Tips

Mijn favoriete geurnoten en bijpassende producten van dit moment

Met geuren ben ik altijd wat lastig. Aan de ene kant vind ik niet snel iets heel erg vies, maar er zijn maar weinig geuren die ik écht lekker vind. Ik houd over het algemeen van frisse en zoete geuren, maar het moet ook weer niet te zoet worden. Zware geuren draag ik zelden, want die vind ik vaak veel te heftig. Maar goed, zoals ik al zei vind ik niet snel een geur écht helemaal geweldig, maar de laatste tijd ontdek ik een vast patroon in mijn geurkeuze. Ik ben namelijk dol op kersenbloesem, vijg en citroen! Niet samen gecombineerd natuurlijk, maar afzonderlijk vind ik deze geuren echt heerlijk. Ik heb een paar van mijn favoriete producten met deze geuren op een rijtje gezet!

Zoals jullie misschien wel weten schrijf ik eigenlijk nooit over parfum of andere dingen die met geuren te maken hebben. Ik draag het wel, maar het is voor mij nooit echt een echte must-have geweest. Mijn parfum-collectie is dan ook wel redelijk beperkt en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er gewoon niet zo veel mee heb. Toch probeer ik de laatste tijd er wel weer aan te denken om ’s ochtends parfum op te doen, vooral omdat ik onlangs weer mijn geshopte spulletjes van Fragonard tegenkwam. Deze parfums kocht ik namelijk tijdens mijn vakantie in Grasse (Zuid-Frankrijk) van afgelopen zomer. Grasse is echt dé parfumstad van de wereld en zit bomvol parfumfabrieken en zelfs een heus parfummuseum (een aanrader!). Tja, ik kon er daar gewoon niet meer omheen! De afgelopen weken draag ik steeds meer geuren en ben ik er echt op gaan letten. Eigenlijk grijp ik vooral naar producten waar kersenbloesem, vijg en citroen in voorkomen.

Een tijd geleden kocht ik Japanese Cherry Blossom van The Body Shop in een pakketje met een eau de toilette en een douchegel. Wat is dit toch een fijne geur! Heerlijk zacht en vrouwelijk, en telkens wanneer ik ‘m draag krijg ik er complimentjes over. Helaas blijft hij niet al te best hangen en is er geen eau de parfum van, dus ik vul hem meestal aan met de bodybutter uit dezelfde lijn en de bijpassende body mist. Ook kwam ik in Frankrijk bij Fragonard de geur Cerisiers en Fleurs tegen. Deze is iets bloemiger en minder zoet dan Japanese Cherry Blossom, maar nog steeds erg lekker. Qua sterkte zijn ze redelijk vergelijkbaar.

Hoewel ik meestal meer van The Body Shop ben (tja, hoe kan het ook anders…) ben ik de laatste tijd op een soort Rituals-kick, hihi! Ik had nog wat proefjes van de Magic Touch Body Cream liggen en had ze een keertje meegenomen om uit te proberen. Wat was dat toch een heerlijke crème! Even later keek ik bij de geuromschrijving, en raad eens? Wederom kersenbloesem! Toen ik afgelopen week even in de winkel was twijfelde ik even om meteen een grote pot te kopen, maar ik heb nog zoveel crèmes staan, dus dat leek me niet verstandig. Vanwege de feestdagen worden er wel allerlei pakketjes met mini’s verkocht, en toevallig bleek er ook een pakketje te zijn met allemaal producten met deze geur! Niet alleen de Body Cream, maar ook een douchegel, scrub en zelfs een shampoo (waar ook nog een bijpassende conditioner bij is)! Heerlijk, allemaal met kersenbloesem.

Een geur die ik sinds kort heb ontdekt is vijg. Het eerste product wat ik gebruikte met vijg was de Fig & Honey Body Mist van Blond Amsterdam. Vooral de vijg ruik je hier in heel sterk en de honing is subtiel aanwezig. De Body-lijn van Blond Amsterdam wordt verkocht bij sommige drogisterijen, parfumerieen en natuurlijk ook hun eigen winkel in Amsterdam. Ook kwam ik bij Rituals heerlijke geurstokjes tegen, wederom met vijg! Under A Fig Tree is de naam van één van de geurlijnen voor in huis van Rituals. Ik heb er ook meteen een heerlijke geurkaars van gekocht, nu ruikt mijn huisje heerlijk naar deze zachte zoete geur.

