Lifestyle Tips

Lifestyle: Mijn tips om gezonder te eten

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Ik vermoed dat heel veel van jullie het voornemen hebben om in 2014 gezonder te eten. Ik heb zo’n vermoeden dat dit het meest populaire goede voornemen voor het nieuwe jaar zal zijn. Het is echter wel een uitdaging om dit vol te houden en het schijnt dat veel mensen na een paar weken de handdoek al in de ring gooien. Zo zonde! Het leek me daarom leuk om voor de verandering een een lifestyle-artikel te maken met tips die ik gaandeweg heb ontdekt om gezonder te eten.

Juni – Augustus – Oktober (zoek de verschillen!) 

Als je mij wat langer volgt weet je misschien wel dat ik het afgelopen jaar mijn levensstijl behoorlijk heb omgegooid. Ik was altijd ontzettend geïnteresseerd in voeding, fitness en gezond eten, maar het lukte me nooit om mezelf er echt toe te zetten. Zeker wanneer ik het druk had ging ik ontzettend slecht eten, waardoor ik me alleen nog maar beroerder ging voelen. Tegelijkertijd was ik erg ontevreden met mezelf en zat ik bijna 10 jaar in een vicieuze cirkel waarin ik ontevreden over mezelf was, meer ging eten, niet genoeg bewoog en geen goede gewoontes kon vasthouden. Het hield me constant bezig en ik voelde me er slecht over.

Ik had altijd een gezond BMI (alhoewel ik op een gegeven moment wel tegen de bovengrens zat), maar ik voelde me gewoon niet comfortabel en zeker over mezelf. Daar moest verandering in komen. In maart vorig jaar heb ik de knop omgezet en heb ik stap voor stap mijn levensstijl aangepakt. Ik ben langzamerhand beter gaan eten, en sporten gaat bijna als vanzelf. Dat is iets wat ik nooit eerder kon, maar dankzij de manier waarop ik het nu heb aangepakt gaat het goed. Ik voel me zoveel beter! De tips die ik nu deel zijn dan ook de tips die ik puur uit eigen ervaring heb opgedaan en waarvan ik denk dat ze jullie zullen kunnen helpen.

Mijn allerbelangrijkste tip die ik als eerste wil geven: begin niet aan een dieet. Een dieet is meestal tijdelijk (dus: geen verandering voor je eetpatroon op de lange termijn), ontzettend beperkend waardoor je niet kunt eten waar je zin in hebt en sluit vaak hele voedselgroepen buiten. Je wordt er niet bepaald vrolijk van! Nee, ik ben absoluut geen fan van diëten. Maar wat dan wel?

Plannen, plannen en nog meer plannen! Dit is iets wat voor mij de sleutel is tot gezonder eten. Vroeger at ik wanneer ik zin had en dan toevallig wat er op dat moment in huis was. Of als ik aan het werk was in de winkel haalde ik in mijn pauzes wat te eten bij de Febo (elke week, ja echt), omdat ik nooit de tijd nam iets van huis mee te nemen. Nu pak ik dat heel anders aan: ik kijk de avond van tevoren wat ik de volgende dag in mijn agenda heb staan, en maak daar een eetschema omheen. Hoe laat sta ik op? Ben ik met de lunch thuis of weg? Hoe laat ga ik sporten? Wat heb ik nog in de koelkast liggen? Ook zorg ik er bijvoorbeeld voor dat ik verschillende salades of soepen klaar heb staan om mee te nemen of snel thuis te eten. Op basis daarvan bedenk ik van te voren wat ik wanneer ga eten, zodat ik er op de dag zelf niet meer over na hoef te denken. Ik wijk vaak genoeg van die planning af als ik ineens ergens toch geen trek in heb, maar het geeft in elk geval een houvast.

Probeer elke 2-3 uur te eten. Dit is een tip die vaak gegeven wordt, en niet zonder reden! Het is belangrijk je stofwisseling draaiende te houden, dus blijf jezelf vullen met ‘brandstof’. Ook voorkomt het dat je trek krijgt. Als je ineens een rammelende maag hebt, heb je eigenlijk te lang niet gegeten. Vaak wordt geadviseerd om 5 kleine maaltijden op een dag te eten, maar dat is in de praktijk nog best lastig. Bij mij komt het meerstal neer op 3-4 maaltijden en 1-2 tussendoortjes op een dag.

