Nagellak

Oude Nagellak-swatches vs. Nieuwe Nagellak-swatches

Al sinds het prille begin van Pinky Polish (inmiddels zo’n 1,5 jaar geleden) bestaat mijn site voornamelijk uit nagellak-swatches. Ik vind het heerlijk om nieuwe lakjes uit te proberen en ik vind het nΓ²g leuker om ze aan jullie te laten zien. Met veel trots kan ik jullie vertellen dat Pinky Polish de afgelopen maanden explosief is gegroeid (de bezoekersaantallen zijn bijna verdubbeld!) en ook ik heb de afgelopen maanden veel bijgeleerd.

Ik krijg tegenwoordig ontzettend veel complimentjes over mijn nagellakswatches (bedankt iedereen!) en ik ben over de meest recente swatches ontzettend tevreden, maar de oude swatches vind ik helemaal niks (zoals deze bijvoorbeeld). Al tijden zijn ze mij een doorn in het oog, want ze voldoen totaal niet meer aan mijn eisen. Zie hier het verschil:

oude swatch Catrice Sold Out Forever

nieuwe swatch Catrice Sold Out Forever

Dit is dezelfde lak (Catrice Sold Out Forever) waar ik nieuwe swatches van heb gemaakt. Wat een verschil! De kleuren komen veel beter over, de belichting is beter en de nagellak zelf is goed in beeld. Ik kan ook bijna niet geloven dat ik toentertijd tevreden was over de oude foto’s, maar ik wist toen waarschijnlijk niet beter.

De oude swatches zijn niet echt representatief voor wat Pinky Polish nu is, dus ik ga daar wat aan veranderen. Omdat ik weet dat veel oudere lakken nog steeds erg populair zijn ga ik vanaf nu geleidelijk nieuwe swatches plaatsen van nagellakken waar ik eerder over heb geschreven. Waarschijnlijk zal ik ze in de originele artikelen plaatsen zodat alle comments en dergelijke gewoon intact blijven. Zodra ik een artikel heb bijgewerkt zal ik het jullie laten weten, want jullie vinden het vast leuk om af en toe een lakje uit de oude doos voorbij te zien komen, nietwaar?

EDIT: Ik zie dat veel van jullie het onzin vinden, maar ik sta er nog steeds achter. Sommige lakjes verdienen gewoon betere swatches en bovendien worden de oude artikelen nog verrassend vaak bezocht (onder andere via Google e.d.). Geen zorgen, het re-swatchen zal niet ten koste gaan van nieuwe artikelen, dus jullie komen niets tekort!

Dit vind je misschien ook leuk...

56 reacties

 1. Kim zegt:

  Mag ik eerlijk zijn? Ik vind dat je je druk maakt om niks… oké, de foto's van de nieuwe swatches zijn iets scherper, maar ik ben eerder een fan van je oudere swatches, omdat je je nagels daar dichter bij de nagelriem lakt… op de bovenstaande foto vind ik eerder de 'nieuwe' nagels van Sold Out Forever slordiger gelakt dan de 'oudere' nagels!
  Kortom, als ik jou was zou ik je tijd lekker steken in nieuw leesvoer voor ons πŸ˜€ ipv je oude swatches vervangen voor nieuwe! Zonde van je tijd!

  1. same here, ik vind de oude swatch ook mooier :$

  2. Agree!

  3. Astrid zegt:

   Hier ben ik het ook mee eens, ik vind het ook mooier als je dichter bij de nagelriem zit (Natuurlijk niet eroverheen) Het enige wat beter is aan de tweede dat het licht mooier is. Sorry als je dit gemeen opvat maar het is gewoon opbouwende kritiek.

  4. Ellen zegt:

   Ook mee eens πŸ™‚

  5. Chiara zegt:

   Ik ben het er ook mee eens. Ik vind een klein wit randje bij de nagelriem wel mooi, maar ik vind persoonlijk dat het nu te veel is. Daardoor lijkt het alsof de lak er al een week op zit en is "uitgegroeid"
   Maar ik ben het wel met je eens dat de kleur op de nieuwe foto mooier uitkomt.

   1. Martina zegt:

    ik ben het er ook mee eens..
    Het enige verschil vind ik is dat de vorm van je nagels op de onderste foto mooier zijn, maar niet het lakken. Dan vind ik de bovenste mooier.

   2. As zegt:

    Eens.

