Huidverzorging

Mijn huidige huidverzorgingsroutine

De laatste keer dat ik een artikel in deze sferen schreef, was mijn huid er heel anders aan toe. Gelukkig is mijn huid aanzienlijk verbeterd en kan ik een wat positiever stukje schrijven. Bovendien gebruik ik sinds een paar maanden een aantal producten die echt fantastisch werken voor mijn huid, dus die wil ik graag met jullie delen. Lees verder om te zien welke producten ik op dit moment gebruik en welk effect ze op mijn huid hebben gehad!

Een paar maanden geleden was mijn huid volledig de kluts kwijt. Ik was toentertijd een paar maanden gestopt met de pil om te kijken of het invloed had op mijn slapeloosheid en mijn huid raakte behoorlijk van slag. Inmiddels ben ik weer begonnen met de pil (wat sowieso een positieve invloed op mijn huid heeft gehad) en gebruik ik enkele producten die absolute aanraders zijn.

Skincare routine - 6

In de ochtend reinig ik mijn huid vaak even snel onder de douche, vaak met de Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel (lees daar meer over in dit artikel) of de Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser. Deze twee staan toevallig in mijn douche, maar ik vind ze allebei niet uitzonderlijk speciaal, dus heb ik ze ook niet in dit overzicht opgenomen. Het is maar net welke reiniger is voor handen heb. gewoon prima eigenlijk. ’s  Avonds gebruik ik een olie of balsem (vaak The Body Shop Camomile Cleansing Oil of Clinique Take The Day Off Cleansing Balm, daar binnenkort meer over!), gevolgd door de Aloe Gentle Facial Wash van The Body Shop. Vervolgens gebruik ik zowel ’s ochtends als ’s avonds een toner van The Body Shop, de Aloe Calming Toner. Deze milde toner hydrateert lichtjes en kalmeert mijn huid ook nog een beetje. Ook prima dus! Deze gebruik ik al jaren regelmatig.

Skincare routine - 5

’s Ochtends gebruik ik vrijwel altijd een serum, op dit moment is dat het Olaz Regenerist Regenerating Serum, waarvan ik nu de parfumvrije variant heb. Dit serum is vooral bedoeld om je huid te voorzien van wat goede oppeppende stoffen, zoals niacinamide (hét topingrediënt tegen huidveroudering, hyperpigmentatie en zorgt voor een stralende huid) en antioxidanten. Hoewel ik niet extreem veel effect van dit serum merk, heb ik wel het idee dat hij ervoor zorgt dat mijn huid er net even wat gezonder uitziet. Bovendien zijn wat extra anti-agingingrediënten ook mooi meegenomen! Ik gebruik deze trouwens ook weleens over mijn dagcrème in plaats van eronder, omdat hij het ook erg goed doet als primer voor je foundation.

Skincare routine - 4

’s Avonds gebruik ik een ander product van Olaz, namelijk het Regenerist Night Renewal Elixer. Hoewel je deze op zichzelf kan gebruiken, gebruik ik hem als een serum onder mijn nachtcrème. Dit product bevat een flinke dosis glycoolzuur en wat andere goede stofjes, en zorgt ervoor dat je huid zich sneller vernieuwt. Ik denk dat dit product een enorm verschil voor mij heeft gemaakt, want sinds ik deze gebruik is mijn huid beduiden gladder en trekken puistjes veel sneller weg. Producten met glycoolzuur zijn moeilijk in de drogisterij te vinden (al komen ze wel steeds meer!), maar dit is absoluut een aanrader.

Skincare routine - 8

Qua crèmes houd ik het op dit moment simpel en ik denk dat dat voor mij ontzettend goed werk. Zowel mijn dag- als nachtcrème komen uit de Aloe-serie van The Body Shop, namelijk de Aloe Soothing Day Cream en de Aloe Soothing Night Cream. Deze crèmes zijn parfumvrij, bevatten geen parabenen en juist veel aloë vera, waardoor ze heel erg kalmerend voor je huid zijn. Mijn huid is op dit moment ietwat droog, maar is nog wel gecombineerd. Deze crèmes passen daar perfect bij en mijn huid zag er na een week al een stuk beter (en vooral rustiger!) uit toen ik deze net ging gebruiken. Het zijn basic crèmes, maar voor mij zijn ze op dit moment perfect.

