Make-up Reviews

Review: The Body Shop All-in-One InstaBlur Eye

Al jaren vond ik dat er echt iets in het assortiment van The Body Shop ontbrak: een goede oogschaduwbasis. Hoe kon het nou zo zijn dat zoveel merken nog niet zo’n product in het assortiment hadden opgenomen? Het voordeel van een oogschaduwbasis is de afgelopen jaren steeds bekender geworden, maar het is nog behoorlijk lastig om ze in gewone winkels te vinden. The Body Shop is de laatste tijd lekker bezig met nieuwe productlanceringen en geloof het of niet, er zit ook een oogschaduwbasis tussen! Ik kon niet wachten om de nieuwe All-in-One InstaBlur Eye uit te proberen en vandaag ga ik jullie laten weten wat ik ervan vind.

The Body Shop Instablur Eye - 4

De All-in-One InstaBlur Eye zit in een tubetje van 10 ml en kost €15,00. Wellicht ietwat aan de prijzige kant voor zo’n kleine tube, maar je hebt echt héél weinig nodig, dus dat valt best mee! The Body Shop belooft dat dit product geschikt is om donkere kringen te verbergen, maar dat is niet waar ik heb voor heb gebruikt (daar is mijn huid te licht voor). Daarnaast belooft hij oogschaduw intenser te maken en langer te laten blijven zitten. En dat is wél waar ik hem voor heb gebruikt!

The Body Shop Instablur Eye - 6

De substantie van de InstaBlur Eye is wat dikker dan ik van andere oogschaduwbases gewend ben. Het product is ietwat dik en lobbig, maar laat zich wel makkelijk over de huid verspreiden. De hoeveelheid die ik hierboven op mijn hand heb is trouwens veel te veel. Je hebt hoogstens de helft nodig voor beide ogen. Als je meer gebruikt krijg je een raar rommelig effect en gaat de primer ophopen. Less is more in dit geval! Ik vind het trouwens echt ideaal dat deze gewoon in een tube zit. Dat werkt toch altijd net wat schoner dan een potje.

De kleur van de primer is vrij geel, maar eenmaal uitgesmeerd valt hij vrij transparant uit. Bovendien zorgt de ietwat gele ondertoon dat eventuele roodheden in het ooglid wordt geneutraliseerd, dus dat is alleen maar positief. Hij is in elk geval niet zo geel als bijvoorbeeld MAC Soft Ochre. Als de All-in-One InstaBlur Eye in actie wilt zien, kun je hem in de tutorial van mijn herfstlook van dit jaar bekijken.

The Body Shop Instablur Eye - 7

Op deze foto heb ik MAC Star Violet aangebracht, rechts over de The Body Shop All-in-One InstaBlur Eye en links gewoon op een droge huid zonder primer. Wow, wat een verschil! Hij maakt oogschaduw inderdaad intenser, precies zoals een goede oogscahduwbasis hoort te doen.

Vervolgens heb ik een klein testje gedaan door ’s ochtends foto’s van mijn oogschaduw te maken en aan het einde van de dag te vergelijken hoe de oogschaduw er later uit za:

The Body Shop Instablur Eye - 1Rond 10.00 ’s ochtends

The Body Shop Instablur Eye - 2

Rond 20.00 ’s avonds

Omdat het ’s avonds vrij donker was is het licht een beetje anders, maar het is wel duidelijk te zien dat de oogschaduw er nog perfect op zit! De kleur was niet in de lijntjes gaan zitten en was eigenlijk nog net zo intens als toen ik het ’s ochtends aanbracht. Het enige dat een beetje vervaagd is, is de donkere matte kleur in de buitenste ooghoek, waardoor de look iets minder intens is. Maar verder zit alles er nog precies op zoals het hoort. Yes!

