Huidverzorging Reviews

REVIEW: Burt’s Bees Coconut Foot Cream

In de zomer verdienen voeten wat extra aandacht, zeker nadat ze in de maanden ervoor opgesloten hebben gezeten. Hoewel ik elk jaar mijn best doe om mijn voeten op te peppen, lukt het me nooit om ze helemaal soepel en perfect te krijgen. Onlangs ontdekte ik de Burt’s Bees Coconut Foot Cream, een voetencrème die anders is dan alle andere voetencrèmes die ik heb geprobeerd. Is dit het geheim voor de perfecte zomervoetjes? Ik ga het jullie vertellen!

Burt's Bees Coconut Foot Cream - 3 van 5

De Burt’s Bees Coconut Foot Cream is de meest intensieve voetencrème uit het assortiment van Burt’s Bees. Zoals de naam doet vermoeden bevat de crème kokosolie, maar ook lanoline (wolvet) en glycerine. Ik heb hem een lange tijd geleden van Burt’s Bees opgestuurd gekregen, maar je koopt hem voor ongeveer €15,00. Dan krijg je een flinke tube van 120 gram. Burt’s Bees is in Nederland te koop bij De Tuinen, maar je kunt het ook bij Vitamin Store of Bol.com vinden.

Burt's Bees Coconut Foot Cream - 2 van 5

Dit product is 99,4% natuurlijk, iets wat ook snel duidelijk wordt als je de ingrediëntenlijst leest. De crème bevat vooral veel glycerine, olijfolie en daarnaast havermeel. Huh? Dit kom je niet vaak in cosmetica tegen, maar het wordt blijkbaar gebruikt om producten een gel-achtige substantie te geven en wordt in dit geval waarschijnlijk ook als een soort bindmiddel voor de oliën gebruikt. Verder zitten er nog wat andere oliën in die helpen de huid verder te verzorgen. Overigens bevat de crème parfum en nog behoorlijk veel ook. Hij heeft namelijk een hele sterke pepermunt geur. Voor je voeten waarschijnlijk niet zo’n probleem, maar houd er wel rekening mee als je weet dat de huid van je voeten wat gevoelig kan zijn.

Burt's Bees Coconut Foot Cream - 5 van 5

De substantie van de Coconut Foot Cream is echt heel raar. De eerste keer dat ik hem gebruikte dacht ik dat hij niet meer goed was! Het is namelijk geen crème, maar een soort stroperige olie-achtige substantie die in de verste verste niet in de buurt komt van een crème. Na wat research kwam ik er snel achter dat hij toch echt zo hoort te zijn, dus ik ging vrolijk smeren, trok m’n sokken aan en ging slapen. De volgende ochtend was ik helemaal ondersteboven van het effect van de crème.

Wow! Mijn hielen waren véél minder schilferig, harde plekken voelden zachter aan en zelfs de nagelriemen van m’n teennagels zagen er stukken beter uit. Ik ben vervolgens z’n twee weken braaf blijven smeren en inmiddels zijn mijn voeten eigenlijk helemaal gezond. Eindelijk! Het voelt raar als je de crème aanbrengt, omdat het zo vet en olie-achtig is. Het is daarom dus ook het beste om er meteen sokken over aan te trekken, anders glibber je alle kanten op. Maar dat vette gevoel neem ik voor lief, want het werkt dus gewoon echt heel goed.

Burt's Bees Coconut Foot Cream - 1 van 5

Zoals ik al even aangaf ben ik elke zomer opnieuw met allerlei soorten voetencrèmes in de weer en is het nooit voldoende. Maar zo’n product als dit heb ik nog nooit eerder gebruikt. Joepie, eindelijk kan ik gewoon slippers of open schoenen aan zonder droge hielen. Zijn jouw voeten nog niet helemaal zomer-proof? Check de Burt’s Bees Coconut Foot Cream, voor mij was het echt een wondermiddel!

Burt’s Bees Coconut Foot Cream – ±€15,00
De Tuinen | Vitamin Store | Bol.com

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

9 Comments

 • Reply
  Hilde
  11 juni 2016 at 21:18

  Deze lijkt mij erg lekker!! Ik vind droge, schilferige hielen zo lelijk!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  11 juni 2016 at 23:39

  Oh, deze lijkt me fijn!

 • Reply
  femketje
  12 juni 2016 at 00:35

  woahh klinkt supers 😀

 • Reply
  Varenka W
  12 juni 2016 at 04:57

  Goede tip thnx

 • Reply
  Aboutsbstyle
  12 juni 2016 at 06:26

  Wat een aparte substantie deze crème. Ik moet zeggen dat dit overheerlijk klinkt allemaal hoor. Liefs soraya

 • Reply
  Renate
  12 juni 2016 at 11:11

  Ik hen deze zelf ook gehad nog niet zo lang geleden, maar ik vind m echt verschrikkelijk! Het is andermaal geen crème, eerder een dikke zalf doe vies aanvoelt op mijn voeten en handen nadat ik m had uitgesmeerd. Ruikt ook te sterk naar kokos. Ik ben nu overgestapt op de voetcreme van Lush en die werkt veel beter. De tube van Burt’s Bees heb ik aan een vriendin gegeven.

 • Reply
  Nicole
  12 juni 2016 at 11:52

  Dit lijkt me echt een fijn product. Ik vind Burt’s Bees sowieso wel een erg leuk en goed merk!

 • Reply
  Amélie Cammaert
  12 juni 2016 at 15:12

  Wat ziet het er mij een tof product uit!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  18 juni 2016 at 15:43

  Ik zag deze reeds in je video. Zo benieuwd naar dit product!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.