Huidverzorging Reviews

REVIEW: Bioré UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 PA++++

Toen ik mezelf een klein jaar geleden in de wereld van Aziatische huidverzorging stortte ging er een wereld voor me open. Hoewel je een Aziatische huidverzorgingsroutine helemaal kunt customizen, is er één productsoort dat nooit mag ontbreken. Een goede zonnebescherming! Ik hamer zelf ook al jaren op het belang van het beschermen van je huid tegen de zon, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook niet elke dag braaf SPF op mijn gezicht smeerde. Tja, ik had de perfecte substantie nog niet gevonden! Totdat ik de Holy Grail van velen ging proberen, namelijk de Bioré UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 PA++++. Dit is echt de meest comfortabele SPF voor het gezicht die ik heb geprobeerd. En waarom? Dat ga ik nu vertellen!

Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 - 4 van 6

Ik heb het al eerder verteld, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: SPF is de beste anti-rimpelcrème. En hoewel je denk dat we het hier in Nederland niet het hele jaar nodig hebben, kan de UV-straling zelfs op een bewolkte dag de huid beschadigen en huidveroudering versnellen. Aziatische dames zijn zich al jaren bewust van de schadelijke invloed van UV-straling op de huid en daarom hebben Aziatische merken ook een breed scala aan SPF-producten in hun assortiment. En die zijn totaal anders dan de Westerse tegenhangers! De substanties zijn lichter, de UVA-bescherming is vaak hoger en ze zijn zodanig geformuleerd dat je ze met gemak met je andere verzorging kunt combineren zonder dat het een vervelende dikke laag wordt.

Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 - 3 van 6

Er zijn dus ontzettend veel opties verkrijgbaar, maar één van de populairsten is de Bioré UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 PA++++, die veelal wordt geprezen vanwege de gel-achtige substantie. Deze gel heeft dus SPF 50 en een UVA-bescherming van PA++++. Hartstikke prima dus! Dit product wordt vooral aangeraden voor dagelijks gebruik als vast onderdeel van je huidverzorging. Hij is niet waterproof of bestand tegen zweet, dus als je een dagje naar het strand gaat is hij wat minder geschikt.

Helaas is deze niet in Nederland te koop, maar je kunt hem wel makkelijk op eBay bestellen. Ik kocht hem bij deze verkoper voor ongeveer €10,00 (inclusief verzenden) en had hem binnen een week of 2-3 binnen. Houd er overigens rekening mee dat Bioré dit product elk jaar vernieuwt en dat de verpakking van 2016 er iets anders uit kan zien (de mijne is de 2015 versie) en ook de substantie een klein beetje kan verschillen.

Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 - 2 van 6

Helaas is mijn Japans niet goed genoeg om de achterkant van de verpakking te ontcijferen voor de ingrediënten, maar gelukkig is de ingrediëntenlijst makkelijk te achterhalen! Helaas kan ik geen lijs vinden die ik voor jullie hier kan plaatsen, maar je vindt de lijst van de 2015-versie hier en op CosDNA.

In veel Westerse zonneproducten wordt titanium dioxide als zonnefilter gebruikt, maar het nadeel daarvan is dat het een witte waas achterlaat en dikker aanvoelt. In deze SPF van Bioré wordt een chemische zonnefilter gebruikt, waardoor de substantie prettiger aanvoelt en dus geen waas achterlaat. Iets waar veel mensen misschien over zullen vallen is de aanwezigheid van alcohol in dit product. Ik heb in dit artikel uitgelegd waarom je alcohol beter kunt vermijden, maar ik heb daarin ook aangegeven dat ik het in sommige producten voor lief neem. Dit is dus zo’n product waarbij ik het niet zo erg vind. Maar dat is een keuze die ieder voor zich moet maken! Overigens bevat deze SPF ook nog wat parfum en wat citrus-extracten, die ook wat irriterend kunnen zijn, al heb ik er zelf geen last van.

Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 - 5 van 6

De substatie is echt een gel die ontzettend makkelijk uitsmeert. Ik gebruik deze als allerlaatste stap voordat ik mijn make-up aanbreng, dus hij gaat over mijn dagcrème heen. Hij trekt ontzettend snel in en daarna kun je zonder problemen je make-up aanbrengen. Bovendien zorgt de substantie er ook voor dat je niet geneigd bent te weinig te gebruiken. Je kunt met deze met gemak de aanbevolen hoeveelheid voor je gezicht smeren (¼ theelepel/1,25 ml) zonder dat het als ’te veel’ aanvoelt. Het fijne van deze zonnebrand is dat je hem dus totaal niet voelt zitten! Hij is licht voedend, maar niet zodanig dat ik hem niet in combinatie met mijn gebruikelijke dagcrème of serums kan gebruiken. Dat maakt hem dus zo perfect voor dagelijks gebruik!

