Nagellak Tips

Nail Art Tip: Glittertips

Ik ben dol op vrolijke nagels en vooral op glitters! Ik draag vaak glitterlakken over mijn hele nagel, maar ik merk dat ik de laatste tijd er ook steeds vaker voor kies om de glitters enkel langs de bovenrand aan te brengen. Het is simpel, ziet er leuk uit en het is net weer eens wat anders. Deze ‘Glittertips‘ zien we steeds vaker en het lijkt echt een trend van dit moment te zijn. Ik maakte afgelopen week heel wat combinaties, die ik vandaag zal laten zien met wat tips hoe je deze nagels kunt maken.

Essie Knockout Pout + OPI Rainbow Connection

Het idee van Glittertips is dat het net lijkt alsof je je de toppen van je nagels in glitters gedoopt hebt. Het zit een beetje in de richting van French Manicure, maar dan een moderne versie door er een mooie overloop in te geven. Het leuke van deze methode is dat het zelfs met korte nagels superleuk staat, en dat je het ook perfect kunt dragen als je glitters anders een beetje te veel vindt. Dit is net wat subtieler, maar toch net even anders! Oh, en het is supersimpel.

Je begint met een basislak (vaak is een dekkende lak met crème-finish het mooiste) die je aanbrengt zoals normaal. Vervolgens gebruik je een glitterlak met een transparante basis, waarmee je vanaf de bovenste helft tot het topje van je nagels lakt. Dat laat je even drogen, en daarna lak je enkel nog de topjes van je nagels met de glitterlak. Ook dat laat je drogen, beetje topcoat er overheen en klaar!

OPI Kiss Me, I’m Brazilian + NYC Top Of The Gold

Dit is een hele subtiele versie die perfect is als je niet zo’n liefhebber van opvallende glitters bent. Voor dit effect gebruikte ik de NYC Top of the Gold Top Coat, een lak die semi-transparante gouden vlokjes heeft. Deze is zo mooi over knalroze!

Catrice Mint Me Up + NYC Top Of The Gold

Ook over mintgroen is hij geweldig, mogelijkheden genoeg! Hier komt hij trouwens iets feller over, maar het blijft een vrij subtiele glitter.

Barry M Duchess + Golden Rose Jolly Jewels 119

Voor iets meer drama kun je een échte glitterlak gebruiken, maar als je helemaal los wilt gaan kun je natuurlijk ook een glitterlak als basis gebruiken. Whoah! Let er overigens wel op dat er voldoende contrast tussen de basiskleur en de glitters zit, dan komt heft effect het mooiste uit.

Barry M Majesty + Let It Glitter Fireworks

Bij langere nagels kun je er ook voor kiezen om de glitters zeer dekkend aan te brengen en ze niet te laten vervagen, waardoor je een soort French Manicure-effect krijgt. Persoonlijk vind ik dat wat grof, maar het zou met fijnere glitters (deze zijn voor het mooie wat te groot) misschien wel heel leuk kunnen zijn.

OPI Pink-ing Of You + Catrice Two Million Dollar Baby

Ik had vandaag ook zin in glittertips, goud en roze, dus daar kwam deze combinatie uit! Oh, pretty toch? Ik gebruikte langs de randjes trouwens nog wel een klein beetje NYC Full Metal Jacket, zodat de gouden tips ook echt goed goud waren. De combinatie van het goud en roze vind ik erg geslaagd, dit ga ik vaker doen!

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren. Wat zijn jullie favoriete combinaties? Let me know in de comments bij dit artikel!

26 Comments

 • Reply
  Dana
  10 januari 2014 at 22:21

  Leuke inspiratie, nu heb ik zin om mijn nagels te lakken 🙂

 • Reply
  femketje
  10 januari 2014 at 22:49

  love it 😀 altijd pretty!

 • Reply
  Manon
  10 januari 2014 at 23:23

  wauw jij maakt super mooie naijl arts

 • Reply
  pamela
  11 januari 2014 at 00:14

  wauuwww!!! ik hou er van. al vind ik glitter op glitter wel heeeeel erg veel glitter haha:P

 • Reply
  Lys
  11 januari 2014 at 00:26

  Ik vind het wel leuk, zo half met glitter!

