Lifestyle

Mijn favoriete TV Series

Vandaag eens een keertje een non-beauty-artikel, want ik ben naast beauty ook dol op TV Series! Ik sta er mee op en ga er mee naar bed (bij wijze van spreken dan). Ik vind het gewoon fijn om als ik ontbijt, me opmaak of aan het opruimen ben om een TV-serie aan te zetten. Ik ga er dus meestal niet uitgebreid voor zitten, maar ik heb gewoon de hele dag wat aanstaan. Heerlijk! Ik volg in totaal zo’n 20 series, dus het zijn er te veel om op te noemen, maar het leek me leuk om een paar van mijn échte favorieten met jullie te delen!

Law & Order SVU

Deze serie draait om de Special Victims Unit (zedendelicten) in New York en gaat deze herfst zijn dertiende (!) seizoen in. Dit is wat mij betreft één van de beste series ooit! Ik ben dol op alle Law & Order-spinoffs (inclusief het origineel), maar SVU heeft de sterkste cast. Helaas zullen twee hoofdrolspelers de serie gaan verlaten, maar ik hoop dat de serie nog net zo krachtig blijft.

Franklin & Bash

Een geweldige comedy over twee advocaten. Ook dit past precies in mijn straatje, aangezien ik dol ben op Legal Drama, alleen nu met een dosis comedy! Uiteraard is het ook niet verkeerd dat Mark-Paul Gosselaar (Zack uit Saved by the Bell) één van de hoofdrolspelers is. Ik vond ‘m erg goed in NYPD Blue (New York Police in Nederland), maar ik ben blij dat hij weer terug is gekeerd comedy, aangezien dat zijn sterkste kant blijft. Dit is overigens nog een vrij nieuwe serie (halvewege het eerste seizoen) en wordt volgens mij nog niet in Nederland uitgezonden. Hopelijk komt daar snel verandering in!

Rookie Blue

Dit is ook nog een vrij nieuwe serie die sinds kort ook op de Nederlandse televisie (Net 5) wordt uitgezonden. In deze Canadese dramaserie wordt een groepje groentjes bij de politie geportretteerd. Ergens werd het vergeleken met Grey’s Anatomy, maar dan bij de politie en daar ben ik het absoluut mee eens. Natuurlijk zit Rookie Blue vol met de nodige drama, maar wordt afgewisseld met hier en daar wat humor en goede verhaallijnen.

Dexter

Deze serie draait om Dexter Morgan, een bloedspatanalist bij de politie die er een dubbelleven als seriemoordenaar op nahoudt. Een collega van mij is dol op deze serie en dacht dat ik het ook wel wat zou vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat het even duurde voordat ik er echt in zat (ik vond de serie in het begin ontzettend maf en vreemd!), maar inmiddels begrijp ik wel waarom deze serie zo enorm populair is. Het is een hele kunst om een seriemoordenaar sympathiek over te laten komen, maar het is de makers van Dexter absoluut gelukt! Ik kijk alvast uit naar het zesde seizoen dat in oktober van start zal gaan.

The Good Wife

Weer een Lega Drama-serie, maar dan net even anders! The Good Wife draait om het leven van Alicia Florrick nadat haar man (Chris Noth, Mr. Big!) in zijn functie als openbaar aanklager betrokken is geraakt bij een seks- en corruptieschandaal. Haar man belandt in de gevangenis en Alicia moet weer aan het werk als advocaat. Ook dit is een sterke en vooral verfrissende serie, met name door de goede cast en de bijzondere humor. Ik kijk er telkens weer naar uit!

CSI New York

Na al die andere politie-series kon CSI natuurlijk niet ontbreken. Ik volg alle CSI-spinoffs, maar New York blijft mijn favoriet. Het zal onder andere wel met de cast en de stad te maken hebben, maar dit is echt mijn favoriet.

Het zal jullie vast wel duidelijk zijn waar ik van houd! Politie, juridisch drama, comedy en een klein beetje actie. Daarnaast zijn reality-series zoals The Biggest Loser, Extreme Home Makeover en Extreme Couponing mijn guilty pleasure. Moet kunnen, nietwaar?

