Make-up

Mijn Favoriete Neutrale Oogschaduws

Als er iets is waar ik nooit genoeg van kan hebben, dan zijn het wel mooie neutrale tinten oogschaduw. Toen ik begon met mijn website was ik nog wel enthousiast over felle kleuren, maar tegenwoordig gebruik ik het liefste flatterende bruintinten. Voor een leek lijken al die oogschaduws vast op elkaar, maar ze hebben allemaal net iets anders. Het leek me leuk om mijn favorieten eens op een rijtje te zetten, aangezien ik vast niet de enige ben die dol is op zulke kleuren!

Dit is het type ooglook dat ik dagelijks maak. Een ietwat glanzende goudtint op het bewegende ooglid, een matte medium bruintint in de arcadeboog, die ik soms nog iets aanzet met een donkerbruine kleur. De kleuren zijn elke dag anders en ik maak het soms nog iets zwaarder of lichter, maar dit is wat ik het liefste draag. Zwarte eyeliner, mascara erbij en klaar!

MAC is natuurlijk één van de meest bekende merken als het om oogschaduws gaat. Ik heb inmiddels een vrij uitgebreide collectie losse oogschaduws, die ik altijd in mijn MAC 15 Pan Palette heb zitten. Toch zijn er maar een paar kleuren die écht favoriet zijn en meerdere malen per week gebruikt worden.

Down Brown | Patina | Soba | Wedge

Down Brown is een warme matte donkerbruine kleur. Hij komt hier niet helemaal uit de verf, maar op het ooglid is hij absoluut goed zichtbaar. Ik gebruik deze als extra accentkleur met een pencilkwastje in de arcadeboog. Heel subtiel, maar wel extra definitie.
Patina was jarenlang mijn favoriete tint voor op het gehele ooglid. Hij is eigenlijk voor alles perfect! Ik draag hem op het bewegende ooglid voor een neutrale look, maar combineer hem ook in de arcadeboog als ik een kleur op mijn ooglid draag.
Soba is één van mijn nieuwste ontdekkingen en draag ik op dit moment vooral in de arcadeboog. Hij is dan zo mooi! Hij geeft een bijzonder effect, want hij geeft ontzettend veel diepte aan mijn ooglook, zonder het te donker of te zwaar te maken. Deze draag ik het liefste in de arcadeboog samen met The Body Shop Melt My Heart (die komt zo nog voorbij) op het ooglid.
Wedge is mijn andere go-to tint voor de arcadeboog. Deze is lichter dan Soba, maar daardoor altijd wel geschikt. Ook doet deze geweldig goed dienst als wenkbrauwpoeder, omdat hij precies warm genoeg is.

Natuurlijk mag The Body Shop ook niet ontbreken in dit overzicht! Zoals jullie kunnen zien worden die oogschaduws met zoveel plezier gebruikt dat ik bij beide kleuren de pan al heb geraakt. Ik moet tijdens mijn werk natuurlijk producten van The Body Shop dragen, maar deze draag ik net zo graag wanneer het niet ‘nodig’ is. De vierkante oogschaduws komen uit één van mijn paletten van Inglot. Deze neem ik eigenlijk altijd mee als ik een paar dagen wegga, omdat ik dan een palette met een paar basiskleuren pak. Van alle tinten die ik van Inglot heb zijn dit mijn grote favorieten!

The Body Shop Melt My Heart | The Body Shop Caramel Flirt | Inglot AMC Shine 31 | Inglot D.S. 461

Melt My Heart is met stip op 1 mijn favoriete oogschaduw van dit moment. Hij is zo ontzettend mooi! Hij is precies warm genoeg voor mijn huid- en haarkleur, maar niet te oranje. Deze doe ik vrijwel elke dag op het bewegende ooglid. De substantie van deze is trouwens echt fantastisch, zo ontzettend zacht en romig!
Caramel Flirt was mijn favoriet voordat ik Melt My Heart ontdekte. Zoals op de foto’s te zien is, is deze iets koeler van kleur, maar heeft hij dezelfde mooie gouden glans. Nu wissel ik ze regelmatig af, net waar ik zin in heb.
AMC Shine 31 is een iets lichtere en meer gouden versie van de twee. Wederom zo’n typische kleur voor het bewegende ooglid die altijd goed is.
D.S. 461 is een matte neutrale bruintint die ik graag in mijn arcadeboog draag. Ik vind hem soms iets te donker, maar voor veel looks is hij perfect.

