Nagellak

OPI Gold Shatter vs. China Glaze Tarnished Gold Crackle

Tja, de crackle-gekte gaat nog eventjes door! Ik zat al tijden te wachten op een mooi gouden crackle-lakje en inmiddels hebben zowel OPI als China Glaze een dergelijke lak uitgebracht. China Glaze Tarnished Gold was al naar mij onderweg toen ik OPI Gold Shatter tegenkwam in de winkel. Ik besloot ‘m uiteindelijk ook maar te kopen, zodat ik ze voor jullie zou kunnen vergelijken. Kijk snel mee voor de verschillen!

Om ze goed te vergelijken heb ik beide lakjes over twee verschillende kleuren aangebracht. Zo kun je goed zien welk effect de lakjes geven. Op beide foto’s heb ik op mijn wijs- en ringvinger OPI Gold Shatter, en op mijn middelvinger en pink China Glaze Tarnished Gold.

 Over Catrice Bring Me Terra Copper

Gold Shatter | Tarnished Gold | Gold Shatter | Tarnished Gold 

Over Catrice Yes, You Tan!

OPI Gold Shatter is een stukje geler dan China Glaze Tarnished Gold, maar het kleurverschil is minimaal. Beide lakjes kraken mooi open, maar ik moet wel zeggen dat ik eerder wat problemen met Gold Shatter heb gehad. Ik weet niet waar het aan ligt, maar de Shatter-lakjes van OPI zijn niet altijd even betrouwbaar. Ik heb inmiddels meerdere kleuren getest en het is al een paar keer voorgekomen dat het lakje maar niet echt open wilde breken. Zoals je kan zien is het op bovenstaande foto’s wel goed gelukt, dus ik heb geen idee waar het die andere keren aan heeft gelegen.

Tarnished Gold is eigenlijk mijn favoriet van de twee, vooral omdat hij net wat mooier openkraakt. Ook de kleur vind ik eigenlijk wat mooier en hij is natuurlijk ook iets goedkoper. OPI Gold Shatter kost in Nederland ongeveer €13,95. China Glaze Tarnished Gold is goedkoper (ik betaalde ongeveer €7,-), maar daar staat wel tegenover dat deze niet in de Nederlandse winkels te koop is en dat je hem dus op internet zal moeten kopen. Ik kocht hem bij deze eBay-verkoper.

Tja, eenmaal aangebracht zijn ze redelijk vergelijkbaar, maar aangezien China Glaze Tarnished Gold betrouwbaarder en goedkoper is dan OPI Gold Shatter zou ik eerder voor die gaan!

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Whow wat een mooie Crackle lakjes.
  Ik heb bijna altijd het probleem dat ze niet open breken. Misschien dat ik ze te vroeg aanbrengen over de basis lak?

  Nog maar een keer proberen met degene die ik al heb. Al is die van China Glaze wel heel gaaf.

  1. Dat zou inderdaad kunnen schelen, de basislak moet echt goed droog zijn voordat je de crackle-lak er overheen doet! Ook kan het helpen om je flesje van tevoren even voorzichtig te rollen, zodat de lak goed vermengd is in het flesje 🙂

 2. Leuke vergelijking 🙂 Ziet er goed uit
  x

 3. Altijd fijn als de goedkoopste beter is 😉

 4. Leuke lakjes! Maar waar koop jij china glaze polish?
  xx

  1. Staat in het artikel 🙂

  2. Desirée zegt:

   Deze heb ik ook gezien bij Nailpolish fashion 🙂
   Zelf heb ik een gouden crackle van Barry M, alleen heb deze nog niet gebruikt :p Moet ik maar eens snel gaan doen 🙂

 5. Leuke vergelijking, moet zeggen dat ik – ondanks het subtiele verschil – toch eerder voor die van OPI zou gaan… Omdat ik die kleur net iets gouder vind; de andere lijkt wel bronser.

 6. Britt zegt:

  Wauw, erg mooi!
  Ik heb zelf van OPI de blauwe crackle polish, en deze breekt helemaal niet open! Erg jammer..

 7. Ik heb Tarnished Gold ook en ik ben er tevreden mee. Leuk om zo’n vergelijking te zien trouwens!

 8. O.P.I. Gold Shatter is inderdaad heel erg mooi. Alleen een beetje prijzig €13,95 dit heb ik niet over voor een nagellakje en zeker niet voor crackle omdat ik dat bijna nooit draag. Maar toch weer een leuk artikel!

 9. Ik vind een gouden crackle niet zo mooi. Maar van deze 2 vind ik ook die van China Glaze mooier 🙂

 10. Jij kan echt perfect nagels lakken! heel mooi…

 11. Ik vind die van China glaze net iets mooier

 12. Moet toch bekennen dat ik helemaal klaar met de crackle lakjes ben ;p

 13. Fijn, zo’n battle tussen twee soortgelijke producten! Leuk dat de goedkopere variant een keer wint, haha.

 14. oh wat een leuke vergelijking, en een mooie combinatie:D

 15. nathalie zegt:

  Ik heb ook de china glaze maar die heb ik gewoon gekocht bij nailpolish fashion!

 16. Ik wil echt nog een keer goude crackle, vind het erg mooi! Van de 2 lijkt die van China glaze mij het mooist.

 17. de OPI vind ik mooier

 18. Waauw mooi! Een goude crack kleur is eigenlijk best gaaf 🙂

 19. Hallo
  Ik heb ook een crackle nagellak maar geen gouden ik heb een zwarte van essence, hij werkt erg goed. Ze zeggen dat je een stap 1 gewoon een kleurtje, en daarna stap2 die crackle moet doen, dus heb ik ze allebei gekocht. Ik probeer hem 1 keer op een andere normale kleur en hij doet het ook gewoon, gelukkig is het geen lelijke kleur van stap1.

 20. Ik vind die van China glaze er wat mooier uit zien.

 21. Richelle zegt:

  ik heb vandaag de crackle nagellak gekocht maar hij breekt niet open. kan ik elke nagellak als onderkleur nemen ? of moet ik een speciale nagellak hebben als onderlaag?

  1. Nee, ze horen het op elke nagellak te doen. Overigens moet je nagellak wel eerst goed droog zijn voordat je de crackle-lak aanbrengt 🙂

 22. LOUISE zegt:

  Ik wou eigenlijk iets vragen, ik weet niet goed waar je matte-nagellak koopt en ik heb het al een paar keer op je foto’s gezien.
  Ze geven zo een mooi effect vind zo een beetje dof.
  weet je waar ik ze kan kopen?

  1. Matte nagellakken zijn nauwelijks verkrijgbaar, maar er bestaan wel matte topcoats. Je vindt bijvoobeeld bij Essence een topcoat die elke nagellak mat maakt.

 23. Shirley zegt:

  Hmm ze kraken echt heel weinig open. Ik heb er een van douglas en die kraakt veel meer, vind ik persoonlijk iets mooier

 24. Lianne zegt:

  Pssst die opi shatters zijn nu 1.80 bij de action!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.