 2. Ik vind het niet zo heel erg lelijk. Als ik zo mijn nagels lakte, zou ik blij zijn! Ik probeer wel niet zo dicht tegen mijn nagelriem te lakken, maar er ontstaat dan zo'n heel stuk nagel dat niet is gelakt. En net zoals Kim hierboven, ik zou de oude nagellakjes niet opnieuw reviewen! Die andere swatches zijn ook prima, en anders kan je altijd (stiekem) in de winkel swatchen.

 3. Ik ben het eens met de commenters boven mij: de eerste swatches zijn verre van lelijk, ze opnieuw doen vind ik niet nodig, hoor!

 4. Wat een verschil inderdaad, de onderste swatch is echt heel mooi.

  x

 5. Ik zou de foto's ook niet opnieuw maken, de oude swatches zijn prima! πŸ™‚

 6. Ik vind niets mis met je oude swatches en zou je dat werk echt niet aandoen, als ik jou was.

 7. C_en_C zegt:

  Er is wel een verschil! Je nagels zijn onder mooier
  x

 8. Evelien zegt:

  Ik sluit me aan bij de anderen, ik zie niks verkeerd aan de bovenste foto!
  Integendeel, ik zou blij zijn als mijn nagels er zo zouden uitzien.
  Je hoeft van mij die foto's ook niet opnieuw te maken hoor.

 9. Niya zegt:

  Ik vind ook dat dat nergens voor nodig is, eerlijk gezegd. Je hebt alsnog mooie handen & nagels op de oude swatches, en de nagellak is op beide foto's netjes aangebracht, dus wat is het probleem? Het is toch eerder leuk om te zien hoe je in het verloop van blog bent veranderd in het maken van foto's (en waarschijnlijk ook het schrijven van artikelen etc.)?

  Ik zou het gewoon laten en je tijd besteden aan andere dingen die je leuk(er) vind!

 10. Shna zegt:

  Inderdaad zonde van je tijd. Oude swatches zijn toch juist leuk om te laten staan om nog een terug te kijken hoe jij en je blog en zijn verbeterd? Begrijp ook niet echt waarom je de moeite zou doen..

 11. groot verschil en leuk om eens te zien..
  maar vind je oude swatch niet eens heel lelijk hoor, mooi vind ik em!

  als ik mijn oude swatches terug kijk, denk ik ook what was i thinking haha en dat is dan terecht geloof me. maar jij hoeft je nergens zorgen overr te maken hoor.. πŸ™‚

 12. Ik vind opnieuw doen zonde van je tijd om eerlijk te zijn πŸ˜‰ De oude swatch foto's zijn prima van kwaliteit en alleen als je de foto's naast elkaar zet kun je duidelijk verschil zien. Ik vind de nagellak kleur ook prima overkomen op de eerste foto eerlijk gezegd! πŸ™‚

 13. Joanne zegt:

  Je ziet het verschil wel maar dramatisch vind ik het niet hoor! Die bovenste swatch is gewoon prima. Ik ben het eens met de rest: zonde van je tijd om dat allemaal opnieuw te doen. Ik heb dan liever een nieuw artikel!

 14. De nieuwe swatch ziet er idd wat mooier uit. Vooral de nagelvorm vind ik een stuk mooier, maar dat maakt voor de kleur natuurlijk helemaal niets uit. Ik snap wel waarom je nieuwe swatches wil maken en waarom eigenlijk ook niet? Als je toch van plan bent om een wat ouder lakje te dragen is het niet moeilijk om mooiere en scherpere foto’s te maken ^_^

 15. Ik er vind helemaal niks mis mee! Gewoon zo laten πŸ™‚

 16. .Lisa zegt:

  Ik zou er mijn tijd niet aan verdoen. Ik zie persoonlijk liever meer artikelen die betrekking hebben op ‘nu’, dan dat de nagellakswatches worden veranderd. Met artikelen van ‘nu’ bedoel is dus nieuwe nagellak, nieuwe make-up en dus volledig nieuwe artikelen. Die oude artikelen kijk ik toch niet in. En doe ik dat wel, omdat ik een swatch wil bekijken, heb ik die swatch binnen 2 seconden bekeken, en jij doet er veel langer over om de nieuwe foto’s te maken en in de artikelen te krijgen. Ik zeg: doe het niet, en richt je liever op meer volledig nieuwe artikelen πŸ˜‰

 17. De belichting, de scherpte en je nagelvorm vind ik mooier.
  Al vind ik die bovenste foto ook niet heel slecht hoor!

  1. Jep ik ook! Ik vind het ook mooier dat je nu niet meer tegen de rand van je nagels aan lakt.. Daar hou ik persoonlijk niet van πŸ™‚

 18. Larissa zegt:

  Wauw, jij hebt zulke mooie nagels!