Dit zijn dus mijn absolute favorieten, maar nieuwe ontdekkingen zijn altijd welkom. Wat zijn jullie favoriete series en welke móet ik van jullie zien? Laat het weten bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

48 reacties

 1. Charlotte zegt:

  Ik volg sinds kort ook Dexter, ik ben pas bij seizoen 2. Ik las ergens dat ze van plan zijn om na seizoen 6 niet meer verder te gaan, klopt dat? Want dat sucked.

 2. Ik volg eigenlijk maar 3 series, Glee (ja ik ben toch een 14jarig tienermeisje XD), Pretty Little Liars en Bones. Vind het allemaal echt super leuk haha.

 3. Ik hou van actieseries zoals Lost en Prison Break en ik vind de typische net 5 series als Grey’s Anatomy en Gilmore Girls. Momenteel zijn mijn favoriete series One Tree Hill en Gossip Girl.

 4. Ik volg eigenlijk alleen maar GTST en meer niet (:

 5. ooh lekker veel 🙂 ik volg eigenlijk geen een serie op tv. er zijn wel een paar waarbij als ik het aanzet dan blijf ik het ook kijken. maar meestal is het dan zo’n comedy-serie.

 6. Linda zegt:

  Ik heb vorige week voor het eerst Miranda gezien. Op de VPRO én op de BBC. Ik geloof op vrijdag, echt hilarisch!

  1. AAAAAh i luv miranda!! Je zou de aflevering van The Graham Norton Show moeten zien, ze was daar met Adele. Echt alleen maar lachen!

 7. Ik kijk gtst, maar eigenlijk alleen als ik er zin in heb 😉
  x

 8. Jessica zegt:

  Ik vind Law&Order, Rookie Blue en The Good Wife ook heel erg leuk! Ik kijk ook Grey’s Anatomy, Private Practice maar ook komedie zoals Two And a Half Men en The Big Bang Theory:)

 9. Jessica zegt:

  Welke 2 hoofdrolspelers gaan er trouwens uit Law&Order dan?

  1. Fabiola zegt:

   Detective Elliot Stabler en Dr. Huang zitten niet meer in het nieuwe seizoen. Detective Olivia Benson zal er nog wel in zitten, maar zal een veel kleinere rol hebben. Erg jammer, want ik vond Elliot en Olivia juist erg sterke personages. 🙁

   1. Ik snap niet waarom zo’n succescombi uit elkaar halen. Ik vind het al vervelend als Olivia of Elliot wat minder voorbij komen in een aflevering. Ook al is Fin mijn favoriet, je mist de rest toch. 🙁

    1. SVU is ook een van mijn favorieten. Heel jammer dat Elliot eruit gaat, maar als je even googelt kun je lezen dat de acteur en de zender zijn contract niet overeen konden komen. En Mariska Hargitay (Benson) heeft net een kindje geadopteerd en wil meer tijd voor haar gezin. Daarom heeft ze een contract voor de helft van de afleveringen in seizoen 13 en krijgt ze een andere rol. Haar man speelt trouwens ook een paar afleveringen in oudere seizoenen mee als de superknappe advocaat 😉
     Ik wist niet dat Huang eruit gaat, ook erg jammer!
     Ze zijn wel van plan nieuwe hoofdrolspelers te casten. En ze wilden eigenlijk Ashton Kutcher. Die gaat gelukkig in een andere serie spelen en ik zeg gelukkig, want ik vind hem niet zo leuk lol.

 10. Ik volg teveel haha.

  Gossip Girl: Over een groepje rijke tieners uit de New Yorkse upper east side met een hoop drama
  Make it or break it: Alweer een groepje tieners, maar dit keer zijn het een aantal turnsters die aan topsport doen. Namelijk turnen. Ze turnen op olympisch niveau. Ook hier is een hoop drama.
  The nine lifes of Chloe King: Dit gaat over een meisje dat geen mens blijkt te zijn. Ik kan niet al teveel zeggen, anders hoef je de eerste aflevering niet meer te zien.
  Glee: Ik denk dat ik hier niet veel over hoef te zeggen 😉
  Hellcats: Over een groepje cheerleaders op de universiteit
  Pretty Little Liars: 4 vriendinnen verliezen hun beste vriendin Alison. Dan volgen er ineens berichten die alleen zij weten en ondertekent met de letter A.

