Nagellak Reviews

Musthave: Sally Hansen Insta-Dri Anti-Chip Top Coat

Vandaag is het tijd voor een product dat ik al jaren gebruik en ik vind dat hij nog wel wat meer aandacht verdient. De Sally Hansen Insta-Dri Anti Chip Top Coat is de musthave van deze maandag!

Sally Hansen Insta-Dri Anti-Chip Top Coat is een sneldrogende topcoat die er voor zorgt dat je nagellak sneller droog is. Dit type topcoats is echt een uitkomst voor nagellakliefhebbers. Het zorgt er namelijk voor dat je niet hoeft te wachten totdat je nagellak eindelijk droog is (dat kan soms echt een paar uur duren), maar dat je meteen je handen weer kunt gebruiken zonder je nagels te beschadigen. Ideaal toch? Inmiddels zijn er heel wat dames die een sneldrogende topcoat gebruiken, maar ik kom nog regelmatig vrouwen tegen die er nog nooit van gehoord hebben. Geloof me, dit gaat je heel wat tijd besparen!

Ik heb de afgelopen jaren allerlei verschillende sneldrogende topcoats gebruikt (Seche Vite, Essie Good To Go, Revlon Quick Dry Top Coat en nog heel wat meer), maar ik kom telkens weer terug bij Sally Hansen Insta-Dri. Dit is en blijft gewoon mijn ultieme favoriet! Uiteraard heb ik ‘m door de jaren heen aan allerlei vriendinnen aangeraden en die zijn net zo enthousiast als ik.

Het is niet zo dat hij heel speciaal is, maar hij doet gewoon perfect wat hij moet doen. Hoewel Sally Hansen belooft dat je nagels binnen 30 seconden droog zijn (da’s ietwat overdreven) kun je je nagels na een minuut of 2-3 gewoon aanraken zonder je nagellak te beschadigen. Na ongeveer een kwartier is je nagellak vrijwel geheel uitgehard! Daarnaast werkt hij ook nog eens prima tegen chips en heeft hij geen gekke ‘bijwerkingen’ zoals krimpende nagellak of verkleurende nagellak. Een ander fijn puntje is het kwastje. De haartjes zijn lekker lang en breed waardoor je hem snel en makkelijk aanbrengt. Bovendien is hij ook nog eens heel makkelijk verkrijgbaar, want je vind ‘m gewoon bij Kruidvat, ICI Paris XL en veel andere drogisterijen die de producten van Sally Hansen verkopen.

Het enige nadeel van Sally Hansen Insta-Dri is dat wanneer je halverwege het flesje bent, de lak wat stroperig wordt. Dat is helaas onvermijdelijk met dit type topcoat, maar is snel opgelost met een paar druppels nagellakverdunner.

De Sally Hansen Insta-Dri Anti-Chip Top Coat is een aanrader voor iedereen die regelmatig nagellak draagt en eigenlijk geen zin heeft om te wachten totdat je nagellak eindelijk droog is. Hij doet zijn werk geweldig, is redelijk geprijsd (ca. €10,-) en makkelijk verkrijgbaar. Yep, een echte musthave!

De Sally Hansen Insta-Dri Anti-Chip Top Coat kost ongeveer €10,- (de prijs verschilt per winkel) en is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat, ICI Paris XL en Bol.com.

Tip: bij Kruidvat zijn alle nagelproducten 1+1 gratis vanaf 10 september 1/m 22 september 2013!

40 Comments

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  9 september 2013 at 05:40

  Lijkt me een topper (:

 • Reply
  Sofie
  9 september 2013 at 07:02

  Klinkt als een fijne top coat!

 • Reply
  Bianca
  9 september 2013 at 07:34

  Ik heb hem ook, inderdaad een fijne top coat.

 • Reply
  beautybysandra
  9 september 2013 at 07:36

  Het lijkt me een heel fijn product, die 10 euro heb ik daar zeker voor over! Hoe vaak mijn nagelcreaties al niet mislukt zijn doordat ik niet lang genoeg had gewacht…

 • Reply
  Anouk
  9 september 2013 at 07:49

  Wauw dat klinkt goed!

 • Reply
  Lettie
  9 september 2013 at 07:53

  Ik heb hem ook en vind hem helemaal super. Wil voorlopig geen andere meer. Je nagellak blijft echt super mooi!

 • Reply
  martina
  9 september 2013 at 07:58

  leuke rubriek!

 • Reply
  MySimplySpecial
  9 september 2013 at 08:30

  Dat klinkt goed!

 • Reply
  Tamara
  9 september 2013 at 08:36

  Klinkt erg goed! Ik ga heb binnenkort maar eens proberen!

 • Reply
  femketje
  9 september 2013 at 09:42

  die moet ik ook nog maar eens scoren!

 • Reply
  Ashleey
  9 september 2013 at 09:44

  Dat klinkt goed

 • Reply
  Rosa
  9 september 2013 at 10:01

  Ik heb die van OPI, maar als ik die opbreng dan haalt ie op sommige plekken mijn net vers gelakte nagellak een beetje weg.. Hoelang wacht jij totdat je de topcoat eroverheen aanbrengt?

  • Reply
   Emma
   9 september 2013 at 10:58

   Hey Rosa, ik ben dan wel geen Charlotte maar misschien heb je hier wat aan.
   Bij sneldrogende topcoats aanbrengen is het van belang dat je veel op je kwastje neemt en “zwevend” lakt. Dus een flinke druppel en dan je kwastje als het ware boven je nagellak houden. En in principe maar een keer over elk deel van je nagel gaan. Dus midden, zijkant, zijkant, klaar. Als je nog een keer teruggaat heb je het risico dat je nagellak “meeneemt” want de topcoat lost de onderliggende nagellak een beetje op. Als je te weinig op je kwastje neemt, raak je met je kwastje de onderliggende laag aan en dan kun je ook lak “meenemen”.
   Ik wacht zelf een paar minuten voor ik topcoat aanbreng. Dan is het niet helemaal nat meer, zeg maar.
   Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en dat je er wat aan hebt!

