Persoonlijk

Random Foto’s + Persoonlijke Update Zomer 2013

Jeetje, wat is het toch ontzettend lang geleden dat ik een fotodiary-achtig artikel heb gemaakt. Long overdue dus! Voor mijn gevoel is er de afgelopen maanden heel veel veranderd, dus het leek me wel weer eens leuk om een persoonlijke update te doen. Het is niet echt een maandelijks overzicht (deze versie is een beetje een ratjetoe van gebeurtenissen), maar dus eigenlijk een recap van de afgelopen maanden.

Laat ik maar beginnen met deze schaamteloze selfie. Deze foto straalt eigenlijk het volledige gevoel van de afgelopen maanden uit: opluchting. Ik maakte ‘m vlak nadat ik mijn scriptie had ingeleverd en ik was zo ontzettend opgelucht, blij en trots. Het hele verhaal daarachter is in dit artikel te lezen. Later bleek overigens dat ik voor m’n scriptie een 7,3 had gehaald (heel erg fijn natuurlijk), maar überhaupt het inleveren ervan was een mijlpaal die er net nog wat meer bovenuit steekt.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik vorig jaar stage gelopen bij de Efteling. Dat was zo’n geweldige ervaring! Een tijdje geleden hoorde ik dat de Efteling een samenwerking met Blond Amsterdam was aangegaan en ze een geweldig Sprookjesbos-servies zouden uitbrengen. Mijn volledige servies bestaat uit Blond Amsterdam, dus ik moest uiteraard wel een paar items van deze geweldige collectie hebben. Ik kocht 2 ontbijtbordjes bij de Blond Amsterdam-winkel in Amsterdam en nog een XL mok (die komt niet uit deze serie).

Halverwege de maand juli ging ik op vakantie! Voor mij geen zon, zee en strand (daar heb ik zo’n hekel aan), maar Schotland en Engeland! Ik was samen met m’n ouders en we hebben rondgereisd door allerlei gebieden. Mijn Union Jack-toilettas van TBS kon natuurlijk niet ontbreken tijdens deze reis.

Op vakantie neem ik eigenlijk altijd m’n favoriete verzorgingsproducten mee, ook al zijn ze wat aan de grote kant. Tja, ik houd gewoon van een vaste routine, zelfs op vakantie.

Ik wist dat er bij een paar hotels fitnessruimtes zouden zijn, maar dat er eentje zo uitgebreid was als deze had ik niet verwacht! Ik werk sinds een paar maanden samen met een trainer, en deze fitnessruimte had zoveel apparaten dat ik zijn hele schema tijdens m’n vakantie kon doen, dus ik was helemaal happy (en hij vast ook).

Ik heb veel mooie gebieden in Schotland en Engeland gezien, maar dit was toch wel het meest bijzondere uitzicht. Dit was in het Lake District, een geweldig mooi gebied met veel grote meren. Hier wil ik nog wel een keertje naar terug!

Over een paar maanden gaat mijn broer trouwen en ik ben zijn getuige, dus ik heb uiteraard wel een speciale outfit nodig. Het wordt een vrij formele ceremonie, waardoor ik oorspronkelijk van plan was een hoed op te zetten. Ik heb tijdens mijn vakantie allerlei verschillende hoeden en andere haaraccessoires gepast (die vind je echt overal in de UK, veel meer dan in Nederland!). Omdat ik op dat moment nog niet precies wist hoe mijn jurk zou worden (die wordt op dit moment gemaakt, erg spannend) durfde ik het niet aan om alvast iets te kopen. Dit was mijn favoriet, maar nu ik de jurk eerder deze week voor het eerst heb gepast, ben ik blij dat ik ‘m toch niet heb gekocht.

Eenmaal thuis moest ik eventjes op Gascon passen bij mij thuis, dat is natuurlijk altijd leuk! Het is zo’n lieve hond, het liefste zit hij de hele dag op schoot of ligt hij ergens naast je. Ik zie ‘m niet heel vaak (hij woont bij mijn ouders), maar telkens als hij me ziet is hij door het dolle heen.

Ik had al een tijdje deze sportschoenen van Nike op het oog, en opeens stonden ze in de sale op hun website. Ik had dit model al in een andere print en die zitten heerlijk, dus ik besloot ze nu maar te bestellen. Ik ben er helemaal blij mee en ik krijg er ook veel complimenten over op de sportschool. Volgens mij zijn ze inmiddels uitverkocht, maar ik kan dit model van harte aanraden (Nike Free Fit TR III Printed).