Voeg dingen aan je voedingspatroon toe, in plaats van ze weg te halen. Als je gezonder probeert te eten denk je vaak ‘ik ga geen chips meer eten’ of ‘vanaf nu eet ik helemaal geen chocolade meer’. Dat werkt niet, want hoe meer je het jezelf verbiedt, hoe meer je eraan gaat denken. Wat mij juist heel erg heeft geholpen is om mijn voedingsschema vol te stoppen met gezonde dingen (en grote hoeveelheden!), waardoor ik meer salades, noten, groente en granen ging eten. Wanneer ik trek had in iets ‘ongezonds’, at ik dat gewoon, hoe vaak dat soms ook was. Doordat ik veel gezonde stoffen binnenkreeg merkte ik dat ik vanzelf minder ongezonde dingen wilde eten. Helemaal weg gaat die trek niet (dat moet je ook echt niet verwachten), maar het zorgt er wel voor dat ik nu zo’n 1-2 keer per week zin heb in chips, terwijl ik vroeger met gemak ruim een hele zak per dag kon eten.

Trek in ongezonde dingen? Maak het zelf! Ik kwam in het boek Food Rules van Michael Pollan een tip tegen die ik altijd in mijn achterhoofd heb: je mag best junkfood eten, zolang je het maar zelf maakt. Heb je trek in hamburgers? Maak ze zelf! Heb je trek in frietjes, chocoladekoekjes of taart? Maak het zelf! De kans is groot dat het resultaat een stuk gezonder is dan wanneer je de fastfood-versie ervan zou eten, maar het zorgt er tevens voor dat je meer bewust bent van je voeding. Win-win-situatie dus! Een voorbeeld hiervan zijn de champignonburgers waar ik een tijdje geleden over schreef, die zorgen er echt voor dat ik ‘gewoon’ fastfood kan laten staan.

Wees niet te streng voor jezelf. Het is vrouwen eigen om een beetje streng voor zichzelf te zijn, maar dat kan juist heel averechts werken. In plaats van boos op jezelf te worden omdat je ‘zwak’ bent geweest, niet genoeg ‘wilskracht’ kon opbrengen om gezond te eten of te zeggen dat je ‘streng voor jezelf gaat zijn’, kun je beter wat aardiger zijn. Dat werkt veel beter! Dus als je een keer een hele zak chips leeg eet, een snelle pizza in de oven schuift of iets te veel snoepjes hebt gegeten, denk dan: “So what? Volgende keer beter!” Blijkbaar had je het even nodig.

Dit is slechts een klein deel van de tips die ik jullie kan geven om gezonder te eten, maar anders zou het artikel wel heel erg lang en uitgebreid worden. Dit zijn in elk geval een paar dingen waar ik zelf achter ben gekomen en makkelijk toe te passen zijn. Ze hebben er voor gezorgd dat ik sinds driekwart jaar mijn eetpatroon en levensstijl op orde heb gekregen, iets waar ik hopelijk voor de rest van mijn leven profijt van zal hebben. Ik eet meer dan ooit tevoren and I feel goooooood!

Dit vind je misschien ook leuk...

71 reacties

 1. Er zitten onwijs goede tips tussen! Mooi om het verschil tussen die foto’s te zien trouwens 🙂

 2. Handige tips! Ik wil na de decembermaand weer gezonder gaan eten. Niet persé om af te vallen, maar je voelt je idd een stuk fitter als je gezond eet!

 3. Leuk artikel! Je geeft veel goede tips 🙂

 4. Mendy zegt:

  Jeeh! Wat leuk om te lezen. Dank je wel! Ik zou het niet zo erg vinden als je er meer over vertelt hoor. Vind het juist onwijs interessant. Misschien zijn de boeken van Amber Albarda iets voor jou. Ik eet al 2,5 jaar heel anders, met resultaat! Hier staat ook in waarom je trek hebt in bepaalde dingen etc. Heb jij nou een personal trainer of ga je zelf aan de slag in de sportschool?

  1. Daar ben ik inderdaad erg benieuwd naar, die wil ik nog een keer lezen! Ik werk samen met een personal trainer (iets wat voor mij ook een enorm verschil heeft gemaakt). Hij stelt elke 2 maanden een nieuw schema voor me op en dan train ik 3-4x met hem om het door te nemen, en daarna ga ik zelf daar twee maanden mee aan de slag. En daarna begint het verhaal opnieuw, haha!