 • Reply
  Deb
  9 september 2013 at 10:37

  Klinkt als een topper!

 • Reply
  Caro
  9 september 2013 at 10:39

  Wat een leuke nieuw rubriek! Ik wilde deze top coat al proberen! 🙂

 • Reply
  I scream beauty
  9 september 2013 at 10:47

  Lijkt me een fijn product!

 • Reply
  Emma
  9 september 2013 at 10:52

  Ik heb er ook een aantal geprobeerd, en INM Out The Door is mijn favoriet. Bij Seche Vite had ik veel te veel “shrinkage”, dat heeft INM OTD niet. SH InstaDry heb ik nog nooit geporbeerd, maar misschien dat ik die nog eens ga proberen.

 • Reply
  Miranda
  9 september 2013 at 11:27

  Oh klinkt als een fijn product. Ik heb altijd zo’n hekel aan het wachten, maar als je nagellak in circa 15 min helemaal is uitgehard!

 • Reply
  TingTing
  9 september 2013 at 11:35

  Ik gebruik deze topcoat nu een jaar denk ik dankzij jou :D. Je hebt deze topcoat al eens genoemd in een video, waardoor ik heel nieuwsgierig was geworden. Echt een topper inderdaad! Heb sindsdien geen andere topcoat gebruikt.

 • Reply
  Purpurapapilio Nails
  9 september 2013 at 11:58

  klinkt echt super fijn! ik gebruik nu die van Seche…

 • Reply
  Alette
  9 september 2013 at 12:38

  Deze heb ik ook, volgens mij naar jouw aanraden en ik ben ook fan! Inmiddels heb ik al een aantal flesjes opgemaakt en ik blijf m steeds kopen omdat ie gewoon goed werkt. 🙂

 • Reply
  Sharona
  9 september 2013 at 13:58

  Ik wissel deze af met die van INM maar ben er nog niet uit welke fijner is. Ze doen het iig allebei prima! Leuk deze nieuwe ‘rubriek’. Ben benieuwd naar je andere musthaves.

 • Reply
  jana
  9 september 2013 at 16:32

  Ik heb er al vaker wat goeds over gehoord maar nog nooit zelf geprobeerd. Misschien toch maar eens doen dan? 😉

 • Reply
  Kelly
  9 september 2013 at 17:13

  Deze lijkt me erg fijn! 🙂

 • Reply
  Marissa
  9 september 2013 at 17:20

  Lijkt me een fijne topcoat!

 • Reply
  Charile
  9 september 2013 at 18:57

  Dat klinkt goed 🙂

 • Reply
  Beertje2604
  9 september 2013 at 19:32

  Jaaaa hij’s fijn! Ik gebruik hem ook naar aanleiding van jou blog, waarvoor dank. Leuke nieuwe rubriek trouwens.

  • Reply
   Charlotte
   9 september 2013 at 20:29

   Aaah, dat vind ik altijd leuk om te horen!

 • Reply
  Evelientje
  9 september 2013 at 19:40

  Wauw, hebben hebben hebben!

 • Reply
  pamela
  9 september 2013 at 19:42

  klinkt goed! zeker met die actie nu van kruitvat.

 • Reply
  Iris
  9 september 2013 at 19:44

  Wij verkopen ‘m niet (bij Kruidvat

  • Reply
   Charlotte
   9 september 2013 at 20:28

   Ik heb ‘m bij meerdere grote filialen van Kruidvat gezien (en gekocht), maar het zal waarschijnlijk per filiaal verschillen!

 • Reply
  Floortje
  9 september 2013 at 20:20

  Altijd geweldig, zulke sneldrogende topcoats die ook echt werken! Maar ik ben ook wel benieuwd naar het ‘anti-chip’ gedeelte. Merk je ook dat hij (langer dan andere topcoats) chips voorkomt?

 • Reply
  Melanie
  10 september 2013 at 01:11

  Dit is inderdaad een topper!! Ik heb hem ook sinds kort en het werkt fantastisch! Mijn nagellak heb ik wel 2 weken op….dan moet het eraf, omdat je dan de uitgroei ziet, maar eigenlijk nog geen eens chips! Super spul!

 • Reply
  Robin
  10 september 2013 at 15:26

  Klinkt heel goed!

 • Reply
  joanne
  10 september 2013 at 16:55

  Leuke rubriek!
  Ik heb hem net ook gekocht op jouw aanraden en ga hem zo testen, ben benieuwd!
  Ik wilde het combineren met de 1+1 actie bij kruidvat, maar ik ben 3 kruidvats langs geweest en nergens hadden ze hem. Het waren dan ook wat kleinere filialen die ook geen 2e essence schap hebben bijvoorbeeld. Maar helaas zit er geen grotere kruidvat bij me in de buurt en ik wilde ‘m onderhand zo graag, dat ik maar naar de ICI ben gegaan. 😉

 • Reply
  Catelijne
  11 september 2013 at 07:28

  Klinkt goed! Zou een topcoat eventueel ook al basecoat kunnen functioneren? Of is het écht nodig base- en topcoat te gebruiken?

 • Reply
  carobo
  14 juni 2014 at 16:41

  Ik gebruik hem ook, ik vind hem geweldig!. Alleen is het laatste restje er moeilijk uit te krijgen.

 • Reply
  Susan
  1 februari 2015 at 18:59

  Goeie info en fijne tips! Thanks!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.