Ik kan op de website van mijn sportschool zien hoe vaak ik geweest ben. Dit gaf me even een flinke reality check, want zoals je kunt zien is er vier maanden geleden ‘iets’ gebeurd. Ik probeer al jaren een goede routine op te bouwen en mijn levensstijl onder handen te nemen, maar het lukte gewoon nooit. Ik was een paar weken goed bezig, maar hield het nooit vol.

Een paar maanden geleden was ik het zat. Ik was wat aangekomen, voelde me moe, had gekke kwaaltjes en zat gewoon niet lekker in mijn vel. Ik maakte een afspraak met een coach die mij eerder op de sportschool had begeleid in de hoop dat hij me weer op de rails kon krijgen. Hij wist precies hoe hij op me in moest praten en dat zette me behoorlijk aan het denken. Ik realiseerde toen dat het allemaal wel genoeg was geweest, zo kon ik niet doorgaan, en besloot hem in te schakelen als personal trainer. Jemig, wat een goede beslissing is dat geweest.

Eindelijk is er, na jarenlang zelf aanrommelen, een knop omgegaan. Sporten is geen fase meer, maar een consistente factor in mijn dagelijkse leven geworden. Ik ga nu zo’n 4-5 keer per week naar de sportschool (een combinatie van krachttraining, yoga en pilates), zonder dat het me moeite kost. Ik denk er niet eens meer over na, ik doe het gewoon. Dat heb ik nooit eerder gekund, maar ik voel me er erg goed bij.

Wat voor mij ontzettend heeft geholpen was mijn trainer. Hij is geweldig goed in zijn werk, heeft me perfect door en geeft me extreem veel energie. Ik ben zo blij met hem! Ik heb in het verleden met verschillende coaches op verschillende sportscholen gewerkt, maar blijkbaar is dit dus de perfecte match. Daarnaast heb ik ook niet langer het doel om ‘dun’ te zijn, maar om me sterk te voelen (girlpower, y’all!). Hoewel het vrij lang duurde voordat ik daadwerkelijk resultaat begon te zien, merk ik sinds kort dat mijn hele lichaam verandert. Mijn hele houding is rechter, ik ben sterker en mijn kleren zitten anders. De weegschaal staat al maanden stil, maar voor het eerst sinds bijna 10 jaar kan me dat totaal niet interesseren. I feel good!

Om deze blogpost toch even wat luchtiger af te sluiten: ik heb eindelijk weer nail art herontdekt! Vooral Konad is op dit moment favoriet en ik maakte de afgelopen weken heel wat vrolijke printjes, al is de ene wat beter gelukt dan de ander. Om nog wat meer te kunnen varieren bestelde ik bij Born Pretty Store een aantal nieuwe imageplates, onder andere met Hello Kitty, Snoopy en Winnie de Poeh. Hoe leuk is dat? Hierover komt binnenkort vast nog meer op de site, en in de tussentijd kun je mijn Twitter en Instagram in de gaten houden voor kleine previews van de ontwerpen.

Oef, het was misschien een wat lange persoonlijke update, maar nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte. Ik heb afgelopen dinsdag de laatste herkansing voor mijn bachelor gemaakt (hoe ironisch: ik heb dit hele jaar maar twee herkansingen hoeven doen, waarvan uitgerekend één de allerlaatste is waar mijn hele bachelor van afhangt) en heb het nu heel eventjes iets minder druk. Beauty-artikelen en filmpjes komen er weer héél snel aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Leuk artikel en leuke foto’s 🙂 Wat mooi dat je getuigen mag zijn!

 2. Leuk artikel!
  En je sportschoenen zijn écht helemaal geweldig!!
  Je nailarts zijn ook super tof!

 3. Leuk artikel! En ik vind het super leuk dat je weer meer bezig bent met nailart! Ik heb zin in de artikelen:)

 4. Wat een geweldige Nikes !

 5. Super leuke foto’s!

 6. Wat fijn om te zien hoe goed het met je gaat! 🙂 Erg leuke foto’s! Vooral met Gascon

 7. Leuke foto’s!

 8. Leuke foto’s!

 9. knoopje zegt:

  Leuk om weer eens een verslagje voorbij te zien komen en fijn dat het goed gaat 🙂

  Ik had nog een vraagje waarop jij misschien wel antwoord hebt (dacht ik): ik ben al een tijdje op zoek naar een donkerbruine eyelinerstift, zo een die op een viltstift lijkt. Maar ik kan er nergens een vinden die echt goed donkerbruin is. In engeland had het Boots huismerk er een maar die was heel waterig, en verder kan ik alleen maar zwarte vinden. Heb jij misschien een tip?

