Lifestyle

Recept: Salade met linzen, bietjes, macadamianoten en mosterddressing

Ik probeer gezond te eten, maar daarbij is het vooral belangrijk dat het lekker is. Salades eet ik regelmatig en neem ik vaak mee naar m’n werk, maar soms wordt het ook een beetje saai. Ik ben dus altijd op zoek naar lekkere varianten. Bij Juice & Salad at ik een keertje de Australian salade, een salade met rijst, bietjes, feta, macadamianoten en een lekkere mosterddressing. Die was zo lekker dat ik ‘m besloot op m’n eigen manier na te maken. De rijst verving ik door linzen en ik maakte er zelf een mosterdressing bij. Oef, wat heb ik deze al vaak gegeten de afgelopen weken! Ik ga mijn recept met jullie delen.

Macadamia salade - 1

Ingrediënten (voor 1 persoon)

Voor de salade:

 • Half zakje sla (bijvoorbeeld jonge bladsla, romaine of babyspinazie doen het goed!)
 • Half blik linzen (ongeveer 100-120 gram)
 • 60 gram bietjes (uit pot)
 • 50 gram feta
 • Handje macadamianoten

Voor de dressing:

 • Sap van een halve limoen
 • Flinke theelepel mosterd
 • Scheutje olijfolie
 • Druppel vloeibare stevia (honing naar smaak kan ook)
 • Peper en zout naar smaak

Instructies

Spoel de linzen goed af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Je hoeft ze niet te koken, je kunt ze zo eten. Snijd intussen de bietjes fijn en verkruimel de feta. Meng vervolgens de ingrediënten van de dressing door elkaar en je kunt je bord klaarmaken! Ik begin altijd met de sla, daarover de linzen, vervolgens de bietjes, feta, macadamianoten en giet daar de dressing overheen. Eet smakelijk!

Tip: als je de salade mee wilt nemen kun je de losse ingrediënten het beste even apart in plastic zakjes verpakken en de salade ter plekke door elkaar husselen. Dan blijft alles het lekkerste!

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Ik eet de laatste tijd steeds meer salade`s, deze wil ik dus ook zeker eens proberen!
  Liefs

 2. Mm, deze salade klinkt echt heerlijk!

 3. Ah het klinkt heerlijk en het ziet er onwijs lekker uit!

 4. Ik zou deze combinatie niet zo snel maken, maar ik moet toegeven dat het er wel heel lekker uitziet!

 5. Het ziet er heerlijk uit! Dit is iets wat ik zelf zou eten, ik ben heel benieuwd naar de smaak.

 6. Brrr, rode biet. Helaas 🙁

 7. Ziet er heel erg lekker uit!

 8. Dit ziet er echt geweldig uit, komt zeker op tafel in de loop van de week!

 9. Mmm, ziet er echt heel lekker uit!

 10. Oh dit ziet er heerlijk uit! Recepten voor gezonde salades kan ik altijd goed gebruiken!

 11. Hmm, ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op salades!

 12. ziet er delish uit! ♡

 13. Ik lust geen bietjes, maar voor de rest lijkt mij dit heerlijk! Ik ga het denk ik eens proberen met kikkererwten!

 14. klinkt goed!

 15. Oh, heerlijk en perfect als lunch!

 16. Lekker, kleurrijk en gezond, super!

 17. Anne G. zegt:

  Ziet er goed uit! Ga ik binnenkort proberen!

 18. Sophie zegt:

  Mmm… ga ik zeker een keer maken! 🙂

 19. Linda zegt:

  Het klinkt erg lekker, maar rode bietjes vind ik zo niet lekker, brrrr. Is er iets waar je dit mee kunt vervangen?

 20. Chantal zegt:

  Dit recept heb ik afgelopen vrijdag en zaterdag gemaakt. Eerste keer vergeten om de linzen af te spoelen, minder lekker, maar ik merkte wel dat ik dit een goed recept vond. Tweede keer wel afgespoeld, en inderdaad een lekker recept! Mijn moeder en ik hebben ervan zitten smullen. Mijn vader wilde er niks van hebben, hij vond het maar ‘alternatief spul’, maar na een hap genomen te hebben is ook hij om, haha! Gaat komende week nog vaker op het menu staan :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.