Huidverzorging Reviews

Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil – Review

De Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil is nieuw! En dat vind ik leuk, want ik ben groot liefhebber van reinigingsoliën. Al helemaal als ze goede ingrediënten bevatten en mild voor de huid zijn! Ik probeerde deze olie uit en laat jullie weten wat ik ervan vind.

Paula’s Choice reinigingsolie

Paula’s Choice staat bekend om hun milde en effectieve producten. Geen parfum en geen irriterende ingrediënten. Daar Mijn ervaringen met de producten van het merk zijn wat gemengd (al ben ik wel zeer groot fan van de Redness Relief serie!), dus ik ging zonder al te veel verwachtingen het testen van de Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil tegemoet.

Ik gebruik elke avond een reinigingsolie als eerste stap in mijn avondroutine om mijn make-up te verwijderen. Vervolgens gebruik ik een facewash en is er geen spoortje make-up meer op mijn huid te vinden. Volgens Paula’s Choice kun je deze gewoon als reiniger gebruiken voor alle huidtypes, al vind ik oliën als een soort pre-cleanse sowieso het fijnst.

Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil ingrediënten

De Perfect Cleansing Oil bestaat uit een hele rits plantaardige oliën, variërend van zonnebloemolie, kokosolie, jojobaolie en meer. Uiteraard geen parfum, en aangezien het een olie is, ook geen schuimmiddelen. Mild voor de huid dus!

Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/hydration), MIPA-Laureth Sulfate (cleansing agent), Laureth-3 (emulsifier), Laureth-7 Citrate (cleansing agent), Triethylhexanoin (texture enhancer/hydration), Cocos Nucifera (Coconut) Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/hydration), Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/hydration), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (non-fragrant plant oil/hydration), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/hydration), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (emollient), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (texture enhancer).

Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil review

De olie is vrij dun en voelt niet zwaar aan. Het product is geurloos, dus hij heeft een wat nietszeggende geur. Volgens de instructies breng je 1-2 pompjes aan op een droge of vochtige huid, even inmasseren en afspoelen. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om iets meer te gebruiken en ‘m op een droge huid aan te brengen. Even water toevoegen zodat hij in een melkachtige substantie verandert en daarna afspoelen.

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet ondersteboven van deze reinigingsolie. Hij werkt op zich prima, maar ik heb het gevoel dat mijn huid niet optimaal gereinigd wordt. Dan is bijvoorbeeld de Camomile Cleansing Oil van The Body Shop een veel effectiever product. Daarnaast vind ik hem niet heel zuinig in gebruik. Ik heb toch echt minimaal 3 pompjes nodig om m’n hele gezicht te kunnen doen. Als laatste vind ik dat hij behoorlijk in mijn ogen prikt en oogmake-up nauwelijks verwijdert. En dat is nou juist zo fijn als je een olie gebruikt! Overigens laat dit product mijn huid niet droog aanvoelen en is de olie ook makkelijk af te spoelen. Ik zal hem zeker opmaken omdat hij echt niet verkeerd is, maar het is niet de beste cleansing oil die ik heb gebruikt.

Kortom, niet helemaal prut, maar ook geen ultieme topper. Als je liever parfum vermijdt en vrij weinig oogmake-up draagt kan het een prima optie, maar voor zwaardere make-up heb je toch grover geschut nodig.

Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil

Prijs: €25,00
Inhoud: 118 ml
Waar te koop? Paula’s Choice en Cosmania

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Jammer dat hij tegenvalt. Ik vind het juist belangrijk dat een reinigingsolie gemakkelijk mijn make-up verwijderd en ik niet 3 keer erover heen moet gaan.

  2. Hmm..ik had er toch wel meer van verwacht eigenlijk! x

  3. Evelyne zegt:

    De pixi double cleanse is misschien nog een leuke om te proberen! Ik ben fan 🙂

  4. Ik vind hem eerlijk gezegd zelf wel erg fijn! Wel alleen voor mijn huid, niet voor mijn oogmakeup

  5. Uit Japan had ik de DHC olie gehaald, fijn spul. Blijkt nu dus gewoon bij de ICI verkrijgbaar te zijn en niet eens duurder dan in Japan. Deze olie masseert lekker waardoor je een gezonde blos krijgt. Eerder heb ik die van de Bodyshop gehaald maar nu ik deze gebruik, heeft het mijn voorkeur.

    1. Wat goed om te weten, daar heb ik veel over gehoord! Toch maar eens een keer proberen dan… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.