Lifestyle

Review: Body & Fitshop Goodies (Superfoods, Smart Bars + Whey Perfection)

Ik ben natuurlijk dol op beauty, maar het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik tegenwoordig regelmatig in de sportschool te vinden ben. Ik ben vooral veel bezig met krachttraining om m’n lichaam zoveel mogelijk weer in balans te krijgen. Dat gaat uiteraard samen met gezonde voeding (daar kun je in dit en dit artikel meer over lezen), maar ik gebruik ook wat aanvullende producten om mijn spiergroei te ondersteunen. Body & Fitshop is mijn favoriete webshop als het om sport-gerelateerde items gaat. Ik mocht een paar dingen uitproberen om voor jullie te reviewen!

De postbode was tot een paar maanden geleden gewend om bij mij vooral beautypakketjes af te leveren, maar inmiddels staat hij ook minstens één keer per maand met een pakket van Body & Fitshop op de stoep. Hier bestel ik onder andere eiwitshakes, vitamines en dingen als lijnzaad, chiazaad et cetera. Het assortiment is zeer uitgebreid, de prijzen zijn goed en je hebt je bestelling meestal de volgende dag in huis.

Sinds kort heeft Body & Fitshop een uitgebreid assortiment superfoods. Hoewel superfoods vaak opgehemeld worden als magische ingrediënten, zie ik ze persoonlijk als voedzame bommetjes. Ze zullen er niet voor zorgen dat je ineens extreem gezond wordt, maar ze bevatten wel een hoog gehalte vitamines en mineralen. Daarom kunnen superfoods best handig zijn om aan je eetpatroon toe te voegen.

Als eerste probeerde ik de Pure Chiazaad (€3,99 – 250 gram). Chiazaad is een grappig zaadje. Wanneer het in aanraking met vocht komt ontstaat er een gel, waardoor het een beetje een kikkerdril-achtige substantie wordt. Dit gebeurt trouwens ook in je maag, waardoor je langer vol zit als je iets met chiazaad hebt gegeten. Toen ik nog groene smoothies dronk deed ik ze vaak als laatste er doorheen, maar tegenwoordig meng ik ze vaak door mijn ontbijtje met yoghurt en havermout. Chiazaad zit vol met vezels, magnesium, calcium en ijzer, dus het kan geen kwaad ze af en toe ergens in te verwerken. Je kunt er trouwens ook een soort pudding mee maken, dat ga ik nog eens proberen!

Ook testte ik de Pure Goji Bessen (€3,99 – 250 gram). Van deze bessen ben ik persoonlijk totaal geen fan. Dat komt waarschijnlijk doordat ik sowieso al niet van gedroogd fruit houd, dus dat heeft meer met mijn persoonlijke voorkeur te maken. Als je wel graag rozijnen en andere gedroogde vruchten eet zul je ze vast lekker vinden! Je kunt deze mengen met een smoothie of bijvoorbeeld door yoghurt of een salade gooien. Ook zijn er veel mensen die ze gewoon zo als tussendoortje eten. Ik denk dat ik ze een keertje laat weken zodat ze wat zachter worden en ze combineer met een salade geitenkaas, eens kijken wat ik daarvan ga vinden.

Als laatste superfood gebruikte ik de Pure Cacao Nibs (€3,99 – 250 gram). Ik heb al vaker zulke nibs (gebroken boontjes) gehad van een ander merk, maar toen vond ik de smaak te scherp. Deze zijn een stuk milder! Rauwe cacao geeft veel energie en zit bomvol mineralen en antioxidanten. Voor veel mensen kan dit een goed alternatief voor chocolade zijn, al moet je wel van de intense smaak houden. Ook deze gaan bij mij door de yoghurt, maar je kunt er ook mee experimenteren en er allerlei gerechtjes en desserts mee fabriceren. Je kunt rauwe cacao ook in poedervorm krijgen, maar ik vind dit persoonlijk lekkerder.

Ook testte ik de nieuwe Smart Bars (€9,90 – 12 stuks)  uit. Dit is een eiwitreep met een vrij laag koolhydraatgehalte die je als tussendoortje kunt eten. Elke reep bevat 15 gram eiwitten en 11,8 gram koolhydraten. Dat is best netjes, zeker wanneer je het met gewone candybars vergelijkt. Omdat ik vegetariër ben is het soms lastig om aan voldoende eiwitten te komen, dus dan is dit een makkelijke manier als het even niet anders kan. Ik mocht de smaak Coconut Sensation uitproberen, waar ik in eerste instantie nogal van baalde. Want als er iets is waar ik normaal niet van houd, dan is het kokos. Ik besloot ze toch een kans te geven en was echt verbaasd. Wow, deze zijn lekker!