 5. Ik weet zeker weten dat hier zoveel mensen veel aan hebben! Op deze manier ben je tot Niks verplicht maar zal het wel enorm helpen! Ik ga ook eens beter plannen en kijken hoe het gaat helpen 🙂

 6. Echt goed dat je afgelopen jaar je leefstijl zo hebt omgegooid! Ik heb zeker wat aan je tip om extra gezonde dingen te eten, ipv alleen maar het ongezonde weg te halen… Ik probeer bijvoorbeeld vaak na het avondeten niks meer te eten (ipv chips enzo), maar dat is lastig vol te houden. Als ik dan een gezond alternatief zou hebben, zou het al veel schelen 🙂

 7. Heel handig dit!

 8. Heel interssant! Wat goed dat je je levensstijl zo omgegooid hebt! Zelf heb ik dat ook gedaan sinds september en ben verbaasd over wat voeding, buiten de kilo’s en je figuur, met je kan doen! Ik voel me energieker en merk zo veel verschil!

 9. heel leuk artikel! ik ben mijn voedingspatroon ook aan t omgooien net als jij en ik voel me er ook zoveel beter door! ben alleen nog zoekende naar recepten die lekker en gezond zijn zodat ik deze levensstijl ook goed vol kan houden. any suggestions?

  1. Ik ben van plan om wat vaker recepten te plaatsen, dus hou de website in de gaten! Bovendien tweet ik regelmatig ook links naar recepten die ik heb uitgeprobeerd, dus daar zit misschien ook wat tussen 😀

   1. Anne zegt:

    JA de plaatjes van gerechten bij het artikel zien er zo lekker uit, daar zou ik graag recepten van zien! Super inspirerend artikel ook, goed bezig 🙂

   2. Het boek De voedselzandloper is bijzonder interssant. Daarin wordt duidelijk weergegeven waarom iets goed is voor je en waarom, en andersom. Geeft echt inzicht.

 10. Fijn artikel! Vooral ‘voeg dingen aan je voedingspatroon toe, in plaats van ze weg te halen.’ vind ik een goede!

 11. Erg handig artikel, wat een verschil in foto’s echt goed! Dank je voor deze tips deze gaan mij zeker op de goede weg helpen.

 12. Handig artikel dit komt zeker van pas bij mijn voornemens haha !

 13. Goede tips 🙂

 14. Martinelucia zegt:

  Ik volg je al een tijd en wat enorm inspirerend dat je nu zoveel aan het sporten en gezond aan het eten bent!
  Ik zelf wil dat ook heel graag gaan doen en met artikelen zoals deze heb ik er steeds meer zin in.
  Ik ben erg benieuwd naar recepten die je maakt, misschien is het leuk om die te posten?

  Ga zo door!

  Liefs,
  Martine

  1. Ja, dat ben ik wel van plan!

 15. Wat een fijne tips. Ik ben vanaf de zomer ook al 18 kilo afgevallen, wel met WeightWatchers maar dat is niet echt een dieet, want je bepaalt zelf wat je eet, wanneer en je leert ook heel veel over porties en gezonde voeding. Ben ook begonnen met sporten, dat scheelt ook wel een heleboel!

  1. Wow, wat ontzettend goed! Dat is echt heel veel, en eigenlijk in een hele korte tijd. Succes ermee 😀

 16. Wat een handig en fijn artikel! Mooie tips die ik zeker kan toepassen, dankjewel voor het delen! X

 17. super goede tips 😀

 18. Ellen zegt:

  Wat een leuk en handig artikel! Het zijn tips die je echt in je leven kunt toepassen. De meeste artikels over gezond leven zijn vrij onrealistisch dus ik ben zeeeeeer blij met jou tips. Van mij mochten het er nog wel meer zijn. Misschien kan er eens een deel 2 komen ? 🙂

  1. Als me nog wat interessante tips te binnen schieten zal ik een deel 2 maken!

 19. Wat een handige tips!

 20. Linda zegt:

  Wauw! Je bent echt onwijs hard vooruit gegaan. En je ziet ook gewoon aan je dat je nu beter in je vel zit en meer straalt 🙂
  Zitten zeker goede tips tussen, probeer de meeste sowieso ook al toe te passen. Alleen wint de chips het bij mij iets te vaak 😛 Gelukkig sport i genoeg om dat een beetje ‘op te kunnen vangen’, maar gezond is het natuurlijk niet.

