Lifestyle Samenwerkingen

Plannen en productief werken tijdens drukke tijden

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn studie, bijbaan, Femme en mijn blog combineer. Goede vraag! Het is behoorlijk druk, maar met een beetje plannen kom ik al een heel eind. De laatste maanden ben ik bezig geweest met mijn scriptie en ga ik het bovendien de komende maanden nog drukker krijgen, dus is een goede planning voor mij cruciaal om mijn blog draaiende te houden en nog wat vrije tijd over te houden. Ik heb nu een aantal trucjes die ik sinds een tijdje toepas zodat ik goed overzicht houd en productief kan blijven werken. Ik ga ze met jullie delen!

Plannen tijdens drukte - 3

Musthave: een goede agenda

Sowieso heb ik een digitale agenda waar al mijn afspraken, events, werktijden, studieplanning, deadlines voor mijn scriptie, reistijden en trainingen instaan. Vrijwel alles waar ik tijd voor inruim gaat hier in! Ik heb alles met verschillende kleuren gelabeld zodat ik goed overzicht heb van wat ik allemaal op de planning heb staan.

Ook gebruik ik sinds een tijdje ook een losse agenda voor mijn blog. En die is extra gaaf, want ik heb hem zelf samengesteld bij CEWE Fotoservice, waardoor hij helemaal in de stijl van mijn blog is. Hierin maak ik een planning van de blogartikelen die ik wil schrijven, wanneer het mijn beurt is voor een video voor Femme en houd ik tevens de data van productreleases en feestdagen bij. Op die manier houd ik overzicht en kan ik de plaatsing van artikelen beter timen. Het maakt zo’n verschil! Bovendien geeft de agenda door mijn eigen foto’s me wat extra inspiratie als het nodig is.

Plannen tijdens drukte - 2

Ik dacht altijd dat zo’n customized fotoproduct vrij prijzig was, maar dat viel me ontzettend mee! Bij CEWE Fotoservice kun je agenda’s bestellen vanaf €19,95. Bovendien kun je er allerlei artikelen met zelfgekozen foto’s bestellen, zoals fotoboeken, kalenders, wanddecoratie en dus ook deze agenda. Aangezien ik hem voor mijn blog gebruik heb ervoor gekozen om ‘Blogplanning’ op de voorkant te zetten en de leukste blogfoto’s van vorig jaar in de agenda te verwerken. Er gaan trouwens flink wat foto’s in (afhankelijk van het design dat je kiest), dus je kunt je helemaal uitleven. Ik vind hem echt heel erg leuk geworden! Dit is een gewone standaard agenda, maar er zijn ook schoolagenda’s verkrijgbaar. Leuk voor een cadeautje, maar natuurlijk ook gewoon voor jezelf!

Plannen tijdens drukte - 6Naast de vrolijke agenda heb ik ook een Fotokalender besteld, die ik helemaal heb opgevuld met verschillende nagellakken. Elke maand een ander lakje! Deze kalender gebruik ik niet speciaal voor mijn blogplanning, maar ik vind hem vooral heel leuk. Deze heeft gezellig een plekje bij mijn werkplek gekregen en vrolijkt de boel een beetje op.

Plannen tijdens drukte - 4

Prioriteitenlijstje

Ik had altijd wel ongeveer in mijn hoofd wat ik elke dag gedaan moet krijgen, maar het gebeurde regelmatig dat ik iets vergat of te laat aan dingen begon. Het laatste half jaar zijn prioriteitenlijstjes echt mijn redding geweest! Wat ik nu doe is dat ik elke avond van tevoren een lijstje maak met dingen die ik de volgende dag gedaan wil krijgen. Of dat nou het schrijven van een bepaald artikel is, het versturen van een mailtje of naar de sportschool gaan, het komt allemaal op het lijstje. Door het ’s avonds vast op te schrijven zorg ik ervoor dat ik er niet meer mee in m’n hoofd zit, de dag van morgen vast wat structuur heeft en kan ik niks vergeten. Zorg er wel voor dat je lijstje niet te lang wordt! Meestal beperk ik me tot 5-8 punten, zodat ik zeker weet dat ik alles gedaan krijg.

Plannen tijdens drukte - 5

Handige apps

Veel van mijn werk is digitaal en het is dan ook geen verrassing dan dat ik vaak handige apps gebruik om dingen wat makkelijker te maken. Een grote favoriet is Trello, waarmee ik ideeën voor video’s, artikelen en Femme bijhoud. Je kunt je ideeën makkelijk organiseren en je ideeën zijn goed te categoriseren, waardoor je goed overzicht houdt. Ook is het een handig middel als je met meerder mensen aan een project werkt! Ik gebruik Trello trouwens ook om mijn verlanglijstjes en favoriete recepten bij te houden.

Een andere uitdaging is om veel gedaan te krijgen als je daadwerkelijk aan het werk gaat. Ik raak altijd makkelijk afgeleid, maar als ik écht veel gedaan wil krijgen, gebruik ik de Pomodoro Methode (er zijn verschillende apps voor, maar je kunt ook de timer van je telefoon gebruiken), waarbij ik telkens een timer van 15-25 minuten zet en tussendoor 5 minuten pauze neem. Als ik op die manier werk, kom ik binnen no-time door mijn to-do lijst heen en krijg ik in een korte tijd veel gedaan. Dit werkt ook geweldig als je veel voor je studie of huiswerk moet doen!

