Make-up Reviews

Real Techniques Kabuki Brush

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik dol ben op de kwasten van Real Techniques. Ik vind ze zo goed! Ze zijn zacht, betaalbaar en hebben unieke vormen die je bij andere merken niet tegenkomt. Een tijdje geleden probeerde ik de Real Techniques Kabuki Brush. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van deze kwast niet zoveel verwachtte, maar boy was I wrong! Het is alweer zo’n fijne….

Net als alle andere kwasten van Real Techniques worden voor de Kabuki Brush alleen synthetische haren gebruikt. Hierdoor is hij ontzettend zacht! Je kunt ‘m door de synthetische haren zowel met poeder- als crèmeproducten gebruiken.

Hoewel deze kwast de naam ‘Kabuki Brush’ draagt, vind ik dit niet een ‘echte’ kabukikwast. Die zijn namelijk meestal rond afgesneden, terwijl deze kwast een vlakke bovenkant heeft. En dat is nou juist precies waarom ik hem zo fijn vind! Ik gebruik deze kwast sinds een paar weken om poeder mee aan te brengen en ik vind het geweldig werken. Ik breng mijn poeder altijd deppend aan (zodat de foundation en concealer niet cakey worden), en dan kan door deze vlakke vorm perfect! Doordat hij schuin afloopt kun je ook nog eens makkelijk rondom je neus en ogen werken, want daar komt hij makkelijk bij.

De haren zijn ontzettend zacht en flexibel, maar hebben toch een bepaalde stevigheid. Hierdoor kun je makkelijk producten dekkend aanbrengen, maar blijft de kwast luchtig genoeg zodat hij soepel aan blijft voelen. Hij is echter niet stevig genoeg voor vloeibare foundation, maar absoluut geschikt voor allerlei soorten (minerale) poeder. Ik gebruik hem het liefste met mijn MAC Mineralize Skinfinish Natural om mijn foundation te fixeren.

Het idee achter de Kabuki Brush is een beetje een gimmick, want je kunt hem namelijk openklappen zodat er een smalle lange kwast ontstaat. Hiermee zou je bijvoorbeeld bronzer aan kunnen brengen, maar persoonlijk vind ik het voor geen ene meter werken. De kwast is daarvoor veel te groot en je kunt niet precies bepalen waar je de bronzer zou willen hebben. Ik kan me wel voorstellen dat het goed werkt als je hem op je lichaam of decolleté zou willen gebruiken.

Ik houd hem het liefste ingeklapt en dat werkt voor mij prima. Gelukkig raakt hij ook niet makkelijk los (de twee delen zitten met een sterke magneet verbonden), dus je hoeft niet bang te zijn dat hij uit zichzelf opeens openklapt. Het is best een leuk idee, maar van mij had deze functie best weggelaten kunnen worden.

Real Techniques laat me gelukkig niet in de steek en heeft me met de Kabuki Brush erg blij gemaakt! Ik heb talloze verschillende poederkwasten, maar dit is op dit moment wel mijn favoriet. Bovendien is hij prima betaalbaar. Afhankelijk van de webshop waar je hem bestelt kost hij ongeveer $10.00/€15,00.

Real Techniques wordt niet in ‘gewone’ winkels in Nederland verkocht, maar is wel goed online verkrijgbaar. Ik koop mijn kwasten van Real Techniques altijd bij iHerb, een Amerikaanse webshop, en daar betaalde ik $10.00 (ongeveer €7,50). Met de code DUZ736 krijg je $10 korting op je eerste bestelling van $40.00 of meer en $5 korting als je voor minder bestelt. Een nadeel van iHerb is dat je alleen met creditcard kunt betalen. De kwasten van Real Techniques worden ook bij de Nederlandse webshop The Makeup Spot verkocht. Bij deze webshop kun je o.a. met iDeal betalen, maar ben je iets duurder uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Leuke review! Ik hoop hem volgende keer in de UK te scoren (:

  Heb je m’n winactie al gezien? Misschien iets voor jou!?
  http://whatevergivesjoy.blogspot.be/2013/06/winactie.html

 2. Ik gebruik de RT kwasten elke dag 🙂

 3. Ziet er mooi uit!

 4. Lijkt me een erg fijne kwast!!

 5. Mooie prijs voor zo’n kwast!

 6. Fijne review, ik vind de RT kwasten ook erg fijn, maar deze heb ik nog niet.

 7. victoria zegt:

  Wauw bedankt voor de tip, kortingscode en vooral de site! Ik heb net meteen de core collection kit, travel kit en de blush brush besteld voor maar 27 euro besteld! Wauwie dat is zeker goedkoop aangezien normaal al 1 kit 26 euro kost. Thanks! xxx

  1. Geen dank! Ik bestel ze daar het liefste omdat ze daar zo goedkoop zijn 😉 Veel plezier ermee!

 8. Wat een kleintje :3

 9. Wat een leuke haha

  XO

 10. Ik gebruik zelf geen foundation o.i.d dus deze zal ik niet nodig hebben, maar hij ziet er wel goed uit!

 11. had hem bijna besteld toch maar niet gedaan omdat ik dacht hem niet vaak te gaan gebruiken. Nu toch weer iets spijt haha:)

 12. lissa zegt:

  Ik gebruik hem ook elke dag voor poeder en vind hem heel erg fijn.
  Ik vind alle kwasten van RT echt heel erg fijn. Enkel de LE duo fiber kwasten vallen erg tegen vind ik!

  1. Die vond ik zelf ook niet fantastisch helaas… Jammer, maar gelukkig zijn de rest van de kwasten echt goed 🙂

 13. Ziet er erg goed uit!

 14. Ik heb nog nooit een kabukikwast gebruikt, dus als ik er 1 aan ga schaffen lijkt deze mij wel een goede!

 15. Ziet er goed uit!

 16. Ik ben zelf helemaal gek op de Expert Face Brush! Ik ga snel er nog wat in slaan!

  1. Die is inderdaad ook erg fijn! Ik heb er inmiddels 2 van, ideaal voor vloeibare foundation 😀

 17. Bianca zegt:

  Je kunt RT kwasten ook kopen bij aliceandjo

  1. Klopt, maar ik heb ‘m er niet bijgezet omdat ze deze kwast niet op hun site hebben staan!

 18. Ik vind kabuki’s altijd zo cute… 🙂 Ik heb er eentje van e.l.f. en eentje van Smashbox.

 19. mooie kwast..! 🙂

 20. deze lijkt me super fijn!

 21. Lijkt me een hele fijne kabuki. RT is er toch opnieuw in geslaagd een kwast te ontwikkelen die ik nog nooit ergens anders gezien heb 🙂

 22. tamara zegt:

  hoelang duurt het voor dat je bestelling binnen is op iherb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.