  1. Dank je! Ik voel me inderdaad echt heel goed nu, leuk om te horen dat dat ook voor jullie zichtbaar is 😀

 21. Debbie zegt:

  Wauw, het is zo typisch om jou verhaal te lezen, het is echt exact mijn verhaal! Ik zit momenteel in diezelfde vicieuze cirkel! Je ziet er zo super gezond uit altijd, je haar, je huid je nagels. Ik ga je tips eens ter harte nemen, ik ga ervan uit dat 2014 een topper van een jaar word!

  1. Dank je 😀 Gewoon stap voor stap kleine veranderingen aanbrengen, het gaat je vast en zeker lukken!

 22. Yvette zegt:

  Wowh! Wat een verschil op die foto’s! Knap hoor! Ik wil nu ook gezonder gaan eten dus vind de tips erg handig.
  Zou je misschien nog eens wat recepten willen delen of sites/boeken waar jij info vandaan haalt?

  1. Thanks! Ja, dat is misschien wel leuk voor een ander artikel 😀

 23. Suzanne zegt:

  Interessant artikel. De vraag die bij me op komt is: hoe heb jij het aangepakt qua sporten? Hoe vaak ga je? Wanneer ga je? Hoe lang ga je? Hoe houd je het vol om ook echt te gaan ipv met een zak chips voor de tv te eindigen?

  1. Ik ben eerst bij de sportschool begonnen met groepslessen en algemeene begeleiding, en sinds juni train ik op basis van een schema dat een personal trainer voor mij opstelt en elke 2 maanden aanpast (vooral kracht en core). Dat doe ik nu zo’n 2-3 keer per week (duurt ongeveer 1,5 uur per keer) en ik wissel het af met 30 minuten cardio 2-3x per week. Een tijdje heb ik dat nog gecombineerd met pilates en yoga, maar op dit moment doe ik alleen die twee dingen. Ik zal er in een ander artikel nog wat meer uitgebreid op ingaan (ook op je andere vragen!).

   1. Suzanne zegt:

    Dat zou super tof zijn! Bedankt alvast!! 😀

 24. Erg fijne en handige tips. Zelf wil ik gaan beginnen met Bodie boost dieet. Eigenlijk net echt een dieet maar meer een verandering in leefstijl, lijkt wel veel op de tips die hier worden gegeven. Bij mij is het vooral belangrijk dat ik door de dag meer ga eten en minder in de avond.

 25. Hee,

  Erg handige tips! Echt een artikel dat goed van pas komt!

  Liefs,
  Floor

 26. Handige tips! Vooral die van het fastfood is erg goed. Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik liever lui ben en iets ga kopen of in de oven opwarm dan er zelf tijd in te steken maar het inderdaad vaak gezonder is als je ’t zelf klaarmaakt.

 27. Joanne zegt:

  Goede tips! Ik ben het er helemaal mee eens dat je vooral je levensstijl moet veranderen en dat een tijdelijk dieet niet helpt. Ik heb nog wel wat vraagjes over hoe je dat doet met plannen. De salades en soepen die je klaar hebt staan, wanneer maak je die? De dag van te voren, of maak je elke week een paar porties o.i.d.? Ik durf het nooit te lang van te voren klaar te maken omdat ik bang ben dat het bederft.
  En als je buiten de deur eet, neem je dan je eigen eten mee? Een salade bv? (zo ja, hoe, bakje?)
  Ik pas deze levensstijl al jaren toe, meer noodgedwongen omdat ik veel allergieën heb, maar ik heb altijd nog problemen met het lunchen buiten de deur. Meestal neem ik dan maar een (glutenvrije) tosti mee maar verder kom ik niet.

 28. Wauw wat een verschil zeg! Ik vind een dieet ook een beetje nonsens, het gaat erom dat je een goede balans vindt tussen bewegen en eten. En inderdaad, fast food werkt niet echt mee. Echt heel leuk om de vooruitgang te zien!

 29. Goede tips heb je!

 30. Je ziet echt goed verschil en wat heb je een toffe sportschoenen in de middelste foto! Ik ben ook sinds kort aan het sporten en gezond eten. Wel met Weight Watchers maar dan mag je ook alles eten maar je krijgt gewoon een steuntje in je rug die ik nodig heb. Ben nu 21 kilo kwijt, nog 14 en dan heb ik mijn streefgewicht! Leuke tips heb je gegeven! Liefs

 31. Fijne tips! En goed om te lezen dat je zo goed in je vel zit. Ik wil ook mijn eetpatroon omgooien, maar vooral omdat ik zo weinig energie heb. Deze tips zijn daarbij erg handig!