  Ik vind de series allemaal leuk op hun eigen manier 🙂

  Ik volg alles via internet

 11. lydia zegt:

  Ik vind Cold Case echt geweldig!!

 12. Law&order vind ik ook een geweldige serie. Ik blijf er niet voor thuis maar als het erop is kijk ik altijd even. Cold case vind ik ook leuk.

  Dexter ben ik net pas bij de tweede aflevering ook erg spannend :D. Ik heb nu ook game of thrones gekeken en falling skies gekeken. Helaas moet ik nu tot volgend jaar wachten tot het nieuwe seizoen uit komt.

  Ik kijk ook graag comedyseries zoals how I met your mother en modern family. Die laatste is echt een aanrader :D.

 13. Rookie Blue lijkt me ontzettend leuk! En CSI kijk ik ook weleens, dat vind ik ook wel leuk. Ik kijk graag comedy series, vooral Modern Family vind ik geweldig.

 14. Dexter ben ik ook pas beginnen kijken, dat is echt een goede serie 🙂 Verder kan ik Weeds en Californication aanraden, die zijn van hetzelfde productiehuis als Dexter.

 15. Evelien zegt:

  Leuk! Ik weet vaak niet wat ik moet kijken, dus met tips ben ik altijd blij.
  Vooral Franklin & Bash lijkt me leuk. Hoe komt het dat jij die al hebt gezien?

 16. Ik vind Rookie Blue ook erg tof, en verder kijk ik nog graag The Mentalist en Castle. Alleen is dat er nou op de één of andere manier niet meer op 🙁

 17. Ja, ii bel ook dol op dat soort series! mijn favo’s zijn Criminal Minds (echt heel goed!) Rookie Blue, Cold Case en CSI Vegas, New York, Miami, en Monk. Verder hpu ik van sitcoms, mijn favoiete is That 70s Show, en Two and a half men, My name is Earl, Dharma & Greg en Malcom in the Middle vind ik ook superleuk! En ik hou ook van South Park en Family Guy. Ik ben echt een TV gek haha! 🙂

 18. law & order heb ik laatst ook ontdekt en moet zeggen dat ik het erg leuk vind. verder natuuurlijk sex and the city, glee :P, gtst, diagnosis murder, living with fran, two and a half men, een beetje van alles wat eigenlijk. franklin and bash lijkt me erg leuk! hopelijk wordt dat binnenkort ook in nederland uitgezonden. en mark-paul gosselaar is zeker niet verkeerd om naar te kijken hihi hij doet me zo wel een beetje denken aan jim carry trouwens..

  1. oo en ik vergeet house helemaal! die vent is echt geweldig 😀

 19. Ik ben op het moment helemaal hooked aan Criminal Minds. Aanrader!

 20. Valerie zegt:

  Ik ben verslaafd aan Teen Wolf, The Vampire Diaries en Pretty Little Liars. Alleen is The Vampire Diaries nu niet op TV. En hebben Teen Wolf en Pretty Little Liars bijna hun seizoens finale 🙁
  Xx

 21. Elisa zegt:

  Ook ik ben helemaal gek op The Vampire Diaries.
  En sinds een paar dagen ben ik ook helemaal gek op Private Practise.
  Een tijd terug was ik verslaafd aan Grey´s Anatomy, maar op de een of andere manier vind ik die serie nu een beetje saai.
  Net 5 heeft eigenlijk altijd de leukste series uit Amerika! Alleen kijk ik mijn series tegenwoordig op het internet. Dan kan ik gewoon zoveel series achter elkaar doorkijken als ik wil en wanneer ik maar wil. Handig!
  Als er toch geen series zouden bestaan..

