Nagellak Tutorial

Nail Art: Cupcakes

Er was een tijd dat ik ontzettend veel met nail art deed (herinneren jullie deze Japanese Cherry Blossom-tutorial nog?), maar de afgelopen maanden was het er gewoon niet meer van gekomen. Misschien kwam het door mijn glitter-obsessie? Enfin, donderdag had ik ineens weer heel veel zin om met m’n spulletjes aan de slag te gaan. Ik voelde me vrolijk en had zin in een design dat perfect bij het mooie weer van de afgelopen week paste. Tja, wat is dan toepasselijker dan vrolijke cupcakes?

Ik zal meteen eerlijk zeggen dat ik deze combinatie niet zelf heb bedacht. Mijn nail art-skills zijn wat roestig en aangezien anderen vaak betere ideeën hebben dan ik, besloot ik dit filmpje van Miss Glamorazzi (Ingrid) te gebruiken:

Geloof me, dit is één van de meest simpele nail art-designs die er zijn! Je hebt nauwelijks hulpmiddelen nodig en hij was zelfs zo makkelijk dat ik ‘m op beide handen heb aangebracht. Yep, zo simpel is het!

Je kan natuurlijk alle mogelijke kleuren gebruiken, maar hier de lakjes die ik heb gebruikt:

Voor de basiskleuren en sprinkles:

 • Essence Fall For Me (lichtblauw)
 • Sinful Colors Lagon (lichtgroen)
 • Sinful Colors Jaune Pastel (lichtgeel)
 • Catrice Salmon & Garfunkel (perzik)
 • American Apparel Coney Island (lichtroze)

Voor de frosting gebruikte ik OPI Alpine Snow (wit) en voor de roze kersen Essence Glamorous Life. Verder natuurlijk een basecoat (zoals altijd Trind Nail Repair) en als topcoat Sally Hansen Insta-Dri. Voor de sprinkles is een dotting tool handig (de mijne is van Kiko, maar Essence heeft ze ook), maar met een cocktailprikker moet het ook moeiteloos lukken!

Je begint gewoon door elke nagel een andere (pastel)kleur te lakken. Je kan het mooi over laten lopen of gewoon willekeurig doen, dat maakt natuurlijk niet uit! Laat het even goed drogen, zodat de nagellak tijdens de volgende stappen niet beschadigt. Vervolgens lak je in drie witte strepen het glazuur (Ingrid laat in het filmpje goed zien hoe dat moet, supersimpel!). Laat ook dat weer eventjes drogen.

Met een donkerroze/rode lak kan je vervolgens de kersjes maken. Ook dit kan je gewoon met het kwastje van de nagellak zelf doen.

Daarna maak je met een dotting tool of een cocktailprikker de sprinkles. Dat doe je door met het puntje van de tool/prikker even langs het kwastje van de nagellak te strijken en vervolgens stipjes in het witte glazuur te zetten. Als laatste maak je het geheel af met een (sneldrogende)topcoat (zo laat je alle stappen mooi in elkaar overlopen), en klaar is je design! Let er wel op dat je alles heel goed laat drogen. Door de vele lagen nagellak duurt het wat langer, dus wees voorzichtig.

Oooh, was is dit een leuk idee! Ik ben helaas niet zo handig meer met nail art, maar het ging me opvallend makkelijk af. Dit kan echt iedereen! Gaan jullie het ook proberen? Laat een link naar je foto achter bij dit artikel of laat het weten via Twitter!

P.S. Voor wie het zich afvraagt wat dat nou op de achtergrond is, het is een koektrommel! Ooit gekocht in de middle of nowhere in Engeland, maar heb later ook nog trommels met dit design bij Xenos gekocht.

Dit vind je misschien ook leuk...

61 reacties

 1. Heel erg mooi! Echt een lente nail art met al die vrolijke kleurtjes!

 2. echt heel erg leuk!

 3. Oh, wat ziet het er schattig uit! 🙂

 4. Super leuk! Lekker vrolijk ook! Ik heb vrij korte nagels, maar zou het wel willen proberen!

  1. ilse zegt:

   ik heb ook hele korte nagels, maar ik heb het net ook gemaakt en het is goed gelukt:)

 5. Heel erg mooi! Leuke kleuren ook

 6. Ik zag deze superschattige creatie gister al voorbijkomen op Twitter, echt zooo leuk!

 7. Wauw, echt super mooi!

 8. Heel schattig, ze zien er echt uit om op te eten!

 9. Gaaf gedaan zeg! Ik wou dat ik zulke mooie nagels had haha!

 10. Ik zag je foto’s op twitter, ik vind ze ontzettend leuk geworden.

 11. Emma zegt:

  Leuk youtubekanaal voor nailart maar ook heel makkelijk is cutepolish. Super duidelijke, korte filmpjes! 🙂