 32. xAmber zegt:

  Super tips! ik ben nu bijna een jaar bij Basic-Fit en ik voel me zelfverzekerder dan ooit (in die bijna twintig jaar). Ik probeer wel erop te letten dat ik vaker iets gezonds pak, maar als ik zin heb in een dropje of een bakje chips pak ik dat ook gewoon lekker, maar wel met mate.

  Wat een verschil tussen de foto’s! Super om zo je vooruitgang te zien

  Ik wil eigenlijk dat ik in de zomer normaal in een korte broek kan lopen zonder dat ik schuurplekken krijg tussen mijn bovenbenen! En dit is niet persé een goede voornemen, want ik wil dit al sinds ik sport.

 33. Wat een fijne tips. Als je nog wat tips hebt, zie ik graag een deel 2 verschijnen binnenkort! 😉
  Wat een verschil op die 3 foto’s. Wat goed dat je het volhoudt. 🙂

 34. Wat een leuk artikel, ik vind het altijd heel interessant om te lezen wat andere meiden eten en hoe ze bewuster leven. Ik ben ook fan van Michael Pollan, en ik zag dat haar naam hierboven al was genoemd maar nog een keertje: Amber Albarda’s boeken lezen ook heel fijn weg en zijn een echte eye-opener!

 35. Yeahh, super healthy Charlotte! 😀 Goede tips! Ik probeer sinds kort sowieso mijn dagen de dag van tevoren te plannen, zodat ik rustig kan gaan slapen en de volgende dag niet als een zombie-chaoot alles vergeet. 🙂
  Zo’n staart als op de eerste foto (of gewoon een hoge staart, denk ik) staat trouwens heel leuk bij je!

 36. Dit artikel biedt wel een fijne steun 🙂 ik zit in hetzelfde schuitje, alleen heb ik het op het moment lastig met tijd (en ook met geld, ‘mijn’ sportschool kost bijna 50€ per maand)… Hoop dat het er dit jaar ervan komt

 37. Ik wil ook heel graag gezonder gaan eten. Het probleem is dat er thuis vaak weinig eten is (weinig geld thuis) alleen wat nodig. ZOals brood en melk, en avond eten. Als ik honger heb moet ik het zelf kopen en ongezond is toch goedkoper. Koop ik maar weer een zak chips, blik knakworstjes of sate uit een zakje. KUn je mss een keer een blogpost maken over budget gezond eten?! LIefs.

  1. Ik doe zelf 90% van mijn boodschappen bij Aldi en ik heb gemerkt dat gezond eten echt niet duurder hoeft te zijn. Sterker nog, voor ij is het eigenlijk goedkoper. Als ontbijt eet ik elke dag magere yoghurt (€0,60, kun je 4-5x van eten) met havermout (€0,41, 10+ x van eten), maar dat zou ook een tussendoortje kunnen zijn. Tussendoor eet ik vaak worteltjes (€0,79, 3x van eten) of ongezouten amandelen (€1,99, kun je zo’n 6x van eten). Ook eet ik geen vlees, maar heel veel bonen (linzen, kikkererwten). Die zijn ook niet duur, zeker als je ze gedroogd koopt. Het zijn een paar voorbeelden, maar misschien kun je er wat uithalen 🙂

   1. Echt super fijn!!! Ik ga de dingen opschrijven en ook eens lang bij de Aldi. Heel erg bedankt voor de tips hier heb ik heel erg veel aan.

 38. Leuk geschreven! Er zitten veel goede tips in. 🙂

 39. Goeie tips! Diëten en jezelf van alles verbieden te eten werkt idd niet. In het begin is het vooral een kwestie van ongezond voedsel te vervangen voor gezondere varianten. Dan volhouden! Op een gegeven moment zijn je smaakpapillen dan opnieuw geprogrammeerd en is het steeds makkelijker en lekkerder om gezond te eten. Of zo heb ik het ervaren in ieder geval

 40. Zoek de verschillen: Je schoenen! Grapje. Goed bezig Charlotte. Handige tips ook!

 41. Madelon zegt:

  Heel inspirerend. Je verhaal is voor mij heel herkenbaar: niet perse te hoog BMI, maar niet comfortabel in je lichaam. Ik heb zelf net wat vetjes hier en daar waardoor ik me onzeker voel in een bikini. Ook eet ik veel te veel sh*t. Zoals jij zegt: met gemak een zak chips per dag. En na afloop voel ik me alleen maar slecht/schuldig. De afgelopen week is het mentaal een beetje gaan borrelen en heb ik het gevoel dat ik de knop wil gaan omzetten en er echt tegen aan te gaan met sporten/gezond eten en het deze keer, wederom zoals jij ook aangeeft, vol te houden! De foto’s zijn heel motiverend. Je mag heel trots zijn op het resultaat.