Plannen tijdens drukte - 1Overigens is het belangrijk om tijdens drukke periodes gezond te blijven eten en regelmatig te sporten! Daar krijg je nog meer energie van en het schijnt dat je door te sporten productiever gaat werken. Bekijk ook eens deze video die ik voor Femme maakte met daarin nog wat andere tips om goed voor jezelf te zorgen als je het druk hebt. Hebben jullie nog tips voor mij? Laat het weten bij de comments!

Neem trouwens ook even een kijkje in de webshop van CEWE Fotoservice als je ook zo’n toffe agenda (of iets anders leuks!) wil samenstellen met je eigen foto’s. Zulke items maken het werken of studeren wat leuker!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CEWE Fotoservice

 

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. Wat heb je een gave agenda gemaakt, dat zal wel een motivatie zijn met je eigen mooie foto’s erin.

 2. Wat een gave agenda! Dat maakt het plannen alleen nog maar leuker 🙂 Plannen & organiseren is nooit mijn sterkste kant geweest, maar sinds ik er de tijd voor neem en er energie in steek, word ik er steeds beter in. Wat mij vooral helpt, is nieuwe producten meteen fotograferen.

 3. Leuk ideetje, die aparte blogplanner. Leuk gedaan met al die foto’s

 4. Goede tips! Ik zit nu erg in de knoei met school en mijn blog, omdat ik een tijdje uit de running ben geweest. Ik moet echt een mega goede planning hebben wil ik dat de komende weken in gaan halen ;(

 5. Wow, dit is zo handig!

 6. Wauw die agenda is echt gaaf!! Ik ga even een kijkje nemen. Goede tips heb je er ook bij vermeld 🙂

 7. OH JE AGENDA, die is zo gaaaf!

 8. Leuke agenda! Ik gebruik de Calender van apple voor mijn blog planning.

 9. Wat handig dat je hier een artikel over maakt!

 10. Wat een mooie agenda!

 11. Ik gebruik sinds kort de app 30/30 en die vind ik heel handig om to do lijstjes af te werken

 12. Toffe agenda!

 13. Handige tips! 🙂 Ik ben nu zelf ook aan het afstuderen en dan 2 bijbaantjes druk druk druk dus 🙂

 14. Ik ga zeker even kijken op de website 😀 Je blogplanning agenda ziet er zo aantrekkelijk uit dat ik wel zoiets wil. Ik heb het ook vaak druk, maar toch lukt het mij wel altijd om goed te plannen 😀

 15. Fijne tips! Ik heb er soms heel veel moeite mee om mijn blog en studie te combineren..

 16. Vind jouw artikelen en foto’s er altijd zo cute uitzien! Super tips! XOXO, daphny

 17. Leuke en zeer handige tips 😉

 18. Merk het zelf ook dat in combinatie met een fulltime baan een planning en overzicht toch wel belangrijk is. Ik zweer dan ook bij mijn schriftjes, apps en agenda. xxx Lucinda

 19. Goede tips! Je agenda is echt super

 20. Wat een leuke agenda!

 21. Wat een fijne tips! De pomodoro methode gebruik ik ook weleens, maar het lukt me niet altijd. Bij mij moet er gewoon vaak een knop om en dan raak ik in een soort ‘werk flow’ ..

 22. Leuke agenda en dat met die timer is wel handig ja! Alleen treuzel ik altijd teveel dus die tijd vliegt zo voorbij en heb ik nog niets gedaan..

 23. Fijne tips! Die kan ik wel gebruiken 🙂

 24. Handige tips! Dat agenda idee voor een blogplanning lijkt me wel wat.

 25. Dank je wel voor de handige en leuke tips, vooral die van de timer. Zelf ben ik iemand dat alles tot op het laatste uitstelt en zo dus niks gedaan krijgt of half werk moet leveren. Jou tips geven me weer goede moed 😀

 26. Heel handig lijstje! Vooral die agenda is heel erg leuk gedaan!

 27. Super inspirerend dat je zoveel gedaan krijgt! Ik ben net weer begonnen met studeren, nadat ik heel lang gewerkt heb, daarnaast ook een blog, sporten, vrijwilligerswerk, sporten enz enz! Fijn te weten dat het kan 😉 Ik ga je filmpje ook even checken, succes!!

 28. Chantal zegt:

  Heet

  Wat een gave agenda zeg. Ik schrijf altijd alles op in een agenda wat ik ga doen en kijk er elke dag in dat helpt goed en hele belangrijke dingen zet ik in me telefoon.

 29. Suzanne zegt:

  Wat een fijne tips! Ik gebruik zelf graag de app ‘shopshop’. Die is heel handig gewoon voor je boodschappen, maar ook om een to do-list in te maken, lijstjes met dingen die je niet moet vergeten mee te nemen enz. Volgens mij is die helaas alleen voor ios.

 30. Marlie zegt:

  Hee,
  Ik ben super fan van jou zou je een keer een artikel of video willen maken over hoe je het beste kunt leren. En de tips wat tips erbij
  X marlie

  1. Ik heb een keer een video gemaakt met studietips, misschien dat je daar wat aan hebt? Die kun je hier vinden: http://www.pinkypolish.nl/2014/04/24/filmpje-studietips-femme/

   1. Marlie zegt:

    Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.