Lifestyle

Recept: Couscoussalade (Vegetarisch)

Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik ben wel dol op gezond en lekker eten! Dit is een gerecht dat jullie waarschijnlijk al vrij vaak voorbij hebben zien komen op Twitter, aangezien ik het regelmatig eet. Ik zet het ook vaak aan gasten voor en het valt telkens weer in de smaak. Succes gegarandeerd! Jullie waren erg benieuwd daar het recept, dus bij deze.

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 70 gram couscous
  • 1/3 pakje feta
  • 2 kleine paprika’s of 1 grote (kleur maakt niet uit)
  • 1/2 courgette
  • pijnboompitjes
  • zongedroogde tomaatjes (als het kan uit de koeling of van de markt, die zijn het lekkerste!)
  • honing
  • balsamicoazijn


Begin met het grillen van de groente, aangezien dat de meeste tijd in beslag neemt. Snijd de courgette in plakken en de paprika’s in repen. Ik gebruik voor het grillen een grillpan (gewoon te koop bij Ikea of Hema), maar je kan ook een contactgrill gebruiken. Het grillen maakt de groente lekker zoet en geeft ze een specifieke smaak die je alleen door het grillen krijgt. Keer ze regelmatig om! De groenten zijn klaar wanneer ze zacht geworden zijn en grillstreepjes hebben gekeregen:

Terwijl de groenten in de pan zitten kan je de couscous bereiden. Je kan gewoon de aanwijzingen op het pakje volgen, maar ik maak het mezelf meestal zo makkelijk mogelijk. Ik doe de couscous in een schaaltje en doe daar warm water overheen zodat de couscous net onder staat en roer het even door. Als de couscous na het opnemen van al het water nog niet helemaal zacht is doe ik er nog wat extra water bij, net zo lang totdat het gaar is.

Hierna is het tijd om de pijnboompitjes even te roosteren in een koekenpan. Bak de pitjes in een droge koekenpan en keer ze regelmatig om. Houd ze goed in de gaten, want ze gaan hard! Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes en de gegrilde groente in stukjes en verkruimel de feta. Meng alle ingrediënten in een schaal (inclusief de couscous) en voeg een scheutje balsamicoazijn en honing toe (ongeveer een kleine eetlepel). Even alles goed door elkaar husselen en je salade is klaar!

Dit is zo lekker, ik zou dit echt elke dag kunnen eten! Je kan deze salade overigens ook erg goed van tevoren maken (voeg dan pas de honing en balsamicoazijn toe vlak voordat je het serveert), ideaal wanneer je gasten hebt of lekker om als lunch mee te nemen. Deze versie is vegetarisch omdat ik liever geen vlees eet, maar je kan er natuurlijk ook bijvoorbeeld kip doorheen doen. Ook vervang ik de courgette soms door tuinerwtjes uit de vriezer (even afspoelen met warm water om ze te ontdooien) en ook die combinatie is erg lekker. Succes ermee en eet smakelijk!

28 Comments

  • Reply
    Yvonne
    18 augustus 2011 at 07:27

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmm… lekker!

  • Reply
    By Sjanty
    18 augustus 2011 at 07:49

    Dat ziet er zeker lekker uit! Da’s een keer het proberen waard!

  • Reply
    Marloes
    18 augustus 2011 at 09:19

    Lijkt me erg lekker! Maar dan zou ik er toch vlees doorheen doen!

  • Reply
    Elinedroomt
    18 augustus 2011 at 10:09

    Dit ziet er een lekker receptje uit! Ik maak ook soms couscous salade, maar dan enkel met koude groeten: tomaatjes, komkommer, paprika, ananas, rozijnen, kruiden, … Heerlijk op warme zomerdagen 🙂

  • Reply
    Esmay
    18 augustus 2011 at 10:38

    Klinkt lekker ^^

  • Reply
    LimitedAddictionNails
    18 augustus 2011 at 10:52

    Ik lust dat zeker weten niet! Ik hou van Kip Siam, maar dan met gehakt 😛 En dan nog extra groenten enzo erbij… Zo lekker!