  Bedankt voor dit artikel!

 42. Lotte zegt:

  Super interessant , nu ben ik wel heel benieuwd naar een eetdagboek. Wat zijn dan precies gezonde snacks en kleinere maaltijden… Ik struggle hier al erg lang mee en kom de kaatste tijd dus vaak uit op ongezonde snelle snacks\maaltijden… HELP 🙁

 43. Fijne tips!

 44. Handige tips waar ik zeker iets aan heb. Vooral het zelf maken in plaats van de fastfood versie ervan te eten. Xx

 45. Fantastisch stukje, ook leuk dat je iets over jezelf vertelt erover! Go girl!!

 46. Fijne tips! T was inderdaad ook mijn voornemen!

 47. Goed artikel! Dit is wel wat van mij, maar ik merk dat ik moeite heb met een gezondere leefstijl. Vroeger was ik gewend om alles te eten en niet aan te komen (Wat natuurlijk ook nog steeds niet gezond is), maar dat is helaas veranderd. Toch vind ik het moeilijk om lekkere snacks te weerstaan, maar deze tips zijn wel nuttig waardoor ik wel weer iets meer gemotiveerd ben geraakt!

 48. Suzanne zegt:

  Goede tips! Ik maak niet echt goede voornemens, omdat ik vind dat als je iets aan jezelf wil veranderen, dat je meteen moet beginnen. Waarom wachten tot 1 januari!

  De Febo heeft trouwens ook gezondere mogelijkheden, het verschilt volgens mij per filiaal, maar waar ik werk is er ook grote keus uit belegde broodjes! 😉

 49. Denise zegt:

  Wat een inspirerend artikel! Heel herkenbaar ook! Ik wil dit jaar ook helemaal omgooien en gezonder gaan leven met vooral meer beweging. Iemand hierboven zei het ook al maar ik ben eigenlijk ook wel heel benieuwd naar wat je allemaal eet dan in een week. Zou je daar misschien een keer een artikel over willen maken, een soort eetdagboek zeg maar?

 50. Goede tips! En de foto’s zien er heerlijk uit:) Mijn voornemen is ook om dit jaar gezond(er) door het leven te gaan. En als student zijnde ook nog eens op de kleintjes te letten, waar ik regelmatig over blog. Super leuk om geinspireerd te worden door anderen 🙂

 51. Wow, tof artikel!! Iemand die ook erg veel verstand heeft van voeding is consulente Amber Albarda. Uit haar boek ‘eet jezelf fit, slank en gelukkig’ heb ik heel veel opgestoken over goede en slechte voeding. Zo zijn lightproducten nog slechter dan de gewone varianten en is melk helemaal niet gezond. Echt een aanrader om te lezen!! Ze heeft ook een aantal kookboeken!

 52. Wat een goede tips! Ik neem er zeker een paar mee! Dankje dat je dit wilde delen 🙂

 53. Fijne tips en wauw wat heb je dat goed gedaan zeg!!!

 54. Wat een superfijn artikel 🙂 ik ben nu ook bezig m’n eetpatroon om te gooien, en dit lezen geeft me moed om verder te doen 😀

 55. Leuk om te lezen:) x

 56. Meisje zegt:

  Echt leuk die artikelen over gezond eten en sporten!
  Vind het echt goed om te zien dat je zo veranderd bent! You go girl!
  Meer artikelen over gezondheid en eten en sporten, is erg leuk!

 57. Janice zegt:

  Ik ben net gisteren begonnen met fitnessen – na een paar jaar niets aan sport te hebben gedaan omdat ik de vorige keer fitnessen zo verschrikkelijk saai vond – ik vond het véél minder erg dan ik had verwacht en ik vond het zelfs wel leuk. Totaal onverwachts was ook dat ‘goede gevoel’ waar veel mensen het altijd over hebben van na het sporten er zelfs bij mij. Ik heb een positieve kijk op de komende tijd als het om sporten gaat en ik hoop dat ik het vol houd en me dan eindelijk goed over mezelf en hoe ik er uit zie kan voelen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.