Lifestyle

Recept: Salade met linzen, bietjes, macadamianoten en mosterddressing

Ik probeer gezond te eten, maar daarbij is het vooral belangrijk dat het lekker is. Salades eet ik regelmatig en neem ik vaak mee naar m’n werk, maar soms wordt het ook een beetje saai. Ik ben dus altijd op zoek naar lekkere varianten. Bij Juice & Salad at ik een keertje de Australian salade, een salade met rijst, bietjes, feta, macadamianoten en een lekkere mosterddressing. Die was zo lekker dat ik ‘m besloot op m’n eigen manier na te maken. De rijst verving ik door linzen en ik maakte er zelf een mosterdressing bij. Oef, wat heb ik deze al vaak gegeten de afgelopen weken! Ik ga mijn recept met jullie delen.

Macadamia salade - 1

Ingrediënten (voor 1 persoon)

Voor de salade:

 • Half zakje sla (bijvoorbeeld jonge bladsla, romaine of babyspinazie doen het goed!)
 • Half blik linzen (ongeveer 100-120 gram)
 • 60 gram bietjes (uit pot)
 • 50 gram feta
 • Handje macadamianoten

Voor de dressing:

 • Sap van een halve limoen
 • Flinke theelepel mosterd
 • Scheutje olijfolie
 • Druppel vloeibare stevia (honing naar smaak kan ook)
 • Peper en zout naar smaak

Instructies

Spoel de linzen goed af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Je hoeft ze niet te koken, je kunt ze zo eten. Snijd intussen de bietjes fijn en verkruimel de feta. Meng vervolgens de ingrediënten van de dressing door elkaar en je kunt je bord klaarmaken! Ik begin altijd met de sla, daarover de linzen, vervolgens de bietjes, feta, macadamianoten en giet daar de dressing overheen. Eet smakelijk!

Tip: als je de salade mee wilt nemen kun je de losse ingrediënten het beste even apart in plastic zakjes verpakken en de salade ter plekke door elkaar husselen. Dan blijft alles het lekkerste!

21 Comments

 • Reply
  Tineke
  31 augustus 2014 at 07:57

  Ik eet de laatste tijd steeds meer salade`s, deze wil ik dus ook zeker eens proberen!
  Liefs

 • Reply
  Anneloes
  31 augustus 2014 at 08:19

  Mm, deze salade klinkt echt heerlijk!

 • Reply
  Denise
  31 augustus 2014 at 09:01

  Ah het klinkt heerlijk en het ziet er onwijs lekker uit!

 • Reply
  Donna Luisa
  31 augustus 2014 at 09:14

  Ik zou deze combinatie niet zo snel maken, maar ik moet toegeven dat het er wel heel lekker uitziet!

 • Reply
  Beautydagboek
  31 augustus 2014 at 09:35

  Het ziet er heerlijk uit! Dit is iets wat ik zelf zou eten, ik ben heel benieuwd naar de smaak.

 • Reply
  nenacecilia
  31 augustus 2014 at 09:54

  Brrr, rode biet. Helaas 🙁

 • Reply
  Marjolein
  31 augustus 2014 at 10:29

  Ziet er heel erg lekker uit!

 • Reply
  Cheyenne
  31 augustus 2014 at 10:51

  Dit ziet er echt geweldig uit, komt zeker op tafel in de loop van de week!

 • Reply
  Idhuna
  31 augustus 2014 at 12:09

  Mmm, ziet er echt heel lekker uit!

 • Reply
  Myrna
  31 augustus 2014 at 12:11

  Oh dit ziet er heerlijk uit! Recepten voor gezonde salades kan ik altijd goed gebruiken!

 • Reply
  Kelly
  31 augustus 2014 at 12:18

  Hmm, ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op salades!

 • Reply
  femketje
  31 augustus 2014 at 12:19

  ziet er delish uit! ♡

 • Reply
  Roxanne
  31 augustus 2014 at 12:34

  Ik lust geen bietjes, maar voor de rest lijkt mij dit heerlijk! Ik ga het denk ik eens proberen met kikkererwten!

 • Reply
  charile
  31 augustus 2014 at 13:01

  klinkt goed!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  31 augustus 2014 at 13:41

  Oh, heerlijk en perfect als lunch!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  31 augustus 2014 at 13:44

  Lekker, kleurrijk en gezond, super!

 • Reply
  Anne G.
  31 augustus 2014 at 14:21

  Ziet er goed uit! Ga ik binnenkort proberen!

 • Reply
  todayslovely
  31 augustus 2014 at 14:58

  Yummy!

 • Reply
  Sophie
  1 september 2014 at 19:19

  Mmm… ga ik zeker een keer maken! 🙂

 • Reply
  Linda
  2 september 2014 at 06:53

  Het klinkt erg lekker, maar rode bietjes vind ik zo niet lekker, brrrr. Is er iets waar je dit mee kunt vervangen?

 • Reply
  Chantal
  15 november 2015 at 22:04

  Dit recept heb ik afgelopen vrijdag en zaterdag gemaakt. Eerste keer vergeten om de linzen af te spoelen, minder lekker, maar ik merkte wel dat ik dit een goed recept vond. Tweede keer wel afgespoeld, en inderdaad een lekker recept! Mijn moeder en ik hebben ervan zitten smullen. Mijn vader wilde er niks van hebben, hij vond het maar ‘alternatief spul’, maar na een hap genomen te hebben is ook hij om, haha! Gaat komende week nog vaker op het menu staan :).

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.