  • Reply
    femketje
    18 augustus 2011 at 11:27

    ziet er goed uit 😀

  • Reply
    LottedeJ
    18 augustus 2011 at 11:32

    Oooh, dat lijkt me inderdaad heerlijk! Ik ben gek op couscous en op groenten, én op feta, dus dat moet helemaal goedkomen!

  • Reply
    Renske
    18 augustus 2011 at 11:51

    Oeehh dit lijkt me zo lekker. Ben gek op couscous, maar heb het nog nooit zo gegeten.

  • Reply
    Valérie
    18 augustus 2011 at 11:55

    Jaaa hier zat ik al eeuwen op te wachten haha! Het water loopt me in de mond, ik ga het snel maken. 😀

  • Reply
    Cari
    18 augustus 2011 at 16:11

    Oei, dat ziet er lekker uit! Ik ga zeker een keertje maken. Bedankt voor het recept!

  • Reply
    Evelyn
    18 augustus 2011 at 16:20

    Ziet er goed uit! Ga ik eens proberen binnenkort!

  • Reply
    Nicole
    18 augustus 2011 at 17:11

    ziet er lekker uit!

  • Reply
    Fabiola
    18 augustus 2011 at 19:08

    Ziet er lekker uit! Ik kook zelf graag met quinoa, dat lijkt ook wel een beetje op couscous, maar heeft een wat grovere structuur. 🙂

    • Reply
      Charlotte
      18 augustus 2011 at 20:17

      Dat heb ik toevallig vanavond voor het eerst gegeten! Ik moet er nog een beetje mee experimenteren, maar ik denk dat ik het erg lekker ga vinden 😀

  • Reply
    Nina
    18 augustus 2011 at 22:52

    Mm… dit ga ik eens koken thuis. Ik ben namelijk vegatarisch dus dit lijkt me heerlijk.

  • Reply
    Brenda
    19 augustus 2011 at 00:58

    Ik ben allergisch voor pijnboompitjes… Heb je tips waar ik deze door kan vervangen en het toch nog lekker is? (ik heb namelijk geen idee, hoe die smaken, omdat ik ze dus nooit mag eten)

    • Reply
      Charlotte
      19 augustus 2011 at 11:05

      Dan kan je ze er prima uitlaten!

      • Reply
        Brenda
        22 augustus 2011 at 01:00

        Oh ja? Dan ga ik dit eens maken 🙂 Bedankt!

  • Reply
    Nynke-Boudien
    19 augustus 2011 at 18:44

    Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt, maar dan zonder de tomaatjes. Ik vind het echt heerlijk en ik ben vegetarisch dus je mag vaker zulke recepten plaatsen! 🙂

  • Reply
    Josje
    20 augustus 2011 at 21:08

    al 2 dagen geen artikel..

    erg slecht.

    kun je zeggen dat ik zeur of val over kleine dingen.

    maar zoiets zul je bij grote blogs niet tegenkomen

    • Reply
      Eline
      21 augustus 2011 at 19:29

      niet iedereen heeft evenveel tijd

  • Reply
    Marieke
    2 september 2011 at 15:43

    Dit ga ik mijn ouders een keer voorzetten! Mama wil toch dat ik leer koken en aangezien ik de enige in het gezin ben die vegetarisch is, is dit een fantastisch recept om ze te leren dat zonder vlees helemaal niet zo slecht is.

  • Reply
    Julie
    15 november 2011 at 20:29

    net gemaakt, het was superlekker!

  • Reply
    Lizzy
    3 april 2012 at 16:16

    Oohhhh jumm! Dit ga ik ook een keertje maken! Ziet er heel goed uit.

  • Reply
    Online regnskabsprogram
    3 november 2012 at 16:26

    I’m still learning from you, while I’m trying to achieve my goals. I certainly liked reading all that is written on your blog.Keep the aarticles coming. I enjoyed it!

  • Reply
    payday loans for unemployed
    12 maart 2013 at 07:48

    Wonderful study adore it please post much more like this! Do you’ve a facebook page? I’ll adhere to you.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.