Het is eigenlijk alsof Milky Way en Bounty zijn gecombineerd, waarbij vooral de structuur van Milky Way is overgebleven. De Smart Bar is niet extreem zoet of zwaar, maar wel goed vullend, wat het een makkelijk tussendoortje maakt. Deze ga ik absoluut nog veel vaker bestellen en er zit er inmiddels standaard eentje in mijn tas zodat ik altijd iets bij me heb.

Als laatste kreeg ik nog een Variety Pack van Whey Perfection (€9,90 – 12 sachets). Whey Perfection is de meest gangbare eiwitshake uit het assortiment en verkrijgbaar in talloze smaken. Eiwitten helpen je spieren na een training te herstellen, waardoor je spieren vervolgens kunnen groeien. Je hebt niet per definitie eiwitshakes nodig als je krachttraining doet, maar omdat ik vegetariër ben is het soms lastig voldoende eiwitten uit andere voeding te halen. Dan zijn eiwitshakes een perfect hulpmiddel. Ik drink er meestal als ik net uit de sportschool kom of vlak voordat ik ga slapen.

Ik kon nooit goed eiwitshakes wegkrijgen totdat ik deze ontdekte, omdat ik nu eindelijk een paar smaken heb gevonden die ook nog echt lekker zijn. In dit Variety Pack zitten 12 verschillende smaken, zodat je eerst eens kunt kijken welke je lekker vindt. Persoonlijk ben ik dol op Framboos, Bosvruchten, Peach Mango, Straciatella en Lemon Ice. Ik houd zelf vooral van een frisse shake, dus  ik meng ze met 200 ml yoghurt en zo’n 100 ml water in een shakebeker. Dat werkt voor mij perfect, maar je kunt ze ook enkel met water of melk mengen. Ze lossen in elk geval makkelijk op, hebben een romige structuur en laten geen gekke nasmaak achter. Dit zijn echt de lekkerste eiwitshakes die ik heb geprobeerd.

Dit is slechts een kleine greep uit het assortiment van Body & Fitshop, ze hebben nog veel meer! Ik was sowieso al dol op deze webshop, maar ik heb weer een paar nieuwe dingen ontdekt. Zo kan ik nog een paar nieuwe smaken Whey Perfection op mijn lijst zetten als mijn voorraad op is (ik bestel meestal de pouches van 750 gram) en ben ik tot mijn grote verbazing dol op de Smart Bars in de smaak Coconut Sensations. Voor superfoods kunnen liefhebbers hier ook goed terecht, dus het is aan te raden om even een kijkje te nemen als je veel met voeding of sport bezig bent. Verzenden is gratis van €20,- en je hebt je bestelling vrijwel altijd de volgende dag in huis. Bovendien zijn er vaak goede aanbiedingen, dus het is handig om de website van Body & Fitshop in de gaten te houden!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. tara zegt:

  Ik neem sinds een tijdje tarwegraspoeder!! Dit geeft mij meer energie op een dag… helpt enorm goed. Neem op de lege maag en tijdens de lunch een glas en heb meer energie!! Ook de kokos is erg lekker. Meng het door bepaald avond eten!! Heb nu de acai bessen, deze nog uitproberen,maar hoor er goede dingen over… ik vind ze een erg goede aanvulling! !

 2. Ik ben dol op superfoods, en vind die hele kritiek en opstand die afgelopen week is ontstaan maar onzin. Ik ga zeker even lekker rondkijken in de webshop. Zelf gebruik ik elke dag chiazaad en lijnzaad! Heerlijk.