 19. Ik vind je nagels mooier op de onderste foto, maar ik vind de bovenste foto ook zeker niet verkeerd. Zie echt geen groot verschil (behalve de nagels dan) en wat anderen ook zeggen, het is toch juist wel leuk om te zien hoe je door de maanden heen jezelf hebt verbeterd/bent veranderd? πŸ™‚

 20. Leonie zegt:

  De nieuwe swatch ziet er mooier uit vind ik πŸ™‚ Maar dan doel ik met name op de belichting, de kleur komt beter toch zijn recht. Maar meid, wat gaat daar een werk in zitten πŸ˜‰ Al die nieuwe foto's maken..

 21. Je hebt mooie nagels!
  De kleur is bij mij alleen ietsje anders dan op deze foto's

 22. Renske zegt:

  Ik vind eigenlik dat die oude swatches echt nog erg mooi zijn. Je bent vooruitgegaan en nu is het helemaal top, maar die oude zijn ook prachtig. Als ik zo kon lakken, zou ik erg tevreden zijn hehe. Ik begrijp dat je site echt een beetje je kindje is, om het zo maar te zeggen, maar het is toch juist mooi om te zien hoe je blijft groeien? Daarom is het oude niet per see slechter dan het nieuwe. Ik zou niet alle oude swatches opnieuw maken, joh. Het is goed zo:)

 23. Divaofgeneva88 zegt:

  Ik vind de belichting en de kwaliteit van de onderstaande foto's wel veel beter en je nagels zien er daar ook veel beter uit. Ik vind je oude swatch foto's alleen niet slecht!

 24. De nieuwe swatches zijn inderdaad mooier, al vind ik de oude swatches ook niet slecht.
  Heb wel eens beroerdere swatches gezien.

 25. Leuk dat je het doet, maar zoals meerdere hier zeggen is het niet echt nodig! Maar ik hou je niet tegen, want ik weet hoe leuk het is om oude lakjes opnieuw te swatchen πŸ˜‰

  Misschien kan je dan ook meteen je nagellakcollectie-pagina beter bijhouden?

  1. Desirée zegt:

   Haha idd! Volgens mij staat daar lang de helft nog niet op! πŸ˜‰
   Ben nog steeds benieuwd naar je huidige stash :p

   1. Die lijst ga ik ook weer bijwerken (is een gigantische klus, dus daar moet ik echt even tijd voor hebben) en dat zal rond de zomervakantie gebeuren. Ook een stash-filmpje komt nog!

 26. Florie zegt:

  superleuk dat je ze bij gaat werken!
  de oude foto's waren niet slecht, maar ik vind het leuk om het verschil te zien

  en ik ben altijd gek op nagellak swatches πŸ˜€

 27. Ik vind die nieuwe swatches erg mooi, maar die oude swatches zijn ook niet lelijk πŸ˜‰ Maar goed, ik vind het idd leuk als je ons even meldt dat je die swatches opnieuw hebt gemaakt πŸ˜€

 28. Noortje zegt:

  Haha, zo te zien ben ik niet de enige die hier zo over denkt, maar het eerste wat ik dacht toen ik je artikeltje las, was: 'Wat een onzin!'. En dat bedoel ik niet stom, integendeel, maar het zou echt zonde van je tijd zijn om al je oude swatches opnieuw te gaan swatchen. Ten eerste zijn je oude swatches prima, heel netjes gelakt, ik heb er van alles voor over om zulke nagels te krijgen hoor! En de foto's zijn ook gewoon scherp en duidelijk. Daarnaast is het denk ik ook leuk voor ons, als bezoekers, maar ook voor jou, om gewoon is terug te kunnen kijken naar je oude swatches, en dan de verbeteringen te zien.

  Dus, ja ik zou het lekker zo laten hoor! Niks mis met je oude swatches πŸ™‚

 29. Paula zegt:

  Ik vind de nieuwere swatches mooier, maar de oude zijn echt niet lelijk. Maar jij lakt inderdaad zo mooi!