 • Reply
  Lotje
  11 januari 2014 at 01:05

  Ik vind dit zo leuk, de laatste is mijn favoriet!

 • Reply
  Mandy
  11 januari 2014 at 07:03

  Hele toffe tips! Ik heb nu zelf NYC Full Metal Jacket op mijn nagels met glitter tips van Catrice two million dollar baby. Maar ga absoluut iets met jou voorbeelden doen! 😉

 • Reply
  Beautydagboek
  11 januari 2014 at 07:26

  Heel leuk! De vierde en vijfde foto’s vind ik het leukste, ik ga vandaag even lekker experimenteren 🙂

 • Reply
  Taylor
  11 januari 2014 at 08:24

  Love all of these nails so beautiful

  http://missknightbeauty.blogspot.com.au

 • Reply
  Esther
  11 januari 2014 at 08:38

  Ik ga toch ook maar een keer aan deze trend mee doen, ik heb wel eens glitter vanaf mijn nagelriemen gehad. Leuke inspiraties

 • Reply
  Felicia Rodrigues dos Santos
  11 januari 2014 at 08:42

  Leuke ideen! Bedankt voor de inspiratie 😉

 • Reply
  Angela
  11 januari 2014 at 09:32

  Echt heel leuk. Ik heb vaak glitter tips met barry m dragon en essence circus confetti.

 • Reply
  Anouk
  11 januari 2014 at 10:09

  Leuke tips! Echt leuke combinaties ook

 • Reply
  Squeaky Q
  11 januari 2014 at 10:32

  Mooie kleurencombinaties!

 • Reply
  Sanne Marlijn
  11 januari 2014 at 10:39

  Echt heel erg leuk! Mijn favoriet is Barry M icm Golden Rose:)

 • Reply
  Manon
  11 januari 2014 at 10:41

  Wauwwwww, echt heeel erg mooi! HIer hou ik van <3

 • Reply
  Kiss & Make-up
  11 januari 2014 at 10:48

  Ik vind dit ZO mooi! En ook vrij makkelijk om te doen, want het hoeft niet te afgelijnd en precies te zijn.

 • Reply
  Beautyjuf
  11 januari 2014 at 11:05

  Je hebt geweldige combi’s gemaakt 🙂

 • Reply
  Tedje
  11 januari 2014 at 11:33

  Oh, jouw nagels zien er altijd uit als een feestje!

 • Reply
  Caro
  11 januari 2014 at 12:21

  Ik vind het er echt heel cool uitzien! Helaas zijn mijn nagels niet zo lang, dus vind ik het minder mooi bij mezelf. 🙂

 • Reply
  Deborah
  11 januari 2014 at 13:05

  Ik vind die met mint heel erg mooi! Ik vind het effect vaak wel mooier met kleinere glitters, dat doe ik zelf dan nog wel eens.

 • Reply
  Ashleey
  11 januari 2014 at 13:34

  Wat is dit super gaaf!

 • Reply
  Carlijn
  11 januari 2014 at 13:35

  Ik had hier een vraagje over, ik heb dat zelf ook geprobeerd met bv. Catrice million dollar baby.
  Ik vind dat daar heel weinig glitters afkomen, waardoor je dus heel veel lak of heel veel laagjes moet opdoen waardoor er een beetje glitter op komt. Waardoor ik vervolgens een dikke ‘plak’ krijg op mijn nagels van de transparante lak waar de glitters in zitten en dat droogt ook niet. Het ziet er niet mooi uit. Hoe doe jij dat??

  • Reply
   Charlotte
   11 januari 2014 at 14:01

   Als de glitters niet goed dekken, breng ik de glitters met een deppende beweging aan. Op die manier pakken ze een stuk beter. In het geval van de laatste versie (roze met goud) heb ik eerst een klein laagje goud langs de toppen aangebracht, en er vervolgens twee laagjes gouden glitter overheen gedaan. Het verschilt een beetje per lak, maar misschien kun je iets met deze opties!

 • Reply
  charile
  11 januari 2014 at 21:06

  Wauw 😀

 • Reply
  Little Pretty Nails
  12 januari 2014 at 00:20

  Mooie kleurencombinaties!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.