 22. <3 Dexter! En je moet eens op zoek gaan naar My Strange Addicition, dat is ook een geweldige reality serie, mensen die echt hele vreemde dingen doen.
  Intervention is ook geweldig, en hoarders mag ik ook graag kijken! Moet je ook echt 's naar op zoek!

 23. Leuk om te zien! Ik vind Dexter, Gossip Girl, Glee en Pretty Little Liars leuk om te volgen ^^

 24. Ik hoopte zo dat Dexter erbij stond! 😛 Ik vind dat echt een geweldige serie!

 25. Kirsten zegt:

  Glee, the unit heb ik ook helemaal gekeken en nu the event. Maar die heeft maar 1 seizoen en volgende week zijn de laatste 2 :(!

 26. Fabiola zegt:

  Tv-series die ik echt helemaal super vind zijn Breaking Bad en Game of Thrones. Ook The Killing (Forbrydelsen) vind ik erg spannend en goed in elkaar zitten. Andere series die ik volg zijn Dexter, Castle, Law & Order SVU, Criminal Minds, Damages, White Collar en Desperate Housewives. Vooral misdaadseries dus :-).

  1. Fabiola zegt:

   Ah, ben Misfits en Torchwood nog vergeten! Misfits is werkelijk hilarisch en Torchwood best spannend.

 27. Ik heb Lost uitgekeken en op dit moment kijk ik House, CSI (x3), Glee, Modern Family, The Big Bang Theory and mijn nieuwe verslaving na Lost: Heroes. Mijn wanna watch-lijstje is nog zooo lang!

 28. Ik vind het toch wel respect hebben als je 20 series volgt! Ik volg er miss 2 ofzo? Ik heb nooit tijd ervoor, maar vind wel leuk!

 29. Hahaa wat erg, de enige die ik volg uit jouw rijtje is Rookie Blue. Ik kijk heel graag Grey’s Anatomy (wat ik overigens niet op Rookie Blue vind lijken), gtst, House en Off the map! Als ik er zo over nadenk volg ik er nog veel meer dan die ik hier heb getypt (:

  Liefs, x

 30. Heerlijke series allemaal! Ik hou ervan! 🙂

 31. Manon zegt:

  GTST blijft mijn grote verslaving. Je snapt dat deze weken dus dramaaatisch zijn, nu ik met oude afleveringen zit. Verder is Bones één van m’n favorieten (ik download ze altijd, dus ik loop altijd voor op Nederland ;p) en ik was ook altijd erg fan van CSI en CSI: New York, maar die laatste 2 zijn minder geworden, door eigenlijk gewoon tijdgebrek (examenjaar). Verder – toen ’t nog op tv was – Gooische Vrouwen, verschillende Nick-series, zoals BTR, Victorious en Gigantic en eigenlijk kan je zo’n beetje alle RTL talentenjachten er ook wel bijrekenen. Jeetje, zo opgeteld kijk ik veel tv!

 32. Mijn absolute nummer 1 favoriete serie is Gossip Girl for sure 😀

 33. manouk zegt:

  Bones is echt mijn favoriet.

 34. Ik vind GTST super leuk!
  Verder kijk ik ook nog wel eens: law&order, CSI, inspector linley en midsommermurders.

 35. Echte aanraders (check ook imdb.com) : The Wire(beste serie ooit)), entourage, game of thrones, modern family, The office, californication, flash forward.

  1. Oooeh, The Wire! Dat is waar ook, daar ben ik ook erg benieuwd naar 😀

 36. How I met your mother!! Ik ben in een sneltempo door de 6 seizoenen gegaan en ben nu aan het treuren tot seizoen uitkomt 🙂

 37. jennifer zegt:

  ik ben gek op politie en juridisch drama. ik studeer Juridisch dienstverlening en werkt op advocatenkantoor. ik maak soms ook echt drama mee. ( misschien off topic)

 38. HOUSEEEE <3 daar heb ik echt een liefde voor haha

 39. en the wire natuurlijk, allemaal gekeken ! echt top

 40. Sanne zegt:

  Uiteraard The Vampire Diaries!!! 😀

 41. Paula zegt:

  Gossip Girl, dat is eigenlijk het enige. Oh, en Glee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.