Skincare routine - 7

Als laatste gebruik ik nog een oogcrème, aangezien ik nu toch aan de ‘verkeerde’ helft van de 20 zit. Nou ja, zo ernstig is het natuurlijk niet. Ik ging hem vooral gebruiken omdat ik in december wat last had van schilfertjes rondom mijn arcadeboog en wenkbrauwen en de huid daar gewoon wat droog was. Ik ben nogal kieskeurig met oogcrèmes omdat ik ze vaak te vet vind, maar de Aloe Eye Defense (wederom The Body Shop) is een soort combinatie tussen een gel en een crème en hij trekt razendsnel in. Ook deze is vrij basic en bevat verder geen spannende anti-aging ingrediënten, maar dat vind ik ook nog niet echt nodig. Voor nu is hij prima en als je op zoek bent naar een lichte oogcrème die net een beetje extra hydratatie geeft, is deze perfect (ook als je vrij jong bent en last hebt van droogtelijntjes!).

Skincare routine - 3Ik ben zo tevreden over deze routine! En mijn huid duidelijk ook, want ik kan me niet herinneren dat mijn huid er de afgelopen jaren zo goed uit heeft gezien. Overigens heb ik de laatste maanden vrij veel stress gehad (wat bij mij altijd tot puistjes leidt), maar mijn huid is al die tijd ontzettend rustig gebleven. Wat ik ook wel fijn vind is dat de producten die ik nu gebruik ook niet overdreven duur zijn (zeker als je slim gebruik maakt van aanbiedingen!), maar wel hun werk ontzettend goed doen. Yep, deze producten mogen voorlopig nog even blijven!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. Fijn artikel, de meeste producten kende ik nog niet; vooral de oogcreme lijkt me goed!

 2. Wat een fijne routine, ben heel erg benieuwd naar de producten van Olaz. Misschien moet ik deze ook eens gaan proberen.

 3. Leuk om te zien! De twee serums van Olaz lijken me wel wat, ik heb eigenlijk nog nooit iets van dat merk geprobeerd.

 4. Wat fijn om je routine te zien!

 5. Leuk om te zien! Klopt het dat je niks met spf gebruikt? Ik ben nog op zoek naar een goede dagcreme met goede bescherming namelijk.

 6. De aloe vera producten vind ik heel fijn

 7. Heel veel producten ken ik nog niet!

 8. Fijn artikel! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar TBS producten. Ik heb nog steeds geen fijne routine gevonden, dus ja haha.

 9. Wat gaaf om te zien welke producten je voor je huid gebruikt! Dat serum van Olaz lijkt mij heel erg fijn. Huidveroudering verminderen is sowieso mooi meegenomen 🙂

 10. Ik ben ook heel benieuwd naar die producten van Olaz. Toch maar eens proberen.

 11. leuke productjes!
  the body shop maken altijd wel goede dingen

  liefs
  Karlien

 12. Ik ben zelf fan van de aloe toner, de rest lijken me ook zeker mooie producten!

 13. Hoi,
  Ik ben heel benieuwd naar de review of filmpje van de clinique balm!!! Ik wil aan de ene kant deze heel graag maar weet niet of hij bij mijn huidtype zou passen. Ik wacht af tot ik het van jou gezien heb en zal deze daarna misschien kopen 🙂 Spannend 🙂
  Ik had nog een vraagje. Ik ga soms eens naar de bodyshop hier in Belgie, onlangs was er een actie op de vitamine E lijn, 25% korting als je 2 producten kocht. Ik kocht de spray en de moisterizer. Ik zei dat ik heel benieuwd was naar de andere producten en ik deed wat flyers mee enzo maar ik dacht ik ga hier wat staaltjes krijgen ofzo… Maar niets… Terwijl je in andere merkwinkels toch wel eens een staaltje krijgt vond ik dit hier wel heel jammer. Doen jullie dat ook nooit of ligt het aan mijn winkel waar ik ga? Ik vind het superspijtig want zo kan ik nooit eens iets testen voor ik het koop.

  1. Review komt eraan! Voor vragen over TBS kun je beter bij hen zijn, aangezien ik als blogger niet als TBS blog natuurlijk 😉 Maar je kunt er sowieso altijd zelf om proefjes vragen, dat is geen probleem!

 14. Klinkt allemaal heel erg goed. Zelf heb ik nog geen ervaring met deze producten. Wat fijn dat ze zoveel goeds voor je huid doen!

 15. Wat een ontzettende fijne producten gebruik je! Zelf gebruik ik ook de dagcrème van The Body Shop uit deze lijn. Mijn huid reageert er ontzettend goed op: minder last van roodheid en vlekjes. Ook is mijn huid rustiger geworden. Een goed alternatief (en iets goedkoper) is de Amandel dagcrème van Weleda.

  1. Wat goed dat hij voor jou ook zo goed werkt! Ik ben benieuwd naar die van Weleda, volgens mij heb ik die een tijdje geleden binnengekregen. Ik ga hem proberen!

 16. De producten van de Aloe Vera lijn van TBS zijn idd heel erg fijn. Bij mij hebben ze inmiddels plaatsgemaakt voor andere producten, maar ik ben jarenlang een trouwe aanhanger geweest en zodra mijn huid wat onrustiger wordt kom ik er ook altijd weer bij terug.

