Reviews

Review: Blistex Lip Relief Cream

Eén van de producten waarvan ik altijd maar op zoek blijf naar een betere versie is lippenbalsem. Ik heb talloze producten geprobeerd en telkens kom ik maar niet dé ultieme lippenbalsem tegen! In mijn zoektocht naar mijn ‘Holy Grail’-lippenbalsem heb ik wel een paar hele fijne producten ontdekt, waaronder Blistex Lip Relief Cream. Dit is op dit moment één van mijn favorieten!

Blistex Lip Relief Cream werd me afgelopen winter aangeraden door één van mijn lieve collega’s. Zij houdt normaal helemaal niet van lippenbalsem, maar Blistex Lip Relief Cream is de enige waar zij zich aan waagt omdat hij zo fijn is! Het bijzondere aan deze lippenbalsem is namelijk dat het geen gewone balsem is, maar juist een crème die écht in je lippen trekt.

De crème zit in een kleine tube met een inhoud van 6 mililiter. Toen ik dit tubetje uit de verpakking haalde was ik eventjes verrast door de grootte, wat was hij klein! Toch gaat zo’n tube verrassend lang mee, want mijn allereerste tube is nog steeds niet leeg (en dat terwijl ik ‘m zeer regelmatieg gebruik).

Lip Relief Cream is speciaal ontwikkeld om gesprongen en schrale lippen weer te helpen en daar is hij erg goed in. Wanneer je lippen het zwaar te verduren hebben gehad smeer je er gewoon een paar keer per dag een laagje Lip Relief Cream op en ze zullen binnen no time weer opgeknapt zijn. De crème laat overigens een wit laagje achter, maar wanneer hij is ingetrokken (na een paar minuten) is daar niks meer van te zien. Een fijn pluspuntje is dat Lip Relief Cream SPF10 bevat en een fijne subtiele pepermunt-geur heeft.

Net als veel andere lipproducten is ook in deze lippenbalsem minerale olie verwerkt (petrolatum, ook wel vaseline genoemd). Ik vind dat zelf niet altijd een probleem, aangezien veel fijne lipproducten dit ingrediënt bevatten (het is niet per definitie slecht!), maar ik weet dat er veel meiden zijn dit dit ingrediënt liever vermijden. Ik wil er overigens wel even bij vermelden dat ik het idee heb dat dit product veel effectiever is dan een ‘gewone’ lippenbalsem op basis van petrolatum, niet te vergelijken met een potje vaseline!

Het is misschien nu nog geen winter (al zou je af en toe bijna denken dat het al oktober is), maar ook nu gebruik ik Lip Relief Cream ontzettend veel. Ik gebruik ‘m vaak vlak voordat ik ga slapen (heerlijk dat hij intrekt, geen vette vlekken meer!) en onder een lipstick. Tijdens de koude wintermaanden zal dit ook één van mijn beste vriendjes zijn, aangezien dit tot nu toe één van de weinige producten is die mijn lippen echt lijkt te genezen. Oh, en had ik al verteld dat Blistex gewoon bij de drogist te koop is en zo’n €3,- kost? Een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Klinkt super! Ik ga nu ook niet zonder lipbalm de deur uit brr

 2. adinda zegt:

  Ik heb deze ook gekocht nadat je hem in een filmpje had laten zien en oh wat ben ik er blij mee! Vooral in de winter zal deze lippenbalsem overal met me meegaan haha.

 3. shna zegt:

  3. 10 om precies te zijn 😉 Heb m van de week ook gekocht, wel minder dat ie witte waas afgeeft, maar als dat wg is, is ie indd heel fijn!

 4. Klinkt goed! Ik hou van Rosebud Salve, maar ik ben ‘m kwijt 🙁
  Maar vind Labello ook erg fijn!

 5. Jessica zegt:

  Jammer van de pepermuntgeur; daar walg ik echt van.
  Heb je misschien nog zo’n aanrader zonder pepermuntgeur?

  1. Ilse zegt:

   Je hebt ook Blistex relief zonder pepermuntgeur! Ik heb zo’n blauw potje van Blistex, hij ruikt wel een beetje medisch maar zeker niet naar pepermunt (en zo lang blijft de geur niet hangen).

   Ik zweer er ook echt bij, ik heb zelfs m’n vriend eraan gekregen afgelopen winter. Zelfs als ik van die écht kapotte, gesprongen lippen heb, is het zo verdwenen als je er regelmatig wat blistex op smeert!

 6. Ik heb deze ook en ik vind hem niet fijn. Mijn favoriet? Blistex MedPlus!

 7. Misschien een leuke tip om er bij te zetten, dat bij de Etos vanaf vandaag 25% korting is op de producten van Blistex. Ik ben zelf ook van plan deze te gaan halen! Heb vroeger heel vaak Blistex gebruikt.

 8. Deze wil ik graag aanschaffen voor van de winter, dan heb ik echt schrale lippen die soms ook openspringen. Vreselijk is dat..

 9. Klinkt goed, lijkt me ook een fijn product:D

 10. Fijne review Charlotte! En ook zeker een product wat ik stiekem in mijn vriendjes jaszak ga steken deze winter!

 11. Ik hou van Blistex!
  Gebruik die ouderwetse in dat potje altijd voor het slapen gaan, hoe kapot mijn lippen ook zijn, de dag erop zijn ze weer zo goed als nieuw!

 12. Romy zegt:

  klinkt echt als een reddende lippenbalsem! ik ga kijken of ik hem vind. kan je hem vinden bij de kruidvat/etos/da?

 13. Klinkt echt heerlijk, als mijn Rosebud op is ga ik me hier eens aan wagen!

 14. Klinkt heel goed! Zeker voor de prijs 🙂

 15. Hij klinkt heel fijn! Ik ga het eens proberen in de winter.

 16. Klinkt erg leuk!
  Ga heb zeker eens uitproberen!

 17. Anne zegt:

  Ik had hem! Helaas ben ik hem kwijtgeraakt, hij voelt ook heel fris als je hem opsmeert.

 18. blistex vind ik een top lipproduct, heb snel droge en schrale lippen na alles gebruikt te hebben is dit het enige merk dat voor mij werkt. ook de blistex lip massage balm is erg lekker en werkt erg goed voor mij, ook z’n fijn tintelend gevoel geeft de balsem

 19. Lydia zegt:

  Ik zweer bij de the body shop hemp lip balsem. Vorige jaar zat ik in Londen en had allemaal velletjes aan me lip, ik had veel balsems gekocht onder andere deze blistex maar deze hielp niet. Totdat ik in de Body Shop kwam en aan de verkopster vroeg of ze een goede lippenbalsem hadden. Zei rade me deze aan en na 2 dagen waren alle velletjes weg. Vanaf nu koop alleen deze nog maar 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.