  1. Het voedingscentrum beweert niet dat het slecht voor je is, maar ontstaat wel een ‘overhyping’. Opeens gaan mensen volledig leven op ‘superfoods’ omdat dit nieuw is en het een trend is om gezond te eten. Het bijzondere is dat het hier allemaal hip and happening is terwijl het in veel landen al tientallen jaren tot hun normale voedingspatroon behoort. Mensen kunnen nogal doorslaan in dit soort hypes en vergeten dat het om variatie draait. Je kunt wel 10 lepels Gojibessen wegwerken op een dag, maar dan mis je alsnog een hoop andere voedingsstoffen. Mensen staan er om bekend dat ze a. trendgevoelig zijn en b. hierin snel doorslaan. Mensen die hiervoor nooit hadden gehoord van chiazaad, lijnzaad en wat al niet meer, eten nu niks anders meer; met alle gevolgen van dien. Kortom; het is wél gezond inderdaad mits je varieert. En daar draait de hele waarschuwing om. Het één is geen vervanging voor het ander. Mocht je het nog steeds onzin vinden; dan denk ik dat het goed is om artikelen te lezen over (heel erg) jonge meiden (1 op de 5 inmiddels) die extreem gezond leven en hierin enorm doorslaan. Komt niet uit de lucht vallen! Ik zeg dit overigens ook niet allemaal als betweter of leek, maar heb er wel voor gestudeerd en krijg er in mijn werk (als personal trainer) steeds vaker mee te maken. Dan ga ik nu even rustig mijn bordje Griekse kwark eten met fruit én gezonde zaden als aanvulling 😉

   1. Je hebt helemaal gelijk. Het gaat om de variatie. En het voedingscentrum beweert dat inderdaad niet, maar zegt dat superfoods onzin zijn. En dat vind ik dan weer onzin. Het voedingscentrum is een achterhaald instituut dat gesponsord wordt door Unilever, Smiths Food Groop, Heinz, Ahold en veel andere bedrijven die er baat bij hebben dat het centrum blijft zeggen dat je dat voedsel moet eten of drinken. Dat vind ik misdadig. Het voedingscentrum zegt bijvoorbeeld dat margarine beter voor je is dan olijfolie of kokosvet. Margarine is een zwaar verwerkt product dat maar een ingrediënt scheelt met verf. Dat kan dus nooit gezonder zijn dan een onbewerkt natuurproduct.

    1. Hoezo is Het Voedingscentrum een achterhaald instituut? Waar baseer je dat op? Vergeet niet dat dieetgoeroes zoals William Davis met zijn broodbuik-onzin veel meer verdienen met hun dieetboeken dan Het Voedingscentrum ooit zal ‘verdienen’. Ik vraag me af waar die antipathie tegen Het Voedingscentrum opeens vandaan komt. Misschien heeft het VC namelijk wel gewoon gelijk. En laten we ons als makke schapen brainwashen.

     1. Op de 2 studies die ik gevolgd heb, de tig boeken en artikelen die ik gelezen heb en de experts die ik gesproken heb. Misschien is het wel andersom en hebben mensen zich jaren door het VC laten brainwashen? Kun jij mij anders uitleggen waarom chips van de Albert Heijn een ‘kies bewust’ logo mag gebruiken? Hoe kan chips nou gezond zijn? En waarom hoort margarine bij de schijf van 5 terwijl er veel gezondere en natuurlijkere alternatieven zijn? Boter is zelfs beter! Heinz ketchup gezond? Tuurlijk! Heinz is namelijk ook een van de geldschieters en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een vijfde van alle mensen heeft een lactose- en/of glutenallergie, maar het VC blijft maar de schijf van 5 prediken? Niet iedereen kan tarwe dus verdragen, en daar wordt helemaal geen rekening mee gehouden. 8 boterhammen per dag gezond? En waar is die variatie dan? De schijf van 5 is echt niet meer van deze tijd. Andere landen hanteren een piramide omdat ze met hun tijd zijn mee gegaan. Waarom het VC niet? Omdat Unilever, Sara Lee en de Nederlandse zuivelorganisatie anders niet meer sponsoren?
      http://www.ahealthylife.nl/voedingscentrum-oneerlijk-over-eten/

   2. Helemaal eens met Healthy Mommy.

 3. Wat een fijne producten! Ik ben gek op de Smart Bars en de Cacao Nibs, die eet ik dagelijks.

 4. Mwah, ik vind het net vogel- en konijnenvoer om te zien. Ik houd het liever gewoon bij de schijf van vijf. 🙂 Kiwi’s zijn immers ook heel gezond. Ik ben bijna 39, ik weeg 57 kilo en voel me hartstikke fit zonder die zaadjes. 😉

 5. Sinds kort eet ik nu lijnzaad en goji bessen in mijn yoghurt. Ik vind het heerlijk!

 6. Oh zo’n bar lijkt me wel wat! Milky Way klinkt altijd goed in de oren hahaha.

 7. Oh my, die bars zijn echt yummmm van body&fit! Je moet de witte variant ook eens proberen! Heavenly

 8. Ik ben niet heel erg van de zaadjes en de besjes, maar die milky way lijkt me goddelijk hahaa. I love kokos dus dat zou wel goed moeten komen. Liefs

 9. de candybars lijken mij echt ideaal. ik zit al een tijdje te denken om die te halen.