De afgelopen weken heb ik de InstaBlur Eye uitgebreid getest en ik ben echt heel erg enthousiast. Het is gewoon echt een goede oogschaduwbasis die precies doet wat hij hoort te doen: oogschaduw intenser maken en zorgen dat oogschaduw de hele dag op zijn plek blijft zitten, zonder in de lijntjes op te hopen. Ik zou stiekem zelfs durven te zeggen dat ik hem net zo goed vind als de Urban Decay Primer Potion, mijn favoriet van jaren geleden (en ja, die heb ik onlangs besteld, maar dat was voor ik wist dat deze van The Body Shop zo fijn zou zijn, hihi!).

The Body Shop Instablur Eye - 5

Oh, ik ben hier zo blij mee! Eindelijk een goede oogschaduwbasis die goed verkrijgbaar is, redelijk geprijsd is én die gewoon doet wat hij hoort te doen. En dat van mijn favoriete merk, dat is natuurlijk extra leuk. Ja, ik ben fan! Als je op zoek bent naar een goede oogschaduwbasis is deze zonder twijfel een aanrader.

De All-in-One InstaBlur Eye kost €15,00 en is verkrijgbaar bij alle winkels en de webshop van The Body Shop.

Meer over The Body Shop lezen? Kijk hier voor alle andere artikelen over dit merk!

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Wauw, je merkt echt een groot verschil! Wat een topproduct 🙂

 2. Ziet er super goed uit!

 3. Wauw de kleuren worden echt veel intenser, erg mooi!

 4. Dat ziet er zo mooi uit 😉

 5. wauw!! Ik denk dat ik deze maar eens ga proberen.

 6. Wauw, wat blijft je look goed zitten. Fantastisch product en goede review!

 7. Geweldig dat het nog zo goed blijft zitten! Dat krijg ik zonder primer niet voor elkaar! Lijk me dus een super fijn product

 8. Hier ga ik zeker eens naar kijken, ziet er fijn uit!

 9. Ziet er echt geweldig uit 🙂

 10. En je hebt net die van UD besteld 😉
  Mooi resultaat, had ik niet verwacht van die van TBS 🙂

 11. Deze heb ik ook, hij is erg fijn.
  Liefs, xxx

 12. Dat ziet er heel goed uit! 🙂

 13. Oh wauw, ziet er ontzettend goed uit. Als mijn TFSI op is, denk ik toch dat kies voor TBS.

 14. Fijn dat je er een voor- en na foto bij hebt geplaatst. Ik zie inderdaad geen verschil. Wat een toppertje! Al ziet de substantie er wat ‘gek’ uit. Niet hetgeen ik gewend ben van een oogschaduwbasis.

  1. Klopt, hij is iets dikker dan normaal, moest er zelf ook even aan wennen. Maar als je gewoon een kleine hoeveelheid gebruikt heb je er geen last van 😀

 15. Dat ziet er heel erg fijn uit!

 16. Zeeeeeeer interessant! Dit moet ik onthouden.

 17. Wat een fijn product, dit kende ik nog niet!

 18. Wauw, heel groot verschil in kleurintensiteit. Zo te zien echt een must have product. Deze komt op mijn wishlist <3

 19. wauwie 😀 wat een verschil!

 20. Ziet er goed uit, fijn product! Vind hem wel iets aan de prijzige kant, maar zo te horen is hij het zeker waard! X

 21. Wauw, wat een goede! Ik weet wel welke ik ga halen als mijn basissen op zijn (ik heb een voorraadje)

 22. Deze moet ik echt eens proberen! Ik heb laatst ook een nieuw primer potion gekocht dus die moet eerst op en ik denk dat ik deze dan ga proberen!

 23. Michelle zegt:

  Ik was zo enthousiast eerst, want de gezichtsprimer en bb cream is een top combinatie. Maar bij mij vervaagt mijn oogschaduw na een paar uur al! Dit is nog sneller dan bij alle andere oogschaduw primers die ik gebruik.. Ik hoop dat ik iets verkeerds doe want ik wil hier zo graag fan van zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.