Van de alcohol en irriterende stoffen merk ik eigenlijk weinig. Mijn huid kan nogal snel rood worden bij irritatie, maar daar heb ik bij deze geen last van. Natuurlijk zijn de alcohol, parfum en citrusextracten niet ideaal en kunnen ze ook onzichtbaar wat irritatie veroorzaken, maar na ruim 2 maanden gebruik reageert mijn huid er nog steeds prima op.

Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 - 6 van 6

Ik snap nu wel waarom het zo’n Holy Grail product voor veel beautyliefhebbers is. Dit is gewoon echt de perfecte SPF voor elke dag. En dat was precies waar ik al tijden naar op zoek was! Eindelijk kan ik braaf SPF dragen èn mijn favoriete producten blijven gebruiken. Love it!

Bioré UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50 PA++++ – ± €10,00 (50 gram)
eBay

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Inderdaad, ik gebruik ook vrijwel altijd een SPF-product. Is het niet in mijn foundation dan wel een dagcrème of specifiek zonneproduct. Liefst minstens 30. Ik vind die van Biodermal heel fijn (matterende zonne fluide). En overal in Nederland te koop. 😉 Die is wat dunner/vloeibaarder en voelt niet zo zwaar aan.

 2. Ik zie dat je als eens geschreven hebt over die van Biodermal, en dat je het jammer vindt dat ie toen niet in 50 verkrijgbaar was. Deze is intussen ook in SPF 50 verkrijgbaar, mocht je het nog niet weten. Toch vind ik die van 30 beter voelen (50 geeft een soort ‘filmwaas’ in mijn ogen, beetje irritant) en het verschil qua bescherming scheelt maar een paar procent dacht ik.

  1. Yes, die SPF 50 heb ik sindsdien ook gebruikt! Maar in vergelijking met deze van Bioré vind ik die te zwaar en niet prettig genoeg voor elke dag, omdat je ze toch een beetje voelt zitten. En Bioré dus totaal niet! Dus dat vind ik wel een prettig voordeel 🙂

 3. Klinkt zo goed!
  Schattige verpakking en altijd leuk om te zien die Chinese en Japanse letters.
  Maar lezen kan ik het niet.

 4. Klinkt als een goed product! Fijne review!

 5. klinkt als muziek in de oren dit product. ga ik zeker even onthouden. liefs soraya

 6. Ik zag ze wel altijd liggen in Hong Kong, maar nooit naar gekeken. Als je wilt heb ik hier nog een paar asian sheet masks liggen om uit te proberen 🙂

 7. klinkt super nice ;D

 8. Haha ik lach mezelf serieus uit. Chinese girl reading a dutch lady’s review about asian skincare. Anywayss het is in het nederlands. Dat is zo fijn om te lezen hahaha.

  Kga dinsdag naar hongkong dus lekker veel skincare inslaan. Woehoe!!

 9. Linda zegt:

  Wat een fijne review. Het klinkt echt als een heel goed product, edht iets om goed over na te denken.

 10. Pearl zegt:

  Ik ben net terug uit Hongkong en heb het nodige ingeslagen aan skincare, er is daar ook zoveel keuze! Vooral sheetmasks, essences en veel Aziatische merken die in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

 11. Lydia zegt:

  Begrijp de afweging. Ook al lang op zoek naar een matterende zonnebrandcrème voor over de make-up zodat ik bij kan werken. Toch zou ik zelf geen product nemen met alcohol zo hoog op de inci lijst. Alcohol doet geen goed (zie Paula’s Choice en Jetske Ultee maar dat weet je vast al ;-).
  De Aziatische merken gebruiken veel alcohol in hun zonnebrand producten; juist zodat het snel intrekt ; om het over de make-up te kunnen gebruiken. Wat mij betreft: dan maar liever een beetje plakkerig.
  Begrijp ik het goed dat je ook de Biodermal spf30 nog te veel plakken vindt?

 12. Tali zegt:

  Tip; de Biore watery essence GEL is nóg fijner! <3. Ik vond dat de niet-gel versie m'n huid oneven liet aanvoelen. Met de gel versie heb ik daar geen last van. Hij is ook nog eens goedkoper. (er zit ook meer in.)

 13. Dit lijkt me een top product! Hij staat al een tijdje op mijn wish list. Wel jammer dat ‘ie naast veel ‘goede chemische zonnefilters’ ook één slechte bevat (ook redelijk bovenaan de lijst): Octinoxate. Mijn zoektocht naar een holy grail SPF product zonder de onveilige filters gaat jammer genoeg door..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.