Lifestyle

De beste OneFit-locaties in Amsterdam

De laatste paar maanden ben ik weer op een aardige healthkick. Misschien komt het door de zomervakantie of het feit dat 2017 alweer ruim over de helft is. Wat het ook is, ik vind het wel prima! Sinds een paar maanden gebruik ik weer OneFit en deel vandaag mijn favoriete lessen met jullie!

Voor wie OneFit niet kent: het valt het beste te omschrijven als een soort ‘Netflix voor sportscholen’. Met één abonnement kun je gebruik maken van alle sportscholen die bij OneFit zijn aangesloten (in mijn stad zijn dat er al 145!). Dat zijn zwembaden, yogastudio’s, dansscholen, bokslessen, hardloopgroepjes en gewone sportscholen. Alles wat je kunt bedenken! De spelregels? Je mag dezelfde locatie maximaal vier keer per maand bezoeken en maximaal twee keer sporten per dag. Nog een voordeel: je kunt het abonnement elke maand opzeggen, waardoor het extreem flexibel is.

Ik ben vrij sportief en vind veel dingen leuk, maar ik raak ook snel verveeld. Vroeger vond ik het nog wel prima om drie keer per week dezelfde training in de sportschool af te werken, maar inmiddels heb ik daar gewoon geen zin in. Soms heb ik zin in pilates, soms wil ik zwemmen en andere keren wil ik gewoon de nieuwste sporthype uitproberen. Ik wil sporten wanneer ik zin heb en het mij uitkomt, zonder beperkt te worden door het rooster van één sportschool. Een tijdje geleden heb ik mijn sportschoolabbonnement ingeruild voor enkel OneFit en voorlopig ga ik niet meer terug.

Zuiderbad – Hobbemastraat 26

De laatste tijd ben ik weer flink aan het zwemmen geslagen! Ik vond het altijd wel prima en het is ontzettend goed voor je, maar stiekem heb ik het altijd vrij saai gevonden. Nu ik een waterdichte mp3-speler heb kan ik gewoon muziek luisteren tijdens het zwemmen en is het ineens een heel stuk leuker. Het Zuiderbad is ook een prettig zwembad op een toplocatie!

Amsfit – Stadhouderskade 7 (in het NH Hotel)

Dit is denk ik één van de verstopte pareltjes in Amsterdam. Amsfit geeft personal fitness-lessen in een mini-sportruimte in het NH Hotel bij het Leidseplein. Hier krijg je in kleine groepjes een volledige workout met een fijne mix van kracht-, core- en cardiotraining. Het wordt ontzettend goed begeleid, waardoor het ook heel geschikt is voor mensen met blessures of beginners.

PLTS – Bilderdijkstraat 134

Ik doe al meer dan 10 jaar pilates, maar ik had nog nooit reformer pilates geprobeerd. Tot een paar weken geleden! In plaats van pilates op een matje doe je oefening op een speciaal apparaat nogal lijkt op een soort martelwerktuig. Ik kan je zeggen dat het enorm uitdagend is, zelfs na al die jaren pilates ervaring. PLTS is één van de weinige Amsterdamse locaties bij OneFit waar je deze lessen kunt volgen en ze zijn razend populair, dus deze moet je vaak een maand vooruit boeken om het te kunnen volgen.

Studio Anna Mora – Nieuwe Looiersstraat 21A

Dit is één van mijn grote favorieten en hier maak ik vaak al mijn ‘beurten’ op. Mijn favoriete lessen zijn Body Sculpt (een soort pilates-achtige krachttraining met de TRX, stabiliteitsballen of Springboards) en de Pilates 1 lessen (zowel met als zonder props). Ook wordt hier Jumping Fitness gegeven, een soort aerobics op trampolines. Zwaar, maar superleuk èn een hele enthousiaste docent.

Fysio.com – Beethovenstraat 101A

Dit is nog zo’n verstopte parel. Bij Fysio.com worden Redcord-lessen gegeven. De term Redcord klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar de naam TRX misschien wel! Redcord is eigenlijk precies hetzelfde. Met behulp van een speciaal suspension-systeem train je je hele lichaam. De lessen worden in kleine groepjes gegeven onder begeleiding van een fysiotherapeut. Omdat ik problemen met mijn heupen heb vind ik het belangrijk dat er goede en professionele begeleiding is, en dat zit hier meer dan goed. Spierpijn gegarandeerd.

Oh, ik houd echt van OneFit. Wil je het ook eens proberen? Via deze link krijg je €20 korting op je eerste maand. Overigens is dit artikel niet gesponsord (ik ben gewoon oprecht enthousiast), maar als je via mijn link lid wordt krijg ik zelf ook een beetje korting. Hebben jullie nog tips voor locaties en lessen in Amsterdam of een andere stad? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Christine zegt:

    klinkt gaaf! tis alleen een stuk boven mn budget, en, ook niet onbelangrijk, de service wordt niet in mn stad aangeboden, maar goed bezig zeg!

  2. Wat handig dat oneFit zeg! Dat zou ook wat voor mij zijn en ik vind het echt een slim concept. Helaas is het (nog) niet in mijn stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.