Huidverzorging Reviews

Review: Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF 20 + SPF 30

Zoals jullie weten ben ik behoorlijk braaf ik het beschermen van mijn huid tegen de zon. Ik heb lange tijd de Sunfluid SPF 50 van Eucerin gebruikt, maar aangezien ik die alweer bijna een jaar heb werd het tijd voor een nieuwe (de betrouwbaarheid neemt na een jaar enorm af). Het nadeel van Eucerin is dat het vrij moeilijk verkrijgbaar is. Gelukkig heeft Biodermal een vergelijkbaar product in het assortiment en die is wél makkelijk verkrijgbaar!

De Biodermal Matterende Zonnefluïde is verkrijgbaar in twee versies, SPF 20 en SPF 30. Biodermal heeft ook nog een gezichtscrème met SPF 50 in het assortiment, maar die is minder geschikt voor de vette huid. De Matterende Zonnefluïde belooft de huid te beschermen tegen huidveroudering en pigmentvlekken. Logisch, want de zon is de grootste huidverouderaar en ook pigmentvlekken ontstaan meestal door de zon. De fluïde belooft ultra-licht, niet vet en waterresistant te zijn. Klinkt veelbelovend!

De Zonnefluïde zit in flesje van 50ml. Ik vind de verpakking een stuk eleganter dan de Eucerin Sun Fluid! Uiteindelijk maakt de verpakking natuurlijk niet uit, zolang het product maar goed zijn werk doet, maar het is natuurlijk niet verkeerd.

De lotion is zoals Biodermal belooft ontzettend vloeibaar. Dat is nog eens een verschil met een dikke zonnebrand-crème! De lotion met SPF 30 is iets dikker dan de versie met SPF 20, maar dat is vrij logisch, aangezien een hogere SPF een product altijd iets dikke maakt. In vergelijking met de Eucerin Sun Fluid vind ik de Biodermal Matterende Zonnefluïde overigens veel fijner. Hij is nóg dunner, nog minder vet en werkt nog meer matterend! Ideaal, nietwaar?

Afhankelijk van je huidtype kan je ervoor kiezen om vervolgens nog een dagcrème te gebruiken. Ik doe dat wel, aangezien mijn huid aan de droge kant is, maar meiden met een zeer vette huid hebben aan deze lotion meer dan genoeg.

Move over, Eucerin Sun Fluid, want ik heb een nieuwe favoriet! Eindelijk een goede zonnebrand voor het gezicht die de huid niet vet maakt, betaalbaar is (€12,95 of €13,95, afhankelijk van de factor) en die makkelijk verkrijgbaar is. Wat willen we nog meer? Oké, ik had liever gezien dat deze fluïde ook in SPF 50 verkrijgbaar was geweest, maar aangezien SPF 30 eigenlijk al meer dan genoeg is vind ik het prima zo. Een absolute aanrader!

Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF 20 kost €12,95 en SPF 30 kost €13,95. Biodermal is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

P.S. De zonneproducten van Biodermal zijn t/m 14 augustus 2011 1+1 gratis bij Etos!

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Wauw, dat klinkt wel heel fijn!

 2. Ben zelf heel erg fan van de Sun Fluid, omdat deze parfum vrij is. Bevat de Zonnefluide van Biodermal parfum?

 3. Klinkt goed! Ik vind de producten van Biodermal echt heel fijn 😀
  x

 4. Deze producten van biodermal lijken me super.. Ik betwijfel alleen of we nog zonnebrandcreme nodig hebben in nl.. Bagger weer! Bleh

  1. Yvonne zegt:

   Ja echt wel. Gewoon te triest voor woorden 🙁

 5. Oeh, lijkt me erg fijn!! Ik ben alleen wel benieuwd naar de ingrediënten. Zitten er siliconen, parfum of alcohol denat in? Dat laatste vond ik bij Eucerin niet echt prettig namelijk.. Goed dat je zoveel aandacht besteedt aan zonverzorging 🙂

  1. Jolanda zegt:

   Ja, dat lijkt me ook handig, zeker voor meiden met een zeer gevoelige huid als ik, moeten heel erg opletten met ingredienten!

   1. Jolanda zegt:

    Zie net dat er ook geen ingredientenlijst op de site van Biodermal vermeld staat en dat vind ik persoonlijk altijd wel een beetje verdacht..alsof ze het niet bekend durven te maken…

  2. Kirsten zegt:

   In de versie van spf 30 zit parfum, ongeveer in het midden van de ingredienten lijst! Er zit geen alcohol denat in, maar wel Benzyl alcohol.
   Ik heb er verder niet echt verstand van dus dit is igg waar ik je mee kon helpen!

   Deze zonnebrand vind ik trouwens erg fijn! Hij laat helemaal geen vet laagje achter en trekt heel snel in. Echt fijn in gebruik! Heb alleen niet het idee dat die heel zuinig is.. maar heb ‘m nu toch niet nodig met dit geweldige weer in Nederland..

   1. Ah, dank je wel voor het delen! 🙂 Helaas voor mijn gevoelige huid niet zo geschikt dus.

 6. Ik heb hem ook, ruikt ook lekker maar mijn gezicht word er toch wel erg vettig van, maar in ieder geval minder dan met zonnebrand voor het lichaam.

 7. Leuk om te lezen dat iedereen meteen zo positief is over dit product! Ik gebruik deze ook en het is echt een grote favoriet van mij! Super product!

 8. Ziet er goed uit ! Ik zal deze zeker uitproberen. aangezien ik me gezicht toch een beetje wil beschermen tegen de zon. zal hopelijk uit testen vor de site 😉
  xxxxliefs

 9. Heb deze ook! Heeeeeel fijn 🙂

 10. Deze zou ik graag willen proberen! Hij klinkt heel fijn en ik hoor in mijn omgeving ook goede dingen over dit product.

 11. Ziet er echt uit als een heel fijn product!
  x

 12. Klinkt erg fijn;a

 13. Van de zomer heb ik biodermal voor het eerst gebruikt en het is echt zo fijn!

 14. O dat klinkt goed! De meeste zonnebrandcremes zijn veel te vettig. De prijs valt me ook erg mee. 🙂

 15. klinkt goed! voor nu zou ik hem niet zo snel meer kopen maar lente volgend jaar zorg ik zeker dat ik een flesje in mijn kast heb staan

 16. EVeline zegt:

  In de belgische kruidvat heb ik toch nog nooit de producten van biodermal gezien…

 17. Melanie zegt:

  Beetje late reactie, maar de zonnefluide SPF50 bestaat inmiddels wel (nog 4 dagen 50% korting bij bol.com :))
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.