 30. Noah zegt:

  Ik zou het ook niet doen, wie kijkt er nog naar oude artikelen? zo zien mensen juist dat je gegroeid bent.
  Inderdaad, liever nieuw leesvoer voor ons!
  Niet zo onzeker, ik vind persoonlijk de bovenste foto het mooist (de manier van lakken)
  Ik zou je nagels iets dichter bij je nagelriemen lakken.

 31. Franca zegt:

  waarschijnlijk heb je meer bezoekers omdat je een tijd geleden, eens heel veel leuke filmpjes maakte, maar de laaste tij vind ik de artikelen minder leuk, jammer dat je geen filmpjes meer maak!

  1. Ik maak nog steeds filmpjes, maar ik heb er op dit moment gewoon even geen tijd voor. Ik studeer full-time, heb een bijbaan en heb binnenkort tentamens, dus dan gaan andere dingen gewoon even voor. Filmpjes komen er heus wel weer, maar pas als ik er tijd voor heb.

 32. nathalie zegt:

  Ik wou gewoon even laten weten dat ik het fantastisch vind hoe jouw site is gegroeid. Je schrijft gewoon hele leuke artikelen en je site is er enorm op vooruit gegaan, niet alleen op gebied van foto's maar op alle vlakken. Echt goed!

 33. Je ziet inderdaad wel verschil, maar ik zou me er niet zo druk om maken. Het is namelijk niet zo heel erg dat je voor die tijd zo erg je nagels lakte. Het ziet er nu inderdaad wel wat mooier uit dan eerst, maar het is echt niet heel erg lelijk. Ik vind het echt super voor je dat je site gegroeid is, ik kijk ook elke dag (minimaal 1x )eventjes.

 34. Jessica zegt:

  Ik vind ze eigenlijk allebei wel mooi! Als er iets is wat ik niet kan is het wel nagels lakken, ik heb echt respect voor jou hoor!

 35. chantal zegt:

  Zonde van je tijd! Echt! Er is helemaal niets mis met de eerste swatch hoor!

 36. Het enige wat ik mooier vind zijn je nagels, langer en mooier gevijld. Maar de eerste swatch vind ik stiekem nog het mooist πŸ˜›

  1. Amalla zegt:

   Helemaal mee eens, ik vind de oude ook heel mooi!

 37. De vorm van je nagels is nu iets mooier, maar zou het inderdaad niet allemaal opnieuw gaan doen, hoor. Helemaal niet nodig en zonde van je tijd! πŸ™‚ Vind het eerlijk gezegd ook niet heel mooi als de nagellak zo ver van de nagelriemen af is opgebracht, kan daar maar niet aan wennen…

  1. Precies! Dat vind ik ook. Dat is een nieuwe trend ofzo, omdat je dan netter zou kunnen lakken. Ik moet zeggen, dat het inderdaad iets makkelijker lakt en je krijgt geen lelijke uitschieters bij de nagelriemen, maar toch… het ziet er zo raar uit!

   1. Nieuw is deze manier van lakken niet, het wordt al jaren zo gedaan. Het is inderdaad om makkelijker netter te lakken en IRL zie ik het 'kale' stukje nagel eigenlijk nauwelijks zitten. Ik zie alleen mooi gelakte nagels!

 38. Roos zegt:

  ik vind je 'oude' nagels eigenlijk wel wat mooier.. πŸ™‚

 39. ik snap best dat jij dat wilt, als jij dat wilt, moet je dat toch gewoon doen :).

 40. Nieke zegt:

  Ok, je hebt gelijk: je nieuwe foto is inderdaad beter.
  Maar je oude foto is helemaal niet slecht en je nagels zijn mooi gelakt.

  Ik zou er niet teveel werk in steken. Je moet je helemaal niet schamen over je werk van 1 jaar geleden.

 41. Feline zegt:

  ik vind dat stukje wit juist mooi hoor, staat veel, professioneler zegmaar

 42. Ik vind dat je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik heb zelf nu al bij mijn blog (bestaat pas sinds dit jaar) het gevoel dat ik alles aan wil passen. Nieuwe foto’s, andere tekst. Dus doe ik het ook, gaat wel erg veel tijd in zitten trouwens, haha.

  Het is jouw blog en niet die van een ander. Jij moet je er goed over voelen anders kun je niet met groot enthousiasme bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.