Huidverzorging

Report: VISIA scan + Peeling bij Velthuiskliniek

Vorige week was ik uitgenodigd bij de Vetlhuiskliniek om meer te weten te komen over botox, fillers en andere manieren om je huid te verbeteren. Ontzettend interessant dus, al is het voor mij nog niet helemaal aan de orde. Maar, ik was er niet voor niets, want daarnaast werd er een VISIA scan van mijn huid gemaakt en heb ik voor het eerst een peeling ondergaan! Daar was ik erg benieuwd naar, want mijn huid is de laatste tijd wat onrustig. Lees verder om er meer over te weten te komen!

Hoewel het voor mij voorlopig nog niet aan de orde is, vond ik het heel interessant om meer over injectables zoals botox en fillers te weten te komen. Er zijn in elk geval allerlei manieren om de verouderende huid op een natuurlijk ogende manier te verbeteren waardoor je hele uitstraling enorm verbetert. Ik heb nooit heel negatief gedacht over botox en zeker na deze middag was ik absoluut geïnteresseerd. Wellicht dat jullie daar over een jaar of 10 een review van gaan zien…

Oppervlakkige Peeling

Naast injectables kwamen ook andere behandelingen aan bod, zoals laserbehandelingen en peelings. Vooral een peeling leek mij erg interessant! Een peeling kan voor veel huidproblemen een makkelijke en laagdrempelige oplossing zijn. Zo kan een peeling actieve acne, een doffe huid of een onregelmatige huidstructuur al flink verbeteren. Een peeling bestaat meestal uit twee soorten zuren (glycoolzuur tegen huidveroudering en salicylzuur tegen acne) die als het ware een laagje van de huid afweken, waardoor er weer een frisse stralende huid onder tevoorschijn komt. De werking van deze zuren is vergelijkbaar met de zuren die je in gangbare exfolianten vindt, maar dan met een veel hoger percentage. Hierdoor is zo’n behandeling heel effectief, maar is het ook wat heftiger voor je huid.

VISIA scan

Voorafgaand aan de peeling werd er eerst een VISIA scan gemaakt, waarbij er goed gekeken kon worden hoe mijn huid ervoor stond. Met de VISIA wordt gemeten hoe het met lijntjes, pigmentvlekjes, roodheid, structuur en porphyrinen gesteld is. Dat vond ik ontzettend interessant, want ik was vooral benieuwd hoe het zat met de zonneschade die mijn huid heeft opgelopen. Sinds een jaar of 8 kom ik nauwelijks meer (onbeschermd) in de zon, maar als kind ben ik behoorlijk verbrand geweest. Ik was benieuwd of dat zijn sporen had nagelaten op mijn huid.

Velthuis Kliniek - 3

Op bovenstaande foto kunnen jullie een overzicht van de genomen foto’s zien. Boven elke foto zie je een percentage staan, dat is als het ware de score van mijn huid op dat gebied. Een score van 50% kan als ‘normaal’ voor mijn leeftijd gezien worden, alles daar boven is extra goed, maar met scores daaronder is het wat minder goed gesteld. Gelukkig scoor ik op het gebied van rimpels (94%), textuur (76%) en poriën (75%) erg goed en is ook mijn score voor vlekken (43%) en rode plekken (49%) niet echt verkeerd. Mijn scores voor UV-vlekken (39%), bruine vlekken (36%) en de P.acne bacterie (8%) zijn dan weer even wat minder positief.

Velthuis Kliniek - 4

Ik heb hierboven nog even de foto’s gezet waar ik het meest van onder de indruk was, namelijk de bruine vlekken en de P.acne bacterie. Yikes, dat was even schrikken! Ik had wel verwacht dat er aardig wat te zien zou zijn, maar ik had niet gedacht dat het zo erg zou zijn. Nou is het natuurlijk wel zo dat ik van mezelf al aardig wat sproetjes heb en die natuurlijk met zo’n scan extra te zien zijn, maar het is wel raar om te zien hoe diep zulke plekken nou eigenlijk zitten. Hoe donkerder de vlek, hoe dieper in de huid het zit. Kortom, ik ga braaf dagelijks SPF smeren, nog beter dan ik vroeger al deed! Ook was ik erg verrast om de scan van de P.acne bacterie te zien. Deze bacterie is altijd al aanwezig in de huid, maar kan in verhoogde concentratie zorgen voor puistjes en acne. Op de rechterfoto zijn minuscule oranje stipjes te zien op de plekken waar deze bacteriën extra aanwezig zijn. Dit zijn ook echt de plekken waar ik meestal puistjes krijg, erg apart om zo concreet te zien!