 10. Leuk om een update te lezen, en fijn dat je de herkansing achter de rug hebt. Schotland lijkt me erg mooi om eens gezien te hebben!

 11. Leuke foto’s 🙂

 12. Wat een prachtige foto van jou! <3 Je straalt! En wat heerlijk dat je nu hopelijk echt van alle studierompslomp af bent! Dat lijkt me zo'n lekker gevoel!

 13. Wat leuk dat je getuige mag zijn en fijn dat het sporten zo goed gaat!

 14. Leuk om te zien! Super dat het zo goed gaat in de sportschool!!

 15. Leuke foto’s weer! 🙂

 16. Dat gevoel van een scriptie inleveren kan ik me helemaal voorstellen. Ik ben zelf ook afgestudeerd dit jaar en ik geniet er nog elke dag van!

 17. Bianca zegt:

  Leuk, moet je vaker doen zo’ n dairy : D

 18. wat handig zeg die grafiek van de sportschool.

 19. Echt hele leuke foto’s! Super goed dat je weer zo aan het sporten bent! 🙂

 20. Leuk om die foto’s te zien! Zo lief die gascon, hij lijkt een klein beetje op mijn hondje, dat is een beagle maar hij is natuurlijk veel groter hihi! 🙂

 21. Wat leuk om weer eens foto’s te zieen 😀

 22. Leuke foto’s Gave nailart 🙂 En die hond..wat schattig, hoe die z’n pootje tegen je nek heeft!

 23. Wat een mooie foto, die eerste van jou! En Gascon is een schatje, awwww 🙂

 24. Leuke foto’s! Mooie nail-art.

 25. leuke update op deze manier =)

 26. Wat goed dat je zo fanatiek aan het sporten bent zeg! Ik wou dat ik het zo goed vol kon houden, haha 😉

 27. Ook eens leuk, zo lekker persoonlijk 🙂

 28. Supermooie foto’s en wat leuk om te lezen dat het op persoonlijk gebied (sport en studie) goed gaat! Daar krijg ik zelf ook een oppepper van!

 29. Lake District is ook erg mooi! Erg leuke huisjes ook wat daar overal staan

 30. Suzanne zegt:

  Fijn dat het goed met je gaat, ook goed om te horen dat je niet zo veel sport om af te vallen, maar gewoon om je goed te voelen! Nog gefeliciteerd met het behalen van je bachelor!

 31. Sheila zegt:

  Dat verhaal over sporten kan ik me helemaal bij aansluiten, ik ben ook sinds april fanatiek bezig! Ongeveer een jaar geleden heb ik Blogilates ontdekt en telkens nam ik me voor te beginnen, maar het kwam er maar telkens niet van. In april ben ik de workout kalenders van Cassey gaan volgen en wow, ik voel me zo goed nu! Ik kan het zelfs al zien op vakantiefoto’s van een week geleden, ik heb zowaar armspieren =D

 32. TingTing zegt:

  Beetje een late reactie op deze post, maar ik wou toch een comment achterlaten. Ben ontzettend blij voor je dat je je bachelor hebt gehaald! Ik zit nu midden in mijn herkansingsweek waarvan ik vandaag 1 tentamen heb gehad. Donderdag nog 2 en dan hopen dat ik ze alledrie heb gehaald en ook mijn bachelor eindelijk binnen heb na… 6 jaar?

  Grappig dat je broer binnenkort gaat trouwen en getuige bent. Mijn zus gaat binnenkort trouwen en ik ben haar getuige. Kan niet wachten op haar grote dag! Grappig om te lezen hoe parallel mijn events in het leven met die van jou lopen om eerlijk te zijn, nu ik er stil bij sta … Heb dat wel vaker bij het lezen van jouw persoonlijke posts 0.o

 33. Lieve zegt:

  Hey,

  Misschien een rare vraag maar ik weet dat je al zoveel Engelandervaring hebt en zou volgend jaar ook graag Lake district doen en ook wat Schotland. Heb je tips? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.