 12. Wauw, deze nail-art is echt superleuk! Ben alleen bang dat ik er zelf niet handig genoeg voor ben.

 13. Oooh je nagels zijn zo leuk!! Ik heb je foto net op weheartit gezien 😉

  Liefs Rani

 14. Ik <3 cupcake nagels!
  Ik denk dat ik vanmiddag ook bezig ga, ik vind 't namelijk zo cute en zoet <3

 15. Ziet er leuk uit!

 16. Ik draag ook wel eens cupcake nails, zijn inderdaad zo gemaakt! Je hebt een mooie kleurencombinatie gekozen!

 17. Super schattig, die ga ik binnenkort ook maken!

 18. Ik heb af en toe wel eens cupcakes op mijn nagels, het is inderdaad heel simpel. En ja, dat artikel van de Japanese Cherry Blossom Nail Art weet ik nog, zo ben ik op Pinky Polish beland!

 19. Echt té cute!!

 20. Deze is echt heel leuk, ik heb ‘m vorig jaar ook een keer gemaakt! Hij is wel erg mooi geworden bij jou, zeg!

 21. super cute en lekker ’s zomers! Heel erg gaaf! Ga ik snel eens proberen te maken.

 22. Wat geweldig! 😀 Ik ga het zeker namaken als mijn nagels weer lang genoeg zijn.

 23. Wat ontzettend leuk!! Ik ga hem binnenkort ook even proberen denk ik. Echt geweldig dit! Heel mooi gedaan!<3

 24. Joanne zegt:

  Wauw echt heeel mooi gedaan! Helemaal perfect!

 25. Marieke zegt:

  I love it! Nu nog zorgen dat mijn nagels iets beter en langer worden, die van jou zijn echt perfect.

 26. Wauw, ze zijn echt perfect! Echt zo schattig gedaan :).

 27. Supercute! Ik moet echt mn nagels laten groeien, dan kan ik zoiets ook eens maken..

 28. Echt ontzettend gaaf!!!

 29. anne zegt:

  hele leuke tutorial ! wanneer ik nieuwe nagellakjes ga halen ga ik deze ook maken !

 30. romy zegt:

  mooi gedaan! ik vind die van jou mooier gelukt dan van Miss Glamorazzi (:

 31. cute nail art! Pretty

 32. Hmm, om op te eten haha! 🙂

 33. Superleuk!! Echt mooi gedaan!!

 34. Nicole zegt:

  Wauw! Je nagels zien er uit om op te eten. Echt super mooi gedaan! Dit wil ik ook een keer proberen. Ik ben gek op cupcakes!

 35. Wauw goed gedaan zeg! 😉

 36. Carlijn zegt:

  Supercute! Wil je een keertje een artikel/filmpje maken hoe je je nagels zo’n mooie vorm krijgt? Die van mij zijn allemaal verschillend, sommige rond en andere weer vierkant of iets er tussen in, maar ik wil ze zo mooi recht als die van jou!

 37. Ziet er erg vrolijk uit 😀 x

 38. Ziet er echt super tof uit!!

 39. Om op te eten! ^-^ ze zien er so gaaf uit !

 40. Heel erg mooi!!

 41. Ziet er echt smakelijk uit 🙂

 42. ik vind ze echt geweldig 😀

 43. ahh zo leuk gemaakt !
  x

 44. Richel zegt:

  Hele vrolijke kleuren :), ik ben nog aan het oefenen met de stamy set van konad maar het wil nog steeds niet lukken 🙁

  ps: Ik heb het never let me go en het twinkle in the eye palette van Carice, maar ik heb geen flauw idee hoe ik een look kan maken met die palettes, weet jij misschien iets en kan je daar een tetorial van maken?

 45. Wauw super leuk en lief. Echt mooi en apart.

 46. Super leuk! Krijg zin om cupcakes te bakken haha!

  1. Wow, supergoed gelukt!

   1. Desirée zegt:

    Thanks! Word er ook helemaal vrolijk van, hihi ;p

 47. Cindy zegt:

  Heel heel erg mooi!

 48. Die van jouw is écht perfect gemaakt!:)
  Zelf heb ik een paar maanden terug deze nail-art met hetzelfde filmpje ook gemaakt :
  http://imageshack.us/photo/my-images/715/artikel001.jpg/
  xx

 49. Wat leuk ziet het er uit !

 50. Wat een leuke nail art! Ziet er niet al te moeilijk uit, dus ik ga ‘m van de week ook eens proberen. 🙂

 51. Richel zegt:

  Ik ben er nu mee bezig :’)

 52. Supercute, echt heel leuk gedaan!

 53. Supercute, echt heel leuk gedaan!

 54. Oeps, sorry voor de dubbele comment, foutje!

 55. […] Ik begin het steeds vaker te doen, al ben ik er nog niet echt een ster in. Op Pinky Polish zag ik deze leuke nail art en ik besloot ‘m na te maken, met iets andere […]

 56. Super leuk! Cute 😀

 57. […] Ik herkende de nail-art meteen. De eerste keer dat ik ‘m zag was op de site van Pinky Polish. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.