 10. Wat grappig, mijn moeder gebruikt al heel lang een aantal van deze producten! Die besjes vind ik ook nooit lekker, maar ze schijnen wel ontzettend gezond te zijn. Ik eet ze daarom toch wel eens, ondanks ik ze totaal niet lekker vind. Als je het tussen een bakje met fruit doet, merk je al minder van de smaak. X

 11. Interessant! Ik heb laatst voor het eerst chiazaad gekocht om het door mijn havermoutpap te doen, bevalt me prima. De goji bessen lijken me niet echt lekker nee, ik stel me er een soort vijgachtige smaak bij voor en daar hou ik niet zo van.

 12. Hé wat een leuke tip! Ik ben zo langzamerhand wel benieuwd geworden naar bepaalde producten en heb even een kijkje op de site genomen. Het valt mij vooral op dat de prijzen erg meevallen! Leuk, misschien binnenkort maar eens wat bestellen… mijn oog viel al op de kokosolie, cacaonibs, muesli, notenmix en notenpasta. Door die muesli en notenmix kan ik dan wat van de verschillende superfoods proberen en ze evt los bestellen!

 13. Linda zegt:

  Bedankt voor deze informatie. Veel wist ik al wel, maar meer weten is altijd goed. Ik was nog op zoek naar een verantwoorde candybar en die heb ik nu gevonden. Ik eet chiazaad en lijnzaad al heel erg lang door mijn yoghurt heen en sinds kort voeg ik er ook havermout aan toe, iets wat goed bevalt. Fijn dit artikel.

 14. Hier was ik erg benieuwd naar, ik wil al weer een tijdje een bestelling plaatsen en deze dingen staan ook op mijn lijstje. Fijne blogpost. Ik denk toch dat ik het allemaal maar eens ga bestellen binnenkort!

 15. Ik ga binnenkort ook een bestelling doen! 🙂

 16. Hele fijne review! Ik ben ook hard bezig om mijn lichaam sterk en gezond te krijgen, en dan helpt goede voeding zeker. Alleen is het soms lastig uitzoeken wat nu precies het kopen waard is. Aan dit artikel heb ik zeker wat 🙂

 17. Dat klinkt goed 🙂

 18. Femke zegt:

  Ik laat de goji besjes vaak even ‘weken/wellen’ in mn havermout papje. Ze worden dan een stuk zachter en zijn dan meer te vergelijken met een rozijntje. Gewoon even meekoken of door de overnight oats (havermout dat je overnacht laat weken)

 19. jan kaas zegt:

  probeer goji bessen thee eens, water koken handje bessen erin en klaar als de thee op is kan je daarna de bessen opeten dan zijn ze ook gelijk zachter.

 20. Wist niet dat B&F ook superfoods verkocht. Ben nogal fan van de Goji bes door de eiwitshake, dus misschien dan maar bij bestellen.

 21. Charisse schrauwen zegt:

  Ik ben al 2 jaar in fertiliteitsbehandeling elke x als we een stap vooruit gaan gaan we er 2 achteruit,telkens nieuwe (slechte) resultaten.ik ben sinds 8maanden begonnen met clean eating moa superfoods en deze poging (eerste sinds de 8maanden) lijkt er een wonder gebeurd te zijn,ik heb minder medicatie moeten nemen die voordien totaal niet aansloeg en had een beter resultaat in het aantal eicellen vandaag 2 van de 2 kunnen aanprikken waar ik voordien nog niet van kon dromen. Normaal tijdens de behandeling is mijn energie level een grote 0 en ik heb het nu netjes overleefd,ook voelde mijn lichaam beter aan na de eicel punctie.
  Ik ben fan van superfoods en clean eating en raad het iedereen aan,ook zonder lichamelijke problemen.
  Je hebt maar 1 lichaam….draag er ook zorg voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.