Huidverzorging Reviews

Now testing: Dr. Organic

Ik heb inmiddels talloze merken geprobeerd en ik vind het nog steeds geweldig om nieuwe producten uit te testen. De laatste tijd is mijn huid wat onrustig en worden m’n haren ontzettend snel vet. Helaas werkten de producten die ik in huis heb niet meer zo goed als ze eerst deden, dus het werd tijd voor iets anders. Ik realiseerde me dat ik nog nooit iets van Dr. Organic had geprobeerd en werd na het bekijken van de website erg nieuwsgierig. Gisteren ben ik even langs De Tuinen gegaan en na wat rondneuzen kwam ik met een aantal producten thuis. Vandaag een mini-shoplog en mijn eerste indruk van de producten!

Het idee achter Dr. Organic is dat er gebruik wordt gemaakt van actieve natuurlijke ingrediënten. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten, natuurlijke ingrediënten en bevatten de producten geen minerale oliën en conserveringsmiddelen. De producten zijn (ondanks de naam het doet vermoeden) niet 100% biologisch, maar in elk geval natuurlijk en zonder ’troep’. Bovendien zijn de prijzen best netjes. Voor een gezichtscrème betaal je zo’n €11,- en voor shampoo of conditioner ben je ongeveer €9,- kwijt. Niet bijzonder goedkoop, maar in vergelijking met andere groene merken zeker niet verkeerd.

In Nederland is Dr. Organic verkrijgbaar bij De Tuinen. Ik was aangenaam verrast door de omvang van het assortiment, wat is er veel keus! Het assortiment is opgebouwd uit verschillende lijnen, waaronder Lavender, Olive Oil, Pomegranate, Royal Jelly en Virgin Coconut Oil. Binnen deze lijnen is er keuze uit een breed scala producten, zoals shampoo, conditioner, handcrème, gezichtscrèmes, tandpasta en deodorant. Het is eigenlijk te veel om op te noemen, zo veel producten zijn er!

Ik was vooral opzoek naar een nieuwe shampoo en conditioner, dus daar heb ik me als eerste in verdiept. Ik vond het vrij lastig om de verschillende soorten shampoo te onderscheiden, aangezien ze allemaal beloven om het haar te voeden. Aangezien mijn haar tegenwoordig in de lengtes opvallend snel vet wordt wilde ik absoluut geen extreem voedende shampoo. Daardoor kwam ik uit bij de Virgin Coconut Oil Shampoo en Conditioner (€8,99 voor 265ml). Deze beloven uiteraard wel te verzorgen, maar daarnaast extra volume te geven. Dat leek mij erg goed bij mijn haar passen.

Ik heb ze vanochtend voor het eerst gebruikt en ben aangenaam verrast! Ze bevatten beiden geen sulfaten (sls/sles) of siliconen, maar daar merkte ik in gebruik vrijwel niks van. De shampoo schuimt wel wat moeilijk, maar maakte m’n haar goed schoon en na de conditioner voelt mijn haar ontzettend zacht en verzorgd aan. Ik heb na het wassen bewust geen extra serum in mijn haar gedaan, maar mijn haar ziet er vrijwel hetzelfde uit als wanneer ik dat wel doe. Heel fijn dus! Ik ga de producten komende weken uitgebreid testen (en mezelf dwingen om niks anders te gebruiken!) en kom er later op terug.

Ook had ik op mijn lijstje een nieuwe dagcrème staan, vooral omdat ik er bij de parfumerie echt niet uitkwam. Ik bedacht me dat het geen kwaad zou kunnen om een wat natuurlijker product te gebruiken, vandaar mijn keuze voor Dr. Organic. Ook voor mijn dagcrème wilde ik een product dat niet te zwaar was en ik kwam wederom terecht bij de Virgin Coconut Oil-serie, deze keer de Day Cream (€11,99 voor 50ml). Deze crème belooft snel in te trekken, maar toch goed verzorgend te zijn.

Over deze kan ik nog niet zo veel zeggen, aangezien ik ‘m pas vanochtend voor het eerst heb gebruikt. De crème is in eerste instantie wat boterachtig en lijkt daarna razendsnel in de huid te smelten. Dat is niet verrassend, aangezien er behoorlijk wat kokosolie inzit. Kokosolie is op kamertemperatuur in vaste vorm, maar smelt zodra het verwarmd wordt, net als deze crème. Dit is misschien een wat beperkte eerste indruk, maar ik zal vast meer kunnen vertellen als ik hem langere tijd heb gebruikt.

