Huidverzorging

Mijn Zonbescherming op Vakantie

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik waarschijnlijk heerlijk te ontspannen in de Franse zon! Ach, een echte zonliefhebber ben ik niet en zal ik nooit worden, maar in Frankrijk zal ik er waarschijnlijk niet aan kunnen ontkomen. Zoals jullie weten hamer ik altijd op een goede zonbescherming, dus het zal jullie vast niet verbazen dat ik een aantal fijne beschermende producten heb meegenomen!

Eén van de basics die iedereen op vakantie meeneemt (en zo niet, dit zou je mee moeten nemen!) is een fles zonnebrand voor het lichaam. Ik verbrand binnen no-time en word niet bruin, dus ik kocht een tijdje geleden Garnier Ambre Solaire UV Sensitive Spray SPF 50+. Deze zonnebrand is speciaal voor een zongevoelige huid en zal waarschijnlijk ruim voldoende zijn om er voor te zorgen dat ik niet levend verbrand. Ik vind ‘m overigens wel een beetje aan de plakkerige kant, maar dat is bijna onvermijdelijk met zo’n hoge SPF, dus ik neem het wel voor lief. Zolang ik maar beschermd ben!

Mocht ik toch verbranden (tja, je weet maar nooit!) dan heb ik een aloë vera-gel bij me. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een speciale after-sunlotion, maar over het algemeen is het hoofdingrediënt uit deze producten Aloë Vera, dus zo’n gel kan prima. Deze Sun Care Aftersun Aloe Vera Gel kocht ik een tijdje geleden bij Action, zo’n product hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik zet ‘m waarschijnlijk meteen in de koelkast, zo wordt hij extra verkoelend. Ook perfect als je het gewoon warm hebt!

Natuurlijk vergeet ik ook mijn gezicht niet! Zoals jullie in eerdere artikelen konden lezen ben ik dol op mijn Eucerin Sun Fluid SPF 50, maar deze heb ik inmiddels ruim een jaar. Zonnebrand-producten zijn maar een jaar houdbaar en daarna neemt de betrouwbaarheid af. Ik wil geen risico lopen, dus ik heb ook nog Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF 30 gekocht (op de foto staat SPF 20, maar de versie met SPF 30 gaat mee!). Ik neem de Eucerin Sun Fluid wel mee, aangezien hij nog niet op is, maar zal ‘m vooral gebruiken voor mijn handen en just in case in mijn tas.

Ook mijn haar laat ik deze keer niet onbeschermd. Normaal zou het me niet zoveel uitmaken, maar aangezien ik onlangs highlights heb laten zetten ben ik er iets voorzichtiger mee geworden. Ik wil het zo min mogelijk laten verbleken, dus kocht ik bij de kapper een flesje L’oréal Professionnel Solar Sublime Spray, een beschermende spray voor het haar. Ik heb ‘m nog niet kunnen testen (daarvoor hebben we hier in Nederland te weinig zon voor gehad), maar ik zal na mijn vakantie laten weten hoe hij is bevallen!

Last but not least: lipverzorging. Dit wordt vaak vergeten, maar je lippen raken ongemerkt snel verbrand. Ik ben tegenwoordig dol op Jack Black Lip Balm SPF 25, maar ook één van de MAC Tinted Lip Conditioners SPF 15 zijn onmisbaar ik mijn tas.

Volgens mij ben ik nu helemaal van top tot teen beschermd. Nogmaals, een goede bescherming tegen de zon is zo belangrijk! Vergeten jullie ook niet voldoende (nieuwe!) producten mee te nemen op vakantie? Niet vergeten hoor!

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Ik wil ook nog een lip conditioner hebben, lijkt me superhandig met SPF 🙂

 2. Leuk om te lezen 😀

 3. Die aloe vera gel lijkt me wel fijn. Volgende keer bij de Action toch eens naar kijken 🙂

 4. De gel ziet er echt heerlijk uit!

 5. jennifer zegt:

  die van biodermal vind ik zo fijn. ik meng hem altijd met mijn biodermal dagcreme 😛

 6. Ziet er erg goed uit;D

 7. Fijne producten heb je mee!

 8. Denise zegt:

  Ten eerste wil ik je nog even een fijne vakantie wensen, je hebt je in ieder geval goed voorbereid 🙂 in een van je laatste filmpjes zei je dat je vaak naar londen gaat, zou je misschien een keertje een artikeltje willen maken met je favoriete adresjes en dingen die je echt moet kopen of zien als je in londen bent? ik ben zelf ook een diehard londen fan en ben altijd benieuwd naar nieuwe plekken! o en dan nog een request 😉 zou je misschien een keer een filmpje willen maken van je beauty stash? dus je creme’s, reinigers, haarproducten etc. ik zie altijd zoveel leuke producten voorbij komen en ben wel benieuwd wat je allemaal hebt en ook hoe je het opbergt.

 9. Die producten zien er fijn uit! Ik ben helaas al terug van vakantie en heb hier nu niet meer echt iets aan, maar toch leuk om te zien natuurlijk 🙂

 10. Zien er uit als fijne producten!
  Ik vind zonnebescherming ook altijd erg belangerijk!

 11. Catharina zegt:

  Ik ben erg benieuwd naar die haar spray. (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.