Lifestyle

Recept: Couscoussalade (Vegetarisch)

Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik ben wel dol op gezond en lekker eten! Dit is een gerecht dat jullie waarschijnlijk al vrij vaak voorbij hebben zien komen op Twitter, aangezien ik het regelmatig eet. Ik zet het ook vaak aan gasten voor en het valt telkens weer in de smaak. Succes gegarandeerd! Jullie waren erg benieuwd daar het recept, dus bij deze.

Benodigdheden voor 1 persoon

 • 70 gram couscous
 • 1/3 pakje feta
 • 2 kleine paprika’s of 1 grote (kleur maakt niet uit)
 • 1/2 courgette
 • pijnboompitjes
 • zongedroogde tomaatjes (als het kan uit de koeling of van de markt, die zijn het lekkerste!)
 • honing
 • balsamicoazijn


Begin met het grillen van de groente, aangezien dat de meeste tijd in beslag neemt. Snijd de courgette in plakken en de paprika’s in repen. Ik gebruik voor het grillen een grillpan (gewoon te koop bij Ikea of Hema), maar je kan ook een contactgrill gebruiken. Het grillen maakt de groente lekker zoet en geeft ze een specifieke smaak die je alleen door het grillen krijgt. Keer ze regelmatig om! De groenten zijn klaar wanneer ze zacht geworden zijn en grillstreepjes hebben gekeregen:

Terwijl de groenten in de pan zitten kan je de couscous bereiden. Je kan gewoon de aanwijzingen op het pakje volgen, maar ik maak het mezelf meestal zo makkelijk mogelijk. Ik doe de couscous in een schaaltje en doe daar warm water overheen zodat de couscous net onder staat en roer het even door. Als de couscous na het opnemen van al het water nog niet helemaal zacht is doe ik er nog wat extra water bij, net zo lang totdat het gaar is.

Hierna is het tijd om de pijnboompitjes even te roosteren in een koekenpan. Bak de pitjes in een droge koekenpan en keer ze regelmatig om. Houd ze goed in de gaten, want ze gaan hard! Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes en de gegrilde groente in stukjes en verkruimel de feta. Meng alle ingrediënten in een schaal (inclusief de couscous) en voeg een scheutje balsamicoazijn en honing toe (ongeveer een kleine eetlepel). Even alles goed door elkaar husselen en je salade is klaar!

Dit is zo lekker, ik zou dit echt elke dag kunnen eten! Je kan deze salade overigens ook erg goed van tevoren maken (voeg dan pas de honing en balsamicoazijn toe vlak voordat je het serveert), ideaal wanneer je gasten hebt of lekker om als lunch mee te nemen. Deze versie is vegetarisch omdat ik liever geen vlees eet, maar je kan er natuurlijk ook bijvoorbeeld kip doorheen doen. Ook vervang ik de courgette soms door tuinerwtjes uit de vriezer (even afspoelen met warm water om ze te ontdooien) en ook die combinatie is erg lekker. Succes ermee en eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Yvonne zegt:

  Mmmmmmmmmmmmmmmmmm… lekker!

 2. Dat ziet er zeker lekker uit! Da’s een keer het proberen waard!

 3. Lijkt me erg lekker! Maar dan zou ik er toch vlees doorheen doen!

 4. Dit ziet er een lekker receptje uit! Ik maak ook soms couscous salade, maar dan enkel met koude groeten: tomaatjes, komkommer, paprika, ananas, rozijnen, kruiden, … Heerlijk op warme zomerdagen 🙂

 5. Klinkt lekker ^^

 6. Ik lust dat zeker weten niet! Ik hou van Kip Siam, maar dan met gehakt 😛 En dan nog extra groenten enzo erbij… Zo lekker!

 7. ziet er goed uit 😀

 8. Oooh, dat lijkt me inderdaad heerlijk! Ik ben gek op couscous en op groenten, én op feta, dus dat moet helemaal goedkomen!

 9. Renske zegt:

  Oeehh dit lijkt me zo lekker. Ben gek op couscous, maar heb het nog nooit zo gegeten.

 10. Valérie zegt:

  Jaaa hier zat ik al eeuwen op te wachten haha! Het water loopt me in de mond, ik ga het snel maken. 😀

 11. Oei, dat ziet er lekker uit! Ik ga zeker een keertje maken. Bedankt voor het recept!

 12. Ziet er goed uit! Ga ik eens proberen binnenkort!

 13. ziet er lekker uit!

 14. Fabiola zegt:

  Ziet er lekker uit! Ik kook zelf graag met quinoa, dat lijkt ook wel een beetje op couscous, maar heeft een wat grovere structuur. 🙂

  1. Dat heb ik toevallig vanavond voor het eerst gegeten! Ik moet er nog een beetje mee experimenteren, maar ik denk dat ik het erg lekker ga vinden 😀

 15. Mm… dit ga ik eens koken thuis. Ik ben namelijk vegatarisch dus dit lijkt me heerlijk.

 16. Brenda zegt:

  Ik ben allergisch voor pijnboompitjes… Heb je tips waar ik deze door kan vervangen en het toch nog lekker is? (ik heb namelijk geen idee, hoe die smaken, omdat ik ze dus nooit mag eten)

  1. Dan kan je ze er prima uitlaten!

   1. Brenda zegt:

    Oh ja? Dan ga ik dit eens maken 🙂 Bedankt!

 17. Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt, maar dan zonder de tomaatjes. Ik vind het echt heerlijk en ik ben vegetarisch dus je mag vaker zulke recepten plaatsen! 🙂

 18. Josje zegt:

  al 2 dagen geen artikel..

  erg slecht.

  kun je zeggen dat ik zeur of val over kleine dingen.

  maar zoiets zul je bij grote blogs niet tegenkomen

  1. niet iedereen heeft evenveel tijd

 19. Marieke zegt:

  Dit ga ik mijn ouders een keer voorzetten! Mama wil toch dat ik leer koken en aangezien ik de enige in het gezin ben die vegetarisch is, is dit een fantastisch recept om ze te leren dat zonder vlees helemaal niet zo slecht is.

 20. Julie zegt:

  net gemaakt, het was superlekker!

 21. Oohhhh jumm! Dit ga ik ook een keertje maken! Ziet er heel goed uit.

 22. I’m still learning from you, while I’m trying to achieve my goals. I certainly liked reading all that is written on your blog.Keep the aarticles coming. I enjoyed it!

 23. Wonderful study adore it please post much more like this! Do you’ve a facebook page? I’ll adhere to you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.