Er is op dit moment een aanbieding waardoor je op alle producten uit de Moroccan Argan Oil-serie 25% korting krijgt, dus ik kost ook nog de Hand & Nail Balm (€10,99 voor 100ml) van deze lijn. Het is een hele rijke handbalsem die verrassend snel intrekt en bijzonder langdurig een verzorgend laagje achterlaat. Van de geur ben ik niet zo’n liefhebber (hij ruikt behoorlijk kruidig), maar de werking bevalt me tot nu toe prima. Ik heb ‘m op mijn nachtkastje staan, zodat ik ‘m elke avond kan gebruiken.

Mijn eerste indruk van Dr. Organic is verrassend goed! Ik ben benieuwd hoe de producten me op langere termijn gaan bevallen, maar ik ga mijn best doen om jullie op de hoogte te houden. Ik heb in elk geval mijn andere shampoo’s en dagcrèmes weggezet, zodat ik niet in de verleiding kan komen om tussendoor wat anders te gebruiken. Ik ben overigens nu wel erg benieuwd geworden naar de andere producten van Dr. Organic, dus als jullie nog tips hebben, laat het weten bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Ha, wat leuk, die zag ik laatst ook voor het eerst in de winkel staan! Ben benieuwd wat je ervan vind… Heb wel eerder conditioners gekocht van dit merk maar vond ze niet echt bijzonder, maar wel duur… Mag ik trouwens zeggen dat dit lettertype erg irritant leest met al die haakjes en boogjes? 🙁

  1. Er waren wat problemen met het vorige lettertype, dus ik ben het aan het veranderen. Ik ben ook niet happy met deze, er wordt aan gewerkt!

 2. Ik heb ook een tijdje dr organic gebruikt voor mijn haar, maar mijn haar werd er niet heel blij van. Ben benieuwd naar je uiteindelijke mening!

 3. Deze lettertype is inderdaad beetje irritant, maar goed dat je ermee aan de slag bent. Wat zien deze producten er goed uit! Ik ben benieuwd naar je mening!

 4. Romy zegt:

  Hoe zit het met de vetheid van je haar nu? Ik heb namelijk ook eens dokter Organic gebruikt en mijn haar werd er niet eens schoon van… Is dat bij deze shampoo niet zo?

 5. Jessica zegt:

  Ik ben wel al benieuwd naar je “echte” reviews van deze producten.
  Ik zag ze al vaker staan bij De Tuinen, maar het sprak me nooit echt aan om iets uit te proberen.
  Wie weet doe ik dat wel na je review.

 6. Anne G. zegt:

  Qua skincare blijf ik gewoon bij Paula’s Choice en Uncover skincare: “It leaves out the junk and it’s affordable ;)”

 7. Natasha zegt:

  Ik houd van dit merk! Ik raad de Vitamine E lipbalm aan.. it’s amazing!

 8. Ben benieuwd naar de shampoo en de conditioner!

 9. Hannah zegt:

  Die structuur van de dagcreme is zo bij al hun dagcremes volgens mij! Ik heb de Manuka Honey Rescue Cream en heeft precies zo´n structuur wat jij beschrijft. Ik vind hem overigens wel erg fijn in gebruik!

 10. cynthiaazieza zegt:

  Hoi,
  ik wil wat over de dagcreme zetten, ik ken ee hele leuk do it your self.
  Als je een pakje kokosvet/kokosolie haald bij de toko. En die met een mixer ongeveer4 a5 min
  mix, krijg je ee lekeren creme! Het is zeker het proberen waard! Het is vooral voor mesen met ee droge huid een handige tip!

 11. Annelien zegt:

  Ik gebruik al jaren alleen maar dr. Organic shampoo, mijn (natuurlijk!) blonde haar sloeg een aantal jaar geleden groen uit en dit is het enige wat hielp. Ik vind het heerlijk spul 🙂 Ik lees hier wat reacties dat het haar niet ‘schoon’ werd van deze shampoo, dat komt omdat je haar moet wennen. Ik had dit in het begin zelf ook, na het wassen leek het nog een beetje glimmerig/vettig maar het haar is wel degelijk schoon! Even doorzetten dus. Ik ben er zelf dus erg tevreden mee haha, heb bijna alle soorten wel gebruikt nu 🙂

 12. Yaiza zegt:

  Ik heb ook een aantal haar/gezichtproducten van dr. Organic gebruikt en vond het nogal hit en miss. De shampoo van de olive lijn vind ik niet echt goed, je haar wordt er pluizig van en weet niet of iemand dit bekend klinkt maar krijg het bijna niet uit me haar gewassen. Als het gewassen is lijkt het alsof er shampoo in mijn haar blijft plakken, vooral op de achterkant. Heb dit wel vaker met shampoo zonder SLS. Btw deze shampoo heeft wel SLC (coconate of hoe je het ook schrijft) wat practies hetzelfde is ^^. De toner vind ik daarentegen wel weer erg fijn 🙂 Ben benieuwd wat je uiteindelijke mening is 🙂