Dit is trouwens nog maar een kleine selectie van de neutrale oogschaduws die ik heb, maar wel de kleuren die ik het meest gebruik. Je kunt er nooit teveel van hebben! Hebben jullie nog aanraders die ik zou moeten proberen?

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Wat een mooie kleuren! Staan prachtig bij je huids- en haarkleur. Melt my Heart staat bij mij ook zeker op 1.

 2. Geeft Soba mooie diepte aan je ooglooD ja? Haha. Leuk artikel hoor!

 3. Hele mooie kleuren, hier hou ik echt van! Ook wel van opvallendere kleuren, maar dit is gewoon altijd goed! 🙂

 4. je wimpers zijn zoo prachtig!!

 5. Naar zo’n kleurtje als MAC Soba was ik op zoek! Een soortgelijke kleur zit in mijn Sleek Respect palette die ik met veel plezier gebruik en bijna op is, thanks voor dit artikel!

 6. Mooie oogschaduws. De foto’s van ooglooks die erbij zitten vind ik ook echt super. Ik hou nooit zo van felle makeup dus dit is ideaal voor mij als basic-iemand 🙂

 7. Oeeh wauw wat een mooie kleurtjes! Ik ben zelf heel erg van nude en aardetinten..

 8. Prachtige oogschaduws! Vooral MAC Patina is heel mooi. Die glans!

 9. Mooie neutrale kleurtjes waar ik me ook mee goed voel

 10. Door jou heb ik al een tijdje een aantal kleuren op mijn wishlist staan! Die van TBS zijn er laatst bij gekomen en Patina ga ik er nu ook bijvoegen hihi! 😀

 11. Wat een prachtige natuurlijk kleuren. Staan mooi bij je lichte huidskleur en haarkleur.

 12. Leuke kleuren! Inderdaad, fel is leuk en mooi, maar met deze tinten kom je een stuk verder 🙂

 13. Mooie kleurtjes! Ik ben zelf ook dol op neutrale tinten.

 14. Mooie kleuren allemaal! Ik ben heel erg fan van dit soort tinten!

 15. Wat een mooie verzameling neutrals! Leuk om ze allemaal zo samen te zien.

 16. Oeh wat een mooie kleuren. Heerlijk om te zien hoeveel je de producten al hebt gebruikt.

 17. Mooie kleurtjes 🙂

 18. Wat een mooie kleuren!

 19. Leuke kleuren!

 20. Pretty! Ben zelf ook gek op dat soort kleuren hihi. Sleek Storm & Au Natural paletten hebben ook dit soort tinten, heel fijn!

 21. Prachtige kleurtjes! Ik ben ook dol op natuurlijke kleurtjes.

 22. Prachtige kleuren!

 23. Pretty! Wat een mooie kleuren zijn dit zeg!

 24. mooie neutrale kleuren!!!

 25. Prachtige oogschaduws!

 26. Die eerste foto: EYE CANDEEEEH! Prachtig 😀 Je look is ook heel erg mooi.

 27. super mooie tinten 😀

 28. Beertje2604 zegt:

  Heel leuk artikel! Ik ben ook blij met TBS chocolate linger en Coconuts about you en de catrice oh it is toffeeful. Ga patina ook op mijn wishlist zetten 😉

 29. De laatste 4 vind ik de mooiste.
  Ik wil graag oogschaduw van mac maar je kan even mooie oogschaduws kopen voor veel minder geld 🙂

 30. Ook mijn favoriete kleuren. Ik pak vaak mijn Sleek Au Naturel Palette erbij.. Catrice heeft ook fijne mono’s in mooie natuurlijke tinten..

 31. Die van The Bodyshop zien er goed uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.