik deel vandaag mijn 3 favoriete foodblogs èn favoriete recepten die je echt moet proberen.

Ik ben ruim 5 jaar vegetariër, maar het komt zelden voor dat ik een kant-en-klare groenteburger uit de supermarkt koop. Het is voor mij belangrijk om te variëren en vers te eten, maar ik heb na m’n werk eigenlijk geen zin om te koken. Daarom ben ik altijd op zoek naar lekkere recepten die ik vrij snel kan maken en idealiter ook nog eens goed kan bewaren of invriezen zodat ik doordeweeks nauwelijks hoef te koken. Natuurlijk moeten recepten vegetarisch zijn, maar omdat ik sinds kort ook mijn zuivel- en tarweconsumptie beperk kom ik steeds vaker bij vegan en glutenvrije recepten uit. Ik probeer recepten van allerlei blogs, maar er zijn er een paar die er voor mij echt uitspringen.

Oh She Glows

oh she glowsDit was waarschijnlijk de eerste foodblog waar ik echt fan van was en de meeste recepten van heb uitgeprobeerd. Oh She Glows is vegan en vooral heel creatief. Ik heb het idee dat mijn smaakvoorkeuren dicht bij die van Angela liggen, want ik vind eigenlijk elk recept dat ik van haar heb geprobeerd lekker. Mijn ultieme favoriet is de Roasted Tomato Pesto (deze doet het altijd goed op feestjes!), maar de Chickpea Salad, Endurance Crackers, de citroen-tahindressing uit dit recept, de Vegan Green Goddess Dressing en de Mushroom Gravy staan bij mij vaak op het menu. Stuk voor stuk zo lekker! Daarnaast is er al een Oh She Glows kookboek en er zal in september een nieuw kookboek van haar verschijnen. Ik heb mijn pre-order alvast geplaatst. Oh, en er is zelfs nog een app!

Minimalist Baker

minimalist baker

Ik vind koken leuk en neem er graag de tijd voor, maar ik houd niet van extreem ingewikkelde recepten. Daarom ben ik dol op Minimalist Baker! Haar recepten bevatten maximaal 10 ingrediënten en zijn binnen een half uur klaar. Daarnaast zijn vrijwel alle recepten van Minimalist Baker veganistisch en glutenvrij. De Vegan Parmesan Cheese staat standaard bij mij in de koelkast en haar kikkerwtensalade is ook heerlijk. Er zijn nog zoveel andere recepten die ik zou willen proberen, zoals de Vegan Sloppy Joes, Sweet Potato Lasagna, Sun-Dried Tomato & Basil Meatballs en dit brood. Zoveel opties! Ook zij heeft een kookboek, maar ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om er recepten uit te proberen. Dat staat spoedig op de planning!

Nutrition Stripped

nutrition stripped

Een recente ontdekking is Nutrition Stripped. Dit is een blog van een dietiste waar je ook heel veel informatie kunt vinden. Daarnaast ziet haar layout en fotografie er prachtig uit! Afgelopen weekeinde maakte ik de Beet Hummus en die was echt heel lekker. Ook haar artikelen over mealprepping, stappenplan voor een Bowl Meal en toast combinaties hebben me heel wat inspiratie opgeleverd. Ik denk trouwens dat deze salade echt geweldig gaat zijn voor het warme weer deze week, dus daar ga ik vanmiddag maar eens de ingrediënten voor in huis halen! Haar kookboek komt trouwens volgende maand uit en ik kan niet wachten totdat ik daar in kan bladeren en nog meer recepten kan uitproberen.

Ik heb bij het schrijven van dit artikel alweer zoveel trek en zin om te koken gekregen! Ik duik straks maar eens even de keuken in. Ik ben vast niet de enige die van lekker eten en koken houdt! Wat zijn jullie favoriete foodblogs en recepten? Ik ben benieuwd!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Sandra zegt:

  Goede tips, thanks! Ik ben ook al jaren vegetariër en bezoek de blog “Wat eet je dan wel’ van Suzanne graag. Ze geeft goede tips, geen gerechten met 100 verschillende ingrediënten en het zijn makkelijke recepten om te maken.

 2. Wat een goede tips!

 3. Jolanda zegt:

  Ik eet graag low carb (maar dus wel vlees, zuivel etc.)
  http://www.kaylinskitchen.com is wel een fijne.

 4. Kate zegt:

  Ik kijk de laatste tijd graag naar Hot For Food op Youtube. Zij zijn een koppel dat samen veganistisch kookt. Ik ben ook vegetariër en niet veganist, maar vind het ook heel leuk en lekker om helemaal zonder dierlijke producten te koken. Ik vind het leuk dat Hot For Food veel experimenteert en je echt kunt zien hoe ze dingen maken (en dat vegan helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.