Budget Make-up Reviews

Nieuwe Catrice Defining Blushes

Het vernieuwde assortiment van Catrice is aangevuld met heel wat mooie nieuwe producten, maar ik was meteen vooral erg nieuwsgierig naar de nieuwe Defining Blushes! Het liefst had ik ze meteen allemaal meegenomen, maar aangezien zes nieuwe blushes een beetje te veel van het goede was besloot ik drie van mijn favoriete kleuren mee te nemen. Ik kan jullie vast zeggen dat de blushes absoluut de moeite waard zijn!

Op het eerste oog zou je misschien zeggen dat de blushes weinig veranderd zijn ten opzichte van het oude design, maar dat is niet helemaal zo. De vorige serie bestond namelijk uit de Defining Duo Blushes en bevatten elk twee tinten. Uit de vernieuwde serie heeft elke blush maar één tint en zijn de kleuren tevens flink aangepast. Het eerste dat mij meteen opviel is dat de kleuren een stuk draagbaarder en flatteuzer zijn dan hun voorgangers. Daarnaast lijkt ook het pigment flink te zijn verbeterd en hebben ze ook een mooiere finish. De nieuwe blushes kosten €3,49 per stuk en zijn verkrijgbaar in 6 verschillende tinten.

De eerste die ik heb is Toffee Fairy, een bruinige tint. Deze tint zal niet iedereen mooi als blush kunnen gebruiken (al kan hij bij sommige medium-tinten prachtig staan), maar hij functioneert wel geweldig als bronzer of als contour-kleur. Voor mijn lichte huidskleur is hij voor het mooie nog iets te oranje, maar ik kom er nog net mee weg. Hij lijkt overigens een kleine shimmer te hebben, maar daar zie je op de huid weinig van terug.

De tweede tint is Rose Royce, wat een superleuke naam! Daar kan ik elke keer weer om lachen. Dit is een kleur die voor nagenoeg iedereen mooi flatterend is. Ik vond de vorige serie blushes iets te koel van tint, maar deze roze blush is mooi neutraal. Gewoon een mooie draagbare tint die bij veel huidskleuren erg mooi zal passen.

En als laatste heb ik nog Apropos Apricot, een bekende naam binnen het Catrice-assortiment, hihi. Ik was nog op zoek naar een matte perziktint, dus ik was blij om deze tegen te komen. Ook dit is weer een mooie flatterende kleur die weer precies goed van tint is. Niet te roze en niet te oranje, maar gewoon een prima kleur die bij veel dames zal passen.

Toffee Fairy | Rose Royce | Apropos Apricot

Ik was bij het swatchen meteen al flink onder de indruk van de pigmentatie van de blushes. Wow! Ook bij het aanbrengen werd ik nog een paar keer verrast, aangezien ze op de huid ook vrij intens uit kunnen pakken. Het is daarom ook een kwestie van een luchtige kwast gebruiken en de blush lichtjes aan te brengen, anders is het al snel te veel. Even rekening mee houden dus! De substantie is overigens ook verbeterd. Ze zijn veel minder poederig en voelen kwalitatief gewoon beter aan.

Ik ben duidelijk erg tevreden over deze blushes! Ik vond het idee van de oude serie Duo-blushes wel leuk, maar deze zijn gewoon een stuk prettiger in gebruik. De kleuren zijn mooi draagbaar, de blushes hebben een mooie finish en ze geven mooi veel kleur af. Een prima verbetering dus! Ik moet overigens wel eerlijk zeggen dat ik nu ook wel erg nieuwsgierig ben geworden naar de andere drie tinten, dus ik vrees dat ik mijn collectie binnenkort nog verder uit ga breiden…

De Catrice Defining Blushes kosten €3,49 en zijn verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. wauw wat een mooie kleurtjes!

 2. Hele mooie blushes! Ik vond laatst alle vorige blushes met nog de twee kleurtjes erin voor 50 cent 😀 Daar ben ik dus heel blij mee, dus deze koop ik nog even niet 🙂

 3. Hele mooie blushes! Alleen ik heb er al zoveel dus ik laat ze lekker in de winkel liggen!

 4. zijn erg moooi maar heb laatst teveel gekocht dus het moet nog even w8ten

 5. Die roze en die peach tint vind ik erg mooi :D!

 6. mooie tinten 😀 vooral Apropos Apricot lijkt me wel een kleurtje voor mij ^^

 7. Wat een mooie blushes! Prachtige kleuren en mooie pigmentatie inderdaad 🙂

 8. Waauww! Ik vind ze echt prachtig en wat een pigmentatie inderdaad zeg! Het kriebelt om ze te kopen, hihi..

  Liefs

 9. Blijven superfijne en mooie blushes dit!

 10. Ze zien er erg goed uit!

 11. Echt mooie blushes. Ik heb de ‘oude’ variant nog , die zijn inderdaad ook erg fijn;D

 12. Rose Royce is mooi!

 13. Mooie blushes!!

 14. Mee eens! Mooie blushes, maar ik heb al zoveel blushes dat ik deze lekker in de winkel laat liggen 🙂
  Ik vind het fijn dat je dit soort recensies schrijft, het is echt prettig om te weten hoe een ervaringsdeskundige over dit soort dingen denkt en de kwaliteit beoordeeld.

  🙂 Liefs

 15. Wauw, die blushes zien er echt mooi uit ^__^, vooral Rose Royce vind ik er mooi uitzien

 16. Mooie kleuren 🙂 x

 17. imane zegt:

  Ik heb zelf de toffee fairy en rose royce, heb ze nog niet echt kunnen uittesten, maar fijn te horen dat jij ze goed vind!

 18. Nicole zegt:

  Mooie blushes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.