 17. Yvette zegt:

  Producten van olaz klinken wel goed . Denk dat de nachtcreme ga proberen . Ik ben nu wel benieuwd 🙂

 18. Het valt me op dat je echt grote fan bent van Olaz. Voor de rest heb je een leuke lijst van producten die je gebruikt. Ik heb nu zin om de toner van TBS eens te proberen. Het kan niets anders dan goed zijn als jij er zo lyrisch over bent.

  1. Klopt! Olaz is wat mij betreft een van de weinige drogisterijmerken dat echt goede en effectieve ingredienten gebruikt (en ook wat parfumvrije alternatieven). Die producten zijn misschien niet heel goedkoop (althans, voor de drogist dan), maar vaak erg goed en gelukkig ook nog eens vaak in de aanbieding 😉 En TBS, tja… Daar blijf ik natuurlijk altijd dol op 😀

   1. Dat wist ik niet van Olaz! Goed te weten, thanks 🙂

 19. Leuke producten. Erg leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt!

 20. Superinteressant om eens te zien!

 21. Wat gebruik jij toch altijd fijne huidverzorgingsproducten! Ik gebruik nu de vitamine C lijn, maar de aloe vera lijn van tbs lijkt me ook heel erg fijn. Ik heb eigenlijk nog nooit wat van olaz geprobeerd maar het klinkt veelbelovend!

 22. Zo dat zijn er heel veel.
  Ben zo benieuwd naar ie van TBS omdat het op natuurlijke basis is gemaakt.

 23. Mooie producten 😀

 24. Wat fijn zeg, dat je weer een routine hebt gevonden die zin heeft!
  Ik ben sinds begin dit jaar ook over gegaan op een totaal ander regime en ik merk ook overduidelijk verschil! Ik wissel glycolzuur (ik heb die van Alpha-H) met andere af, de 10% AHA van Louis Widmer. Beiden ook ontzettend aanraders! De wash van TBS gebruik ik ook: heerlijk zacht!

  1. Oeh, ik ben nog steeds erg benieuwd naar Alpha-H, ga ik absoluut een keer proberen 😀

 25. Wat een fijne routine heb je! Ik ben zelf ook gek op de aloë lijn van The Body Shop!

 26. Marjolein zegt:

  Grappig, ik heb zo goed als dezelfde routine sinds een half jaar. Als je mijn comment terugleest bij je favoriete filmpje zie je dat ik het parfumvrije serum van Olaz ook als primer gebruik. Deze tip kwam trouwens van de beautypedia site van Paula begoun. Deze raadpleeg ik redelijk vaak samen met de site van jetske ultee. Ik ben benieuwd naar je toekomstige aanraders.

  1. Klopt, ik denk ook dat ik het van jou heb! Ik had het zelf ook al eerder op Beautypedia gelezen, maar door jouw comment ben ik het inderdaad gaan proberen 😀

 27. Het lijken me erg fijne producten! Over de aloë producten van the body shop word echt heel veel gepraat de afgelopen tijd. Ik ben er best nieuwsgierig naar!

 28. Leuk om te zien dat je producten gebruikt die ik zelf ook heel fijn vind en elke dag gebruik! Zoals de toner van The Body Shop, die is echt mijn favoriet en die night cream heb ik ook al eens geprobeerd! Naar dat serum ben ik ook erg benieuwd! 🙂

 29. Mooie routine. De aloe lijn van TBS vind ik zelf ook heel goed. En Olaz is een van mijn favorite skin care merken!

 30. sabrina zegt:

  Wat een fijn overzicht. De serums ga ik ook eens proberen!

 31. Grappig, die producten heb ik allemaal nog nooit gebruikt. Het assortiment in de winkel is ook immens groot natuurlijk!

 32. Dat serum ga ik zeker halen, daar ben ik nu echt benieuwd naar!

 33. Margriet zegt:

  Wow, het valt me echt op dat bijna al deze producten die jij gebruikt aangeraden worden door Jetske Ultee. Misschien dat ik ook overstap op deze producten die jij gebruikt

 34. Karin zegt:

  Hallo Charlotte,

  Na het lezen van deze blog wilde ik de Olaz Regenerist nightvrenewal elixer aanschaffen. Echter kan ik deze niet vinden. Weet jij of deze van naam is veranderd, of helemaal niet meer bestaat?

  Groet,
  Karin

  1. Nee, hij is helaas onlangs uit het assortiment gehaald… Je kunt hem misschien nog vinden in sommige webshops (Bol.com heeft hem nog) en in de UK, maar helaas niet meer in Nederland. Erg jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.