Velthuis Kliniek - 1

Peeling

Na de scan kreeg ik een oppervlakkige peeling met glycoolzuur en salicylzuur. De glycoolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering en salicylzuur helpt tegen puistjes en onzuiverheden. Ik heb eigenlijk geen foto’s van de behandeling genomen, want het ging heel erg snel! Mijn huid reageerde vrij heftig op de peeling, waardoor de zuren vrij kort op mijn huid hebben gezeten. Huidtherapeute Annelijn van Ierland bracht daarna een vloeistof aan die de zuren neutraliseerde en verkoelde vervolgens de huid met een natte vochtige doek. Mijn huid was het eerste uur nog wat aan de rode kant, maar daarna was er niks raars meer te zien. Een peeling is niet heel comfortabel omdat het een beetje prikt, maar echt vervelend vond ik het zeker niet. Naarmate je vaker zo’n behandeling ondergaat zal de huid er meer aan wennen en kan de sterkte van de zuren iets opgehoogd worden. Vaak wordt ook aangeraden om een serie van meerdere behandelingen achter elkaar te volgen, zodat het echt een verschil kan maken. Hoe zo’n peeling in z’n werk gaat kun je ook nog in deze video zien.

Resultaat

Na deze ene behandeling is het misschien wat moeilijk om al een groot verschil te zien, maar ik heb wel gemerkt dat mijn huid er een stukje op vooruit is gegaan. De structuur lijkt iets gelijkmatiger en de teint lijkt egaler te zijn. Toen ik gisteren in de spiegel keek viel het me op dat mijn huid (zonder make-up) er verrassend goed uitzag en ik denk dat dat echt te danken is aan de peeling. Bovendien leken bestaande puistjes die ik tijdens de peeling al had extra snel weg te trekken. Ik heb geen grote huidproblemen die ik momenteel met zo’n peeling zou willen aanpakken, maar ik denk dat ik zeker nog een keer terugga om de conditie van mijn huid goed te houden.

Een peeling is in elk geval de moeite waard als je last hebt van een onzuivere, doffe of onregelmatige huid! De exacte prijzen voor een peeling kun je hier vinden, voor een peeling voor het hele gezicht betaal je ongeveer €75,00 en er zijn verschillende abonnementen beschikbaar waarbij je korting krijgt bij meerdere behandelingen. De Velthuiskliniek
heeft locaties in Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven en Enschede.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Ik zou ook wel zo’n peeling willen ondergaan! Super fijn artikel!

 2. Interessant! Ik zou ook supergraag zo’n VISIA scan laten maken van mijn huis. Lijkt me echt heel interessant.

  1. Ben ook benieuwd hoe het mijn huis staat hihi

 3. Wat een goed geschreven artikel.
  Je hebt het duidelijk uitgelegd wat deze behandeling voor het gezicht inhoud. Nooit geweten dat dit alles door een scan te laten doen zo goed te zien is.

  Fijne dag Xoxo

 4. Ik zou ook graag zo’n scan laten maken! Het lijkt me erg beangstigend om het resultaat en alle ‘schade’ te zien, maar wel heel interessant en leerrijk natuurlijk. Zeker als er dan ook iets kan aan gedaan worden met een peeling of andere behandeling.

 5. De VISIA scan lijkt me heel nuttig, ik zou ook graag wat meer te weten willen komen over mijn eigen huid. Interessant artikel!

 6. Wat interessant om zo die foto’s te zien! Ik zou ook wel een keertje zo een scan willen laten maken, lijkt me heel nuttig!

 7. Wat gaaf om te zien zeg die scan!

 8. Wat interessant! Liefs’ Iris

 9. Super leuk om over te lezen!

 10. Interessant om dat zo eens allemaal over je huid te weten te komen! Ik ben nu serieus benieuwd hoe het met mijn huid gesteld is… Zo’n peeling lijkt me ook goed, ik zie ze ook altijd bij Mascha, en hoe goed het resultaat is.

 11. Wat interessant om je huid zo te zien! Daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar :). Voor mijn acné heb ik inmiddels 8 peelings met lactaatzuur gehad, en het is echt ENORM opgeknapt. Wat ik helemaal fantastisch vind is dat ook littekens/verkleuringen die ik had door de puistjes steeds meer vervagen. I love peelings :).

 12. Die peeling klinkt echt goed!

 13. Wel even confronterend denk ik. Maar toch wel interessant en goed om weten!

 14. heel interessant artikel meis =)

 15. Melanie zegt:

  Ik heb zeker interesse in een VISIA scan. Ik ben erg benieuwd hoe mijn huid er aan toe is….zal wel ff schrikken zijn, maar ja…weet je het wel ;-). Goed artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.