  1. Marielle zegt:

   Als je daar last van hebt in je haar raad ik je aan van een ACV te doen (dat wil zeggen een appelazijn spoeling waarbij je een 2l fles gebruikt en de bosem vult met appel azijn en de rest met gewoon water) Eerst was je je haar met de SL(E)S vrije shampoo en dan spoel je het uit daarna knijp je je haar wat uit en giet je de fles met appel azijn en water in een leeg glas over je hoofd tot de fles leeg is daarna 1 minuut lten intrekken en uitspoelen met water daarna kan je gewoon je conditioner gebruiken).

   Dit wkt hel goed om alle shampoo restjes uit je haar te spoelen, syling producten te verwijderen, voorkomt en besrijd roos/ shilfertjes, laat het haa glanzen, geeft en mooie shijn in het haar vooral bij donker haar, brengt de PH waar van je hoofdhuid wer in balans,…

 13. Wies zegt:

  Ik ben benieuwd naar de shampoo en conditioner:)

 14. Klinkt goed! Ben vooral heel benieuwd naar de dagcreme.

 15. Jolien zegt:

  Toevallig vroeg ik mij vandaag nog af hoe deze producten zouden zijn…. ben dus heel benieuwd naar je uiteindelijke mening. Wil graag zelf meer “natuurlijke”producten gaan gebruiken.

 16. Jessica zegt:

  Hoe zit het eigenlijk met je beautytip van de dag? Ik dacht dat je deze elke dag zou posten, maar ik heb ze al een aantal dagen niet meer voorbij zien komen. En ik vond dat eigenlijk wel leuk, zulke mini-artikeltjes. 🙂

 17. Claudia zegt:

  Oeh, die wil ik ook graag eens proberen! Ik gebruik al een tijd Yes To.. shampoo en conditioner, en ik merk echt dat mijn haar er mooier van wordt! (iig, het ziet er mooier uit en voelt ook fijner) Dr. Organic is wat duurder, maar ik vraag me af of hij nog fijner is!

 18. Marielle zegt:

  Ik wou dat ze dr Organic ook in Belgie verkochten! Nu moet ik er altijd voor naar Nederland

 19. Ik gebruik het alweer een jaar of twee, niet alles en niet alle geuren, maar ik vind heel veel heel erg lekker. Mijn favoriet is de olijf oogserum, deze heb ik al twee jaar en gebruik het bijna elke dag, onlangs een nieuwe gekocht en meteen van de kokos serie (die is nieuw) wat gekocht. Leuk om te lezen dat jij het ook kent. Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

 20. Jessica zegt:

  Ga je nog een update maken over deze producten? Ik ben er namelijk erg benieuwd naar. 🙂

 21. Lou zegt:

  Ik ga ze ook kopen. Nu in de aanbieding bij de Tuinen. Ben benieuwd.

  Maar is het niet zo dat als je sulfaat vrije shampoo hebt dat je dan ook geen haar producten meer kan gebruiken die siliconen en parabenen bevatten zoals in bijna alle haarproducten zit? Die stapelen zich namelijk op en krijg je er niet uit zonder sulfaatshampoo. Dit is denk ik een verklaring voor het feit dat sommige deze shampoo niet fijn vinden en deze niet goed werkt.

  Zijn er ook haarverzorgingsproducten zonder parabenen en siliconen?

 22. nathalie zegt:

  ik heb ook de shampoo uit de maroccanarganoil lijn en de conditioner van virgincoconut lijn en zeebaars me goed. ik heb droge punten en voor de rest normaal haar met slag maar deze producten werken bij mij het beste. ik kreeg ze aangeraden door mijn vriendin die droog pluizig haar heeft en zei dat ik een voedende shampoo en conditioner moest gebruiken voor mijn lange haar. ik denk dat ik niks anders meer koop. ook al zijn ze duur deze lijnen van dr organic hebben mijn hart gestolen.

 23. Martine zegt:

  ik merk dat met deze shampoo mijn haar op dag 1 oke is, maar de ochtend erna alweer extreem vet! Hoe ervaren jullie dit?

  Hoopte juist dat dat minder zou worden als ik spullen zou gebruiken waar zo min mogelijk ’troep’ in zit!

  Groetjes Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.