Huidverzorging

Review: The Body Shop – Aloe Gentle Facial Wash

Ik wissel regelmatig van huidverzorging, maar de laatste maanden ben ik behoorlijk trouw aan een bepaalde combinatie en mijn huid reageert er ontzettend goed op. Een deel van de producten komt uit de Aloe-serie van The Body Shop. Hoewel deze lijn vooral voor de gevoelige huid bedoeld is, zijn de producten eigenlijk voor iedereen wel geschikt omdat ze heel erg mild zijn, geen parfum of conserveringsmiddelen bevatten en de huid niet irriteren. Ik gebruik sinds een tijdje ook de Aloe Gentle Facial Wash, een milde licht schuimende reiniger die je huid niet uitdroogt. Heerlijk!

Ingrediënten
Aqua (water), Aloe barbadensis (aloë-veragel), Sodium Cocoamphoacetate, Pentylene Glycol, Sorbitol, Disodium Cocoyl Glutamate, Butylene Glycol, Glycerin (glycerine), Citric Acid (citroenzuur), Sodium Laureth Sulfate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Dimethicone Copolyol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin (lecithine), Tocopherol (vitamine E).

Zoals uit de ingrediënten blijkt, is deze facewash iets anders dan andere reinigers. Normaal bevatten schuimende reinigers vaak veel schuimmiddelen, maar in deze is alleen een klein beetje Sodium Laureth Sulfate (SLS) aanwezig, maar daar merk je in het gebruik eigenlijk niks van. Overigens bevat de Aloe Facial Wash ook geen parabenen of parfum, iets wat voor veel dames een pluspunt zal zijn.

The Body Shop Aloe Gentle Facial Wash - 2

De reiniger is in de fles ontzettend vloeibaar, maar komt als schuim uit het pompje van de verpakking. Het schuim is luchtig, maar is totaal anders dan wanneer je een ‘gewone’ facewash opschuimt met water. Hij is volledig geurloos en lijkt daardoor misschien een beetje saai, maar waarom zou je extra parfum gebruiken als het niet nodig is?

The Body Shop Aloe Gentle Facial Wash - 1

Ik gebruik de Aloe Gentle Facial Wash nadat ik mijn make-up heb verwijderd met een reinigingsolie of micellaire reiniger. Als tweede reiniger is hij perfect en hij zorgt er voor dat mijn huid dan goed schoon is, zonder ook maar een klein beetje trekkerig aan te voelen of geïrriteerd te zijn. ’s Ochtends gebruik ik hem vaak en hij is ook heel geschikt als je geen make-up gebruikt.

Ik denk dat ik gedurende de laatste 10 jaar een stuk of 5-7 van deze flessen heb opgemaakt en het is absoluut de beste facewash voor de gevoelige en droge huid die ik ooit heb gebruikt. Heb je last van een moeilijke huid (droog, gevoelig of zelfs acne) en vind je het toch fijn om je huid met water en een facewash te reinigen? Deze is perfect!

Aloe Gentle Facial Wash – €12,00 (125 ml)
The Body Shop

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Dit lijkt me een heerlijke facial wash!

 2. Ik ben hier heel erg benieuwd naar, wat fijn dat hij zo mild is!

 3. Ik ben dol op aloe vera, normaal gebruik ik liever een reinigingsmelk dan een facewash maar deze klinkt wel erg fijn!

 4. Klinkt heerlijk! Ik ben sowieso gek op aloe vera producten!

 5. Ik gebruik er nu een van de Nivea, maar ik ben verzot op de producten van de Body Shop. Deze wil ik graag ook een keer proberen dus! 🙂

 6. Fijn dat hij zo lekker mild is!

 7. Dit klinkt als een heerlijke reiniger!

 8. Ik heb ‘m ook, vind ‘m erg fijn in gebruik! Maar zonder pre-wash maakt-ie helaas niet zo goed schoon.

 9. Ik gebruik deze ook al een tijdje en ben er zo tevreden over! Ik vind sowieso de hele ‘Aloe lijn’ van The Body Shop heel erg fijn!

 10. Klinkt echt als de perfecte facewash! Ik heb de Tonic uit deze lijn en vind hem wel goed, maar ik heb er een tijd eentje gebruikt van 3 euro die me eigenlijk zelfs beter beviel! 🙂

 11. Deze facewash klinkt erg fijn! Ik gebruik zelf de producten van de lijn voor de Normale huid. Die kreeg ik toentertijd geadviseerd, alleen ik heb nooit echt mijn huidtype geweten.

 12. Ik heb deze ook gebruikt, omdat hij zo mild is. Maar desondanks kon ik er toch niet tegen allemaal onderhuidse bultjes en trekkerigheid, erg jammer want op papier klonk het geweldig. In deze facewash zit trouwens SLES en geen SLS.

 13. Het is zo gek, maar ik heb echt niets met de producten van TBS. Laatst weer wat geprobeerd, maar dat viel ook weer tegen. Ik stap liever bij Lush naar binnen, maar dat is echt iets persoonlijks.

 14. Ah ik ben heel benieuwd naar deze face wash!

 15. Dit klinkt super!

 16. Klinkt echt super goed! Als je hem zo’n lamge tijd gebruikt moet het wel goed zijn

 17. Ik heb ook al een 5-tal flesjes opgemaakt en Love It!

 18. Wat fijn dat deze zo geschikt is voor een moeilijke huid!

 19. Ziet er erg goed uit! Lijkt me een fijn product.

 20. Manon zegt:

  Ja, deze reiniger heb ik ook. Momenteel gebruik ik de Tea Tree reiniger, maar de aloe bevalt me beter. Gelukkig heb ik nog een Aloe in voorraad. De Tea Tree is toch wat te uitdrogend voor mij.

 21. Deze maakte ik onlangs op en ondanks dat ik tevreden ben over de tonic van deze lijn vond ik de facewash wat tegen vallen. De schuimformule werkt precies niet voor zo voor mij.

 22. Wat fijn dat het zo goed werkt!

 23. Klinkt niet slecht, alleen vind ik dat zulke producten heel snel opgaan.

 24. Ik gebruik sinds kort de toner uit de Aloë Vera lijn. Die is ook super fijn!

 25. Katink zegt:

  Mensen let op!!! ze hebben de face wash vernieuwd en de ingrediënten zijn dus ook gewijzigd!

  MIN MIN MIN jammer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  🙁

 26. Fcombined zegt:

  Een hele leuke review!
  Ik heb zelf ook een review geschreven van producten uit het Aloë gamma van de bodyshop, maar dan de scrub en het gezichtsmasker.
  Het is mijn eerste blogpost dus ik ben wat nerveus 😉
  Geïnteresseerd? neem dan zeker een kijkje: http://fcombined.blogspot.be/2015/04/review-body-shop-aloe-scrub-masker.html
  en vertel me wat jullie vinden 😉

 27. Anna zegt:

  de ingrediënten zijn inmiddels helaas veranderd.
  Aloe vera staat nu helemaal achteraan de lijst, wat betekent dat er vrijwel niets in zit,
  ook de andere ingrediëntenzijn totaal veranderd.
  Dus het product is helaas niet meer de oude…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.