Ook een fijn product met vijg is de Earthlovers Rosemary Fig Showergel van The Body Shop, dit is ook al zo’n aparte geur! De rozemarijn geeft een apart effect en maakt de douchegel lekker kruidig. Deze geur is waarschijnlijk niet voor iedereen, dus ga vooral even in de winkel langs om ‘m te ruiken, maar absoluut heel erg bijzonder. Overigens kwam ik op de site van Fragonard (ze hebben ook een webshop en verzenden naar Nederland!) een eau de toilette met vijg, die zet ik vast op mijn verlanglijstje voor als ik er volgend jaar weer ben!

Als laatste ben ik tegenwoordig dol op citroen. Het begon allemaal met de lancering van de Sweet Lemon-lijn van The Body Shop. Vooral de douchegel, scrub en body lotion ruiken zo ontzettend lekker! Het is echt de geur van een zoete citroen, bijna vergelijkbaar met citroenzuurtjes, maar dan iets minder snoeperig. Helaas is hier geen body mist of parfum van (inside scoop: ze komen er wel aan!). Ook kocht ik afgelopen zomer bij Fragonard een Citron eau de toilette. Deze geur is echt puur citroen, echt zoals een citroen in werkelijkheid ruikt. Absoluut niet mierzoet, maar gewoon lekker fris! Voor in huis ben ik al tijden dol op de Green Tea & Lemon-geurlijn van The Body Shop. Ik had de olie al een tijdje in huis voor mijn oliebrandertje, maar heb er onlangs ook een geurkaars bijgekocht. Ik heb nu eigenlijk ook nog de Body, Room & Linen Spritz op mijn lijstje staan. Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen.

Heel veel fijne geuren dus! Stuk voor stuk fijne producten en ze ruiken allemaal ontzettend lekker. Hebben jullie nog tips voor producten met mijn favoriete geurnoten of een geur die ik echt een keer moet proberen? Laat het weten bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Wat een leuk artikel dit, zeker een welkome afwisseling op je blog. (: Ik ben zelf ook alweer enkele jaren fan van The Body Shop Cherry Blossom, vooral in de zomer draag ik hem met veel plezier, omdat hij niet als een dikke wolk om je heen hangt, maar echt zo’n ‘hm-wat-ruik-ik-lekker-subtiel’ is. Mijn favoriete geurnoten zijn vooral musk, tonkabonen, vanille, pioenroos en alles in die richting. Warm, zoet en bloemig, dat is echt mijn ding! Mijn favoriete parfums van het moment zijn dan ook TBS’s White Musk Blush & Libertine, Benefit’s Sofia en Bella en Boss’ Orange – die je heel misschien ook wel lekker zult vinden.

 2. Wendy zegt:

  Wat grappig! ik hou van exact dezelfde geuren. Citrus in de ochtend, Vijg in de avond en Cherry Blossom als ik me luxueus (?? is dit een woord??) voel.
  Ik heb ook precies dezelfde producten als jij hebt. 🙂

 3. Lijken me heerlijke producten 😉

 4. Rianne zegt:

  Als je van vijg houd moet je Philosykos van Diptyque eens gaan ruiken! Die is echt goddelijk.

  http://www.diptyqueparis.com/personal-fragrances/philosykos-edt.html

 5. Deze producten lijken me ontzettend lekker, ik wil die citroen lijn van TBS zeker nog eens proberen!

 6. Marina zegt:

  Als je van vijgengeur houdt, dan zou je de zoutscrub en bodybutter van Sabon eens moeten proberen! Vooral de zoutscrubjes van Sabon vind ik heerlijk, wordt je huidje heerlijk zacht van. En je mag alles testen in de winkel, dus altijd leuk om langs te gaan.

  Zelf ben ik dol op Sweet Sunrise van Rituals b

 7. Marieke zegt:

  Magic Touch ruikt echt zoo lekker! Ik heb daar de doucheschuim van, voor kerst ben ik echt zo’n pot aan het craaaven ♥

 8. Wat een heerlijke producten zijn er voorbij gekomen! Ik ben momenteel gek op citroen (altijd al geweest ook), kaneel en vanille. Oh, en opeens ben ik ook dol op musk!

 9. lijken me echt heerlijke geuren, ik ben gek op vanielle & citroen.

 10. Lijken me allemaal heerlijk!
  x

 11. klinkt goed allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.